Känner för det.

Idag känner jag för att skriva ett litet litet blogginlägg. så då gör jag det.

Jag ska strax kasta mig in i duschen o stå där lääänge bara FÖR ATT det är så jäkla skönt helt enkelt :)

Halv 12 har jag tid hos barnmorskan, undra om detta är sista gången innan bebis vill titta ut eller om vi hinner med ett besök till. Tveksamt och jag hoppas inte det ;)

Idag är sista dagen älskling jobbar och det ska bli skönt att ha honom hemma sen i ca 5 veckor. Det känns lite overkligt att nästa gång Jonathan återgår till jobb är han PAPPA o har ett barn o sambo där hemma som väntar på honom. Detta innebär ju att jag är MAMMA och ja, jag har helt enkelt inte försått det än..

Så idag känner jag för myskväll. Funderar på att köpa med mig lite brylépudding hem o smaska på ikväll och en godispåse. för det är ju trotts allt fredag =) Måste ju dessutom lagra upp lite i kroppen ifall ett plötsligt värkarbete skulle sätta fart eller något. Alltid redo!

Först ut!

Jag lovade att bara skriva när det händer något roligt, och händelsen i ära så skriver jag därför idag!

Fick precis ett mail från ett av paren från föräldragruppen att dem har fått sin lilla bebis! Egentligen skulle dem ha sist av alla men det är det ju ingen som man kan bestämma över så först ut blev det istället :)

Jag och Jonathan som ligger på 2a plats då det gäller att föda (om jag minns rätt) kommer väl därför vara näst sist.. Men det får bli när det blir ♥

Stort grattis till dem!

bloggstopp.

Jag måste sluta blogga ett tag. för min skull.  och om jag skulle råka slänga in ett inlägg får det BARA handla om något roligt..

Såå vi hörs när vi hörs!

Whats going on?

Känner mig lite småkass faktiskt, igår kunde jag inte sova alls har en slags klump i halsen och ett tryck över hals/bröst. Vad är det jag går o oroar mig för som jag inte själv vet?

Jag är säker på att det inte är själva  förlossningen eller sådant. Tror att man så här nära nedkomst börjar inse hur sårbar man är och hur fruktansvärt ensam jag hade blivit om Jonathan hade lämnat mig. Det tänker jag nog ofta på, alldeles för ofta för mitt eget bästa till och med. Och även om jag tar upp det med honom o han försäkrar mig om att det inte kommer ske så går det inte att släppa. Jag måste lära mig att stå lite på egna ben också..

Ibland undrar jag förresten om jag pratar med ett långt rör. Jag pratar i ena änden o hör mitt eko komma ut i andra ändan. Jag undrar om det Är så eller bara som man själv inbillar sig. Är det så för er också?

Förutom trycket över bröstet vaknade jag flera gången inatt o "drömde", fick för mig att det sprang spindlar på min kudde. Super obehagligt..!!

Jonathan åkte hemifrån kl 5 i morse. kul för honom ju! Mindre kul för mig.

Bebis.

Bebis får gärna komma ut nu till mamma o pappa o sprida massoooor av glädje! Men jag ska säga att jag lovar er att det inte kommer komma någon bebis på Lääänge! Visserligen är det 22 dagar kvar så inget konstigt med det men jag har inte kännt NÅGOT inte ens minsta lilla mensvärksvink att det kan ske inom det närmsta taget.
Inga foglossningar, inga sammandragningar, inga förvärkar under hela graviditeten (någon enstaka sammandragning när ja ghar gått bara) Jag ska va glad för det jag vet men jag längtar verkligen efter bebis nu och vill bara att det ska starta så vi får hålla vår ängel i famnen.

Nu är ju bebis helt klar o ligger bara där inne o gror o samlar på sig lite extra fettlager så det skulle ju inte vara någon som helst fara om den kom ut nu och imorgon går jag ju färdigt min vecka 37 och därmed påbörjar jag vecka 38 och då är det ju fullt normalt att bebis vill titta ut.


