motsattsen till pepp..

..depp..

Jepp, så står det till just nu. har ingen aning om varför för jag har massa fint o kärlek i mitt liv o solen skiner. men jag är bara så fruktansvärt trött alltid, jag vill så gärna skaffa mig ett socialt liv men jag orkar inte?? jag håller dessutom på o bli större, o större o större. o jag verkar inte ficxa det helt enkelt. skäms till och med för att visa mig för Jonathan. (o jag som i vanliga fall brukar känna mig nöjd med 5 kg i vecka 25..) det är valborg o älsklingen gick till några vänner men jag är så jävla trött att jag inte orkar följa med utan ska nu gå o lägga mig istället. det är en period då allt mest känns hopplöst o deppigt..

Även om bebis påminner med sina underbara sparkar om att jag aldrig är ensam så känns det som att något fattas ?

Så godnatt på er.

läääängtan.

idag vaknade jag upp med en sån stor sjuk otrolig längtan efter bebisen. Jag drömde om den inatt, att jag hade fött den och den var helt underbar o världens finaste, (och jag var smalare än jag någosin varit någon gång??:O)
Men allt funkade perfekt!! så det första jag gjorde i morse var att gå o klappa lite på vagnen o vagga den lite =P haha

idag är det Lund med skolan. blääää...

ser ut att bli lika omänskligt varmt idag som det var igår.

Ha en bra dag.

SOOOOL!

AL tog sig in hit och vi skulle färdigställa det sista på PA-filmen. fick ner två av 3 låtar så lite bra i alla fall men vi kom inte så långt. Men solen skriiiiiiiiiiker efter Anna-Linnea. så hon ligger på gräsmattan o steker nu o klagar på att det känns som i carribien. Stavning?

Fick förresten paket av AL =D=D=D superhappy. matchande strumpor till mig och bebis, KEXCHOKLAD, Lypsyl, och engångs skötunderlägg x 6 :) TAAAAAAAAACK stumpan!

Vi har förresten rullat chokladbullarna nu också o ätit 8 st :P och druckit kaffe, men det får man på sin födelsedag =D


sugar.

Jag funderar på att fixa iordning mig och köra till affären. handla strössel så jag kan göra glass och pärlsocker så jag kan göra chokladbollar so jag sen vill sitta i solen med =)

Spotify.

Jag vill ha Spotify. Min syster har redan fått och därmed kan inte jag få för endast en i familjen kan ha. Men så är det något med IP och man ska kunna ändra så jag kan få det ÄNDÅ. Något datasnille som vet hur fasiken man gör :P?

Birthday girl..

Idag har jag vaknat på bättre humör än jag var igår. Tur var det.. Eller ja, först var ja glite deppig för jonte va tvungen o åka till jobbet men jag somnade gott sen igen. vaknade nyss av att föräldrarna kom o sjöng med frukost. Då blev jag blad! för jag hade "mardrömmar" = drömmde att jag jobbade på Boan igen och att jag hade glömt allt så jag var helt Grön på stället igen. Suck! :P

Menmen, detta är alltså sista gången jag fyller år med en Etta i början, för jag tvivlar ju på att jag blir över hundra år gammal. men vem vet? Jag har funderat; och kom fram till att även om 19 är en skit siffra i sig så är detta ändå det mest underbara år någonsin. Jag har mer att vara glad över än jag brukar, jag kunde bara inte se det under min självömkan! 
 

  • Detta är sista året mina föräldrar kommer komma upp i sängen och sjunga för mig o ge mig frukost. Det betyder att jag håller på att växa upp, gå min egna väg, skapa mitt egna hem med min egna familj.
  • Detta är första födelsedagen jag vaknar upp med något sprallande i magen som påminner mig om att Ingen/inget kan knäcka mig nu!
  • Detta året kan INGEN ge mig en bättre pressent än den Jonathan gav mig (om än i förväg) för 6 månader sen.
  • Denna födelsedagen är den sista jag kommer vakna upp på och vara en student.
  • Detta är första födelsedagen jag vaknar upp med mjölkfläckar på tröjan
  • Denna födelsedagen är den första jag firar som gravid, som förlovad, som ägare av ett körkort, med en lägenhet (även om den fortf. renoveras),

Ja så om man lägger ihop allt detta har jag ju inte ett uns att klaga över. Till och med vädret är STRÅLANDE och denna dag SKA bli bra.

                  
                                         
                                          Vill tillägga att det inte är en bröstvårta utan ett finger som ni kanske ser :)?


"beeertil vakna!!"

Pappa kom precis fram o försökte fjäska för sitt barnbarn. Och som jag skrivet innan är pappa helt säker på att det är en Bertil som ligger där inne. mamma och pappa har fortfarande varken sett eller känt några sparkar, för konstigt nog så Varje gång jag kallar på mamma att den håller på så slutar den tvärt när mamma kommer och lyfter nog itne ens på ett finger. Lite komiskt :)

pappa- (klappar på min mage) hej lilla Bertil, det är morfar, kan du inte röra på dig lite gran så morfar får känna
"Bertil"- NO MOVEMENT!
pappa- lilla söta bertil, det äär ju bara morfar, om du rör på dig ska du få fina saker när du kommer ut
pappa-om bertil rör sig nu så lovar morfar att bjuda på glass.

Men bebis har nog lagt sig till ro för det var ingen rörelse alls. haha

naglar och vikt.

Nu har jag precis målat mina tånaglar, så dem är cerisa =D Den där jäkla skumspretsaken man sätter mellan tårna tog tid för mig att få fast, jag flyttade den höger o vänster o fattade inte vilket håll det skulle va på :p

Vägde mig innan jag steg in i duschen, JODÅ nog har jag växt! 65,8 står vågen på nu! så första gången jag vägde mig hos BM vägde jag 62, men egentligen ca 60 (uran kläder o skor) så ja, ca 6 kilo har jag vuxit. och det MÄRKS för jag har fått celluliter!! på röva! Eller ja, snarare höfterna, men ändå!

Kan säga att jag är på bättre humör nu och min älskling i magen piggade upp mig ganska snabbt efter jag skrev mitt depp-inlägg! <3

när jag duschar sitter jag ner. Är för lat för att stå helt enkelt =D men när jag tittar ner på mig ser jag bara tre bollar. vilket är två bröst som ligger PÅ min runda mage. hur känns det :P hängpattar ellloor? haha. naaje ska väl inte ta i men efter ammande och sådant ska jag (om det behövs) unna mig ett lyft. För jag vill inte vara 20 år och ha hängbröst! Det kommer ju trotts allt dröja minst 5 år till ett syskon så jag vill bli snärt o snygg igen :)

ett till..

.. ja inte ett till klagoinlägg men en synpunkt/fråga!?

Jag undrar om det automatiskt står på en gravid kvinnas mage -->ta på mig<-- ???

Jag är super glad att folk kommenterar och vill/vågar fråga och bry sig men det är inte ALLTID okej att man kommer fram och tar på mig.. Häromdagen stod jag i korridoren och då stod det alltså tre personer och tog på mig SAMTIDIGT! Det kan vara okej att man kommer fram en och en och om man frågar "får jag lov att känna?" eller liknande, VISST kommer jag säga då! Men att hoppa på och gosa i mysa med MINMINMIN och Jonathans mage känns inte alltid okej, Det är ju för det första "bara jag" och sen så är det ju ändå mitt barn där inne. Jag liknar det ungefär vid att någon skulle komma och ta tag i någons bebis o börja gosa och ha sig. Det gör man ju inte utan att fråga!

Så som sagt, fråga gärna och skulle jag mot förmodan säga Nej, inte just nu. Så finns det antaligen en anledning till att jag inte vill det just då. =)



Hur ser ni andra på det ? hur känner ni som är gravida.? är jag löjlig eller känner ni likadant?

V
ill gärna tillägga att jag absolut inte vill avskräcka någon, och att jag verkligen uppskattar att någon vågar prata om det och så vidare, men jag önskar bara en liten fråga Innan ni tar på magen :)

OBS! KlagoInlägg!

VARNING! I DETTA INLÄGG KOMMER DU INTE KUNNA LÄSA NÅGOT POSITIVT, UTAN JAG KOMMER KLAGA OM ALLT!


Idag har varit en sån dag som jag hellst hade sluppit. Jag har velat gråtit flera gånger, har varit hungrig och varm och allmänt deppig..

Jag vill inte fylla år imorgon. Jag längtar inte en gnutta ens. När man var liten började man räkna ner dagarna till nästa födelsedag redan dagen efter man fyllat år. Man gick och la sig redan klockan 7 bara för att det skulle bli ens födelsedag tidigare, ungefär som julen.  Det är mest överskattat att fylla år. Man har befunnit sig ett år längre på jorden och har därmed ett år närmare döden. Hur kul är det? Dessutom är 19 mest en onödig ålder där inget "händer" eller är "värt" att firas så som myndig, systemet (om man nu tycker det är kul) 30 =ångest. blabla.

Idag känner jag att jag hellre hade legat nerbäddad under täcket hela dagen med massa bra filmer att titta på och en STOOR godisskål. och givetvis jonathan brevid mig typ masserande min rygg eller något..

