den där listan

Ligger i sängen med laptopen, Melker ligger brevid o sover :)

Får väl göra en sån där lista som alla andra gör ;)

År 2009...
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Födde fram vår fina son.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej!
5. Vilka länder besökte du? none.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett Hus!! :)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 11 augusti så klart, när lilleman kom, och förmodligen 11 december när vi åkte till sjukhuset :(
8. Vad var din största framgång 2009? Gått igenom en förlossning och klarat det galant! Tagit hand om världens finaste son! <3
9. Största misstaget? vet jag inte? Inget allvarligt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej det tror jag inte, Men M<3 har :(
11. Bästa köpet? Bilstolen kanske? eller nej, Bilen såklart. :)
12. Vad spenderade du mest penar på? Typ mat och Melker? :)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?  Melker gör mig lycklig varje dag, men hans födelse var ju magisk, och min familj gör mig alltid lycklig.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? ingen aning..
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? happy happy happy!
16. Vad önskar du att du gjort mer? motionerat? haha, Nej men tagit vara på alla fina stunder ännu mer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Klandrat mig själv för saker, gråtit midre, dem där hormonerna var sjuka, spec några dagar efter förlossningen..
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj lillejul och med jontes på julafton.
19. Blev du kär i år? har redan min käraste.
20. Favoritprogram på TV? biggest looser, greys, DHW, gossip girl.
21. Bästa boken du läste i år? dont know?
22. Största musikaliska upptäckten? haha?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? kommer ej ihåg:P?
25. Något du önskade dig men inte fick? Samma där
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Vad gjorde jag? va med familjen förmodligen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nix! det underbaraste året i mitt liv!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Tjock mage, = sköna kläder. därefter typ jeansleggins.
29. Vad fick dig att må bra? Melker, min stjärna! Min familj.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? ööh? ingen.
31. Vem saknade du? vet ej riktigt, blandade känslor där.
32. De bästa nya människorna du träffade? Mammor och bebisar i föräldragruppen :)!! Eve o josef :)


traalaalaa.

Just nu sitter vi hemma hos min syster och hennes pojkvän, hon körde precis och jobbade och vi ska nog också dra oss hem snart. Melker ligger o snackar på golvet och jonte snackar skrit med Peter.

Igår fick vi reda på  att lilla Ebba har kommit, josef och evelinas lilla bebis, en flicka, vilket var väldigt otippat. Så idag fick jag köpa lite flick kläder. skööj! :)

Imorse körde vi först till apoteket o fixa lite nödvändiheter sedan drog vi ner på stan, var nästan helt folktomt. Jag och Jonte satte oss på ett fik ett tag och ringde ner Andy, gick några runder i affärerna men hittade bara bebiskläder :)

Imorgon ska vi dra till ikea på morgonen, ska hitta en back till alla Melkers (haha,jag skrev precis jontes..) leksaker för dem ligger överallt, och då kan ju tilläggas att han knappt kan leka med dem själv än.. Ska även köpa en större byrå...

Jag ska köpa hem någon billig body och skriva ut lite egna tryck, fick sådant papper av tusse precis :) får se om jag Lyckas.

På tisdag är det tänkt att jag och Lisa ska till nova lund, MEN JAG HITTAR INTE, tänkte att vi kunde köra till center syd istället för dit är typ det enda stället jag hittar, men det passade inte ;) haha, får väl se om vi kommer fram eller hamnar på något helt annat ställe...




julklappar.

pustar ut efter ännu en jul. Melker druknar i sina super fina julklappar. har konstaterat att vi efter denna jul måste flytta för melkers julklappar tar upp hela vardagsrummet så man får zickzacka mellan allt, hehe!

Jag låter bilderna tala!





























God Jul.

Igår var vi som jag skrev hos mina föräldrar och firade jul. vi fick helt fantastiska julklappar allihopa. tack snälla snälla, jag visar allt imorgon! Jag fick dock äta upp det jag skrev igår, för gissa vad Melker fick? Jo gåstolen som jag skrev vi hade tittat på på babyproffsen. Mamma blev orolig att vi tyckte den va ful, givetvis inte! haha, melker blev jätte glad och såg hel nöjd ut i den. även om det är för tidigt för honom att använda den.

jag gick en mobil, vilket jag verkligen behövde, skit bra verkar den, men absolut gladast av allt blev jag av dem personliga klapparna, jag fick nämnligen tre STORA canvas tavlor med bilder på oss tre. såå sjukt fina är dem!! Sen hade tusse gjort en body där det stod Melker olofsson på framsidan och tillhör jonathan och lina på baksidan. så jäkla gulligt!! jag blir sååå glad av sånt.