Så jag får väl ta lite råd o springa upp o ner i trapperna. Nej skämt o sido. sådant trams tror jag inte på. trötta ut sig så där innan förlossningen är inget för mig och jag tror inte heller det är något som påverkar. Bebis kommer när den vill helt enkelt men man kan ju ändå få hoppas :)

Och ett stort Grattis till Jessica som har fått sin bebis :)
jlethin.blogg.se


sovasova

Oj så skönt med några timmars sömn till.. Nu ska jag ösa på lite musik i högtalarna o sen städa lite o Äta, för det är viktigt :)

dumma box.

Nu har nog "prövotiden" på alla kanaler gått ut för nu står där "ingen tillgång" på princip alla kanaler!! sjukt jävla störigt. det konstiga dock är att vi inte ens har dem kanaler vi har beställt, förutom animal planet. och kanal 3 o 5 o mtv o sådant ligger inte heller kvar utan man måste sitta o zappa mellan boxern o vanliga tvn (som där inte är fjäris till)

Vilka problem! =D Detta betyder alltså att jag inte kan sitta o glo på tv o dra mig hela dagarna längre vilket är fruktansvärt så nu måste jag typ stada eller någt? Eller kanske sitta här, men får så ont i ryggen. Eller sova kanske? Jo jag ska nog slänga mig i sängen igen.

vid 2 var jonathan hemma igår förresten,, så jäkla ensamt att somna själv.

Bebis, kom nu ut o underhåll mamma. Ligg inte o plåga mig inne i magen ;) ♥

våra män..

Jag gissar på att det är många kvinnor som känner igen sig i detta inlägg och konstigt nog låter vi oss finna oss i det och bara låter vardagen rulla på..

Visst är det märkligt hur männens saker ligger slängda överallt och sen en dag utan någon ansträngning från dem, är dem upplockade. och intressant hur kläderna tillslut hamnar i tvättkorgen o blir tvättade o inlagda. och dem måste ha det fantastikt som kommer hem till ett dukat bord med mat på. och vist är det intressant att DEM frågar OSS "var är mitt vax" "var är min rakapparat" "var finns kalsonger"  (det sjukaste är ju att man har koll på allt också)

man undrar ju hur dem hade reagerat om vi hade frågat efter våra trosor, smink blabla!

Nu sitter jag här i alla fall, sambon sitter på tåget mot köpenhamn. maten står på bordet och likaså våra tallrikar. kolsonger jobbtröja o strumpor ligger i hallen och byxorna o tv-rummet, vaxburken står öppen på toaletten och toaskåpet står öppet i farten hann han inte heller skrapa golvet så där är fortfarande BLÖTT!

Vist är det fantastiskt hur vi bara låter det vara så.. och på något sätt ser jag det som min "roll" att vara den som plockar o har mig. det är fruktansvärt men jag älskar att ha koll på allt o jag hade nog mått dåligt om jag inte hade så bra koll på allt som jag har.

bara massa babbel i detta inlägg.

Jag sitter i alla fall och väntar på att lisa ska komma o överraska mig med en stor godispåse o hålla mig sällskap ikväll och så får jag bjuda på kakor. Nu ska jag ta tag i disken sen kolla på förlossningskliniken!

metallica konsert.

Ringde min kära sambo precis o berättade att han ska på ikväll. Visst är det makalöst hur man hör i luren att det är något innan dem ens har hunnit säga något. det är nästan som om att man hör dem ta ett djupt andetag o verkligen hoppas att deras "snäääääälla älskling, är det ok" ska gå vägen. Haha.

så puttiga o snälla o söta dem kan vara.. "det liksom bara råkade bli så att liksom syrrans pojkvän hade en biljett över o så var det ikväll i köpenhamn blabla. är det okej älskling du blir väl inte ledsen, säkert det är okej?......." Haha. Hur ska man kunna neka? och KLARt det är okej, jag tycker bara det är bra han gör saker. Men ändå kan man ju inte låta bli att tänka att "tänk så händer det något" Jag tror ju verkligen inte att jag skulle föda ikväll eller något men man vet ju Aldrig och köpenhamn är ändå en bit bort för att kunna ta sig till sjukhuset i tid. nojjig? jepp! =)

Konstig natt.