Jag hoppas jag kommer på bättre tänkar imorgon, eller förhoppningsvis redan ikväll. Men just nu är det mesta tråkigt.

Dessutom luktar jag fotsvett och armsvett och äcklas ganska mkt av mig själv. har lite lagom med nageltrång också på stortårna. Hmm vad var det mer jag skulle klaga över? kan ju lika gärna passa på när jag är på gång. Juste, jag skulle berätta hur mycket jag hatar bussar!

Inte nog med att dem alltid är försenade/förtidiga, att dem alltid är fulla, att ACn ALDRIG funkar, och att det är så guppigt så man efter 10 meter behöver kissa. NÄ, utan då ska det alltid vara någon som är mer korkad än den andre, alltid bevisar någon att det faktiskt finns mer korkade människor än jag redan lyckats träffa på under mina snart 19 år. folk uttrycker sig på alla möjliga idiotiska sätt. MÅNGA pratar högt och tydligt med sin vän eller något i telefon och berättar alla möjliga privata saker som normalt folk oftast håller för sig själva (jag räknar mig själv som normal) Eller en klassiker är att någon inte klarar av den 15 minuter långa resan till ystad utan känner efter 1 minut hur abstinensen efter musik bara sliter i sönder dem inne ifrån och dem bara MÅSTE sätta på musiken på mobilen så högt det bara går och spela för AAAALLLLLAAA andra i bussen (kanske tror dem att fler har abstinens och försöker bara vara snälla?) I alla fall är det alltid någon som tröttnar och sätter på sin egna musik för att överrösta. helt plötsligt har man två irriterande idioter i bussen!

Ne känner att jag måste sluta nu.

Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. Har ni det så får ni gärna vänta till imorgon att berätta om den så jag slipper känna mig lite mer värdelös. Och har ni uppiggande tips till en varm,trött,hungrig gravid (imorgon 19 årig) tjej som egentligen borde plugga, så bring it on =)

Hos Jonathan.

Sitter hemma hos älsklingen nu. Vi var i lägenheten och fixade lite sen hem och åt och nu är han i verkstaden vilket jag inte var så intresserad av så jag stannade kvar här :)

Har legat ute hela dagen idag och tror nog solen har lyckats rikta sina strålar på mig lite för lite färg har jag fått. mina små fräknar på näsan börjar titta fram åtminstonde. Vågade mig dessutom på att sola magen en liten stund, är så nojjig. Är även väldigt rädd för solfläckar..

Ne nu ska jag läsa lite bloggar :) Skriver sen om jag kommer på något vettigt.

Mitt hjärta :)



Här får ni en liten film på det vackraste ljudet som finns. Min bebis hjärtljud. Det finns inget bättre än att få höra det lilla hjärtat slå och barnmorskan berätta hur bra det låter! :) ♥

Färdig..

.. är färdig hos barnmorskan och har traskat till skolan nu.. Börjar inte förän 10 så vet inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med. Frågade iaf och jag behöde inte vara orolig för barnet kommer inte komma ut nu även om det känns som det ibland :)

Jag är svin hungrig (har ätit frukost), och törstig. Men har varken mat eller pengar med mig och ingen vattenflaska. Sitter och dör av värmeslag snart :S Känner mig faktiskt halvt svimfärdig...

Jag filmade i alla fall när hon kollae hjärtljuden som hördes jätte bra, så jag lägger upp filmen imorgon så ni också får höra o se lite :)

Mit SF-mått var 24, alltså ett snäpp över kurvan, så en bjässa där inne? nä skämt o sido, ett hit eller dit gör inte så mkt så det var bra.

Har bara denna lektionen vid tio sen slutar jag. vad ska jag göra då?? Hade tänkt gå till lägenheten men kom på att där är ingen toa så det kan ju bli lite jobbigt =p

Ingen rubrik.

Jaha, så det passar att funka nu lilla bloggen?

Nu ska jag snart ge mig iväg till barnmorskan. Ska försöka filma när vi lyssnar på hjärtljuden :)

Många påpekar att min mage döljs i mina kläder så idag ser jag ut såhär, så ingen kan klaga :D




Maauugee.

vecka 25.

Ja idag går jag ju in i vecka 25. Alltså bara 15 veckor kvar och det är ju helt sjukt. Det är ju ungefär så länge jag har vetat att jag är gravid eller nä, nu ljög jag, måste vara nästan 20 veckor jag har vetat ju.. och denna tid har gått FORT!! det känns ju som om det var igår jag plussade :) jag är fortfarande en av dem som har en pluttig liten mage men jag ska väl vara glad för det antar jag :) men inser nu själv att det är dags att börja ta tag i maten/godiset. Det funkar inte längre.

Vecka 25

Den stora dagen börjar närma sig och nu inleds den sista tredjedelen av din graviditet. Runt den här tiden är det vanligt med halsbränna. Undvik att äta alltför stark och fet mat.


Bebisen: är så gott som färdigutvecklad. Tiden som är kvar till förlossning kommer din bebis använda för att växa och mogna. Vissa bebisar sparkar och boxar mycket medan vissa mest ligger stilla. Barnet väger cirka 800 gram   

Du: har kanske precis börjat få en liten mage, eller så är du kanske en av dem som har en riktig kula. Glöm inte bort att vi alla är olika och att din barnmorska håller koll på att allt är ok. Försök att inte jämföra dig alltför mycket med alla andra! Många kommer in i ännu en kissa-ofta-period. Detta beror på att barnet har blivit så stort att det kan trycka mot din blåsa. Kramp i ben och tår är nu en vanlig gravidkrämpa. Under denna vecka är det dags för att träffa barnmorskan ingen för kontroll av hur barnet och livmodern växer. Det är också vanligt att barnmorskan kontrollerar blodtryck. 

Ja halsbränna har jag kännt av ett tag nu men efter det har jag slutat med kaffe och dricker det mycket sällan, har även då blivit bättre :) 
Tänk att min bebis är "färdig" nu! Det är ju otroligt det som ligger där inne och sprallar nu är alltså resultatet av vad som kommer ut om 15 veckor. bara ca dubbelt så stor. eller ja, lite ´större än så :) 
jag har DEFINITIVT en boxare i magen! 
Och kissa-ofta.perioden har jag ju verkligen fått känna av. jätte jobbigt! Jag kan inte ligga på sidan o sova kängre för sidan jag ligger på domnar av. =p haha. Kan inte heller ligga på rygg för då lägger sig bebisen tillrätta på blåsan så jag blir genast kissnödig.  

Imorgon ska jag till BM ja, mitt sf mått "bör" vara ca 23. Får se vad hon säger imorgon :)  


godnatt på er!

Bilder från dagen!

Har varit på campingen hos mormor hela dagen..


Försökte lära Kiddie lite agility, men hon verkade mest livrädd så vi strunta i det. Vill ju inte avskräcka henne från det :)


men hoppa kunde hon =D Duktig älskling


Försökte ta fin bild på bryggan men det lyckades vi ju inte så bra med =D


Hatar mitt äckliga fula skabbhår!


mitt Älskade hjärta!

planering, kissa, pension

jag är 18 år och börjar redan oroa mig för pensionen. det är sorgligt men i dagens samhälle måste man redan börja planera och spara undan så mycket man kan för att kunna leva ett drägligt liv efter pensionen.

Det är jätte jobbigt det här med gravid-kissa. Det är ju inte dirket så att man känner så smått att blåsan börjar bli full utan det säger para PANG och så fylls den och då blir bebis arg för det blir lite trångt med plats så då spänner den sig och trycker på så det gäller det bara att hitta toalett fortast möjligt om det inte ska ske olycka.

På torsdag tex ska vi iväg med skolan till lund o kolla på någon moske eller va det var, och jag blir jätte orolig för sånt, det är ju itne dirket så att man kan anpassa hela klassen efter Mig bara för att jag kanske behöver kissa hundra gånger. jag tänker så (kissa innan tåget,, kissa på tåget, kissa när man kommer fram till mosken, sen en gång till under dagen, sen typ inna tåget igen och direkt när man kommer hem) värre blir det när man är aktiv under en längre tid då sker det fortare, jag kan ju inte heller låta bli att dricka o få vätska i mig detta varma väder.

Hur känner ni andra gravida? Blir ni också oroliga och bekymrade så fort ni ska iväg?

BM imorgon.

Imorgon ska jag till barnmorskan. Det är bra för jag har frågor o ställa. Kanske någon av er andra gravida känner igen det och har något svar? Det är nämnligen så att det känns som att bebisen är ända nere i livmodertappen o sprallar och så ska det kanske inte va :P? Vill ju inte att den ska va där nere o ha sig redan så det spricker så den lille slinker ut. haha. Bäst o fråga :)

Tre dagar kvar till my brithday! Glöm ej! =D haha

Lördag <3

Idag får jag träffa min älskling. För har inte sovit med han på två nätter.. Kan ni förstå det =P???
Igår fick han "ledigt från mig dag" , haha. Nä men han träffade lite kompisar och det tycker jag är viktigt! jag träffar ju mina vänner o får vara social i skolan men han som jobbar har ju inte så mkt tid över till vänner så är glad när dem har tid o träffas o han får vara DEN Jonathan :D

Nu kom pappa hem med bullar och jag ska sätta mig på trappan och äta o mysa i solen.

och nu vaknade vår älskling i magen också <3

Julie - Talang 2009

Ja givetvis kommer hon bli Talang 2009 det är jag säker på =D !!

