Jetski?

Just nu har jag fastnat för att eventuellt hyra en jetski ändå. Allt beror på om andy vill ställa upp :) Tror ni det hade varit skoj o köra i någon timme? :) För jag är verkligen helt tom på ideer..



What do you think ?


Present????

Jonathan fyller snart 20 och jag har inte den blekaste om vad jag ska köpa till honom. jag behöver hjälp!
Jag vill ge bort något som är i likhet med någon upplevelse. Han har ju pengarna själv att köpa precis vad han vill..

Smycken är helt uteslutet, likaså kläder! Förra året var det lätt då jag kunde köpa tattoopresentkort. Men i år är det svårt! Han älskar motorer och allt som går snabbt och är lite farligt. jag hade gärna tagit med honom för att köra gocart, eller om det finns någonstans man kan köra cross? o0ch så har jag kollat på hyra av vattenskoter. men det är ju inget jag kan göra med honom. Inte nu när jag är gravid. Alltså skulle jag behöva samla hans kompisar och fixa så dem gjorde något tillsammans men det blir ju lite svårt och dessutom är det ganska dyrt. Och så vill ju jag såklart uppleva det Med honom.


En enkel tripp till bornholm har vi redan fixat så det är ingen ide och att åka utomlands är verkligen inte aktuellt nu.


Hjälp mig!! , vad köper ni till era pojkvänner?


6 veckor & 5 dagar

Kvar tills vår lilla älskling eventuellt kommer till världen för första gången.

Ja jag känner mig verkligen stor nu, det har gått så fort och det är alltid lika spännande att se sig själv i spegelen =P
Jag har ett par mamma jenas till salu förresten om någon är intresserad, Det är ingen stor summa jag vill ha. Det är H&M jeans, har ingen bild på dem just nu ,men kan lägga ut om någon är intresserad. Dem är väldigt lite använda och inte slitna överhuvudtaget. Jag har nog använt dem ca 10-12 gånger. Jag blev väldigt snabbt för stor för dem, Det är storlek 38 men jag tycker absolut dem känns mindre.
Jag har sytt in och upp dem också. vilket jag tycker är till en stor fördel. många av mammabyxirna är långa och stora och jätte vida. så jag sydde in dem så de inte skulle vara så onormala och bli lite mer raka.

i helgen besökte vi björn och helena så pojkarna fick leka av sig (köra cross) Det var en väldigt mysig dag faktiskt. igår var vi lite i lägenheten sen körde vi till tomelilla och handlade lite bebiskläder :) köpte med jordgubbar och glass hem och satte oss o fika ute i solen. Det blev väldigt lugnt igår också. Super skönt och mysgi helg!

Ultraljudet gick som jag skrev väldigt bra. allt såg normalt ut. bebis la armarna i kors hela tiden och ville itne ritkgit ge oss en bra bild. men vi fick i alla fall en närbild på foten så vi kunde se att tår fanns som dem skulle :)
Just nu väger krabaten ca 2150 g och förväntas väga ca 3,5 kg vid födsel så det känns ju BRA och ganska lagom. jag hade fasat för det och förväntat mig en lite större klump då jag vägde 4 och jonte 4,5 kg.

Har ingen kamera så kan inte visa några ul bilder än.

Idag har jag varit på stan med lillasyster och köpt ett par mamma capri jeans. Det är det sista mamma plagg jag ska köpa. Knappt lönt men måste ju ha något i dessa varma dagar.






Måndag.

Jag har inget som hellst vettigt att skriva.. Eller jo jag har massor att berätta o men min hjärna är så jäkla trött idag så jag orkar faktiskt inte skriva.. Inte nu i alla fall! Uppdaterar senare när jag har piggnat till. Kanske bjuder jag på en UL bild på vår ängel. Får se vad jag känner för :P och berättar lite om helgen :)

Ultraljud.

Allting var perfekt precis som vi trodde :) Lite blyg var vår älskling som låg och höll händerna i kors framför ansiktet mesta tiden så vi fick ingen jätte bra bild. Trött som attan var skrutten också och gäspade massor.
Fick en super gullig bild på foten som jag verkligen älskar, den är jätte tydlig och vi kunde till och med räkna så alla 5 små tår var på plats, varken för många eller för lite :) ♥

Nu ska jag och älsklingen titta på film och mysa. Skriver mer imorgon eller senare i helgen!

ha en trevlig helg allihopa :)

<3

Jag älskar min man, jag älskar min mage, och jag avgudar vårt älskade underbara mirakel där inne. En stor känsla jag aldrig har känt förut, och ännu högre kommer den bli. Tänk vad underbart att få älska en liten varelse vilkorslöst. För det är ju verkligen den enda vilkorslösa kärleken. känslan mellan en föräldrer och ett barn. Vad våra barn än må göra så lovar jag av hela mitt hjärta att jag aldrig någonsin kommer tappa hoppet om mitt barn, och aldrig någonsin ska jag sluta älska dig min ängel!  ♥


ULTRALJUD 2!

Bara för att poängtera det för er som ej ännu vet så har Michael Jackson dött. Endast 50 år gammal men ändå inte så shockerande för mig i alla fall...

Idag fick jag en liten pyjamas liknande dress till baby från mamma.

Jätte söt :)

IDAG ÄR DET ULTRALJUD!! Det ska bli så fruktansvärt spännande men samtidigt nervöst givetvis. Idag är det exakt 15 veckor sedan vi gjorde det första ultraljudet. Då vågade man inte ens tänka på att det skulle komma ett andra. Det var Såååå långt fram i tiden att jag inte ens vågade börja längta till nästa. Men nu är dagen här! =) !
Givetvis finns det oro om att vår lilla älskling ska ha någon sjukdom eller något hemskt ska visas. Kanske är det inte alls det kön vi hela tiden har trott? Det hade ju varit ganska komiskt :) Men jag är ändå ganska säker på att vår lillaskrutt är alldeles perfekt! ♥

Fisk recept!

Jag sitter och letar massa recept på nätet. hitintills är det dock bara recept som består av socker som har sparats ner. Konstigt! :) Det jag är ute efter är egentligen massa goda mat recept.