Jag börjar undra om upptrappningen av järntabletten har gjort susen för jag är inte längre trött på kvällarna och jag går upp på ren rutin en gång om natten sen sover jag hur skönt som helst ändå fram till 9 tiden. Helt fantastiskt! Inatt har jag dock drömt en hel del men har glöm bort det mesta nu. Dock drömde jag bland annat att min slempropp gick och det Forsade ut blod men ingen tyckte det var konstigt utan jag drog på mig en binda o tyckte jag kunde vänta eftersom att jag inte kände några värkar. haha.

Drömde även att jag och min lillasyster hade ställt upp i ett program, typ som supermodell som tyra banks höll i. vi hade klarat oss båda två och var dem sista två kvar i hela tävlingen. så klart så fattade alla att Lisa skulle vinna eftersom att hon är lång o smal o jag är väldigt kort och dessutom var gravid...

 Jag har funderat på en sak som kanske några annan gravid eller ja vem som helst egentligen, kan svara på: Kan vattnet gå utan att man själv känner av det eller märker det? Jag är livrädd för att vatten eller slempropp ska gå utan att jag märker det.. har förstått att man kan få massa infektioner o blabla och det vill jag ju inte utsätta oss för. . .

Nu har jag snart gått färdig vecka 37 och då går jag in i vecka 38. (om det var någon som inte själv kunde räkna ut det, haha) ojoj vad nära (låååååångt booort)

Så jävla misslyckat.

Ja det har ju knappast varit en bra start på dagen. Vaknade vid 8 i panik (kändes som den va 12) kom på att jag har tvättetid idag men glömt bort om det var morgon eller eftermiddags pass. åkte ner o kollade, jovisst den hade börjat för en timme sedan. bara till att masa sig upp igen (vi bor högst upp) plocka ihop all tvätt o bege sig ner igen. skulle börja tvätta men något var konstigt. började pilla på lite kranar och sådant o ringde jonte för hjälp. Kände mig halvt hjälplös o va säker på att jag skulle paja maskinen då den stod o centrifugera utan vatten i sig, wooho!? ringde mor min i lite förtvivlan och som tur var kom hon o hjälpte mig :) haha. Vilken bra husmor jag kommer bli va som inte ens kan tvätta :P?
Nu är det i alla fall igång och jag ska snart ta mig ner igen för att kasta in nya maskiner.
Idag är en skit tråkig dag. Det måste städas o damsugas o diskas o kanske dags att packa BB-väskan =)
Sedan får man väl ta en snabbdusch o åka o storhandla när gubben kommer hem o sen laga mat o sen SOOOOOOOVA!

Förresten så vaknade jag av att jonte stog och skrattade lite mot mig innan han gick till jobbet. frågade vad det var "tihi, dina kinder är helt ihopa tryckta när du sover så du ser ut so en liten flodhäst" JAHAAA?? tack! har du glömt bort att jag är gravid o inte ritkgit kan hjälpa det!?? jäkla pojkvän!

Nej får väl ta mig ner igen nu, ooh vad det är segt!

måste verkligen sluta

Jag måste verkligen sluta böla nu. känner mig helt uttrokad, vill bara hem o krypa ner under täcket o att jonathan kommer o håller om mig.. Tänk så lätt allt känns ibland av en endaste liten kram får någon man älskar..

det är så sött också för djur märker direkt när man är ledsen. hunden kom och kröp upp brevid mig och tryckte sig så nära hon bara kunde och katten kom krypandes upp på magen och strök sitt huvud mot mitt.

Från en sak till en annan. Jag vill gå och få naglarna fixade, lite fransk manikyr och piffa upp mig o känna mig fin så här i slutet av graviditeten, MÅSTE verkligen klippa mig också. någon som är sugen på att sponsra? =D hahaha

Jobbig dag.

Jag hatar sånna här dagar. Jag bara gråter o gråter =S

Har precis ätit o kastat mig på soffan och glor på lite kassa serier o rätt som det är känner jag tårarna bara rinna o rinna. o jag vet inte ens varför?
Jag såg en tjej gråta på tvn o jag tyckte så synd om henne så ögonen började rinna. hur normalt är det liksom :)

Goooooooooooooodis!





