NY VAGN!!!!!!!!!

Idag har jag fått en ny vagn och jag är så jävla nöjd! TAAAAAAAAAAAAACK!!

En baby travel Smart är det, lägger ut bild sen :)

happy happy happy

hjälp..

Försöker få Jonathan att förstå att vi ska ha en ny vagn, varför ska han va så jävla seeeg.. kan han inte bara förstå mig?????

 :)

hmmmmmm...

Mår inte så bra, känner mig lite deppig, hängig fått finn attack, godis sugen. Är det den äckliga mensen som skall återkomma tro? jag har otroligt svårt att somna om kvällarna, jag tänkar ALLDELES för mkt!

Igår kom jag på att ja ghar blivit mobbad. Jag insåg det inte då för att jag hade vänner och inte var utfryst. Men jag blev hackad på pga mitt utseende, och det har funnits kvar sedan dess. detta var för snart 7 år sedan. Jag trodde jag var starkare än så och kunde glömma bort det men tydligen inte..

jag vill bara ha en stor påse godis, krypa ner i sängen framför en bra film och höra jonathan berätta hur mkt han älskar mig och så klart Mekke älsklingen i min famn <3

vackra barn.

Jag är helt säker på att jag  har det vackraste barnet på denna jord. Jag älskar honom så högt. han är så PERFEKT!










IKEA

Fick ju inviga det nya IKEA i Malmö idag. som tur var så skulle Mulle in så jag och Lisa och Melker så klart, hängde med in där :) Blev två timmar som gick väldigt fort!

Hem fick jag med mig en stor krukväxt, stor vit kruka till växten, bud från svärmor till svägerskans bebis, lite olika ljus och en lampa samt lampor till den.

När vi kom hem Fyllde jag på i Melkers mage, bytade blöja och lekte lite i babygymmet. Sedan mötte vi upp Lisa igen och gick en sväng på stan där jag handlade töjning till Jonathan.

Nu har jag precis bakat lite som jag ska ha med mig och bjuda på imorgon då det är mammaochbebis träff :)

Sömnproblem.

Jag hatar att inte kunna sova. När Melker och Jonathan ligger och sover gott så ligger jag och grubblar, blir irriterad för att jag inte sover när jag kan, tänker att "nu har jag missat en halvtimmes värdefull sovtid, och nu en timme, två timmar.." det är stressande! när melker hade fått mat kl 3 inatt somnade han fint om men inte jag, låg klarvaken o funderade till och med på att gå upp och göra något.

Då, klockan 03.00 inatt kom jag på massa smarta saker, (ja faktiskt!) tänkte att gud, detta måste jag skriva om imorgon. Nu då? ja det är helt putsväck, kan verkligen inte komma på vad det var jag låg o grubbla på då. Jätte frustrerande.


svar på kommentar

Victoria om "jag ska aldrig....":
"Alla vill vi vara bra föräldrar och uppfostra våra barn till fina människor, men inbilla inte mej att du inte kommer brista i ditt tålamod för det gör man och man får bli arg på sina barn, man får tappa tålamodet och bete sig mindre pedagogiskt än vad man borde. Vi föräldrar är inte några "övermänniskor" som klarar av mer än andra även om man klarar mycket. Det viktigaste att komma ihåg, tycker jag, är förlåt och en förklaring."

Jag har inte försökt inbilla någon att mitt tålamod inte kommer brista, det har jag själv insett att det förmodligen kommer göra och säkert mer än en gång. för ja vi ära bara människor som du själv skrev. Jag skrev att jag absolut tycker att man ska säga till och tillrättavisa barn och det kommer säkert innebära att man höjer rösten och bli arg. men jag står fortfarande kvar vid att jag KAN LOVA att jag inte komma håna Melker. aldrig aldrgi aldrig att jag kommer göra något sådan psykiskt knäckande.

Det är Stor skilland på att gräla o bli arg och att håna och försöka vara ironisk. Kan man inte göra denna enda sak som föräldrer och bete sig så pass vuxet att man låter bli att håna sina barn så bör man överväga både en och två gånger om man verkligen ska ha barn.
att håna och vara ironisk mot ett litet barn är psykisk misshandel och jag tror (hoppas) inte att någon skulle säga att misshandel är okej.