Något jag verkligen skulle vilja äta oftare som av någon anledning helt enkelt inte blir av är fisk. Säkert många som håller med. Det är gott och väldigt lätt mat, tunn. så man blir inte så där tjockmätt som av biffar men man blir ändå lagom mätt. Jag skulle verkligen uppskattat massa goda recept, på ALLT men väldigt gärna på fisk. och kyckling gratängen är också något av en favorit. dock inte mass konstiga ingredienser som inte räknas till "vanligt"

ooooh blir så förbannad! detta är andra gången jag kommer åt en knapp och raderar allt jag har skrivet!!

Recepten får också väldigt gärna vara enkla och gå relativt snabbt eller sköta sig själva för när vår lillaskrutt kommer, kommer jag verkligen inte prioritera flera timmar o köket, men ändå vill jag få i mig bra mat så jag orkar och blir pigg! :)

och kom igen nu! jag brukar inte ofta be om lite hjälp så här men när jag väl gör det så får jag INGEN respons. och jag vet ju att DU läser min blogg och ni är faktiskt närmare 60 stycken så NÅGON borde ju sitta på ett bra recept. det tar säkert inte så läng tid att skriva ner detta recept till mig och jag kommer vara sååå tacksam =D


Mindre sol.

Idag är vädert inte så super fint. Men det kan kanske vara skönt med lite normalvärme! ! !

Igår var vi ute på middag älsklingen och jag. Det blev kinamat, som vanligt, det är verkligen vår grej det där =P Mysigt var det att ha en kväll för oss själva men det kändes konstigt att vara "klara för dagen" vid 7 tiden. Så vi körde runder lite ute på landet typ o gjorde inget speciellt vettigt. Sedan åkte vi hem och kollade film. jag blev super trött direkt men joanthan kunde inte sova och låg o klappade på mig och kramades o försökte hålla mig vaken :)

Outbildad.

Sitter och tittar på doctors. Det handlar lite om barn o gravditet och så. Hur man ger hjärt- och lung räddning till en bebis/barn jätte intressant och skamligt nog inget jag har tänkt på innan att kolla upp.

Hur som hellst så var där en gäst som var gravid och hon fick själv lägga upp sin tallrik med mat vad hon trodde var bra. Vad den bland annat innehöll var: rökt lax, lever och ett ägg som på när var rått. och till detta hade hon ett glas opastoeriserad mjölk. Ursäkta mig, men hur jävla outbildad får man vara? Som gravid är det ens ansvar att ha bättre koll än så tycker jag!!

Bara en liten parantes i vardagen :D Nu ska jag ut i solen och läsa grav-tidningar! :)

FLYTT!

Oh jag är nog ändå en av dem lyckligaste i världen! Vet ni, att nästa vecka flyttar vi!! Vet ni hur stort det är för oss? Vi ska ha barn om ca 7 veckor och vi har inte ens fått komma iordning i vårt hem. Och även om vi har bott tillsammans nu i 1 år så är det långt ifrån samma sak att få bo ensamma och slippa föräldrar. Jag kommer sakna min familj här hemma men som tur är bor dem bara några hundra meter bort så jag kan gå och hälsa på när jag vill :)

Nu kommer det gå fort, RIKTIGT fort! Woow alltså tänk att jag ska få bädda o städa o packa upp och mysa till sängen och vagnen och skötbordet och bara få komma iordning med allt.. Vilken längtan.

Inatt har jag sovit gott, eller i alla fall hela natten, vilket är en fröjd och ovanligt nu för tiden. Dock har det svidet lagom mycket över hela kroppen av min bränna jag fick igår. allt förutom magen har fått sig en känga, men så smörjde jag ju in den fleraflera gånger och la tröjan för imellanåt.

Idag ska jag och älsklingen ut och äta mat och på fredag är det ultraljud, (jävlar vilka sammandragningar jag fick precis! kändes som bebis höll på o gräva sig ut!!) bara en liten parantes :) kanske blev lillskrutt så glad när jag skrev om UL, haha..

Jennie kommer om en timme ca och våldgästar mig. Vad hon ska göra här vet jag egentligen inte, men sällskap är ju alltid trevligt =P !

Ska duka fram frukost och sätta mig ute tror jag och äta.

Ha en super fin dag.

Ps. idag ska jag leta massa goda recept som en tok. Ska baka bröd och bullar hade jag tänkt när vi flyttar och hitta bra recept på mat ! :)

Stranden.

idag var det stranden med Jennie. Fy för vilken konstig bränna jag har fått på benen.



ni anar inte vilken chock det är att se sig själv så. Är jag så stor??

Bilder!

Sitter pålillasysters dator. Hon sover så jag tänkte smyga mig in och kolla på en film hon har här men det funkar ju inte. Så istället bjuder jag på lite bilder jag hittar här =)



några veckor sedan, så såg köket ut då! :P




Så där såg jag ut för nästan exakt 9 månader sedan. Tänk när man kom i den kjolen. Det ska jag göra igen!!! =)


På julafton efter den lilla mat man fick i sig. Där va lillskrutt endast 1,5 månad färsk och ingen viste. fy för vad jag mådde dåligt där. ingen mage o snacka om, men det vore lite väl tidigt. Då kändes det som en evighet tills bebis skulle komma ut, nu är det så fruktansvärt nära. ändå är jag stressad och vill att tiden ska gå så jag får hålla vår älskling i min famn, men jag har börjat inse att det är bättre att slappna av och inte ha för brottom. Bebis kommer ju för att stanna i evighet så då kan jag nog hålla mig i 7 veckor till :)

Dagen gången.

Då var denna dagen också gången känns det som. Jag har ett litet monster i magen som inte alls är nöjd med att jag sitter upp tydligen och gör allt för att trycka på och busa.

Var en runda i lägenheten innan som jag skrev och fixade lite. Vi fick brev från BVC, jag tycker det är jätte gulligt att dem har tagit sig tid och skrivit kort förhand och välkomnar en och till och med gör smilegubbar. Sådant uppskattar jag :)

Jag och Lisa och vovven har varit nere på stranden idag också. Kiddie blev jätte glad som fick bada massor men hon luktade bara sur tång efteråt så det fick bli en dusch och sen torka i solen för hennes del :)

Nu ska jag ta fram mat och sedan kommer väl föräldrarna hem sedan ska jag och pappa till lägenheten och möta upp älskling så ska vi tapetsera mer :)

Vecka 33.