Ser ni så nöjd han ser ut?? :D ahhaha,. mitt hjärta, nu hinner jag inte mer här, ska hämta andy o va hos svärisarna kl 1. Önskar er alla en super trevlig jul..

julklappar.

Nu är jag klar!

Vi var och köpte en bilstol idag, vi ville inte ge honom något som vi är skyldiga att ge honom i julklapp så vi hade tänkt oss en gåstol. men det rekomenderas ju vid 6 månader och den som var där var inte så fin. Vi hade sett ut en bilstol som var på extrapris 1800:- Vi provade dock massa andra och kom fram till att den inte var så bra så det slutade med en stol för det dubbla. Så vi tyckte att det får helt enkelt vara en del av julklapp så får vi hitta en finare gåstol som han får om en månad.

Men det känns så jäkla skönt att ha en stol fixad, och han ska ju ha den länge. Vår lille kille är ju så läng så han är nästan för stor för den han har nu, stolen vi köpte rekomenderas från 9 kg, han väger 7, så det kommer ta ett tag, men det var den stolen han satt allra bäst i och hellre det än att han har huvudet ovanför den han har nu.. men det känns faktiskt lite dumt att inte ge honom något annat, men å andra sidan förstår han inte så mkt denna julen, dessutom vet jag att han kommer få super många fina saker av släkten och han får ju hela tiden saker i takt med vad han behöver stimuleras så det är faktiskt SVÅRT att komma på något..

I kväll firar vi med min familj och lille älsklingen ska så klart vara liten tomte. <3

Om en timme ska jag iväg med min pappa och hjälpa honom med det sista till mamma, så då får Mekke leka med pappsen sin :)

svammel svammel.

Blir nog inte så mycket upd idag och imorgon, vill ju njuta av att ha familj o släkt samlade.


HAHAHAHA

Oooh vet ni vad? Just när jag satt o skrev mitt inlägg så blev det knäppt tyst, då kikar jag in i tv-rummet och då har han slocknat på täcket på golvet. Min lilla gullunge, jag lovar er att när jag började skriva inlägget låg han och tjoade i högan sky och var super glad så jag trodde jag skulle behöva gå och vyssa en bra stund. Vill inte fota honom så han vaknar men jag lovar er att han är världens sötaste när han ligger där, stackarn måste varit helt slut ju.


choklaaad

Efter maten drabbades jag av akut choklad sjukan = jag Måste få choklad annars blir jag arg... Vi glömde helt bort att vi hade chokladpudding i kylen så jonte tölta iväg i snön och handlade. Han kom hem med 2 st 200g marabou, ett 86% premium, den stora lådan ben o jerry glass med brownie smak och en påse gräddkola, sen kom vi på att vi hade puddingen också :) haha! Men nu har vi så det räcker och blir över!!!

Han blev precis inringd på jobb, som tur är tar hans jour slut imorgon 07.00! Vi som skulle söva barnet som inte är trött någon stans!!! och ha lite egentid. Men så blev det inte, så jag gör en snabb upd här och sen får jag gå och kämpa med Melker, den lilla skrutten, han är såå glad :) <3


snöösnösnösnöö

Myyysfaktorn är enorm! Dock har vi inte kommit ut idag det går inte att gå med vagn på gatorna och det har mer eller mindre stormat idag, men just nu är det vindstilla och säkert närmare 40-50 cm snö.

Jonathan står och lagar mat, det blir fläskfilé och ugnspotatis, vitlökssmör och sparris. det luktar så in i helsike gott och jag är SKITHUNGRIG! efterrätten är inte att förglömma, chokladpudding! Enkelt och såå gott! Melker ligger och sussar gott, har gjort ett tag så han vaknar nog lagom till maten är klar!

