Pudel vs. Pitbull

På promenaden nyss träffade vi på farbror med en pudel. Dem fick hälsa och det gick bra, vi skulle åt samma håll så vi bestämde oss för att släppa lös dem så dem kunde busa på vägen. En bit bort kommer det en amstaff eller pitbull, troligen var det en amstaff. Gubben blir halvt hysterisk "oooh helvete, en sån där pitbull, fort fort, koppla hundarna!!"

Jag kopplar Milo och skrattar för mig själv åt gubbens hysteri. Jag tror inte på att amstaff/putbull = kamphund! Jag trot dock starkt på att ägaren skapar hunden och tyvärr har dessa raser hamnat hos imkompetenta ägare som använder hunden som en statussymbol och ett sätt att vinna respekt på. Örk jag blir så arg!

Gubben valde att tala för både mig och honom och sa till ägaren "vilket håll ska du? VI vågar inte ha våra hundar lösa när du kommer med den där" innerst inne blev jag lite små irriterad på denna man!
Ägaren svarade "hon är jätte snäll, hon blir bara nyfiken och vill såklart va med och leka.."

Nej, jag hade inte skaffat en amstaff nu när vi har barn, hade vi inte haft det hade både jag o J kunnat tänka oss en. Det beror inte på att jag tror att den hade hoppat upp o slitit sönder o samman Melker helt oprovocerat varje dag. Jag tror det är lika stor risk som med vilken annan hund som helst. Dock kan man inte oavsett vad, komma undad att käken på dessa raser kan låsa sig, därav svårare att bända upp käken och därför en risk för större skador.

Men, det är en jätte vacker och intelligent ras. Tråkigt nog finns det inte Hund-körkort. Och vilka idioter som helst kan skaffa djur!

  File:AmStaff-young.JPG

Vilken ser farligast ut?

Vad tycker ni om det?


Vagn?

Vi ska sälja vår vagn för vi vill byta till en sittvagn. Så känner du någon som är ute efter en vagn? Den är i fint skick. maila: [email protected]


Hörby bad!

I Torsdags packade vi in oss med våra vänner Evelina och Ebba, & begav oss mot hörby. Dem har ett ganska nyöppnat badställe där med 32 grader varmt vatten till barnen. PERFEKT! Det var suuuper skoj och Melker bara älskar älskar älskar det! :) Vi badade tills hans småt tår och fingrar blev skrynkliga, då var det dags att gå upp ♥

Jag lägger inte upp bilder på de andra, ska fråga om lov först. Och jag ser ut som "Kom-och-hjälp-mig på vissa bilder men det bjuder jag på för det är min FINA son ni ska titta på :)

Min baddräkt är helt ny förresten och kostade 100kr, Vilket jäkla kap alltså!! :)


Melker älskar brunnslocken. Vill helst smaka på det, men det är Bara äckligt så det får han faktiskt inte ;)


som sagt, Melker :)




Wiiie :)


Hahaha. Skoooooj? :)


plaskplask



På kvällen grillade vi i deras koloni, Riktigt härligt :) !!!




Den där dammsugaren.

Gick in och såg att Jossan postat svaret jag fick från ToysRus. Finns inte så mycket mer att skriva om det hela, hon har nämnt det mesta. För jävligt helt enkelt! Och sen, tack för dem fina orden om vår gullunge :)! Kan säga att Jonte smällter mig också, videon igår, så jäkla gulligt!

Melker har kommit in i en puss period? Han pussar på allt, lägger sig ner och pussar golvet, smakar på soffan, kryper bort till tvn och ställer sig o pussar den. Sjukt gulligt iaf, och han smackar med läpparna mot en om man pussar mot honom :) ♥


Melker har ärvt sin pappas fina ögon ♥


1 dag gammal! Dem små fossingarna är nästan i samma storlke som Jonathans tumme ♥


Vardagslyx

I förrgår bakade Jonathan frukostbröd. Ett sånt med alla möjliga sorters mjöl och gerjer i. mumsmumsmums! Det är verkligen såå mycket godare med hembakat än köpebröd. Jag äter i prinvip aldrig bröd och har därför aldrig smör hemma. Använder mig av bakmargarin. Men det går lika bra det! Nu har jag och Melker alltså fikat och ska åter igen ut med vovvsingen.

 

:)


spring din jävel!