VA? 33? herremingud! tänk att jag är två dagar in i vecka 33. Det känns helt jäkla sjukt alltså! Tiden går helt fruktansvärt fort! men jag ÄLSKAR att vara gravid. Jag upplever inte många smärtor. har otroligt lite foglossningar, inga svullnader alls, inga ömma punkter. Visst är jag fantastiskt lyckligt lottad? "värsta" är när jag får stickande snabba sammandragningar som känns långt ner i underlivet. Men det går över så fort!

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

Lilla älsklingen har börjat få en del hicka nu för tiden. Speciellt på kvällarna när vi ska sova så sätter det igång. så känner man små vibbrationer i magen. Stackarn! :)

Vanligt inlägg..

Så då har ni blivit bjudna på lite bilder.

Jag tror nog jag ska gå och vila nu för jag är sjukt trött och det var galet svårt att stiga upp med Jonathan i morse. Det ska bli underbart att få sova hur länge man vill sen i lägenheten.

På fredag ska vi på ultraljud och det ska bli helt fantastiskt underbart kan jag bara ta o berätta för er!! =) Efteråt hade vi tänkt gå och handla ett bebisplagg TILLSAMMANS. för vi har ju faktiskt inte gjort det. jag har ju handlat de flesta kläderna och jonathan har köp nappflaskor o nappar o servisen och sådant smått o gott. Ja vagnen o babysittern o det också.  Men så det kunde ju varit mysigt att köpa något tillsammans =)

Imorgno ska det bli strandväder enligt Jennie, det ser illa ut nu? Men i så fall ska vi göra en mastig fika och dra ner till playan. I år får ett parasoll följa med och en t-shirt så jag kan vila magen lite. Bebis tycker ju inte så mycket so starkt ljus så solen mitt på magen i några timmar känns inte så snällt..

Som sagt så ska jag ställa klockan på 10 så jag inte sover bort hela dagen. Sedan tar jag en vända upp till lägenheten och ska försöka göra lite nytta :)

Hej på er!

Lägenheten, Bilder!

Snaaaaaaaaaart måtte det ju vara färdigt. Dock tog jag bilderna igår Innan vi tapetserade i hallen.


Fond, vardagsrum


Vardagsrum


Sovrum, och ett tjuvtjik av vaskkomoden.


mitt äääällskaade skötbord! längtar ihjäl mig tills jag får mysa till det och vika och lägga in små bebiskläder i lådorna


Klädkammare..


Toaletten, so far.. Sätt fart!!


Älskade kök! Sjukt nöjd!


Andra sidan kök.


Hall, som numera är tapetserad


Hall sett från ytterdörr. Där ser ni lite av hallklinkersen också!

Jag Läääääääääääängtar så tills vi kan flytta in. om 1,5 vecka SKA vi bo där. inget snack om saken!!!!

Midsommar i bilder.

Midsommar firades hemma hos kusinen Björn och Helena. Ganska lugnt och stillsamt ;)


Klänningen :) Ps. Jennie, jag sydde lite i sidan, fast bara med vanlig nål o tråd, vid brösten :)


Sällskapet.


Älskling (härlig stil (;  ), och Danne


Kusin Björn med dotter Isabell


Älskling och Isabell :)


Folket :)


pappa, mamma, barn =)


Peter, syster, Isabell


Älskling och syster, haha;) 

Handlat.

Nu har jag varit med mor och far och handlat till kvällen.. Vi ska iväg till björn och helena och fira midsommar. Jag köpte med en flintastek som vi tänkte grilla där också. mums! =)

Ska faktiskt dra på mig en klänning tror jag :) har ju inte så mkt kläder att välja mellan! :p Tänkte låna Jennies svart vit prickiga som jag hade på supén. Det har hon nog inget emot :)

jag kollade blöjor idag. Det är så svårt för alla säger olika! Men hittade ett storpack 3-6 kg tror jag med 90 stycken blöjor i. blev väl ca 1.39 kr stycket. Är det dem stora förpackningarna som kallas "ekonomiförpackning" ?? Det var Libero och dem kommer jag nog köra på. Ska köpa lite olika och testa iofs vad som funkar bäst för varje barn är ju unikt men hitintills verkade libero bäst. Plus att jag har rabatt :)



En bra dag!

Idag har jag varit runder på stan med bästa Andy :) jag gnällde inte en enda gång och jag fick inte minsta känning i magen på hela dagen så jag kunde traska på som en glad piggeling =D !!!
När vi var färdiga bjöd han på lunch sedan fick vi hemåt! Jag köpte med mig bigaråer att smaska på.. vi gick hem om till mig och hämtade upp min lillasyster och hunden så fick dem följa med hem o titta på film med oss :)

Mycket trevligt att slippa sitta hemma o tråka hela dagen! :) Älskling ringde precis och berättade att kaklaren är i lägenheten och sätter plattor.. VAFAN??!?! Så idag är en skit bra dag och nu känns det som att det ÄNTLIGEN går framåt!!

Blöjor.

HJÄLP! Jag har verligen ingen aning om vad som är bra och inte bra när det kommer till blöjor. Dem är så fruktansvärt dyra och det finns så många sorter. vanliga pampers och libero är väl dyras, men även mest "kända" Men jag har även hört om många andra märken som funkar lika bra och öven om dem man inte alls ska köpa. Det är så svårt att veta. jag vill inte bli lurad och köpa dyra blöjor när det finns minst lika bra för en billigare peng med ett annat märke.  Jag vill ha något ordentligt som håller tätt och som inte släpper igenom och har kass uppsugning. Jag hade juj tänkt börja handla på mig lite bläöjor nu så man har ett litet lager hemma till första tiden åtminstonde så man slipper springa ner o panik handla det en dag man är hemma och älskling är på jobb och man står utan! :)

Så ni som har erfarenhet och vet bättre än mig. Vad köper ni?

Sova hemma.

Idag sover jag hemma hos föräldrarna. Så jag kan få lite sovmorgon och vila ut :) Men jag saknar min älskling så otroligt mycket, varje minut utan honom är det ju något som fattas.