Nu ska jag hjälpa J och duka! <3

Dagen har förresten gått i städandets tecken, storstädning som verkligen behövdes och dagen har bara flygit förbi helt enkelt.


My family <3

mor o son webcam











I Love Him So Much!!!

Rösta!

Ser att jag är en av 5 bloggar ni kan rösta på hos LOVE Skit skoj :)
Ser att jag har hård konkurrens men hade ju varit väldigt skoj att vinna.

SÅ SE TILL ATT GÅ IN OCH RÖSTA!! =)

Vi är nyss hemkomna från en lång stund på stan. Fixade lite julklappar till julklapps spelet. Fy för vad kallt det är förresten. Dy blöt i mina skor! Vi provade jacka till jonte, fy vad han ska va svår flörtad!! :p haha.. Vi tog med oss pizza hem, mums! Just nu ligger Melker och sparkar på sin pappa. Dem är så fina <3

Jag är sugen på att gå in i duschen och ta en lååång varm dusch, men vi behöver röja upp i detta stökiga hem och jag måste hem till mina föräldrar och hämta skor.

Snaaart jul, Mysigt! Detta snöoväder inbringar verkligen rätt känsla.

Måste visa lite söta bildern, Innan vi åkte iväg igår skulle Melker äta lite, han vill själv hålla, blir arg om man ska hjälpa till, dessutom vill han ha en tumme i munnen också samtidigt, gullungen! (just nu tog han tag i ett par byxor som låg brevid och drog dem över huvudet och låg o prata där under, sen drar han bort dem, för han vet att då brukar jag säga tittut när vi leker)han är så duktig mitt hjärta! i alla fall så somnade han med flaskan i munnen igår och han va så söt :)







Jävla ungar!

Då är jag åter hemma efter en runda på stan. Jag fick ta terrängvagnen (den gamla) den plöjer fint genom snön :) Undra tro om vi kommer få en vit julafton eller kommer snön plaska bort tror ni?

julklapparna jag var ute efter var slut så ska vidare när jonathan har kommit hem och kolla. även köpa sista till systrarna.

Melker får ju penicil två gånger om dagen och han HATAR det, hela huvudet rynkas ihop och hna gör världens "äckel-min" han gillar det INTE! gullungen!


Och så kommer vi till rubriken, jag var på väg till åhlens idag, på vägen går man förbi en damm med massa ankor. Där stod ett gäng killar 6-7 st som jag gissar var runt 13-14 år. Dem stod och kastade snöbollar på varandra lite oskyldigt, helt ok ju.. Men rätt som det är ser jag att några av killarna vänder sig om och börjar kasta på dem stackars ankorna som simma runder i SIN damm. då jävlar blev jag så sjukt arg! Det är bland det värsta jag vet, djurplågeri. Där var fler än jag som gick förbi dammen, men ingen sa något, så jag fick ju göra det. Om ingen säger något så blir det ju helt plötsligt "OK" att dem gör det. men icke! Nä det var kanske inte speciellt moget och pedagogiskt av mig att skrika åt dem och förklara hur dumma i huvudet dem är. Men det bara slår slint, jag blir så arg och så blir det sådant som kommer ur mig. Men jag bryr mig inte så mycket faktiskt, dem skulle ha det! Hade det inte varit för att jag hade fått mer skit än snorungarna så hade jag kastat dem i vattnet och kastat snöbollar på dem!


"Finn barnet.."

haha, sötnosen min!

Kära vänner.

Igår var vi med våra härliga vänner. Jag och Melker då alltså :) Sååå gott o fika med dem (vi gör alltid knytis) och sitta o prata bort en hel eftermiddag. Jonte kom och hämtade oss sen så vi slapp gå sen när vi kom hem blev det potatisgrattäng och revben, MUUUUMMS!!!

Idag ska jag en snabb runda ner på stan och fixa några julklappar, så man slipper stressa med det, ikväll ska vi fira svärfar = inte behöver laga på mat, gött! = melker får träffa kusin Matheo :)


Vet inte om dem vill att deras barn ska synas så det fick bli så :) Våra fiiina barn!


Min älskade tomte :) <3

plågad.

