Min födelsedag.

kikar in o meddelar at det ätr min födelsedag! :)

Har prinsen hemma. vi ska mata ankorna, luncha med mamma/mormor, ta en tur på stan, baka och förbereda inför mitt minikalas imorgon :) Jag ska äta maqssor tårta imorgon, Be so sure! :) ♥


Påskägg

Melker har fått massa fint i påskäggen.


Massa godis har han fått! verkligen MASSOR! Vinterjacka till nästa år, pekbok och bildspel, en Ko (det är melkers nya favoritdjur), coola solglasögon, barbapappa bestik, filt, en mjukiskanin och peng :)


Köpte skor till Melker igår, tycker det är jätte svårt att veta vad jag skulle välja. Ville ha något till dagis som passar i detta väder och lite framåt, man får ju kompletera med en sandal i sommar också. Tillslut blev det i allafall ett par från vincent som är skinn, dem är svalast och andast bäst och det är värt att lägga lite pengar på ett par ordentliga skor. Dem ska ju användas flitigt :)

Vad har ni för skor till era små på dagis?

Väder <3

Detta väder får ju vem som helst på bra humör. Ellerhur? Sitter på balkongen/bastun o gassar lite i solen.
Dagen har erbjudit Plugg, städning, promenad, 15 min i solariumet, gubben kom hem på middag så hade ägg o bacon redo. Har precis ställt in maten i ugnen så den får möra till sig i någon timme. Snart hämta hem prinsen, saknar honom! ♥


Träning och kost går väll helt OK, kan i alla fall ha på mig strumpyxor nu(bilden) utan att ha ett extra däck runt magen. Alltid något!


Nu är det mest den där envisa bebis-putmagen som inte vill ge med sig. Krävs väll en växel till och det får tiden utvisa när jag tar tag i den. För sommaren är ju = glass och grillkvällar. = Kommer säkert hoppa över en del träningskvällar. Men så länge jag mår bra, är det lugnt :)


Tog en fika på balkongen, kesella o frukt. Älskar att jordgubbarna äntligen är åter, även om de inte är svenska..

Glad Påsk på er alla!!!! Tänkte "gömma" påskägg till Melker o se om han förstår vad det är han ska leta efter :)

Konstaterar...

Att jag har en del att stå i. Hur kommer det sig att det ALLTID samlas massa inför terminavslutet oavsett vad det är man studerar?

28/4 - Prov Finansiering & kalkylering, 2 kapitel
5/5 - Prov Affärsjuridik, 3 kapitel
11/5 - Prov Export & Import, 7 kapitel
18/5 - Lämna in organisation uppgiften, skapa Vandrarhem.
23/5 - Prov Redovisning & beskattning, 4 kapitel
25/5 - Grupptenta Export & Import, 4 kapitel
26/5 - Prov Finansiering & Kalkylering, 3 kapitel
30/5 - Prov Företagsekonomi B, 6 kapitel
31/5 - Prov Affärsjuridik, Kapitel 3 / lämna in uppgift Finkal.

För övrigt så börjar jag få bra rullians på träning och kost igen och börjar strama till mig igen efter en dipp för någon vecka sen. Ännu finns det hopp för stranden 2011. :)

Mat.

idag blir det massa mat till lunch, jag fyller på ordentligt så jag hinner/orkar städa ordentligt, plugga MASSOR och fixa kvällsmaten innan det är dags att hämta hem plutten från dagis.

Ska hämta Majas bilstol också i Tomelilla men det blir nog imorgon förmiddag, tänkte överraska Tusse och Peter med att baka till dem o fylla frysen, får se hur det blir :) Imorgon ska jag på min arbetsintervju också. Och DÄR blev jag nervös. =P haha!