Jag ligger nu uppe i sängen och tittar på förlossningar.. Det är så spännande och inspirerande och visserligen lite skrämmande men ändå väldigt underbart! Jag önskar mig verkligen en vanlig vaginal förlossning utan bedövning. DET hade nog varit mitt livs största bedrift. Föda barn överhuvudtaget hur det än går är ju alltid det mest fantastiska som finns men jag skulle ändå bli väldigt ledsen och besviken om jag hade blivit tvungen att göra kejsarsnitt. Givetvis hade jag gjort det för att säkra min och vår älsklings hälsa men det hade ändå inte känts som att jag födde barn..

Jag bara lääääääääääängtar efter att få bädda den ligga sängen och pynta med alla små gosedjur. Att få tvätta igenom de små pytte kläderna och lägga dem fint i lådan under mitt underbara skötbord. Och vagnen. att få bädda den och få smitta av alla babysaker med min och jonathans doft så den lille känner igen våra dofter. nu är det 59 dagar kvar. det är ju helt sjukt så nära det är men ändå känns det så himla långt borta. ska jag föda ett barn? Ska jag och jonathan få en bebis, ett helt underbart litet mirakel? Ska vi få vårda och ta hand om detta lilla barn i flera år framöver. ett mirakel är det verkligen. ♥

Jag sover sämre och sämre. vaknar alltid vid 4 och måste gå på toa. och är det inte därför så är det för att mina höfter gör så fruktansvärt ont så jag inte kan hitta någon bra ställning. och annars så är det mina grymma kramper i vaderna som har kommit tillbaka. MEN jag ska inte klaga för min graviditet har faktiskt varit underbar :) Jag kände idag när jag gick upp för den långa backen till lägenheten att jag fick korta samandragningar. TROR JAG? jag vet ju inte hur det känns men mest troligt att det var det.. Jag känner av dem mer och mer och har även lite foglossningar o blygdbenet.

Imorgon ska jag möta upp min kära svåger Andy och ta en runda på stan med honom. Mysigt =)

Nej, detta blev långt :)

bilder!

tänkte bjuda på lite färska bilder på magen i olika vinklar :) Den är såå liiten o puttig min lilla mysmage :) Även om den känns ENORM ibland så har den en förmåga att "gömma sig"  :)








funka då!!

jävla blogg.se som inte funkar som det ska, bara raderar det som skrivs och spras inte! Gooohhr!!

hade skrivit ett jätte långt inlägg! om människor som äter konstiga saker o speciellt en tjej som äter sina sårskorpor. uuusch! men orka rinte skriva om allt!

Sitter just nu med en supoer stor godis påse som är till helgen, men något säger mig att jag kommer behöva handla nytt ;P

jag handlade aloe vera & chamomile body butter idag som jag ska smörja in magen med.

Nej ja glovade mamma att fixa med disken så får väl ta tag i det nu :)

älsklingen ska ut och köra motorcykel idag och jag är lika orolig varje gång men det är ju något han älskar så skulle aldrig kunna hindra honom eller be honom sluta med det!

Dag 3,

igår var jag nog ganska nere och redan trött på o va arbetslös. idag är det skönt! =) Jag längtar bara efter lite gott väder så man kan dra ner till stranden.. Idag ska jag handla godis på netto eftersom att det är så billigt :P ska fixa lite i lägenheten och åka runder o glo lite i affärer hade varit trevligt..

Det kommer snart mer bilder från min student för den som vill se. Svärmor fotade sjuuukt mkt så jag ska ta mig tid en dag och kolla igenom alla och lägga ut. får kopiera dem! :)

Jag längtar sååå fruktansvärt mycket till ultraljaudet nästa fredag :) det ska bli underbart att få se hur ens lilla barn har utvecklats ♥

promenad.

eftersom att jag alltid går upp klockan 6 på morgonen och åker med när älsklingen ska till jobbet så är jag måttligt trött när det närmar sig lunch. Så vid 11 tiden slumrade jag till och som gravid så ÄR det tillåtet att sova middag :) sov i två timmar men vaknade lite till och från då lillasyster sprang runder som en tok och städade. tillslut drog hon upp mig och tvingade med mig på en promenad.

Vovven fick så klart följa med så hon fick passa på att bada i havet. Vi bor ju jätte nära stranden så det är faktiskt helt underbart :) efter en bit så var både hund och jag trötta. (mest jag) men lisa ville traska vidare, men vi protesterade. istället lurade hon in oss på en omväg hem.

så NU är jag slut! jag sitter nu i soffan o äter två välsmakande mackor och läser tidningen vi föräldrar samtidigt som jag surfar. mor o far är på ikea och vi fick inte följa med :P taskigt det där! haha. men jag har beställt sådan fryst pizza man kan köpa på ikea och delikatbollar så jag undrar när dem kommer hem för jag är RIIIKTIGT sugen på det nu!


bjuder på en super ful och riktigt ocharmig bild på oss =)

plats 172.

Ringde nyss försäkringskassan.
"du har plats 172 i kön"
men kul :)!!

Jag fick i alla fall tag på någon tillslut som tog mitt nummer och skulle be dem i Ystad ringa upp mig! Får hoppas man får lite hjälp där så vi kan lägga upp vår ledighet på bästa tänkbara sätt :)

Jag vill givetvis vara hemma med mitt hjärta så länge som möjligt och tiden kommer gå FORT. men jonathan vill också väldigt väldigt gärna vara hemma sin tid och därför hade det varit lagom om jag hade haft tur att få komma ut på marknaden igen i Maj nästa år lagom till sommarjobben. och jonathan sedan går hemma till september ca tills skrutten börjar på dagis. =) Då sparar vi ju dagar också vilket alltid är bra och jag kan ta ut lite fler dagar och därmed mer pengar :)



Dag 2.

Ja, ännu en dag i arbetslöshetens tecken och inga pengar att förvänta sig har jag förstått. man måste tydligen vara 20 år för att få ersättning. Tacka gud för att man åtminstonde får föräldrapenning sedan. Riktigt dåligt system!