Idag beslöt jag mig för att springa! Senast jag sprang var i början av graviditeten. Jag dog nästan några gånger. Jag ville kräka och lägga mig ner och gråta. Men istället sakta jag ner till rask promenad igen, sprang sedan lite till och sedan promenad igen. Dåligt som fan gick det och man kommer ju ingenstan? Men fan ta mig så gjorde jag det! =) Ganska stolt ändå.

Detta ska jag försöka fortsätta med. Åtminstonde raska promenader för det gillar jag till och med. 55 SKA vågen stå på. Det är 4 kg. Absolut inget omöjligt.

Är så galet sugen på en shake-diet. Men pullverdrickan är uppstötande äckligt och ska man köpa dem färdig blandade blir det DYRT!

Och jag förbannar min Sambo som köpt hem en cola flaska som står rakt framför mig nu. Suget dödar mig!

Varför känns det förresten som att man vägen ca 100 kg när man springer? Vartenda valk hoppade och det kändes som att man stod på samma ställe o sprang. Och jag kände mig som en elefant. Varför?

 


Nostalgi, tattoo

Jonathan har ordnat alla kända Astrid Lindgren filmer till oss. Det är verkligen Nostalgi-varning! Det är super mysigt att sitta och titta på dem och jag har verkligen saknat våra filmkvällar. vi har ALLTID varit Filmnördar och kollat igen flera hundra filmer under vår tid tillsammans. Vissa säkert 5 gånger om. Men efter Vårt hjärtas ankomst har närhet och sömn varit prioriterat och därför har filmmyset skjutits åt sidan. Nu har vi dock återtagit det och jag insåg inte förän nu hur saknat det var!

Igår kollade vi på Bröderna Lejonhjärta. Det är en av mina favoriter. Dock blir det en viss besvikelse. Det var så längesedan man såg den och när man va liten var det inte så uppenbart hur trickfilmat allt var och det va nästan så jag trodde att draken Katla var verklig. Hihi.

Nåväl. När jag var liten trodde jag inte på himlen, utan på Nangijala. Jag var alltid så avundsjuk för att dem fick rida på sina hästar i Körsbärsdalen! Körsbärsdalen är faktiskt inspelat här nere :) Kiviks musteri ni vet? Där alla goda drickor kommer ifrån. Haha! körsbärsträden är egentligen äppelträd, men dem (bland annat min moster hjläpte till) att klistra fast tusentals blommor på träden.

Det är i alla fall en stor bidragande del till min tatuering jag har på armen. ♥



Är det bara jag som är blind för mina tatueringar??? Jag har 7 stycken men jag SER aldrig dem, jag tänker inte på dem. När jag gjorde denna tyckte jag den va SKITSTOR och jätte synlig. Nu tycker jag den är pytteliten!


Mat i stora lass!

Igår åt Melker för första gången exakt samma mat som oss (nästan) Det har ofta blivit olika och vi är en kryddgladd familj så ibland blir det fel och då kan han inte äta det. Men igår gick det bra. Kyckling i ugn med matlagningsgrädde, mango chutney, och banan (Melkers mat innehöll ingen M C) ris och ärtor :)


Melkers mat och mammas mat :)

Fick så gulliga kort igår så vill gärna lägga ut dem, bus med pappa igår. (ÄLSKLING OM DU LÄSER OCH VILL ATT JAG SKA TA BORT BILDERNA SÅ SÄG TILL ♥) Har nämnligen lovat att inte lägga ut bilder på honom.


hej - hej




pusspåmagen




wohoo dra pappa i håret!


God morgon förresten. även om vi har varit vakna i snart 4 timmar. Fick förresten svar idag på ett jobb jag har sökt här i stan. Blev super glad att jag var en av kandidatena dem vill ta vidare. Läste igeom informationen dem skickat med och det var INTE ALLS som dem skrivit i annonsen. så besviken man blir. Så nu får jag se.

 


Bild + text

eftersom att jag har ätit upp Jonathans kanelbullar so han bakade häromdagen (oooouups!) Så fick jag baka nya igår. Men det är så typiskt mig att bränna dem!!
  

melker och Milo höll mig sällskap. Eller ja, dem snarare terroriserade mig :) Milo har förresten blivit Stooor nu! :)

Måste bara få påpeka hur galet söt min underbara son är när han sitter där i små ler. Ooh vad jag älskar dig Lilleman! ♥


Fina killen!