Ni kan ju inte ha missat henne på tv nu precis. visst var hon grym? :)

Godis? woohoo!

Nu sitter jag bänkad i soffan med mina mjukisar och inväntar Talang! :)
Hade det inte varit för att min godisskål är så äckligt stor hade jag bjudit på en bild och frestat er ;) haha

Biiilder.

MINA VACKRA DJUR!!


Katten Sigge, min son, snyggast! :)


Full fart mot bollen.


nästan framme


Mums! träsktroll :D


Magen 23 + 6 (snart 25. haha)


daddy cool :D


"Kooooom Kiddan:)"
*skutt skutt* - Kooommmer!


i full fart.. sötnos. jag blir helt puttinuttig när jag ser mina djur, älskar dem.


Avslutar med Sigge som vinkar hejdå innefrån :)


Privattaxi..

Nu kommer min älskade syster och hämtar mig om en stund :) ♥

Mamma ska ha möte på jobbet så det är tråkigt att vara här dååå! Så jag och Kiddie åker hem o myser i trädgården =D

Jag längtar till ikväll för jag längtar till mjukisar o godis framför tvn och mys med Jonathan i sängen :D


Sådana är vi :D

Fredag i blodet..

Ja då var det helg igen. Vilken fruuuktansvärt ansträngande dag det var idag. NOT!!

Idag måste ni titta på Talang på tv4 klockan 20.00 !! Då är min vän Julie med och sjunger skiten ur alla! Bör inte missas =D !! Jag vet i alla fall att jag ska sitta bänkad framför tvn i mjukisar o godis. Får se om jag kan locka med mig jonathan eller vad han vill pyssla med JAG ska i alla fall se det :)


visst är hon snygg ? :)

Härliga ungar!!

Nyss patrullerade det en stor skara ungar här utanför alla iklädda röda tröjor, bankande på trummor och visslande trumpeter.. Det är en antidrog marsch typ. Jätte bra att skolan engagerar sig i sådant och barnen får känna sig stora och stolta och starka när dem får komma ut och visa upp sina fina hemmagjorde skyltar! Man såg verkligen på barnen att dem tyckte det var super skoj att få svaja på flaggorna och gapa o skricka så högt dem bara kunde =) DESSUTOM gick där ju några poliser med dem för säkerhets skull och jag är bärgis på att dem tyckte det kändes super ballt! Bra gjort skolan!!

Jag han bara urskilja två plakat där det stod
"droger är bajs, livet är najs"
"om du läser detta är du NYKTER"

Hur härligt är inte det :)? söta ungar! Jag önskar bara att dem verkligen insåg vad det är dem försöker kämpa mot (för jag tror inte att barn i den låga åldern har full insikt i hur brett problemet verkligen är) och jag hoppas att dem kommer stå emot det själva och känna sig lika stolta när dem tackar nej till en ciggarett som dem var nu precis när dem fick gå med ett plakat där en ciggarett var förstruken!

----
Förövrigt gissar jag på att ni har läst om det lilla barnet som hade fötts för tidigt och avlidit? När föräldrarna för sista gången skulle öppna kistan o ta ett sista förväl var barnet BORTA. någon har alltså kidnappat/tagit deras döda lilla barn! Och tyvärr så blir man ju inte speciellt förvånad när man hör sånt här längre men eftersom att detta hände i Sverige blev jag ändå lite överlumpad.

det är fruktansvärt och jag kan inte förstå hur någon kan vilja kidnappa ett litet litet dött barn. det är bara så sjukt!



förlängning.

Fick en anonym kommentar igår om en hemsida från en affär i stockholm. Den verkade bra och i min prisklass. Det svåra är bara att man inte kan se vilka färger det är och jämnföra med mitt egna hår. Jag hitta ett som verkade stämma rätt bra, som hade lite slingor i sig. men givetvis var det slut =P så typiskt!

jonathan smsade i morse of rågade om jag ville gå på 60-tal konsert. självklart! haha kul ju med lite gammalrock. Så han ska försöka fixa biljetter till oss. "tråkigt" nog är det inte förän i juli så jag kommer vara i ca vecka 35. Orkar man :P?


Så här ser jag ut idag. ljusa jeans och blåvit randig skjorta.

Bertil..??

Hela min familj är säkra på att det är en BERTIL som ligger i min mage och pratar om Han/honom/bertil/berra hela tiden. Ja vad ska jag säga? Dom får tro vad dem vill men det värsta är att till och med JAG har börjat säga Berra när jag är hemma bara för att det har blivit en rutin. Men oavsett kön nu eller i framtiden så LOVAR jag er att aldrig någonsin döpa något av mina barn till Bertil. Stackare :P

Min lillsyster (som innerst inne önskar sig en flicka) säger att oavsett kön ska hon klä den i rosa kläder....

50 days to go.

Idag är det 50 dagar kvar till studenten och naturligt foras det som tusan av dem flesta nere vid Marinan i Ystad. Men inte av denna gravida kvinna. Hon är helt enkelt för trött! =P

Jonathan är och fiskar med någon kompis och jag tänkte vara duktig o ta tag i någon läxa. Men jag är så jäävla trött så tror nästan att jag ska gå och lägga mig snart. Så sover förmodligen ensam innat så jag kan sova ut lite :)


BESVIKEN!

Jag skulle locka mitt hår. Det är kanekalon hår och det STOD att man skulle kunna platta o locka det för jag var osäker först eftersom att det inte var äkta. Läste på omdömmen och det var jätte många positiva kommentarer o läste på nätet o dem flesta verkade kunna göra samma sak med sitt sådant som dem som har äkta.

provade på toppen en pytte bit o bara hålla plattången emot en sekund för att se hur det reagerade mot värmen, det krusade sig Direkt. jävla skithår! och jag VILL ha lockigt, för hår som inte är äkta och när det är så stor skillnad längdmässigt på mitt och det ser bara fult och just OÄKTA ut. så vet inte hur jag ska göra. Får väl helt eneklt sälja det på treadera o se om någon vill ha skitet!!!

Besviken! vill inte lägga några tusen på äkta hår heller när jag vet att jag inte kommer använda det mycket mer är under studenten.

Har ni några förslag där ute eller någon med löshår som har tips och ideer?

Allt mottages varmt.

Vet inte vad det är för konstig stirrande blick jag fick där men batteriet dog så fick helt eneklt ta första bästa :)

orginal vs långt ??

Fixa håret.

Ska försöka mig på att locka löshåret nu o se om det blir bra till studenten. Tar foto som ni får se sen :)

Lugna ner dig!

Ja nu får det faktiskt lugna ner sig där inne i magen Det har varit fullt ös hela veckan och jag fattar inte ritktigt varför :)

när jag sitter ner så bubblar magen sig så den slutar under bhn... Idag kände jag sparkar ända upp där, det kändes jätte konstigt eftersom att jag inte har känt dem där innan, känns lite läbbigt :P
Jag tror den ligger med händer ner i ben upp för igår var jag SÄKER på att bebisen skulle trycka sig ut för den var "där nere" och pillade och slog så jag hade faktiskt inte förvånat mig om en hand hade vinkat mellan benen. Hmmf =D

jag undrar om det är den ovanligt höga aktiviteten som har gjort att jag har mått så illa de senaste dagarna, kan ju vara så.

måste påpeka att jag FAKTISKT har blivit bättre på att blogga men ni har verkligen inte blivit bättre på att kommentera, Så snälla gör det lite roligare för mig och låt mig ha mer att läsa när jag loggar in :)

försöker andas..

i havet av läxor!!

Fy fan säger jag bara så mycket det är o göra i skolan nu.. Vet fan inte hur jag ska reda ut detta, men det kommer gå bra, det kommer gå bra, blabla, blabla.

Idag har varit en lugn dag i skolan. Anna-Linnea hjälpte mig med artikeln som jag ska skriva nu. :)

"lunchade" med mamma och kiddie (hunden) idag. Eller ja, räknas hamburgare o pommes? För det åt vi och fyy vad gott  det var :D


<3 <3 <3 <3


Mamma <3 :)


Det ska likna en hund =P



Anna-Linnea =D


självklart sitter där en bild på hjärtat i kalendern!
Jag blir så arg när jag ser mig själv, tänker fy fan vilken tråkig jävel, gaska upp dig o piffa till dig se inte så jävla grå och tråkig ut!


gillar denna bilden som AL tog, vet ej varför :)?


Ta dig i kragen!

Ja ibland är det så svårt att ta sig i kragen och göra det man ska! Så typiskt =p!

Idag ska jag egentligen till F&S o hitta någon att intervjua så får ta det efter skolan, börjar om en kvart.
Är hungrig dessutom, idag har jag ju bara ätit en endaste ynka macka till frukost. Hur ska det gå?

hej svej skriver mer sen.

Maaaauud!

Jag har ont i fötterna som fan och jag är vrålhungrig. Min pappa som har blivit min lilla personliga räddare om dagarna, (hämtar mig på morgonen o köper bullar till mig) Står just nu och lagar mat till mig :D Senare ska han köra mig till verkstan där jag möter upp Jonathan.