Jag fattar inte heller hur det funkar med att ta ut föräldrapenning. får väl boka ett möte med dem på försäkringskassan så dem hjälper mig. Vi vet ju inte hur vi ska dela upp dagarna jag och Jonathan. och jag vet inte hur många dagar jag bör ta ut i månaden. suck. sådant är jobbigt :)

Nåja, har jag berättat om när jag och jonathan skulle tvätta för första gången i lägenhetens tvättstuga? Det var i alla fall i söndags. Efter ca 10 minuter då maskinen hade gått skramlar det till och vips dyker det upp en penna! Ajdå, så vi fick stanna den och plocka ut den lille pennan. sedan satt vi och tittade på maskinen i en timme medans den åkte fram och tillbaka. Ganska mysigt faktiskt att bara sitta o prata o filosofera, tiden gick fort :)

jaha, what to do today? Jag skulle vilja åka på en liten semester.

20 år.

Vad ska man köpa till sin pojkvän i 20-års present? Jag behöver verkligen tips!! =D
och glöm inte bort att jag är arbetslös! hahaha....

sådant som inte får hända.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5384361.ab

Det är sådant som inte får hända! Tänk er att vakna upp i en liksäck. Att förklara någon död och sedan vaknar personen upp på bårhuset. Tänk så hade hon vaknat upp när dem skulle kremera henne? LÄSKIGT!!

Bhhrrr. rysningar!

fullfart.

Idag har varit en skön dag. En dag då massa ärenden har uträttats. Nu kom jag precis hem från affären, jag och far var och handlade mat. (jag tjatade till mig ett paket glass) tihi..

nu ska jag i alla fall hoppa i ett bad och mysa lite. Det verkar som att älsklingen jobbar över idag. tråkigt :(
läängtar efter honom ju. Imorgon ska jag nog sova. Fast om det är fint väder ska jag ligga ute o sola samtdigt tror jag.

Förresten så ligger bebis med huvudet neråt. ben och armar till höger och rygg till vänster. då kan ni tänka er vilken jäkla båge lilla mini ligger i... =)

BM besök vecka 31

Jag har ju gått in i vecka 32 men bara gått 31 fulla så ja =) Denna gången hade jag "bara" växt 1 cm i SF så det är ju "bra" för då kommer jag ner på en lite mer normal kurva :P Det ska bli så fruktansvärt intressant att se den 26/6 på ultraljudet vad barnmorskan uppskattar att vår lilla älskling kommer väga!

Jag hoppas lite att bebis ska suga på tummen eller något sådant mysigt och få det på kort det hade varit supermysigt!! Tänk att bebis kanske kommer 2 veckor tidigt. då är det ju bara 6 veckor kvar! och det är ju INGEN tid!! det är ju faktsitk nästan helt galet nära :)

Just det, jag väger för tillfället 68,6 kilo. Fy fan! :P haha. det är det värsta jag har varit med om. Men jag "fåår" ju faktiskt väga lite mer. Jonte kallar mig numera för Flodhäst. Men han gör det på ett lite gulligt sätt så det får han lov :)
han har förresten köpt massa kökssaker och annat bra nödvändigt.. Men gulligast av allt var att han hade köpt en liten bebis servis. Så himla gulligt :)  

Det hade varit liiiite snopet att komma på ultraljudet och så visar det sig att det inet alls är var vi har trott. inte för att könet spelar roll överhuvudtaget men nu går ju det mesta i klädväg åt det ena hållet och manhar julite intalat sig att nu är det en "sådan" som ligger där och har tänkt på namn.. Ska bli intressant faktiskt ;)

vuxenpoäng!

nu har jag skrivit in mig på arbetsförmedlingen´. vet inte om det kommer ge mig något men lika bra att vara inskriven. fy för vilken tid det tar bara. får man förresten någon ersättning för att bara va skriven där?

sedan cyklade jag vidare till banken o fixade kort o dosa och sådant jag borde ordnat med för länge sedan.. så nu kan jag skaffa min e-leg så jag kan gå in o anmäla föräldrapenning.

Fixade även klockan så den passar perfekt nu :) (jag fick klockan av älskling i studenten)

så nu sitter jag ocdh avnjuter en glass o ska vidare till barnmorsan om 1,5 timme sedan upp till lägenheten och fixa :)

Arbetslös.

Ja då var man arbetslös och då måste man gå till arbetsförmedlingen. så det ska jag göra idag :)
Iofs vill jag snarare se mig som mammaledig i förtid men det går ju inte riktigt :) Så ams står på schemat idag tillsammans med barnmorskebesök och förhoppningsvis ska jag hinna till banken och sen en vända upp till lägenheten.

Alla pratar om Studenten som den mest fantasiska dag i deras liv. Jag har lite svårt att relatera till det eftersom att jag redan har upplevt något ännu bättre. Och jag vet även att den bästa dagen någonsin finns att vänta inom kort =)
Studenten har bara varit en av många milstolpar för mig.

Det är nu mitt liv börjar....

studenten.

Ja det spöregnade och blåste så in i helsike och ma såg ut som en våt hund. men så kan det vara =) vi tog oss igenom den och nu är allt över! jag hoppade över flaket för det var inte värt att bli sjuk och riskera min lilla älskling!

vet inte ritkgit vad jag ska skriva faktisktl fantastiskt är det givetvis men det är så sjukt skönt bara att få slippa allt det nu!
 
Jag låter er se bilder istället :)

Tack så jätte jätte mycket för alla underbara fina presenter :)!!




Folket :) !!


stortalaren! haha. usch, sånt är så jobbigt :D


som ni ser har jag och jonathan inte så goda odds för att avla fram något snyggt ;) hahah, nej skämt o sido. Vår älskling kommer vara vackrast i världen..


Paket =)


tårta och frukt :)


"vi vill se, Lina på stolen.... Snääälla Lina sjung en sång..."
Oooh vad sånt är jobbigt =D haha


Älskling fick öva på att vyssa bebis :) han blev helt salig sen pratade han bara o bebis hela kvällen :) hehe han är för söt mitt hjärta.. han frågade även ut min kusin om Allt om barn :)

STUDEENTEEEN!

vet ni vad? det regna roch blåser men det skiter jag i för idaqg är det STUDENTEN! och helt fantawstiskt nog känner jag mig FIN idag, vet ni hur sällan det händer så händer det på denna dagen!* underbart!! min lilla älskling anar nog odåd i maqgen för det har varit fullt ös hela morgonen ;)

jag sitter nu o väntar på jennie som ska komma och hämta upp mig sedan blir det "champagne"-frukost hos Emma.