Sen skulle han hjälpa mig att dammsuga. Han bara älskar det! Går efter den och försöker ibland sitta på den medans jag kör. Han lutar sig över den och så blåser håret upp! :) haha


Wiiie!


Efter bullbak, dammsugning och en dusch var han trötter :)




Tävling!

Jag Tävlar hos Mansondust Om en valfri mössa från BusMonster! Tävla HÄR! =)

Vinner jag kommer jag välja mössan på bilden! :)


Egen mat.

Igår kokade jag ihop lite puréer till Lill♥ Fruktpiré blev det. Mango/banan & äpple/blåbär/jordbugg/banan

Känns skönt att veta att man har lite i frysen. Dock har jag lite svårt för att göra det. Det här med varm frukt får mig att klökas. Jag äter inte pajer eller sådant som innehåller frukt som har blivit tillagat. Jag klarar det inte och att stå med doften i huvudet är nästan to much för mig. Men vad gör man inte för Älsklingen!



Idag regnar det som tusan och blåser så det är en innedag. Dock kommer man inte undan att hunden måste ut och kissa och att barnet måste packas ner ordentligt, Men så är det :)
Ska passa på att göra lite matpuré också, ska i alla fall göra köttfärssås till lilleman.


Sugen på ett presentkort?

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=259482

Gratisbio.se är en sida där du samlar poäng bland annat genom värvning, besöker sidor, utnyttjar special erbjudande, deltar i tävlingar! Genom att bli MEDLEM får du direkt 75 poäng. Du behöver endast samla ihop 200 poäng innan du kan plocka ut ditt första presentkort. Var du vill att det ska gälla väljer du själv, där finns alternativ för alla!

Jag satte igång för några dagar sedan och är snart redo att klicka hem mitt första presentkort. Gratisbio.se är ombloggat och används av de flesta. Det är helt gratis att bli medlem och att samla poäng är helt gratis. Ska du dock ut och resa, beställa foton, etc. Så bör du passa på att titta igenom deras erbjudande ofta kan du beställa genom dem och det ger mycket höga poäng.

Du har inget att förlora =)






"Vad smal du har blivit"

Som jag tidigare har skrivit, fick jag med tanke på att jag bara sitter inne o inte gör något, måttligt förvånad då jag ställde mig på vågen och den stod under 60. Jag förstår inte hur det har skett, och tyckte inte att det syntes överhuvudtaget.

Igår satt jag o tänkte, nä om man skulle ta o gå på nutrilett diet i 2 veckor och endast äta riktig mat på kvällen med jonathan och Melker. Det hade nog varit bra för mig. Jag lever nämnligen på kaffe på dagarna och små äter massa onyttigheter under hela dagen. Därför hade det nog varit ett bra alternativ att ha lite sådant hemma så jag äter (Och kanske går ner lite till??)

Idag träffa jag på Jennie på väg till babyrytmiken, hon va ute o sprang! Det va nog därför jag inte kände igen henne först =D HÖHÖHÖ! hon påpekade att jag hade blivit smal, och likaså Ingela senare. Man tackar!

Helt plötsligt känner man sig lite smalare då också, trotts att jag igår satt o tänkte FYFAN! Idag har jag ätit en halv macka och två kladdmuffins. Har ingen hunger helt enkelt, to much to do. Just nu sover båda de små o det är första gången på länge!!

Vet inte var jag vill komma med detta egentligen! Egentligen ska man inte jämnföra sig så mkt med andra. Jag läser andra mammabloggar, jag läser tex Denna blogg! och tänker, så där smal vill jag också vara! Och så läser jag Denises blogg! och tänker, ja det borde nog jag också börja med! Man blir så påverkad! MAN BORDE SLUTA LÄSA BLOGGAR! men det går ju inte det heller. Jag är beroende! Nåja nog med detta babbel. inga budskap, inget tyckande, alla är bra som dem är! De flesta kommer nog inte ens läsa igenom texten utan bara titta på bilderna. Dem är det intressantaste i bloggar :)


3-4 veckor efter förlossning


idag!


idag..


Hjälp mig.

Som många andra försöker jag också desperat samla poäng på gratisbio.se. Första som lyckas värva 100 medlemar får 5000 poäng! för varje 200poäng får man ett presentkort på 50 kr. Så gå med DU också.

KLICKA DIG VIDARE, och få 75 poäng bara genom att registrera dig! =)

Kom igen nu :) Om alla hjälper varandra, skriver lite inlägg, blir vänner med varandra, så kommer man snabbt upp i poäng :)

va fan toys r us ?