Jag bara undrar en sak... Brukar era barn också plåga er? Ibland undrar man om Melker faktiskt är medveten om vad han gör. Han har slitit av halva mitt hår, han river mig, sparkar mig på struphuvudet, stoppar fingrarna i munnen på mig, i ögonen..

haha, Love him! :) <3

BLÖÖÖJOR!!

Fick precis en leverans vid dörren, sjukt mycket blöjor!!! Kära ingela i föräldra gruppen skrev in till liberos tävling och fixade därmed blöjor till hela gruppen. Jag beställde storlek 3.. men nu visar det sig att han väger 6,7 kg och blöjorna är 5-8 Kg, alltså inte så länge till. och nu har jag fått hem två lådor = 8 paket blöjor.- asså det är helt galet mycket blöjor =) Blir nog att skänka lite till Melkers kusin som är lite yngre.

Nu i efterhand kom jag på att hmm man kanske kunde beställa två olika nummer? alltså hälften i nr 3 o hälften i nr 4. men fick uppfattningen av att det var en storlek som gällde. och jag trodde ju inte att det skulle vara SÅ mkt blöjor :)


Onsdag.

Idag vaknade jag på ett mycket bättre sätt än igår. Melker ville iofs gå upp klockan 7 men det gjorde inte så mycket för jag hade tvättid då. Han har legat och tjooat hela morgonen. När vi sedan skulle ner o lägga in en ny omgång tvätt så somnade han i vagnen så sött. Så nu ligger han där. Min syster kommer om en timmes tid ungefär och skulle dra med honom på promenad så jag kan sova lite, för det brukar vara hans sovtid men idag blir det ju helt knasigt, Men men det blir nog bra ändå :)


Bild från sjukhuset, Han är lite hängig där.


puss älskling <3


kul att se sig själv på datorn!


jag ber om ursäkt för den fruktansvärt slitna morsan! Det är den söta bebisen ni ska titta på. <3

Hemma.

Vi fick komma hem igår. Jag längtade med nu när vi är hemma är jag bara deppig, jonte har jour och kan inte vara hemma, För Melkers skull behövs det inte, han är i princip som vanligt igen. Men för min skull, skulle det behövas. är super deprimerad, tappat aptiten, känns som jag gått ner flera kg dessa dagar på sjukhuset. har dessutom den sjukaste mens jag någonsin varit med om. det forsar. och jag har redan blödit i 5 dagar och nu kommer det igång på ritkigt, kommer ju svimma av blodbrist snart.. Nåja nog om mig....!

Melker har/hade njurbäckeninflammation, fick drop när vi kom in och har fått antibiotika genom en spruta i foten. han har något läckage i urinvägen så han har vätska vid njuren. Ska behandla med antibiotika 10 dagar här hemma och medicin som förebyggen urinvägsinfektion hur länge som helst... Han är i alla fall pigg igen, och nästan som vanligt, han ligger och snackar o ler åtminstonde och det har han inte gjort på 1,5 vecka iaf. Han har varit hängig länge.

Återbesök om någon vecka o se hur det ser ut, blir det inte bra får dem göra något ingrepp o täppa till. Min stackars lilla hjärte gosse.

Som mamma känner man en obeskrivlig kärlek, men med bebisen kommer också ORO! en ständig jävla oro och just nu håller den oron på att knäcka mig psykiskt.

Nu vaknar han, måste gå......

NEEEEEEEJ!

Är på sjukhus med mitt älskade lilla barn, blev inlagda torsdag natt. Hoppas på att få komma hem imorgon. Vi får se.

Hörs när vi är hemma <3

bildbomb. jag och melker

























Så där har vi en rejäl bomb! av lite blandad kompott! Jag ber om ursäkt för häng fläsket från bad bilderna, dem är tagna för ett tag sedan och jag var ju trotts allt relativt nyförlöst :P Bilderna på mig är från idol förra fredagen och likaså dem roliga bilderna på mekke ;) visar även att han kan hålla flaskan själv =P Där ser ni även hur det ser ut med löshåret. Jag trivs jätte bra med det men det är för tunnt så jag kan inte använda det för det ser väldigt fejk ut :( Letar efter nytt fylligare men just nu vill jag inte lägga så mkt pengar p åmig själv när julen närmar sig.