Dessa två får ni nöja er med för tillfället :) fortfarande inga bristningar och jag håller tummar o tår för att jag ska slippa dem. har ganska tydlig hormonrand dock, men den försvinner ju :)
Ja ni ser ju själva på understa bilden hur svullen mitt fejs är, snyggt!
Det är sjukt, hur man kan ligga o äcklas av sig själv men samtidigt kunna döda för godis! jag är så jäkla sugen på godis! helt skjukt! lite vit toblerone hade suttit helt sjukt fint kan jag säga!!

Idag är jag hundvakt åt mor o fars hund. Ni ser en skymt av henne på soffkanten där uppe :) som tack tror jag nog att dem köper något åt baby :)

Igår var vi som sagt på the sixties. det sög! tråkigt nog,. en halvtimme innan det skulle dra igång började det SPÖ regna. det var utomhus så fanns ingenstans att skula. jag hade tjocktröja o jacka, två filtar och två "regnrockar" men jag blev ändå blöt in på både trosor och bh och strumpor. så fick man sitta sedan i typ 5 timmar. var inte hemma förän vid 12 så det han bli riktigt kyligt utomhus också. när jag kom hem ställde jag mig i duschen, lääääääääääänge! så jag bara väntar på urinvägsinfektion eller förkylning nu!

alla skriver/säger "nu kan det hända när som helst" "nu är det nära" men jag känner inte det? Det känns FORTFARANDE jätte långt borta.

Woow, superkänslig!

Ja, jag saknar ord. Har precis tittat på ett avsnitt om unga föräldrar i usa eller vad det var. Ett program från mtv. Ett ungt par som valde att adoptera bort deras dotter. Så fruktansvärt känslosamt och jag har suttit och storbölat mig igenom hela avsnittet på 40 minuter. nu känner jag mig helt tom. så otroligt överväldigad på något sätt. jag beundrar verkligen detta par som gjorde ett så osjälviskt val och som gav bort det värdefullaste man någonsin kan få bara för att dem älskade sitt ofödda barn så högt och ville henne allt det bästa och allt det dem inte kunde ge.

Detta gör mig så otroligt tacksam över att jag och jonathan faktiskt kan ge vårt barn det som dem kände att dem inte kunde. Fler borde vara som dem! Det finns så många barn som bor i missär och så många par som har alla fördelar och underlag för att skapa en trygg tillvaro för ett barn men som aldrig får chansen!

usch måste ta en liten paus. uppdaterar snart igenom om gårdagen!

Inga bilder :(

Ja det är verkligen jätte tråkigt att jag inte kan lägga ut några bilder. bloggen känns verkligen BOOORING!!

Igår var vi i svarte och fick äta rester från festen, MUMS! Den förrätten var bara att dö för :) Ikväll kommer svärisarna och hämtar upp oss och så drar vi iväg till 60-tals konserten :) Det innebär att dem fixar mat idag också! NAJS! Detta kan jag då summera med att vi har sluppit mat 3 dagar här hemma vilket därmed har kompleterat dem där pizzorna vi åt i fredags!

Idag måste jag tillaga korven som ligger i kylen om inte den ska bli förpestad. tänkte göra stroganoff o sen frysa in det. Jag har lyckats kompensera med jonte ang veckans mat. Om jag får spagetti o köttfärs en dag så får han fiskpinnar en annan. Det får jag helt enkelt ta för jag döör utan min favoriträtt!

Vi hämtade även hem alla presenter jonte fick igår. så nu kan jag baka järnet. Dock är frysen snart full och vi behöver veckohandla och frysen består endast av pizzabullar,bröd,kanelbullar,muffins och sockerkaka :) just det, ett paket korv och några pangasusfileer har också smygit sig in.

Igår fick jag hem mina äääälskade bebissaker!! =D =D =D Så nu har jag bäddat sängen och den är så superduper mysig och nu är det bara lilla baby som saknas!
hade förresten tyckt det var kul om ni ville gissa lite datum, vikt o kön o sånt där :) Är ju beräknad den 15 augusti men när tror ni skrutt kommer?