Jag hoppas jag har förtydligat mig lite och att du förstår vad jag menar?

"jag ska aldrig...."

Många gånger har jag sagt; jag ska aldrig si och jag ska aldrig så, aldrig att jag kommer bli en SÅN mamma. Har lärt mig många gånger att man aldrig ska säga aldrig och absolut inte dömma andra mammor och föräldrar i förväg.

Innan Melker kom sa jag att "när han är två månader kommer jag UTAN problem kunna lämna bort honom en stund" Jag fick snabbt lära mig att separationsångesten slog emot mig hårt och det ÄR jobbigt att lämna bort det dyrbaraste man har i någon annans ansvarsarmar.

Det jag vill komma fram till är att alla har vi nog stött på dem där föräldrarna eller mamman/pappan som står o skäller på sitt barn högt och tydligt och alla i affären stirrar.. När det blir sådana händelser skäms jag för förälderns räkning och undrar om personen inte förstår att alla stirrar. Jag tycker absolut att man kan säga till sina barn att "nu är det bra, lugna ner dig" om dem stojar runder o skriker i affären. Men ibland träffar man på föräldrar som hånar och är ironiska mot sina små barn. Och det är så Äckligt! en 5 åring förstår inte ironi och att som förälder håna sitt lilla barn vilket kan leda till allvarliga psykiska skador, det finns inte i min värld.

En sådan förälder vågar jag därför säga att jag ALDRIG någonsin i mitt liv kommer bli.

Jag ska göra allt i min makt för att uppfostra Melker till en ödmjuk och förstående människa och jag ska verkligen försöka att förklara varför det är si och så. Jag önskar att de gånger jag kommer neka honom något även ger honom en förståelig förklaring till varför man tex inte bör äta godis på vardagar, varför man inte slår på andra eller varför man inte alltid kan köpa alla leksaker man vill ha..


Lika som bär?

Jag skulle defintivt säga att Melker är Pappas son, Alltså att dem är lika som bär :)


far o son tittar på tv. mina älsklingar <3 <3

Melker verkligen älskar att titta på tv. Jag kan sätta honom i sittern vid tv:n och där sitter han läänge läänge utan att klaga och fastnar med blicken totalt. Någon gång har jag dock kommit på honom med att somna mitt i allt ;)
Men bra att veta om man behöver få lite städat eller ta en dusch så nöjer han med att sitta där o titta.

Edit: Såg nu att blomman i bakgrunden ser fruktansvärt ledsen ut, får väl ge den lite vatten =)

Idag blir det tuppkam.

När Melker har badat o håret är blött kan jag kamma det så som jag vill ha det så stannar det där. Idag blev det tuppkam :) <3




jag älskar dig, du är världens finaste! underbara son!


Svar

Jag vet att jag skulle svara igår men ni var såååå dåliga på att ställa frågor så tänkte ge er lite mer tid. Men nu svarar jag på dem få frågor jag fick. Trodde att folk ville veta lite mer, privata stuff. meeeeen meeen :)

jennelie:
Hur många barn vill du ha i framtiden?
2-4 st kanske :)
När bestämde du dig för att du ville bli en ung mamma? Jag har alltid älskat barn och varit lite "lillgammal", viste nog redan när jag var 13-14 att jag skulle/ville vara en ung mamma.
Vad vill du arbeta med efter mammaledigheten? Jag är inte kräsen, tar det som dyker upp. men hade varit kul o jobba i affär (kläder) eller liknande.

Johanna:
Vad är hela melkers namn ?
Melker Emil Olofsson

Josefine- mamma till Olivia:
1. Om det hade blivit en tjej, vad för tjejnamn hade ni tänkt ha då?
Då hade det troligtvis blivit en liten Svea :)
2. Efter förlossningen, kunde du tänka dig att föda barn igen eller ville du aldrig mer sätta din fot på en förlossning :)? Under förlossningen sa jag till Jonathan att "folk är dumma i huvudet som skaffar fler barn" HAHA! nu läääääääääängtar jag redan efter nästa magiska upplevelse. så, JA jag vill absolut ha fler barn!
3. Hur söver ni Melker bäst? att vagga honom lite, gäran stående, nynna lite och "hyssha" honom i dämpat ljus.

al:
hur ska jag göra för att sluta sakna dig?
Sluta inte :) jag tycker vi råder bot på det genom att träffas :)? Vi ses ju imorgon =D!