Missa oss inte 13.36 på österportstorg! NV3D!! woohoo!




Förlååååt älskling för allt ståhej idag! Men det är bara en dag och mamma lovar att kompensera dig med maaaasssoor av lugn och ro i två månader framåt! Sedan är jag och pappa redo för att ta emot dig ut i världen i våra famnar! Vi älskar dig!

min tårta.

Nu ska ni få se mitt hemmapåhitt. Jag ville inte ha tårta, helt enkelt för att jag inte äter tårta. Så istället har jag bakat kladdkaka och pyntat den och gjort en egen studentmössa. blev tre stycken och små kakor o grädde och massa frukt istället :)


Och givetvis är det skrivet med GRÖNT eftersom att det är NATURVETENSKAPARNAS färg :D

Ni ser väl att det är en studentmössa???? För det gjorde inte min syster så hon borde få spö :D

Bakar.

Jennie var snäll nog att ta en liten omväg och hämta upp mig så jag åkte med henne till flaket. Jag är lite orolig för hur mitt lilla hjärta ska reagera i magen imorgon. Vi har ju ett stort lastbilsflak med inkopplade stora bashögtalare och det dånar ORDENTLIGT! Jag tror inte det kommer skada men det kommer nog bli vilda protester i magen. (men vi åker ju inte så länge)  men min lilla älskling reagerar bara det är för många applåder runt om.

Nu har jag precis kastat in min första braspanna med kladdkaka. hur mycket brukar ni göra för att fylla en hel panna? Jag trodde det skulle räcka med två men fick göra tre "ordinarie omgångar" för att det inte skulle bli för platt. Får väl se hur resultatet blir. lääängtar till garneringen!

Jag är så orolig att något viktigt har glömts till imorgon. något som är lite av en katastrof är att jag inte har något paraply till vårt underbara spöregn imorgon som givetvis ska infinna sig den 12 Juni!
Jag får sätta mig ner och gå igenom allt en gång till. jag litar inte på att någon annan gör det utan måste ha full kontroll själv :P

Jag som hade tänkt ta studentbilder nere på stranden osv imorgon men det blir nog inte fallet :P ska i alla fall försöka peppa upp mig nu inför imorgon med lite bra låtar. ska när jag är färdig ta mig ett härligt bad o skrubba o sedan fixa mina naglar och platta igenom håret lite så det inte behövs så mkt till imorgon. 06.45 står jennie utanför dörren och då bär det av till frukosten.

not gona make it.

Jag kommer sååå inte hinna med bussen om en kvart :S Pappa har inte kommit hem än och jag är hundvakt. Jag har ingen nyckel heller så kan inte låsa huset ens eller komma åt min cykel. ooooooh.

Tröööött.

Ja idag var det RIKTIGT jobbigt att stiga upp ur sängen vill jag lova. nu har ju både jag och jonathan haft sovmorgon i två dagar så att vakna när klockan ringer vid 6 var en riktigt pina. Men lika bra att vänja sig vid att gå upp vid obekväma tider ;)

Var det någon som kollade på greys anatomy igår???????? Oooh jag blev så jävla arg när programet slutade. inte fan hade jag haft en tanke på att det var george som vad den okände mannen. Oooh jävla skit program som lämnar en så nyfiken. det funkar itne för MIG som måste veta hur allt funkar. sökte febrilt på nätet men kunde inte hitta kommande program :P

Idag ska vagnen till imorgon pyntas!

Färdig.

Idag har jag varit runder ända till klockan sex och fixat saker till studenten. Så nu är jag nog redo för fredagen. Förutom paraply som egentligen borde införskaffas också.. Men men får väl se :)

naglar, två par strumpbyxor, klänning, kofta, färgat hår, skor, armband och örhänge. så är jag klar! :)

en vända i stan.

Jag har nu spenderat ca två timmar på stan och jag tror jag ska dö! Fy fasiken vad varmt och kvavt det är! och det var folk ööööveeerallt! alla små som har gått ut skolan idag o rea på massa färrer så folk var som galningar. jag kände mig tung som en elefant och svettig och rälig som en jag vet inte vad.

Jag hittade ingen kofta att ha till imorgon :( Men jag får väl ta en vända till sen kanske.

Jag fick i alla fall med mig järntabletter hem som var viktigast!
naglar blev det också
mamma-strumpbyxor
örhänge
en mammatröja
och så blev det en liten body till bebis :)

REEEGN??!



KUL MED REGN PÅ STUDENTEN!

last shopping.

Pengarna från skatten kom ju igår och dem sitter som en smäck. idag ska jag ge mig ut på stan och fixa det sista inför studenten som jag behöver. och så blir det väl storhandling av allt annat nödvändigt med mor idag...

upd mer sen.

mår förresten bättre idag :D

förvärkar.

Idag har jag mått så sjukt jävla dåligt! Vaknade klockan 4 inatt och viste knappt var jag skulle ta vägen. Jag mådde illa och hade dragningar i magen. kändes som extrem magknip och min första tanke var att bebisen hade trasslat in sig i navelsträngen och försökte dra loss moderkakan eller något.

efter två timmars jämrande och vaggande och profylax-andande. SOM HJÄLPTE! kunde jag äntligen gå på toa och släppa lite på taget. Älsklingen vaknade också då vid 6 tiden och mådde inte heller så bra. han sjukanmälde sig och var hemma för vård av flickvän =) Jag satt o grät och var mest frustrerad så han fick tappa upp ett VARMT bad till oss och fy fasiken vad skönt det var!!!

jag kände mig genast mycket lättare och jag kunde slappna av och all smärta försvan. efter ett tag kunde vi gå upp men så fort vattnet rann av en kände man sig som en enorm flodhäst igen..

efter det lyckades jag i alla fall somna om och sova ändå till 12!! då mådde jag bättre!! vi steg upp o åt frukost o sen la vi oss igen till 2. nu har vi åkte en vända till lägenheten mest för att komma ut och få lite luft. är hemma nu och klockan 6 är det föräldraträffen. det är sista gången så vi har tvingat oss dit idag trotts att vi mår skit. (kakorna lockar väldigt mkt)

Mamma tror att det är förvärkar jag har haft och det är ju inte så omöjligt.. Jag hoppas bara att dem håller sig nu tills det är dags. För om detta är en liten putte förvärk så har jag ångrat mig angående att föda barn :) hehe

jag vill veerkligen må bra till studenten och håller tummarna för fint väder!!