Just det, Idag ska jag till barnmorskan också! halv 2 är det dags, förstår inte varför jag har valt en sådan dum tid. Tycker om att få det gjort tidigt på dagen.

Nej jag får väl se hur man kan göra med bilder, måste ju lägga in några snart..

hejsvej!

varmt och kvavt

Man tycker att efter alla dessa dunkla dagar med reg och åska borde det sluta vara så jäkla varmt ich kvavt men icke!

Igår var det älsklings 20års fest och det var ju trevligt. jag satt med mina systrar och kände mig full!! dem flev fnittriga på cider och jag på vatten, Kul hade jag i alla fall. älskar familjen :) (även om du inte bryr díg LISA) ;) hahaha

Två kompisar till baby fick följa med hem och har slaggat på soffan så jag var snäll o cykla o hanlda bullar i morse. Nu skickade jag nyss iväg dem tre att handla lite saker till mig så jag kan baka pizzabullar och nu kom dem hem o sitter bänkade bakom mig och glor på cross på tv och tycker det är super ballt =)

Jonathan fick super fina saker igår  bland annat matberedare elvisp och soda stream vilket ju indirekt gynnar mig då det är jag som är kocken här hemma :P

Jonathan fick även en lång piska (en dressyrpiska) med motivationen av hans vänner :det kan vara bra till flickvän och barnuppfostran. Hemskt va :P? Vi ska nog se vem som dresserar vem ;) haha

Ikväll ska vi till svärföräldrarna och äta upp maten som blev över från igår. det var super gott!! =)
Imorgon är det barnmorskan igen tror jag? Måste kolla upp det :P det kan ju inte redan ha gått två veckor sedan sist? det är även 60-tals konsert imorgon på kvällen. spännande och håller tummarna för fint väder så det inte regnar på oss!

Fredagkväll.

och jag är supermätt efter den där pizzan som vi absolut inte skulle äta men som jag inte ens behövde tjata om för att baby skulle komma hem med (a)

Jag dööör av värmeslag! Det är så fruktansvärt varmt här hemma hos oss och jag vet itne ritkgit vad jag ska ta mig till. går verkligen runt naken o fönsterna vädrar men det hjälper inte. har tagit en dusch och sitter på golvet nu i alla fall.

Jonathan är och lämnar sin bror i sjöbo men sen är det tamigtusan min och bebis tur att få ha lite tid med honom!

Ne får väll hoppa upp i soffan igen sitter som en säck potatis just nu..

Hmm nu tror jag faktsikt nästan att det blixtrade?? dags att gå! =D

Tråååk.

Jonathan kom bara hem en snabbis sen for han till sina flräldrar för att klippa gräset. Jag är HUNGRIG! och här finns bara sockerhaltiga ting i skåpen så det blir vad jag mumsar på. not good! Jonathan ska handla på vägen hem så jag kan laga mat men det kommer ju ta en evighet. Och jag är SÅ INTE sugen på att laga mat och verkligen inte korvstroganof och definitivt inte på en fredag. JAG VILL HA PIZZA =) Men vi har kommit äverrens om att vi inte ska äta sådan onödig och dyr mat men visst får man suckta? (råkade kanske även skicka ett sms till jonte o nämna att jag är sugen på det)


Internet!

Igår kom internet hem tillsammans med en massa nya kanaler till tvn :) i love discovery o animal planet :D

Inatt har varit en märklig natt. jag var trött hela dagen o gick o la mig runt 9 igår utan att ens säga godnatt till jonathan =S vet ej varför? blev väkt en gång av lisa som ringde och två toabesök. vaknade vid 6 när baby gick o hade ett riktigt äckligt sug i magen efter mat.

Jag hade tänkt be mamma komma hit o hjälpa mig koppla in internet på min bärbara för just nu sitter jag på golvet med jontes stationära och jag börjar tappa känsel i benen och ryggen gör ont. Jag skulle behöva en gul lök men jag vette tusan om jag orkar ta mig till affären, haha.

pappa handlade i alla fall marknadsgodis till mig igår och jag lääängtar efter det =D

Kanske ska man försöka sova igen?
Imorgon har jonte sin 20-års fest. vette tusan hur länge jag kommer orka hålla på. men han får partaja vidare utan mig så får jag åka hem när sömnen faller på!

vill inte..