Anonym:
Vad har du för barnvagn?
Jag har en brio, vet ej vad den heter? Men jag jobbar på att införskaffa Brio Sing!
Hur mycket får du ut i föräldrapenning? Eftersom att jag kom direkt från skolbänken och ej han jobba så har jag det lägsta beloppet. Hur mycket man får ut beror på hur många dagar man väljer att plocka ut i månaden och om dem är hela eller halva. Men vi klarar oss bra :)

FRÅGESTUND!

Hej alla mina typ 100 läsare, höhö, men hellre 100 vettiga än 1000 dumma =D

Tänkte det hade varit kul o se vad ni har funderaringar kring mitt liv där bakom skärmarna, så KOMIGEN o ställ lite frågor! Jag svarar 100 % ärligt o troget på alla frågor.


vilken skostorlek har jag ? gjorde det ont att föda ? mina mellannamn ?

Jag svarar på allt imorgon.


Ullared..

Oj vad jag vill dit! sist låg ju lilleman i magen fortfarande och då var det lagom tungt att gå runder där =P

Problemet är ju att man spenderar så satans mkt pengar där, så får spara ihop lite och åka dit med någon frivillig som hittar och vill köra, för jag gör då inte det :P

Hade tänkt hitta så många julklappar som möjligt där, hade varit så underbart att ha det överstökat!

Detta är ju Melkers första jul, han kommer vara alldeles för liten för att förstå innebörden med julen, men vad jag tänker på är julklappar, vad köper man till sin egna son liksom :P? och det känns nästan lite löjligt att slå in det själv för att sedan öppna det igen på julafton. Men samtidigt är det klart att jag vill köpa julklapp till honom.

Hur gör ni andra som har små barn ??


Måndag morgon.

klockan 7 hade jag tvättid idag, så packade ner bebis i vagnen och tog oss ner till tvätten, slängde i en maskin och gick upp igen, vi somnade båda två och vaknade nyss så ner igen o slänga in en ny. Bebis somnade i vagnen igen men hör honom småprata ute i hallen nu :)

Sitter här med en kopp kaffe (och små äter lite på den fruktansvärt goda kladdkakan från igår)

Ikväll jobbar älskling sent så ska nog bort till föräldrarna o snylta lite mat, tråkigt att laga mat till sig själv.

Igår fick vi hem en halv gris, eller ja, vi finstyckade den hemma hos svärföräldrarna först, man kan ju själv välja lite hur man vill ha det så jag bestämde Myyyycket köttfärs :D Love it!
Nu är frysen helt proppad och resten ligger i Andys frysbox. mat för en evighet framåt typ.

Nu vill nog lilleman mysa så får pysa. Höhö!


det brinner.

Jag glömde ju nämna att jag höll på att elda ner mina föräldrars hus igår. När man har frivilliga barnvakter så passade jag på att ta mitt första bad på några månader, mysigt ska det va o massa ljus såklart :) 

när jag skulle slävka ljuset blossa det upp lite o jag fick panik o slängde vatten på det? höhö. PUFF sa det. hela väggen o tacket blev svartsotigt. det berättade jag dock inte utan tvättade fort som fan =p ljuset dock som hade gjort ett brännhål i hyllan kunde inte undvikas så fick snällt be om ursäkt :P 

Så kan det gå =D!

Besiktning.

Gud vad jag är sämt på att svara på kommentarer, gör det sen..!

-halv 12 ska jag på Besktning, får helt enkelt se om jag går igenom ;) höhö
Det är alltså efterkontroll jag ska på nu efter födseln. Jag måååste börja äta järn, det vet jag hon kommer säga till mig, håller på o halvt svimma här några gånger om dagen..