Jag hade en baktanke/ide med detta inlägget men det har verkligen försvunnit. Jag glömde helt bort vad jag skulle skriva istället handlar det nu om mat. (som vanligt) =)

Jag känner mig riktigt kass idag faktiskt :S illamående, halsbränna, "klump i halsen", ont i foten, svidande ögon och allmänt trött i kroppen.

Nu skriker pappa att det är mat. Bäst att rusa :)

Banta + gravid.

Nej jag menar givetvis itne att tokträna och svälta mig själv. Men NOLL motion och fyra ostbullar till frukost varje dag är INTE OKEJ!

Men hur och var ska jag hitta motivationen till att hoppa över bullarna, eller den ljuva mjukglassen eller en liten godispåse eller några glas cola? Jag älskar sallader och sådant men det är mycket enklare att stanna till på mcDonalds och köpa en ostburgare.

Inte heller kommenterar någon det eller tittar snett på mig för att jag köper godis mitt i veckan. För jag är ju gravid och då får man göra det så alla unnar och avundas mig som kan äta "preciiis vad jag vill"

Hur ska jag kunna få mig själv att ta trapporna istället för hissen? Att hoppa över allt det där goda som plöstligt faller på med ett supersug. att ta en liten promenad om dagen o ta tag i maten.
mackor är min last!! dem är lätta o fluffiga, lättuggade, kan varieras på olika sätt med olika pålägg, är väldigt enkla att fixa och framförallt så har dem ingen äcklig stekmatos!

När inte ens tanken på att det är bättre för mitt barn om jag gör allt detta, får mig att kunna avstå det. Hur fan gör man då?

Hur peppar ni andra gravida er själva?

 VS


Inbjudan.

Nu är jag klar med inbjudningskorten till studenten :) blir 42 st om alla kommer. trevligt trevligt!
Så nu är dem utskrivna och ifyllda med namn på dem Bjudna och undertecknade av moi! ;) haha


jag måste säga att den blev helt OK, lite fulsöt, för att vara gjord i paint. hahaha. B!!!

7 - väggar

Idag är det 7 dagar kvar, en vecka, till my birthday :D!! woohio!

Igår var vi och handlade färg och tapeter. haha vi köpte tolv spannar med färg, men man vill ju va på säkra sidan :P köpte tre rullar tapeter också.
I sovrummet kommer det bli blå(bris) och i vardagsrummet kommer det bli nougat väggar med en fondvägg, Jonathan valde tapeten som är svart/brun med stora guldiga blommor/symboler på. Fy fan vad snyggt det kommer bli :D
Dock var det de lättaste och nu återstår tapet till köket och hallen vilket är SVÅRAST, eller ja, svårast är nog hur vi ska komma överrensk med kakel i badrummet. Men vet ni- jag litar på min man till fullo så jag han fria händer att bestämma och välja och gillar ajg det inte får han välja om :D tihi.. Han är bäst!

Jag har ju "skrytit" lite om hur fantasiskt oförskämt bra jag nog har mått under graviditeten jämnfört med många andra. Men man ska ju inte ropa hej innan man är i mål och det är lååångt till målet ännu. Det har jag fått börja känna av nu när halsbrännan gör sig påmind varje dag, jag har mått väldigt illa både morgon o kväll dessa sista dagarna och jag kan inte längre dricka kaffe. Plus att jag mår illa av järntabletterna så jag "glömmer" dem, förmodligen medvetet för att jag inte vill må kasst, istället går jag som en zombie som är trött konstant.

Jani, det är inte lätt o va gravid och inte vet jag hur man är Gravid heller :P Dessutom är jag verkligen öm I magen eftersom att bebis har sparkat nästan två hela dagar i sträck. Det är ju helt galet. Plutt! ♥

Två hjärtan har fått ett tredje att slå ♥

Jag slutar aldrig vara tacksam, men ibland är man ändå EXTRA tacksam för sin familj, Och nu har jag TVÅ.

Vilken besvikelse.

fick precis hem ett H&M kuvert, blir alltid så glad för det är alltid massa bonusar. men icke idag, då fick jag istället en medlemsavgift som skulle betalas. :P Och dem är inte dumma heller. den 22.e har dem clubdag. Det är typ 3 dagar innan dem flesta får lön så dem vet att inte så många har råd att shoppa loss då.

Det finns förresten en person som står ganska nära som också är gravid, som ska ha två månader efter mig. Det är superduper kul men jag tror inte jag får avslöja vem det är än =P
Det ska i alla fall bli jätte kul när vi ska iväg o handla massa bebiskläder tillsammans. Så istället för att få smycken o sånt av jonte ska jag önska mig middag när jag fyller år sen istället att han ger mig pengar som jag kan ha när vi ska åka iväg så jag kan shoppa loss till vår bebis :)

sparkar.

Min lillasyster har fått sitta o se på magen nu en stund medans den guppar upp och ner. hon fick även känna en stor spark och utbrast. "meen ööörrrhhrr"  haha. Hon lyckades även fånga en liten spark på film, men det syntes knappt, skit tråkigt! :( kanske hon kan lägga över den på datorn. ska fråga henne :D

Dagens göra.

Någon vänlig själ som vill skänka mig lite pengar? för tillfälligt känner jag mig ganska fattig. Men då är det tur att födelsedagen närmar sig . Bara 8 dagar kvar :D

Idag har jag en lektion, det är bild och den börjar halv 2. Segt är bara att jag måste ta tolv tåget in och då vet jag inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med.. Efter skolan tänkte jag dra direkt till lägenheten.. Måste fan få lite fart i röven på mig så jag får något gjort där :)

Igår köpte vi färg som vi ska ha i klädkammaren och städskrubben, och JA färgen är "babyblå" men det betyder inte att det blir en boy. Anledningen är att det var utgående lager o en burk kostade 20 kr när dem egentligen kostar över 100 kr. alltså passade det bra med en billig färg till dem "billiga rummen" . Så slipper ni spekulera :D!!


Flitig.

Idag känner jag mig flitig. Har städat rummet, diskat, håller på med min tredje maskin tvätt. har hängt ut allt.. packat allt som kan packas av det som är mitt till flytten, vikt kläder och lagt in.
Har även passat på att få lite solstrålar på mig mellan varven..

Sådant som ni tycker ät skit tråkigt att läsa om men som jag bara Måååste berätta. Måste liksom berömma mig själv :D

Nu ska jag fixa till mig så man liknar människa igen sen ska vi hämta lillan o sedan ystad!


Denna veckan är bra förresten. idag är jag ledig, imorgon börjar jag halv 2 likaså på onsdag o slutar kvart i 3. hur gutt är inte det :D?


Hur jag vill vara...

Jag vill verkligen vara en BRA mamma. jag vill vara kärleksfull, lära mitt barn självrespekt och respekt gentemot andra, lära mitt barn att man får tycka och vara som man vill. Jag vill laga bra mat och ge mitt barn det bästa, jag vill absolut inte skämma bort mitt barn men jag vill aldrig att det ska känna saknad av något. jag vill vara i bra form med mycket energi så jag orkar med o busa och gå långa runder med det. Jag vill få mitt barn att uppskatta frukt o grönt istället för godis (även om den ganska naturligt kommer lära känna godis av sig själv när den växer upp). Jag vill vara en arbetande kvinna, jag vill vara en mamma, jag vill vara Jonathans sambo och jag vill vara LINA.





Love this weather.

Ja vädret är ju bara att älska! Solen skiner o vinden är lugn. Ska snart ta mig ut i trädgården o leka lite med vovven =)

Bebisen var nog glad över att höra pappas röst igår för bebis levde runder i magen hela kvällen också och har haft fullt ös nu på morgonen också, jag och jonathan låg kvar lite extra länge i sängen idag och mös så bebis ville väl göra oss uppmärksamma på att bebi också var vaken :) . Älskar mitt lilla hjärta :)

Gummislangen till barnvagnsdäcket har pajjat o jag och jonathan tänkte att vi har god tid på oss att fixa ett nytt innan det ska användas. Svärmor tänkte annorlunda och tog saken i egna händer så när vi kom hem igår låg där ett nytt däck och en påse med bebis saker i vagnen. Vilken surprise :P

Idag är jag faktsikt ganska öm i magen efter alla sparkar o slag o kullerbyttor... <3

Idag ska vi till juristen och skriva samboavtal. Även om man tänker, känner och vill att det alltid ska vara vi två och att vi absolut tror det så vet man ALDRIG vad som händer i framtiden. Därför är det bra att ordna något sådant här innan, för alla skull, och det underlättar väldigt mycket vid en eventuell seperation i framtiden. Något jag rekommenderar alla :)


Jonathan - tack för att du har gett mig en sån underbar gåva och tack för att du vill vara pappa åt mitt barn och tack för att jag får känna din kärlek varje dag! Du är allt! ♥


helt underbart.

Ja kära vänner. Spa var helt underbart!
Jag tog kuren för blivande mammor 75 minuter - 850:- och det var värt vartenda öre!