Just det. vi färgade håret igår. det blev skit bra :D min älskling är bäst!

en vända på stan.

nu har jag varit en vända på stan. Köpte två hårfärger, en axellös/bandlös Bh att ha under studentklänningen och ett par strumpbyxor för samma syfte.

Bh:n blev något i stil med detta

Snart kommer älsklingen och hämtar mig så ska vi kolla på kakelfog till köket och se om vi hittar något snyggt golv till badrummet. Efter det ska jag hem o kasta i mig mat sen vidare och se lillasyster ha någon konsert. spännande! Efter det ska jag möta upp älskling i lägenheten sen hem o färga håret sen SOOOOOOOOOOOVA! :)


Förresten. är jag senast i världen som inte viste att lindex har en hemsida o shoppa på? =p


Studenten.

Det känns så fruktansvärt tråkigt att vädret är så jäkla dåligt! Och enligt prognosen ska inte solen direkt lysa med sin närvaro. förra året på älsklingens student var det super fint väder o alla var så solbruna o fina. Detta året har istället alla fått ligga o pressa i solarium för att få den där brännan. Givetvis har inte jag solat vilket innebär att jag är en BLEKFIS! Jag provade på BUS och resultatet blev ok på benen men inte armar. Jag vågar inte smörja in huvud och så för då kommer jag säkerligen se ut som en fläckig leopard. Jag blir tokig! 



Vad litet det blev. där står i alla fall halvklart och mellan 9-14 grader. dagarna innan är fyllda med regn. Så det kommer säkert hänga med. Känns väldigt sorgligt

Idag har jag ju massa saker o fixa men inte så kul o ge sig ut i regnet.

saker som ska handlas till studenten:
*Bra bandlös vit Bh
*pärlhalsband + öronhänge
*snygga naturtrogna strumpbyxor (eftersom att jag är vit som klänningen och har fullt med ärr och ådror på mina ben.. behöver ju inte se ut som att klänningen flyger(=.. )
*naglar, då mina supersnygga låånga naglar jag har odlat bröts igår nästan allihopa :(
*hårfärg. baby ska färga mig ikväll :)
*någon vit kavaj, tröja eller sjal att ha eftersom att det kan bli ganska kyligt.
*egentligen skulle jag ´behöva nya skor också men dem vita jag har trivs jag i och är "ingågna" och jag antar att där kommer komma en och annan skavank även om jag köper helt nya. så dem får duga :)

Igår delade jag och Emelie upp massa lakan o påslakan o bebis kläder som gått i arv. Det är så jäkla supergulligt med hemmasydda antika kläder. Jag tycker dem är absolut bäst och finast och jag älskar när saker har en bakgrund.
Igår började vi även packa jonathans rum. eftersom att detta är första gången någonsin han flyttar så måste jag vara HÅRD när det gäller rensning. och han får verkligen ransaka sig själv och är det något jag inte tror han kommer använda får jag fråga var den ska vara och vad den kommer användas till så brukar det sluta i soptunnan :)

Vi fick ihop 5 lådor igår. 4 är redan packade. det vill säga 9 lådor!! där är sååååå mycket kvar på hans rum och han har en miljon vaser o bestick o tallrikar och massa sådant fint som måste packeteras ordentligt!

supé

Detta är de enda bilderna jag har hittat sen supén.


står "längst bort" man ser bara huvudet. svart klänning o jeansjacka.


med respekt för andra så får dem svart på sig :) men nu ser ni mig i bakgrunden :)
Jag älskar att gå i klackar. men det är så sällan man får tillfället.

helg.

Ja som vanligt när det har varit helg är jag inte så aktiv. :)

i lördags var vi hos jonathans farmor o farfar o åt middag och resterande tid har spenderats i lägenheten. numera är sovrum, klädkammare och tvrum färdigt. :) inte mkt kvar nu. typ tapeter och sådant :) helt underbart! Om bara kakelgubben kan få tummen lös också (eller hade fått det tidigare) så kan vi flytta in näääärsomhelst

Idag är det ölbränboll men jag kan varken dricka öl eller spela bränboll och vädret är inte "solväder" så jag stannar förmodligen hemma. Har massa ärenden att fixa innan studenten.

Ikväll bli håret MÖRKT :) Jonathan ska färga till mig. det brukar faktiskt nli bra :D

Det känns som att jag "klämmer" bebis under revbenen hela tiden. Det kan ju inte vara speciellt skönt för någon an oss.

Fredag.

Oj vad konstigt det känns just nu. Jag är så tacksam för att jag har mitt lilla hjärta i magen och vet vad jag komemr göra sedan. Men just nu.. just nu är jag ju Inget? Jag räknar mig ju inte som en student längre. och inte som någon mammaledighet heller. jag känner mig nog mest som en arbetslös ungdom som inte har en aning om vad som ska hända dessa två månader.

Supén igår var trevlig. det var jätte kul att få klä upp sig i klänning och klackar igen och kasta lite smink på ansiktet. Det var förmingel hos Jennie, och tur var det att hon kom på iden att bjuda på snittar och kex för klockan 4 när folket kom, kom jag på att  ja endast hade ätit frukost för dagen och OJ vad hungrig jag var. kl 6 var vi i skolan och minglade lite och sen kom MATEN! mums!!

det var mycket sjungande och många hägljuda applåder, och med 450 pers så blev det ett dånande ljud. Min lilla älskling blev nog lite skrämd och orolig så det var vilda protester och massa rörelse. Tillslut blev det så mycket att jag mådde illa och med ett par strumpbyxor som tryckte på tyckte jag ysnd om bebis. Allt höll på till 12 men klockan 9 drog jag mig hemmåt och kastade på mjukisar så mitt hjärta kunde lugna ner sig igen.