Imorgon ska jag vara utan bebis sååååååååå oerhört olidligt länge! Han hämtas senast 1. kl 3 ska vi se teater i malmö, sedan äta på elysé o det tar en EVIGHET att äta där fan, det ska bli skoj, såklart! :) men ändå, bebis bebis bebis, tänk så händer det något o det tar ju tid o köra o tänk så saknar han sin mamma o vill till min famn, o jag kan inte trösta honom när han gråter. blablabla :( :(

Han kommer va i goda händer, men ändå! är ju min lille bebis, inte redo o lämna honom än egentligen.


Få presentkort!

Som jag skrev igår så blev jag medlem på GratisMode.se
Jag har kollat igenom sidan ordentligt idag och jag tycker det är jätte bra att alla faktiskt kan få en chans att samla ihop till ett presentkort. Det känns inte heller som en omöjlighet att få ihop dessa poäng som det gör på många av de andra gratissidorna.

Efter 550 poäng kan du ta ut ditt första presentkort och få 100 kr. samlar du upp till 850 poäng blir det istället värt 300 kr och samlar du hela 1600 poäng blir det värt 500 kr.

Du väljer själv vart du vill använda ditt presentkort. Förslagsvis på åhlens, h&m, kitesurfing, stadium, jysk, jc, dinsko, guldfynd, nelly, och många många fler..

Om du väljer att Registrerera dig nu får du 50 poäng direkt.



Ett psykfall?

Jag börjar bli rädd för mig själv, av någon anledning känner min hjärna ett behov av att trakasera mig psykiskt. Jag tänker tankar som jag absolut inte vill tänka och så kan jag gå och må riktig jävla skit över det i flera dagar.

ex?
*Jag kan tänka på hur jag hade reagerat om någon i min familj hade dött, det kan sluta med att jag gråter
*för ett tag sen när vi gick nere i hamnen o kolla på båtarna fick jag en tanke "shit tänk om vagnen hade ramlat i vattnet o mekke hade ramlat i, så såg jag framför mig hur han skrek o plaska för livet o sjönk ner i under ytan" det gjorde så jävla ont i mig!!
*det värsta jag vet är barn och djurmisshandel, och ett tag gick jag in på en sida där det stod om djurförsök o sånt o jag mådde så fruktansvärt ille nästan en vecka i taget och jag kunde bara tänka på dem hemska bilderna, ÄNDÅ kände jag ett tvång att gå in på sidan igen o igen.
*ibland tänker jag på att jag och jonte inte är "varandras första" och det äcklar sönder mig att tänka på att jonte har varit sexuell med andra. ändå får jag värsta fantasierna
*när jag inte har pengar att shoppa, går jag ändå in på nätshopping o kollar o hittar massor med fina saker som jag lägger i "korgen" sen när jag går till betalningen så vet jag att jag inte har pengar och får klicka ner allt o påminna mig om min tråkiga fattiga fula garderob..

är det bara jag som är så här störd? Tell me :) do i need help? haha!

ge det ett försök.

Det är faktiskt sjukt hur fort man kan samla poäng på såna här konstiga sidor. jag har maassoor som jag börjar bli aktiv på men sen glömmer jag alltid att ta ut mina poäng o så blir dem innestående. Så jäkla korkad asså! :) haha..

Men denna mode sidan va faktiskt ganska bra o många fler sätt o samla poäng än typ Gratisgodis som jag också är medlem i, godisberoende you know!! 

Tankeställare...

Har fikat med Emelie idag,  snaart snart är det hennes tid :) ... Är helt säker på att det kommer komma ut en liten flickkusin till Melker!.

Prästen har även varit hemma hos oss idag, super trevlig! :)

JAG ÄLKSAR MIN SON, högst på jorden!! , men jag läste Egoinas inlägg och fick mig en liten tankeställare.

Och ja, även om man är en mamma i första hand och Melker alltid kommer före allt annat i världen så KAN man leva livet ändå..

Lycka!


♥ Otrolig lycka i ett litet format :) ♥


lite bilder o text



Myser med mormor.. <3


Fick låna kompisen Signes babygym. Sånt ska han få av mormor o morfar (mamma o pappa)


Moster Lisa ska passa mig en liten stund idag när mamma cyklar till apoteket o köper magdroppar till min stackars mage.

RSS 2.0