Efter man fått badrock o tofflor fick vi en stund i relax rummet med frukt o tidningar, man fick även bada jacuzzi, men om man är gravid skulle man tydligen inte ha bubblorna på som jag förstod det? Men iaf så hoppade vi över det:)

Det började med att jag fick göra fotbad samtidigt som hon masserade min hårbotten (finns det något mer avslappnande än det?) Efter det peelade hon fötterna och benen (upp till knä ca) sedan fick jag sitta i fred en stund med fötterna i badet igen o lyssna på den underbara musiken. Efter det masserade hon fötter o ben och det var LJUVLIGT. jag ÄLSKAR fotmassage! Sedan var det dags för händerna. hon masserade in dem med olja o krämer o något mot spröda naglar.

Sedan var det dags för ansiktet :) jag fick rengörning och peeling och sedan en lermask som jag fick ligga med en stund. Efter det smörjde hon in ansiktet med någon kräm och sedan var det slut. Jag ville inte gå därifrån!! :)

Bebisen var Totalt crazy och mer aktiv än någonsin innan i 75 minuter i ströäck. Det var helt galet :P! Trodde nästan att den skulle sparka sig igenom magen.. Tydligen är avslappning inget för min vilda bebis som verkade vara riiiktigt uttråkad. Och hur underbart det än är när mitt hjärta sparkar kunde ja ginte slappna av utan låg i fnissade för mig själv för att maggen guppade som en tosing.


Spa!

Nu ska vi iväg om en halvtimme! Det ska bli så underbart ska ni veta :)

Hemma igen.

Ja nu är jag hemma igen... jag hde jätte trevligt med Jonathans släkt (som alltid) men detta var första gången jag var själv på ett kalas från hans sida så jag saknade honom massor!

Jag tänkte gå och lägga mig snart. Jag och mamma ska ju på spaaaaaa imorgon :D! Så frutkansvärt skönt, jag har bokat in en speciell kur som är för blivande mammor. Fy vad jag ska njuta! :)

Efter det ska vi till lägenheten där pappa kommer vara och fixa o banka lite till sen kommer ju min älskling hem på kvällen :) Oooh vad jag älskar den mannen :)

God natt på er.

era utlovade bilder :D

lite stress, ska iväg snart! men laddar upp lite bilder så ni blir tillfredställda :D






Oj glömde vända :D


Så ser jag ut ikväll. och nu ska jag kila :) Där ser ni min tattoo på armen med om jag inte redan har visat den?

Puss.

wants..

Ikväll skulle jag vilja ha något liknande på mig.


Sådär lite vårigt och fint.

Vecka 24

Idag går jag in i vecka 24. Fy tusan vad tiden går fort :)
Ni ska få lite mag bilder sen.

Idag är det fest för Jonathans mosters man. Jonathan är ju inte hemma så jag åker dit med min svägerska istället. Men det ska nog bli trevligt :) !

Det är så himla fint väder idag så jag vill bara ut o mysa, men ännu har inte solen hunnit värma upp trädgården så jag väntar ett tag till :)

God morgon på er i alla fall, och hoppas ni får en bra dag. hörs sen!

Nu jävlar.

Nu fan mina vänner! nu har jag suttit i 3 timmar till och Nu jävlar har jag skickat in loggbok, häfte, rapport och framsida. nu ger jag officielt upp och tar min helg! :D projektearbetet kan jag inte göra så mycket mer med än vad jag redan har gjort och fy fan vad jag är nöjd. Jag och AL äger!

och tusan vad jag har ont i ryggen! så nu ska jag sträcka ut mig på soffan med min godisskål.

God helg kära läsare.

Imorgon så LOVAR jag er bättre uppdatering och massa bilder men projektet har tyvärr fått bli prioriterat!

Bra nät.

Jag sitter på mammas jobb nu men lyckades ta mig in på skolans nät ändå för täckningen räcker hit. Det var ju bra :D!

Nu sitter jag o kollar på studenten, räknar på gäster o planerar stolar o tänker på mat o sånt. det kommer bli Dyyyyyrt men man tar ju bara studenten en gång i livet :D! Och jag är ta mig fan värd det! efter dessa jävla år =D

Problemet är att jag har lite för många gäster :P Om alla kommer villsäga. det blir ca 40 st o det är faktiskt ganska mkt tycker jag...

Vill skriva ihop inbjudningskort nu, för det är så kul :D

Vi går ut ca halv 2. och då kommer familj och så och dem som kan komma o hänga blommer o sådant, annars är det inte bjudning förän vid 5-6 tiden.. Jag tycker det känns seent och vill helst ha det vid 4 men det går nog inte.
Hur ska ni andra göra???


gumpen sover.

Nu har jag suttit på denna jävla trästol i skolan nästan 5 timmar. Nu har jag gjort vad jag kan gör för tillfället.
Funderar på att gå o handla en pasta o ge mig själv lite mat o bebis näring sedan bege mig till mamma och fördriva tiden lite där.

Finns inget annat roligt att göra idag, projektarbetet står mig upp i halsen och jag orkar inte mer. tur det är sista dagen idag..

Vill vara en bättre människa.

Men hur ska jag HINNA? Jag lever i min egna lilla bubbla som består av Bebis, pojkvän och renovering. Det är allt som rymms i mitt liv för tillfället. Och det är sorgligt, för jag har inte tid för mina vänner, jag glömmer bort dem och jag orkar aldrig umgås med någon för när jag väl får tid över vill jag bara VILA. Det är ledsamt och jag ber om ursäkt för det! Jag har inte slutat bry mig om er, och inte slutat tycka om er, men jag har ställt er längre ner på listan för att i första hand ta hand om mig själv, min kropp och mitt barn.

När jag gör dessa valen hamnar jag som sagt i en bubbla. Jag skiter i ALLT, framförallt skolan! Men så kommer det sådana dagar då jag får en käftsmäll och blir så illa tvungen att vakna upp och ta tag i saker för att det helt eneklt är SISTA CHANSEN. Då vill jag att ni ska veta att jag är så jävla tacksam för att ni sparkar mig i röven, sporrar mig och drar mig lite i örat för att komma på fötter igen. Det är inte kul att leva i sin bubbla, det är inget jag vill utan bara omedvetet, icke alls tänkande på kommande konsekvenser agerar för sekunden och tänker inte längre.

Arbeten i skolan kan man alltid lämna in i efterhand. Men när kommer sista chansen hos vännerna? Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Dem som stannar och står ut gör det, dem som inte gör det kan med all rätt gå. Jag förstår!! Jag vet att jag har mig själv att skylla.

Nåja, jag har bara lite kvar på häftet och fram-baksida är utskriven efter tre försök så nöjjer jag mig som den är nu. Jag får inte tag på AL och min projekthandledare är inte här. what to do? what to do? får väl sammanställa så mycket det går på rapporten och försöka jaga lite folk i skolan har 4 kvar i klassen som måste skriva om sig själv. otroligt nog känner jag mig jäkligt utvilad trotts den sena kvällen igår. jag sover som en sten när jag är ensam. skönt:)!!

ögon i kors.

Mina ögon går i kors. jag är inte van vid att vara vaken så här längre o än mindre att vara mentalt aktiv så många timmar på ett o samma dygn. Nu har jag sammanställt bilder, persnr och små beskrivande texter om varje person i vår klass som är ihopsatt till ett häfte. Nu ska jag skriva in citaten vi har och sedan skriva i loggboken. Det går inte så bra för Al för tekniken kan vara dum i huvudet ibland. det börjar kännas tajt nu och jag önskar jag kunde åka till henne och stötta henne. Vi gör ju trotts allt det tillsammans!!

Imorgno är sista dagen. känns som att det finns tusen saker till att göra. ska blicka på rapporten också och försöka börja på den så där blir en liten bit mindre imorgon, men jag har ont i ryggen och rumpan eftersom att jag har suttit på en o samma stol i 5 timmar. suck!! allt går så sakta.

imorgon blir det fortsatt projektarbete från 8-16.30 , längre om det behövs så klart. det skall ju in i morgon och då får det vara klart eller ej!

oooh vad trött jag är!!

hejdå på er!

what a day.

kl 8 imorse stressade vi till lägenheten o mötte upp rörgubbar. dem läger om rören i lägenheten så vi får duschen på ett annat ställe :)

sedan åkte jag hem o ät frukost, sedan la jag över bilder på usb och drog till skolan.

Från 12 till 4 satt vi i sträck o jobba med projektarbetet och det känns som en evighet tills allt är klart. men imorgon kl 23.59 ska det vara färdigt. så jag har tagit en dusch nu och sítter med två datorer framför mig för att kunna skicka hit o dit o fixa. får hålla på tills kl 2 inatt om det ska va så. Suck!

men bara imrogon också. sen är det KLART! vare sig vi vill eller ej.. Har bett mamma köpa med sig choklad hem till mig som jag kan njuta av samtidigt som jag håller på med detta.

Uppdaterar nog under kvällens gång :D

Puss

halsbränna.

Graviditetens sköna sidor visar upp sig på olika sätt. Det nyaste på listan är halsbränna. något jag aldrig har kännt förut. jag får en behovkänsla av mat hela tidena för att lindra det. Snart kommer väl uppstötningarna också.

Jag älskar att vara gravid =D haha

tvångsbehov?