Idag är det bal, jag skulle också vilja klä upp mig o bli sminkad o fixad men jag hade ändå inte orkat hela kvällen. Jag håller tummarna för alla par som ska dit att vädret håller i sig och att regnet förtsätter hålla sig borta. Ska bli så kul att se dem sen i sina vackra klänningar :)

tänkte försöka få tag p ålite bilder från igår o lägga upp så ni får se men ALLA är ju o fixar inför kvällen så ingen som har tid o skicka eller lägga upp.

Kärlek..


Bild från dopet för ett tag sedan. (blir alltid lika förvånad när jag ser en bild på mig själv och magen, tihi)
Min man är mitt allt. Jag Älskar gåvan han har gett mig ♥


Nu ska jag leta upp en ansiktsmask och en rakhyvel =D ska tappa upp ett bad och skrubba mig ordentligt och även passa på och göra en ansiktsmask. jag blev ändå lite skrämd, även om jag inte tror att användande av Anti skulle skada så undvek jag att använda det mer sen jag läst om det. så nu har läppen haft gårdagen o natten på sig o torka in och den har redan blivit bättre tycker jag... :)

Lärarsupé

Idag är det lärarsupé, Jennie hämtar mig vid 12 sedan ska vi fixa lite innan, sen kommer Emma o fixar o trixar med oss :) Ska bli intressant o se om jag får på mig några kläder :P Hela kvällen ska bli intressant :)

Det blev bara ett Vg. och jag är i allmänhet ganska missnöjd med mina betyg. Men å andra sidan har jag ju aldrig brytt mig om mina betyg ^^ . Så ni ska inte behöva höra mitt klagande..

nu ska jag ner o käka frukost, sen tappa upp ett bad och försöka få mig att se ut som människa till ikväll :) heeejdå!

trööööttt.

Idag kom jennie hit o snackade lite skit o åt kakor med mig. efter hon åkt gick jag upp o la mig och har nyss vaknat. Det var så sjuukt skönt och det behövdes verkligen ite sömn eftersom att jag sover så dåligt om nätterna. Mina höfter ömmar som fan o nu börjar fogarna lossna som Jonte brukar säga :) har alltså svårt att sova eftersom att det gör ont o ligga på sidorna och omöjligt att ligga på rygg...

nu har jag fått i mig lite kvällsmat. idag orkar jag inget, känner mig helt slut i kroppen och knoppen.. idag har jag fått två Vg till. hade önskat högre men jag orkar inte göra mer nu. ett vg får vara okej.. det sista betyget håller jag tummarna för!

imorgon ska jag hem till jennks o fixa till förminglet med klassen innan lärarsupén.. ska bli intressant o se om jennie verkligen lyckas hitta något som jag kan ha på mig =)

oooh jag älskar jonathan helt enormt mycket. han är det bästa som finns!


munsår...

jag har fått en fettoläpp med världens största munblåsa. (nu är den mest gul och äcklig och torr) detta är något jag får varje sommar när solen tittar fram och det är stressigt. så anatar jag har herpes liggandes i kroppen. jag har alltid användt Anti och har gjort det nu i två dagar också.

det finns ingen forskning om man bör eller inte bör använda det under grav o därför avstår många för räddslan. jag är dock inte sugen på ett stort munsår på in student..

hmm , what to do. glömde givetvis att fråga BM idag.. eller tänkte inte på det överhuvudtaget.

hörd?

Nu har jag också gjort mig hörd. SÅDESÅ! får vi se om det slutar på VG eller MVG jag håller tummarna för det sista och jag ska kämpa för det. Ska till skolan om en timmes tid och göra mig lite till hörd. proppsa på betygen i miljö. får se hur det går :)  Tror ni det hjälper att gråta och se gravidigt ledsen o trött o synd om? hahahahaha!

idag så låg bebis med huvud ner. fast det kan ju i o f s ändra sig igen innan den är helt fixerad.. 26/6 blev det ultraljud :) myspys! jag hoppas på en riktigt bra profibild. kanske man kan se min älskling suga på tumme eller le lite eller något :)

inte mkt kärlek.

Nej idag hatar jag folk väldigt mycket!

Det kommer nog snart gå över. men just nu vill jag skrika o gråta o klaga o bara låta bli att ens vara.

Men jag älskar jonathan som nyss ringde o muntrade upp mig lite. och min familj så klart. och mina ehm, vänner.... Puahahahahaha!

tillbaka.

Allt såg bra ut och hjärtljuden låg på 144 precis som det har gjort hela graviditeten. SF måttet dock bara växer o växer. 3 cm varje gång typ vilket betyder att mitt nu ligger på 30 centimeter! :D hahaha..

På SF.kurvan finns tre linjer, Alla dessa tre anses som "normalt" och mest förekommande. en tjock i mitten som är "normal.normal" det vill säga att det är alldeles lagom att ligga där. och så en under och en över. Jag följer då den HÖGSTA kurvan väldigt fint. Så jag är alltså större än normalt. men ändå normal. skönt o veta =)

Fy tusan vad jag blev illamåeende nu! fick ta en paus och sätta mig över toakanten!

nu går jag o lägger mig!



BM

Ska till BM klockan åtta. det kommer nog gå bra, vanlig koll. Idag bokar vi tid till nästa Ultraljud. ♥lycka♥

Nu har jag bestämt mig, (eller jennie har övertalat mig) att gå på lärarsupen istället. så, så får de bli imrgon :) missar tyvärr BB-besöket men jag får stå ut!

Igår åkte jag och jennie och åt, och åt , och åt! det va gott, men fy fan vad jag blev mätt! :)

Återkommer senare! Får se hur mycket jag ligger "över" kurvan idag :P

betyg..

1 MVG
15 VG
10 G
2 IG
3 icke vetande betyg.

Det känns hemskt att dessa betyg får mig att må dåligt. Men jag känner en viss orättvisa. jag har säkert mig själv att skylla men jag vill fan inte gå ut med dessa värdelösa betyg!

snabbt inlägg.

sitter i skolan. det är flytt o grejer o mor o far bor numera i ystad och ja gtyp ingenstans och överallt :)
kanske upd mer sen ville bara ni ska veta att im alive :D

RSS 2.0