Någon som vill köpa det jag har nu? Jag har väldigt tjockt hår men till någon med lite tunnare hår räcker det till en hel förlängning.

Vad kan Melker?

*Hålla flaskan själv när han äter
*Bita på sina tår
*snurra 45 grader inom loppet av några sekunder
*sträcker ibland fram armarna när man ska ta upp honom
(mitt hjärta smällter varje gång)
*rullar från mage till rygg
*rullar näsan från rygg till mage
(bara armen som ska flyttas)
*sover hela natten, NÄR HAN KÄNNER FÖR DET!
*kan stå själv bara man håller honom i händerna
*kan sitta med stöd länge
*kan sitta utan stöd en kort stund
*tar saker som man sträcker fram till honom
*trycker sig fram med benen när han ligger på mage (
glömmer flytta armarna)
*har ett speciellt skrik när han är missnöjd/uttråkad
*spraka med benen så hårt att hälften av vattnet försvinner ur badbaljan
*dra mamma i håret konstant
*skratta högt
*suga på tumme

Säkert en massa mer men det är vad jag kommer ihåg nu.




Min vagn!

Lite ris och ros till alla er blivande, ja alltså inte till er utan om min vagn, som ni redan vet är barnvagnarna en hel djungel.

Den vagn vi hade först var 7 år gammal, och det var vad den såg ut som också. stil mässigt. Där va inget fel på den alls, den funkade bra, inga fläckar på vagnen och inte trasig någonstans. som blivande mamma var det TOPPEN! en vagn fick en att känna att det va ännu närmare till bebis och vilken vagn som helst hade nog funkat bra. men som nybliven mamma tar det inte lång tid innan man känner av skillnad på vagnar. det är ju ledade framjhul som är "inne" nu och det ÄR ju snyggt (även om jag försökte intala mig att det inte var det, när jag själv inte hade det)

Och så var det en dag då mamma och jag åkte på babyproffsens utförsäljning. Då hittade vi BRIO sing, so mjag hade tänkt på väldigt länge, men så insåg jag att den fatksitk är otroligt bred där bak och var rädd att den inte skulle få plats i bilen. då såg vi den, vagnen jag har nu, Baby Travel Smart

Ros:
Förbannat snygg, enligt mig! väldigt smidig att svänga runt med, OFTAST! , mindre och känslan av att vara smalare (innermåtten är detsamma som på de flesta stora fyrhjulade vagnarna) suffletten har ett "stoppläge" och den kasar inte ner som på den andra. PRISET!

Ris: Jag har hört att den kan larma, alltså i affärer så reagerar larmdektoren, det har jag dock inte varit med om och jag har gått i princip alla affären i ystad. om man låser framhjulen så de ej kan röra sig blir vagnen stum, den kan vara svår att gå baklänges med, hjulen behöver "snurra runt" ett varv och det är ibland meckigt, har även upplevt en sak ibland med det högra framhjulet, det är precis som att det inte föröljer med som det ska, om jag lyfter på vagnen och tex ska upp för en högt kant så kan det snurra till sig konstigt och så har jag två framhjul där ett stpr rakt fram och ett vertikalt. = TVÄRSTOPP! obehaglitg och farligt. Detta var jag dock på babyproffsen idag och klagade på, hon skulle ringa fabriken och höra om hjulen behövdes smörjas upp, eller om jag skulle få nya
Man får ju faktiskt också ha i åtanke att man får vad man betalar för. och därför kan man inte ritkgit jämnföra med tex brio vagnarna, teutiona, boogaboo, som går på flera flera tusen.

Så slutsatts. Jag är fortfarande glad att jag har denna vagnen och inte den gamla, jag är otroligt glad som har en mamma som gjorde det möjligt för mig att få en ny vagn. tusen tack! Nästa vagn, en ordentlig sittvagn, och nästa liggvagn till ev kommande syskon ska jag lägga ner mer pengar på och få en ordentlig vagn och prova många och läsa mycket och verkligen bli nöjd! med facit i hand hade jag även hellre haft en 3-hjulad vagn än 4a, även om jag tycker att 4a är snyggare.

Hoppas jag har hjläpt någon där ute =D!


Baby travel smart, med sittdelen i.

jag förseslår som sagt babytravel jogger istället :)!

RSS 2.0