Ibland blir jag lite frustrerad och skrämd för mig själv. Det händer mig, ganska ofta faktiskt, att jag känner något slags tvångsbehov. Jag känner mig tvingad att göra saker som jag vet jag inte borde, eller som helt enkelt inte går. Häromdagen i lägenheten tex. Jag hade nyss hällt upp coca cola i en mugg, då började det klia lite i hårbotten. första reaktionen var att klia med högerhanden, men där höll jag ju muggen.. och DÄR kommer tvångstanken in. Jag VET att det inte kommer gå bra och att jag verkligen borde klia med vänsterhanden som är fri.. Men jag kan ju inte släppa denna tvångstanke och blir helt enkelt tvungen att testa. Resultatet blev givetvis att jag hällde ut halva muggen cola i håret. Men å andra sidan slutade det ju klia och jag fick genomföra min handling :) haha.

Brukar ni också känna sådan konstig tvång?

---
Något annat som också verkligen går emot mig är mina blockar jag får. När jag känner mig pressad eller stressad, har för mycket att göra och tänka på och borde sätta igång med något genast. Då stannar jag av helt istället. jag sitter och tänker att jag borde verkligen göra det och det och det. Men det går inte, jag kan för mitt liv inte förmå mig att ens börja på något av mina tusen saker som skall göras.


Ingen skola.

Idag "följer jag hjärtat", vilken lam beskrivning.. Jag pallar helt enkelt inte skolan och tar därför idag en extra dag lov-dag. mest med tanke på att vi ska till simrishamn med skolan imorgon. Örk!

Jag och pappa ska snart bege oss till lägenheten och banka lite mer. Håller väl på till middags tid sen åker vi hem. *Då tänkte jag sätta mig med mitt PA och samla nya bilder o musik o få lite gjort och skicka ALLT till mailen... efter det ska jag ner o rensa i källaren och sen packa saker på mitt rum.

Jag somnade inte förän tolv igår, segt som fan utan älskling. Jag älskar när han pratar om oss som tre och när han pratar om bebisen. i morse skicka han sms "godmorgon mina älsklingar" då fick bebisen spratt i magen, om bebis fick en nys attack eller hicka men det kändes så. Jätte rolig och helt underbar känsla.
Varje liten spark eller rörelse är så UNIK... Och varje gång jag får känna mitt barn röra sig och veta att mitt hjärta lever är en underbar stund.

Ha en lovely day :)

Lonely night.

Inatt kommer jag sova utan Jonathan. Det är inget jag vill men ibland blir det så, eftersom att bilen inte är fixad än och vi fortfarande bor en bit ifrån varandra.

Men det kan vara skönt att få sova gott i natt och få bre ut sig i hela sängen.

Just nu är jag grymt socker sugen.

Inatt drömde jag att jag försov mig så jag missade att gå ut på trappan på studenten. det va hemskt :P hehe

Tapeter.

Är det någon som vet någon affär, märke eller internettsida där jag kan hitta en guldtapet. allt som går i guld-metalic-brons är välkommet :)

Jätte tacksam för hjälp!

puuuuuuunkt....

jag har damm i öronen, näsan och halsen och ögonen. Jag är irriterad frustrerad och TRÖTT! Ida är det sista dagen på lovet och jag borde vara utvilad. men tvärtom så är jag tröttar än någonsin! Jag känner mig så jävla sliten så jag vet inte var jag ska ta vägen.. Jag har heller inte kunnat sola eftersom att jag har stått i en dammig lägenhet och bankat, slitit, dragit ner tusen meter tapet känns det som och ja jag vet inte men drygt är det. och nu börjar man äntligen kunna sen en början på början.

Jag behöver egen tid för just nu är jag trött på allt som heter människor!

Jag och jonathan behöver även tid för varandra, att göra något och mysa. men det finns ignen tid, det finns för mycket att göra och på torsdag åker han så det går helt enkelt inte att spara undan en dag för oss..

Nu ska jag äta, sen duscha och sen vila lite..

Ni kan få några bilder från lägenheten, mest för att ni ska se omfattningen av vår renovering och slit och släp. Det ska bli jätte kul när allt är färdigt och det kommer Säkert vara värt allt slit, men just nu har jag Jävlsligt svårt för att se det när där inte ens finns en vask eller fungerande toalettstol.

Imorgon börjar jag förresten klockan åtta. suck så jävla mkt!


Köket, eller det ska bli i alla fall. ni ser kranen som hänger till vänster, den får vi använda när vi behöver vatten, stabilt!


en blivande toalett :)


Toa igen!


sovrummet och klädkammaren till vänster.


klädkammaren :) man ser det inte men till vänster ska skötbordet stå.

Så så får ni lite uppfattning om hur det är. ska bli slönt att vara borta där ifrån lite för jag mår verkligen piss av allt damm.

inga bilder.

nej får inte in några bilder än. Idag var jag mest i vägen och kände mig allmänt irriterad och tung så jag gick ut och satte mig på balkongen idag. inte mkt för mig att gära ändå. svärföräldrar, mina flräldrar, älskling och andy fyllde tre lass till tippen, nu är hela lägenheten strippad!! när dem ryckte ner skåp i köket bkev där hål rakt igenom till stora rummet så där får tapetseras om :P

Emelie kom och höll mig sällskap på balkongen, så himla roligt för vi har fått så bra kontakt :)! hon förstår mig VERKLIGEN! ;)

nu servar jonte o andy ventlier så jag passade på att ta en dusch och sätta mig här.

Bebis har bestämt sig för att dryga sig med mamma idag ;) Bebi ligger VÄLDIGT långt ner och putar med huvud eller rumpa? och trycker på ganska obehagligt. Ibland när jag har varit på toa och ska resa mig har snutte lagt sig märkligt så jag knappt kan sträcka på mig.. tänk att min bebis är 20 cm lång och väger nästan ett halvt kilo, stor älskling nu ju! Nu ser den ut som dem kommer göra när den föds, bara det att den är i miniforamt som en liten docka. ememlie berättade idag att hon hade varit med o "räddat" en unge som föddes i vecka 21. och den klarade sig.. det är helt sjukt, tänk så skulle bebis åkt ut för 2 veckor sen =S nejnej, men jag tror h*n mår ganska bra inne i mig så h*n stannar nog där ett bra tag till får jag hoppas :)

påskhelg.

Ja ni. Jag har inte haft mycket tid över i dagarna så har inte suttit här. är i lägenheten varje dag o fixa och så har det varit påsk. Igår var det påskmiddag hos svärgerskan. Trevligt trevligt! :)

Älskling bytar däck just nu sen ska vi väl till lägenheten. idag ryker hela köket :) fy fan som där ser ut :) Ska se om jag kan lägga upp någon bild sen med mobilen.

Tänkte mest uppdatera er om att jag lever och allt är bra. :)

djurmisshandel = barnmisshandel.

Sitter och tittar på DJURPOLISEN, Det gör så ont i mig att se dessa program. Jag kan inte förstå för min värld hur en människa kan misshandla och vanvårda ett djur. Djur och barn är för mig lika oskylidga. Kan man misshandla djur är steget inte långt till att även misshandla människor.

Jag undrar, har man total brist på empati och förmåga att känna positiva känslor, Eller har man oförmågan att känna negativa känslor? Djur behöver ordning och reda och rutiner att följa för att dem ska må bra. Jag vet att jag i vissa fall kan vara löjligt puttig med djur men jag är hellre lite för mesig än för hård! Men vist kan jag också bli arg och säga ifrån, men skuldkänslorna som följer efteråt äter upp mig innifrån och jag får så grymt dåligt samvete. Så det är verkligen helt oförståeligt för mig hur man kan leva med sig själv som djurmisshandlar, låta bli att mata sitt djur och se hur revbenen sticker ut varje dag och låsa in dem i små burar och sen när man väl går ut slå dem och sätta STACKEL på dem. fy fan för stackel. tack gode gud så är det olagligt i sverige men det förekommer säkert, så ser ni någon som använde stackel på sin hund ANMÄL.

stackel = ett strypkoppel (ungefär som dem vi får ha i sverige med vanlig kedja) men det är ofta lite bredare och det är innåtvända "ståltråds"taggar så när kopplet dras åt trycks taggarna in i halsen och runt nacken på hunden. FRUKTANSVÄRT!!

Lagom?

Varför kan jag inte bara lära mig begreppet Lagom? Jag har ju för fan ingen jävla insikt i mitt godisätande. Jag kan aldrig ställa fram en skål med gott godis och låta den pryda rummet och se gott ut och gå och smaka någon då och då. nej jag ställer skålen i knät och trycker in, bara matar och matar in godiset i truten tills jag inser att jag håller i sista godisbiten och mår piss för jag har ätit så mycket :) Det är minsan inte lätt!!

så nu SKA jag lägga locket på påskägget annars kommer jag ju för tusan käka upp Jontes ägg innan han ens har fått det. haha!



utomhus.