Jag läste DETTA inlägg! Detta är en sån sak jag kan störa mig så jävla mycket på! Så jag slängde iväg ett mail till toys R Us och inväntar nu deras försvar!

Roligt väder idag? Det stormar här utanför, och jag har en hundvalp som ska ut, ut ut ut och ut igen. och en bebis som ska kläs på o packas ner i vagnen varje gång. Man ska veta att man lever ;)

PUH! fick ta en paus o springa ut med vovven, trotts att vagnen va promsad tod vinden i den lite. :S!!


Just det! Jag drömmer en massa om att jag är gravid. haha. önsketankar? nej det får vänta några år till! Jag hade helt enkelt inte klarat av det psykoiskt, och inte utrymmes mässigt heller och inte penga. Tror mitt drömmande beror på att det finns personer runt mig som är gravida, eller precis fått barn, o senast igår såg jag en film på sparkar i magen. Så det drömde jag om att bebisen sparkade och GUD i himmeln så äkta det kändes. Jag hade glömt! 


Vecka 34! Mina fötter var sååå uppsvullna!!


Bilder!

Babyrytmiken igår blev en total flopp. vi håller på ca 30-40 min, vi kom inte igång förän 10 min sent, då började ledaren stämma gitarren, efter 10 min sång gick brandlarmet. Sen gav vi upp!

Bilder på sötnosarna!

ÄR DET SÅ HÄR DET GÅR TILL, DEN DÄR JANE FONDA GYMPAN!??

UPP


OCH NER!


OCH UPP IGEN! PUH, MORSAN, DETTA VA JOBBIGT!


OOOH JAG VILL ÄTA UPP DIG! FY TUSAN SÅ SÖT DU ÄR VÅRT HJÄRTA!


HÄR, SMAKA PÅ SVANSEN!


TITTUT!


MYSIG HUVUDKUDDE.


FINA KEPSEN MELKER FICK AV MOSTER TUSSE, DET TACKAR HAN FÖR, FÖR HAN AVSKYR SOLEN.


DU SER MIG INTE VA?


EN JÄTTE GAMMAL BILD, MEN TITTA SÅ LITEN O PLUTTIG HAN VA. LILLSKRUTT VÄXER AAALLDEELLES FÖR FORT!

Idag är det onsdag, det betyder att det snart är helg! =D Och jag hoppas veeerkligen på härligt härligt väder i helgen för jag har så många ideer. Vi vill till skogen igen med vovven, för det va så mysigt. Och så vill jag till djurparken :) på lördag är det kalas på jontes sida. och på lördag är jag även sugen på att utnyttja min födelsedags present från mina föräldrar. Presenten var en heldag på stan inkl fika med min mamma och hennes börs. skor, kläder, smink, vad som behövs helt enkelt :) woohoo! perfekt present va? Av min storasyster fick jag också en helt perfekt present, ett presentkort på SPA! GÖTT! jag kommer aldrig kunna välja vad jag vill göra, vill ju göra allt =D! haha


Vår vår vår

Igår var det en väldigt mysig dag. För det första vilade vi alla 3 tillsammans hela två gånger igår, det händer typ ALDRIG! (och så vae det jag som fick sovmorgon, händer heller tuyp aldrig :P..) För det första är jag för nojjig för att våga somna med melker i mellan oss, är så orolig att han ska vakna utan att jag märker det o ramla av sängen. Och sen så är det ju inte så ofta alla 3 har tiden att bara ligga ner.

Igår blev det först en lång  biltripp, vi hamnade utanför hammenhög. haha. Sen körde vi till ett nytt ställe i snogeholm, det var såååå mysigt att gå i skogen och även om vagnen inte är optimal för en skogstur gick det väldigt bra ändå. O Milo va så glad över att få springa på så stora ytor o va jätte duktig. så klart glömde jag kameran! Nästa helg ska vi dit igen om det är fint väder :) Då blir det att grilla också, det blev ju tyvärr inte det igår.

Titta ni på humorgalan igår? Som en orolig mamma i detta värld då vi har full tillgång till läkemedel o all hjälp som behövs så kan jag inte förstå hur dessa mammor måste känna sig. det va sorgligt att titta på! Men de två alkiskärringarna, skulle dem va roliga? det blev bara fel med em tyckte jag. usch!

RSS 2.0