Dagens lunch är chili con carne med massa majs och creme freish, och en burk sallad :)


Ingen träning.

igår blev det ingen konditionsträning, här har ni den Mycket goda anledningen :)





Maja plutt ♥

Maja

Äntligen efter 11 dagar över tiden, efter 13 timmars värkarbete, ett för litet bäcken och tillslut ett kejsarsnitt har min "lilla" systerdotter behagat komma ut till världen! Jag har blivit moster till en prinsessa på hela 4460g & 54cm. Har pratat lite med min syster som inte kunnat sova än (vattnet gick vid 22.00 i fredags)

Vilken kämpe hon varit. tyvärr är det besöksförbud på BB =( men vi ska försöka få en skymt av bebis i foajen..

Jag längtar så oerhört efter hela lilla familjen och vilken TUR att det råkar vara påsklov nu så jag kan hälsa på massor. Ska försöka att inte vara allt för intensiv, vet hur det är o det är skönt med lite egen familjetid också, men det är ju sååå svårt att hålla sig ifrån.

Idag ska jag kasta mig på symaskinen så jag får det klart :P


Vadå, min statistik går inte i vågor??


Lördagsmys.

Tänkte först visa våran lunch. Min lunch tenderar att vara ganska fantasilös och lik föregående veckas luncher när jag går hemma, men men så länge det är gott :)
Melker fick välja mellan toas och krabbelurer, han valde toast. Jag trodde alla barn gillar pannkaker i alla dess former men Melker tycker inte om något alls.



Och nu blir ni säkert jätte förvånade när jag visar bild på den uttjatade mellisen med kesella, jordgubbar och banan, men det är mitt lördagsgodis, toppat med lite kokos dock! ... men okejdå för fan, jag åt en chokladboll innan också!!!  Och det är DITT fel Jennie.




finner inga ord.

Jag har de senaste 2 timmarna suttit rakt upp och ner och läst på FamiljeLivs forum under kategorin misshandel/våld. Jag är helt förbluffad! Fy fan vad många barn det är som egentligen blir slagna. Så många barn nära en som blir slagna i hemmet utan att någon annan någonsin ser, eller än värre där mamman/pappan ser men VÄLJER att blunda. Så många som dag in och dag ut blir psykiskt förnedrade.

Och nästan ännu mer förbluffad blir jag över hur många som FÖRSVARAR dessa föräldrar/mor-farföräldrar/släktingar och andra som slår barnen. "En gång är ingen gång" "lite smisk gör inget" "man ska inte lägga sig i hur andra sköter det" blablabla. Fan alltså, hoppas ni alla dör som tycker så! "en mördare/pedofil är någons barn" - JA, någons barn, men inte ett barn. För fan, öppna ögonen! Våga stå upp för dem mest oskyldiga och sårbara på vår jord.

Och för er som fortfarande tycker att det är OK att slå barn. Er ber jag googla på "Baby P" Ett slag slutar sällan vid just det där enda..


Gårdagens.

Efter att ha varit hemma med en febrig gosse i 3 dagar mår han äntligen bra så vi ska snart cykla och mata ankorna :) Dock har lilla killen sovit 4 timmar om dagen och det sitter tydligen i lite för han slumrade precis till framför soffan. Han är så fin ♥

Nu är det en hel veckas lov. Dock har jag MAAASOR att ta igen som jag missat i skolan denna veckan så jag ska inte ligga på latsidan :)

Gårdagens lunch var enligt bilden nedan. Vad det blir idag är ännu ej bestämt :)



Och en smygtitt av mellanmålet som jag verkligen inte fick ha för mig själv. Melker tyckte det var jääätte gott och sa: Smaka, smaka, mamma, meeer.



är du verkligen hungrig?

Skulle nyss fixa ett mellanmål bestående av en halv burk Kesella lätt, en klick grädde (blir så fluffigt gott), en näve jordgubbar, 3 korkar fun light och en halv banan. Kollade på klockan och insåg att det var 1 timme sen jag åt lunch bara. Då döck Jennies röst upp i huvudet:

-Lina, ska du äta detta för att du VERKLIGEN är hungrig, eller är du bara sugen?`

Skit också! in med det i kylen igen och där får det stå i en timme eller två till :P

Kost.