Tog med mig laptopen ut för att hålla lillasyster sällskap som agerar påskhare och smyckar träden med fjädrar. :)

Här kommer två bilder.




magen kikar ut genom öppningen på jackan nu och tycker jag, syns väldigt tydligt..
jag är ju ganska liten jämnfört med många andra och det får jag höra hela tiden. Men tydligen så behöver bebis inte mer plats än så för tillfället och när h*n gör det så kommer nog mammas bebi se till att tänja ut magen lite till ;)
Vad jag är orolig för dock är att jag faktiskt ÄR så liten. Det betyder att min mage är väldigt stram och tajt och det känns inte som det får plats mer där inne, och "normalt", eller ja, tycker inte om det ordet, men överlag hos andra gravida kommer den riktiga ökningen i vecka 25.. och är det så att det säger Pang då också känns det som att jag ligger i zonen-kommer få jätte mycket bristningar snabbt. och det vill jag inte inte inte inte. så jag ska genast kolla upp några bra krämer som Faktiskt funkar, om det finns något sådant och smörja smöra smörja magen :)

kom gärna med tips :)

något annat jag har tänkt på idag var att efter vecka 25 har ett barn ganska goda möjligheter att överleva och faktiskt bli ett friskt barn. Detta betyder att jag om tre veckor tekniskt sätt hade kunnat föda fram mitt lilla lilla barn och dessutom överleva. Det är en läskig och sjuk tanke! Jag hoppas innerligt att bebis väljer att stanna kvar i min mage och gro till sig ett bra tag till! :)



vad är en påsk utan påskägg?? INGET! =) ägget till vänster är ett "normalstort" ägg det vanliga, det till höger är ett sånt lite extra stort, jag har alltså slått på stort och detta ägget är till min älskling, (givetvis hade jag mig själv och bebisen i baktanke också, därför var det inte lönt att köpa mindre)

Snart ska jag få ett eget ägg av mamma också. gott! :) vi systrar är 16, 19 och 29 år gamla, och vi får FORTFARANDE påskägg, och julklappar på morgonen, Det är så det skall vara. Så Tusse när du läser detta, eller när du är frisk så får du komma o hämta ditt ägg. För jag vågar inte komma o bli smittad :) haha

Mamma o pappa ska ha påsk mat, påsk mat är ju typ identiskt med julmat och det är jag i alla fall så sjukt trött på. så dem får äta det själv och jag och Lisa har köpt pizza till påskmat :D woohoo!

traaalaalaa.

ännu inga bilder för jag har inte fotat och har FORTFARANDE INTE kommit ner i källaren och gjort det jag planerade först på dagen!

men jag känner mig ändå allert och har fått en del gjort.
*tvättat kaffekokaren och kört igenom den
*diskat
*plockat in disk
*vikt tvätt
*lagat kaffe till pappa
*putsat och dammtorkat borden

Mer än så har jag inte hittat på.

Återkommer senare.

kom inte så långt.

Nej jag kom inte så långt. det var itne roligt att nätshoppa på ikea så det strunta jag i :) har gjort kaffe o diskat o varit ute med hunden. längre än så kom jag inte.

Älsklingen berättade nu att han ska jobba i lund 8 veckor innan bebisen ska komma. Det gör mycket plus i kassan vilket är skojigt men det betyder även att han åker tidigare o kommer hem senare på kvällarna. Han är orolig att han inte ska hinna hem om jag behöver föda och ska därför ta ledigt sista veckan i alla fall...

Jag tror att jag ska gå och köpa ett påskägg till älsklingen sen :) eller ja, ett till oss tillsammans :p haha..

Nej jag måste verkligen leta upp lådor nu och packa lite..

jag är absolut inte rädd för att föda. inte alls!! Jag längtar till den stunden och har accepterat att barnet måste ut. Därför känns det inte jobbigt eftersom att jag några få sekunder efter kommer få vårt barn i famnen. Men, jonathans syster jobbar på sjukhuset i Malmö, där är hon med vid akuta snitt, lagar trasiga underliv, och är med om alla möjliga "komplikationer" .. jag har hört hennes historier och när man väl gör det blir man mörkrädd! jag skulle bli jätte ledsen och besviken om jag var tvungen att göra snitt. men ibland får man göra det bästa för barnet.. Som tur är så är jag inte så långsint och glömmer det fort :) och ser fortfarande fram emot att få föda!

Skärtorsdag..

Redan torsdag? :( buhu!

Idag lovar jag er lite bilder. ska bara vakna till och sådant :) !!!

Idag ska jag packa saker, rensa i källaren o se vad jag har, och även göra en inhandlingslista på IKEA.

På måndag hämtar vi nog köket. Läängtar så jävla mkt! Köket blir vita luckor med silvriga avlånga handtag. förmodligen vit kakel då det nog kommer kännas mest stilrent, Valnötsfärgad bänkskiva och ek golv :)

Just idag längtar jag efter bebis som tusan! Jag vill ha min lill mini i famnen ju, Men bebis får stanna i magen ett bra tag till. Vill ju få ut en frisk och kry lagomstor ;) guldklimp. hihi..♥

Nu kollar jag på ett program om femlingar. Hujjedamig!

Huuuuuu..

5 timmar spenderades på ikea, och vi kom hem med ett ljus? :P haha.
Eller ja, ett kök också typ ju :)

hujedamig säger jag bara- det ÄR påfrestande att renovera och allt som händer nu, många sura och irriterande miner och mååånga viljor och ja herregud :P Men det blir alltid bra till slut! Tur är det!

det känns som att magen inte hinner med det som händer innuti den, jag är så grymt spänd i magen och jag känner mig uppsvälld och "supermätt" i magen coh tung utan att vara det :) tihi.

IKEA

nu ska vi pysa till ikea :)


Vad svårt!

Ser att lillan har varit inne o fixat o trixat igen, vad svårt att välja. tycte om alla tre :) Men så nu får ní faktiskt tycka till lite om vilken jag ska ha! skriv en kommentar under bilderna.

Jag kom nyss o tänka på tiden innan vi blev gravida.. Varje månad var menasen lite sen så varje månad gjorde vi ett test, varje månad blev det också negativt och alltid lika stor besvikelse.. Jag kommer särskilt ihåg månaden innan vi plussade. Då blev Jonathan så besviken så han målade minsan egna röda sträck på testet som skulle indikera "gravid" sådär lite töntigt gulligt :) haha

Idag är jag glad att det tog sådan tid för det har egentligen blivit så perfekt tajmat nu, Men jag minns DÅ att jag tänkte att jag aldrig skulle bli gravid. började seriöst fundera på att gå till doktorn och se om det var fel på mig.

Bara en liten parantes så på morgonestunden :) Idag ska jag och svärmor till IKEA. så jag tänkte bara skriva av mig lite snabbt här sen gå och fixa mig o äta i lugnan ro.

Hörs kanske senare!

Puss och ha en fin dag allihopa :)

lillan.

Tyckte Linas blogg behövde fräschas upp lite :D

Ni får "rösta" på vilken ni tycker hon ska ha?
Tog den jag tyckte bäst om sålänge.

/ Lisa

 
This   or   that!   (klicka för större)


kök,badrum,tapet,färg?

Waooow vilken djungel. Får huvudvärk.

Sitter på IKEA nu och läser hur man ska ta mått i köket för att det ska bli rätt. Ska troligtvis in där imorgon med svärmor o få lite priser och ideer på hur vi kan ha det i köket. Sen får vi se om älsklingen gillar något av det!

Har just nu tvättat babyskyddet så det hänger på tork där ute.. och så har jag ätit idag och ja det är typ allt jag har hunnit med.

Dessvärre har jag kommit på sjuhundramiljoner saker jag måste kolla upp och det är sådana jobbiga saker som tar tid. typiskt är ju också att vi inte vet när vi flyttar så vi vet inte när vi skriver oss på adressen i ystad och jag ska hels tinte göra det innan studenten så dem tar mitt busskort , måste vara smart! =) men å andra sidan måste jag skicka in om faderskapsintyg men det kan jag inte göra förän vi har flyttat till ystad och jag vet inte var jag ska skicka in lappen till försäkringskassan om f-penning och så är det lagom med semster-tider tiden innan bebis kommer. suck suck. Någon som är duktig på sådant och kan reda ut det till mig?

Måste även få tummarna loss och deklarera så man får pengarna i tid sen, dem kommer lagom till bebisens nedkomst :D tihi.

Idag kommer en gubbe som ska berätta hur man gör när man renoverar badrummet också så man inte får läckor, hade varit lite typiskt, sedan ska jag få med älsklingen att kolla på golv, fäg och tapet. OMÖJLIGT! jag tycker det är super kul men vi har SÅÅÅÅÅ olika stil.. spännande!

EFTERLYSES!!

Jag undrar om det är någon som vet var man kan köpa löstagbara, eller så man kan byta färg. På babystolar. Själva tyget på stolen! Vi har en maxi cosi och jag vill ha annan färg dem går lätt att ta av men har inte hittat någonstans där man kan köpa nya? ÄR DET NÅGON SOM VET??

Jag vågar inte heller färga tyget svart ifall det blir fel och fläckigt annars är det en bra färg. just nu är den lite blå och utvättad. inte så jag vill ha det!!

Snälla hjälp. någon som vet?

en chock?