Igår fick jag höra något som går helt emot hur jag äter nu. Jag känner mig mycket förvirrad just nu. Men kanske det är värt att prova. Idag har jag än så länge ätit en knäckemacka med två skivor skinka, utan smör. + två koppar kaffe. Och FAKTISKT så höll jag mig fram till halv 11 då jag började känna hunger igen. Kl 11 åt jag lunch. Och den gjorde mig proppmätt. Så ska det ju inte vara, man ska vara nöjd. Men eftersom jag blev proppmätt på grönsaker känns det ok?



1 avokado, 4 broccoli delar, 3 msk majs, 2 msk råris, grillad kyckling! Perfekt enligt mina smaklökar. Gott, Saftigt, nyttigt, lite kolhydrator, Mättande! bra fett i avokadon.









Samvete.

Jag o Jonathan disskuterar alltid om vem av oss som ska få cykla och vem som behöver köra. Vi båda vill cykla! Varför? jo för vi båda har väldigt korta luncher, oftast 30 min, och på den tiden ska vi ta oss hem, kasta i oss mat och ta hunden på promenad. Det är helt omöjligt för min del så jag blir alltid sen.

Idag har jag lång lunch dock så tog en promenad och släppte honom i rastgården. Många gånger är det oerhört krävande och riktigt jävla jobbigt att ha hund. Det är lätt att man springer över varandra här hemma och han och Melker busar/bråkar. man blir många gånger trött på det och det är lätt att glömma att det är helt och hållet tack vare oss Milo är som han är.

I alla fall så mötte jag en kvinna med en stor, fin, lugn och go shäfer. Hon berättade att hon hade köpt honom av polisen då han blivit omhändertagen av en ung knarkar tjej, den hade fått så mycket pryl och var såå mager. Det tog denna kvinna 2år att kunna ta ett halsband på hunden utan att den kissade ner sig. Vilket tålamod och vilket engageman.

Jag fick en tankeställare. Det fick jag verkligen. Jag är redo att börja kämpa med min och Milos relation (vi har kommit på "fel" fot från början, Läs: Jag insåg inte det stora allvaret i att skaffa hund. Så Milo såg ut Jonathan som sin ledare och tyr sig helst till honom)

Jag vill kunna ha honom lös och ha full tillit till honom, så som jonathan har. jag vill känna mig säker och vara hans ledare och jag vill se det som är bra med honom istället för hans brister.


Älskar dig i evighet




Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of mom would I be
If I was to leave when you need me most


--------------------------------------------------------------------------------------

Jag är säker på att de flesta av er har hört låten redan, men om du inte har det är det min skyldighet att be er lyssna på Chris Medina - What are words. Den ger mig gåshud varje gång jag lyssnar. Så fin!


Helg.

Då har min helg börjat nu :) Tyvärr ska stor hjärtat jobba kväll så han körde precis iväg. Lillprinsen sover fortfarande men vaknar nog när som helst.

Det innebär att jag sitter ensam ikväll men det är faktiskt ganska skönt ibland. Jag ska ta tillfället i akt och sy lite tänkte jag :) Blir det tid och ork över ska jag för en gångs skull visa lite framförhållning o plugga lite. Det funkar inte som jag har hållt på innan. Jag har tränat varje kväll o tillslut har klockan blivit tidigast 22.00 innan jag har slagit mig ner med böckerna, även om det så vore prov dagen efter. Jag var farligt nära ett IG häromdagen och det väckte mig till liv. Så nu försöker jag få träningen och skolan att harmonera.

På tal om träning ska Jennie med mig imorgon. Jodå, ni hörde rätt. JENNIE ska befinna sig på ett gym. Får väll se hur mycket jag kan plåga henne :)

Nu vaknade lillhjärtat ♥

Cykelhjälm cykelhjälm hela dan.


Finast!


leka leka


Hjälper pappa skruva..


Ullareds fynd :)


everyday is another chance to make your DREAM come true.


Bricka.

RSS 2.0