Jag har själv nästan också fått en chock dem senaste dagarna. Var kom den magen ifrån liksom :)? Men jag blev förvaranad om att det skulle gå fort och jag väntade mig ett puff.. och nog har jag fått det :)! Blir lika förvånad var gång jag tittar i spegelen. Många ler när dem ser mig, säger "naaaw" och klappar på magen.. Känns knasigt :)! Men supermysigt

Var hos barnmorsakn igår. Var en kvinna som höll på att utbilda sig som "gick brevid" men tog hand om mig och hon var superduper mysig!! Älskade henne :) Lyssnade på bebis hjärtljud. 144 låg det på. Bra! Plus att jag har gjort min hemläxa för mitt blodvädre har gått upp! STOLT! Ändå mår jag ganska kasst nu. Det kanske är för att det är mycket att göra och jag glömmer bort att äta ordentligt om dagarna så mår lite illa och är sjukligt trött.. Men det går nog över snart. Bebi mår nog fint i alla fall för det sprallas som bara den varje dag i magen..

Anna-Linnea fick följa med till BM förresten och lyssna på babys hjärta. :) <3 tihi

Blir lite kassa uppdateringar om dagarna, Men jag har förberett er och jag kommer nog snart tillbaka med lit mer krut och med intressanta saker att skriva om..

Jätte kul att folk skriver "såg dig där och där" Men ändå lite läskigt att folk vet vem jag är men jag

En fin gest.

Tror jag det stavas^^ =)

Igår när jag stod helt ensam i min lugnan ro och drog tapetremsor från väggen, och lyssnade på radio active, kom det en hälsning till önskebrunnen.. "Lisa vill hälsa till sina systrar Lina och Therese att hon älskar dem jätte mycket" Aaaaw vad söt min syster är :)

Och innan dess hade mamma ringt in och hälsat till pappa att hon älskar honom med låten guardian angel. I LOVE THAT SONG!!

ingenidepårubrik..

Jag har just nu tryckt i mig två ostbullar. Mums! jag älskar frukost! Ska snart hälla upp en kopp kaffe också!
Min sjuka lillasyster sitter brevid o harklar o är hes som bara den. Försöker hålla mig borta från henne för vill verlkigen inte bli sjuk och smitta ner bebis i magen heller. plus att det är lov och fint väder så då går det inte att va sjuk helt enkelt! Punkt!

Jag ska ta tåget in till ystad vid 10. har inte så mycket val men eftersom att jag inte ska vara hos BM förän tolv tänkte jag strosa runder lite i stan och glo. kanske gå o hälsa på mamma eller käka en glass eller något :) Kanske någon vill mötas upp? =)

Ska försöka hinna ta en bild och lägga upp också innan jag sticker iväg. Sen ska vi till banken idag så jag kommer inte sitta vid datorn mer idag skulle jag tro.



Rörelse..

Jag har en fråga till andra gravida. Hur Ofta känner ni ert kid i magen sparka eller röra sig? :)

Jag känner jämt! Eller det är som om LillBaby redan har skaffat sig rutiner för det är vissa speciella tider då det är väldigt aktivt där inne. Men jag känner i alla fall både rörelser och sprakar/slag flera flera gånger om dagen.. Det är helmysigt och jag ÄLSKAR det!

Hur är det för er :)?

ojoj vilken dålig upd.

Men jag har en ursäkt. vi har rivet ut allt i lägenheten!

I lördags var jag med jonathan i versktaden och solade, och hjälpte till o slipa lite:) Sedan åkte vi till lägenheten. Jonathna bestämde vad som behövde göras sen satte vi igång. Igår åkte jag dit på morgonen och jonathan till verkstaden, har har rivit tapeter som Aldrig förr och faktiskt gragit en och annan list och hjälpt till lite att gra upp golvet. och så har jag faktsitk knacka ner lite kakel och rengjort en marmorskiva. så trotts mina fyfy från svärmor har jag ändå fått lite gjort.. Men jag är faktistk försiktigt lyfter inte sunga saker och sådant. Är ju trotts allt väldigt rädd om mitt hjärta i magen.

Har dessutom invigt balkongen redan (för den är det enda i hela lägenheten som inte ska göras något vid) med en kopp kaffe och kaka. Mums!

jonathan har beslutsångest om vi ska slå ner hela köket. (alla proppas på!) det lutar nog åt det faktiskt.. så då ska det ut och hela badrummet. så det är ännu mycket kvar. Känns som en evighet innan vi kan flytta in..

Men sovrummet är redo att målas. jag ska till barnmorskan idag så ska fråga hur pass mycket jag kan hjälpa till att måla och sånt. Sedan ska klädkammaren/skötkammaren också målas och golv ska läggas (rummen sitter ihopa) och lister på sen är där Klart i det rummet. så har man kommit en bit på vägen i alla fall..

Jag kommer troligtvis inte vara en bra bloggerska denna tid framöver. då vi håller på där en del och för att jag helt enkelt har tappat suget lite..

Pappa är och lämnar mamma och älskingen i ystad. duktiga arbetare, sen ska jag skicka pappa o handla bullar på vägen hem. muuums!

idag blir det barnmorskan o sen banken och ja, inte så mkt mer tror jag.

Vad händer hos er? :)

Talang 2009..

Sitter nu och kollar på Talang 2009. och äter lite smågodis :)
I Talang introt hittade jag en snygging i svart skinnjacka. Vet inte hur mycket man får avslöja?

Du som känner dig träffad får man skriva om det =)??

hehehehe...

Undrar när älsklingen är klar i verkstaden ikväll Var o lämnade mat till honom innan och nu saknar jag honom som tusan!

=)

ni har så söta kommentarer :)

Är på lika strålande humör idag. Men så strålar ju vädret också och jag har sovit gott plus ätit god frukost med svärföräldrarna.

Igår var vi i lägenheten. det var ju mycket bätre än jag kom ihåg :) haha. Har fotat så ni får se bilder sen ikväll.. Kärringen som har bott dr har satt upp såna klister saker som man sätter på kakel ÖVERALLT. i hela köket, i badrummet, och till och med hela badrumsgolvet. ja där är verkligen tejp i klister i marskering överallt i den lägenheten. Ska bli skönt o få bort allt!

Men bilder kommer ikväll som sagt :)

Strålande dag..

Ja visst är dagen helt underbar! ?

Jag har slutat för länge sedan men väntar på bussen som kommer kvart över 2.. Sitter nere i redaktionen och skriver, lugnt och ensamt här nere =P

Jag har lust för en glass eller något ute i solen, lite mys..

Ska förresten få tillbaka nästan fyra tusen.. Trodde inte jag skulle få något alls. förra året fick jag böta 10 kr, lönt? :) Aa ska i alla fall deklarera nu så fort som möjligt så jag får pengarna sen.

Vad kuul med lite kommentarer i alla fall :D

Ha en bra dag allihopa! <3

Magbilder!

Jag tänkte ge er lite bilder från olika vinklar och så :) Jag kan inte förstå att det blir så stor skillnad på när man har kläder på och sen i bara underkläder... Ni borde se mig näck alltså =D haha !


Här ser den bautastor ut :P


Lite rundare och hårdare men ser nog lite mindre ut :)


Nu börjar man se lite framifrån också att det är runt. tyvärr så är det inte bara magen utan allt annat också som växer, lår, rumpa, sidfläsk :D haha


Närbild. även en liten bit av min tattoo får synas :D


Sidan, här ser den inte alls stor ut :) och mina fina celluliter och blåmärken lyser så fint..


Nerifrån och upp :D

sååjaa, hoppas ni blir glada över lite bilder. Och vet ni vad jag tycker? Jo- att ni ska vara duktiga och kommentera lite mer!! Tack till er som kommenterar redan, skit kul! men ni har inga egna bloggar så jag kan ju inte svara tillbaka =)

MVG!!!!

Oooh vad glad jag är! Fick MVG på mitt nationella svenska B tal :) Det skriftliga var idag, jag skrev om Idol. Blev nog ganska nöjd där med :)

Nu har jag köpt Gliss shampoo och balsam..

sitter och kollar på Unga mödrar, det är för fan pinsamt att vissa ens vill ställa upp i programet. Hon som fyllde 17 idag är ju den mest bortskämda unge jag någonsin varit med om! Fattar inte varför hennes mamma gör allt till henne.. suck..


SÖööÖöömmn!!!?

Inatt vet jag inte hur många timmars sömn jag har fått ihop. kanske max 3 på sin höjd? klockan var minst 12 innan jag somnade, bebisen har ALDRIG varit så livlig och ja gud vad bebi snurrade runder o sparkade o knuffades och jag kan ju inte förmå mig att sömna ifrån sådant mys :)

LillOlofsson bestämde sig igår kväll för att pappa också äntligen skulle få känna sparkar så igår får han känna tre knuffar på raken o massa rörelser. Där var verkligen liv i lådan :)!!

Nåja jag vaknade nog vid 3 uppskattar jag och har drömt massor har tänkt, haft ångest inför talet jag redan har hållit, hittade på ett nytt helt ofrivilligt i huvudet, tänkte på min naturkunskapslärare som sa att vi skulle ha "en liten inlämning på 5 sidor" och ett prov. Tänkte på idag när jag har nationella och dessutom var bebi som sagt livlig hela natten så h*n höll mamma sällskap under sina vakna timmar, Jag ble så jävla glad när klockan äntligen ringde så jag kunde gå upp!

Nu trycker jag i mig vitaminer för att orka dagen, jag kommer slockna tidigt ikväll!

Puss på er!

RSS 2.0