.. gå hem!

Jag vet nämnligen att det väntar ett stooooort diskberg där hemma som skriker efter mig =) Jippie! skit skoj. dessutom är det uppförsbacke hela vägen hem. Oooh så synd det är om mig!

Igår satte vi upp barnsängen. Tänkte höra om inte jonte va sugen på en vända till svarte o hämta madrass o det så jag kan bädda den :)

Så jävla uttråkad!

Jag vill på marknad! Jag vill för tusan ha marknadsnougat. är det så svårt att förstå!?!?!?? Tråkigt nog så är jag ju fortfarande en elefant utan skor så jag har Aaaniingen problem med att ta mig till marknad, och jag orkar definitivt inte gå där en längre stund. suck på det vaa!

Jag är så jäkla känslig nu! vill böla för minsta lilla!! jäkla hormoner. Jag pustar o suckar o tycker det mesta är skit. Det är ju inte så det ska vara! Jag har ångrat mig... bebis kom ut nu! så jag kan bli normal igen.. Jag är trött på att gå hemma dagarna i ändå o inte kunna göra ett skit mer än diska diska diska och bädda.

-nu tjatar mor om att jag ska gå o tvätta fötterna så hon kan fila o polera lite. JATACK!
hejdå!

Föörlååååt!

Men internet har inte kommit än så det gäller fortfarande att ta sig hela långa vägen till mor o far om man vill gå in på nätet. Oooh ni förstår inte hur jobbigt det är att vara gravid för tillfället. mina fötter är SÅÅÅÅÅ stora!! asså det är sjukt, ALLA äcklas av dem. Jag har inga skor längre och det är en pina att gå! bebisen är STOR nu och jag LOVAR att vartenda liten rörelse känns i magen. Snart har jag gått färdigt vecka 36 också. men OH FATTAR NI? 31 dagar kvar. eller typ 4 veckor. MEN fler och fler börjar tippa på att bebis kommer tidigare. Det får den inte! För det är jag inte klar för! =) !

Igår tvättade vi alla bebis saker så nu ligger allt vikt i min skötbyrå :) Lillasyster (som för övrigt fyller år idag, grattis!) kom till mig igår med väggorden som hade kommit. "vår lilla ängel" stod det som jag skrev innan och hon hjälpte mig sätta upp det och det blev SÅÅÅ bra och fint! Jag har med jontes kamera och har fotat det, vår säng och magen men minneskortet passar inte i min dator! Typiskt!

förresten så börjar man ju bli orolig över att man ska föda barn precis när svininfluensan ska börja härja! kul!

Så vad gör jag om dagarna? inte ett jävla dugg, för jag känner mig som en flodhäst! Jag bakar o bakar o bakar! typ :) bröd, kanelbullar, muffins, dammsugare, sockerkaka. .. .. .. jag städar o städar o städar. Är det inte så att vi gravida är kända för att "bona" om i hemmet när det närmar sig ankomst, precis som fåglarna som bygger bo. Kanske? :p haha.

Det är ganska läskigt för jag kom på i förrgår att jag ska föda barn. att det FAKTISKT ska komma ett knyte utfarandes mellan mina ben, (jag som inte ens har sett mig själv "där nere" på flera flera veckor..) haha det kvittar hur man vänder o vrider o lyfter på magen så går det inte. Om ni nu ville ha denna infon =)
Men i alla fall så var det frösta gången jag verkligen INSÅG och det är ju sjukt läskigt! Jag som har en evighet kvar, all tid i världen och som inte ska ha barn förän om hur länge so helst. men det kan inträffa om 2 veckor!

jag skulle så gärna visat er mina vulgära fötter men får som sagt inte rätt med kameran. Ni får se en annan dag :) nu har jag i alla fall uppdaterat lite om läget.

Förståelse...

Jag hoppas ni har förståelse för att jag inte kan uppdatera så mkt. Vi har ju inte internet i lägenheten än så jag får ta mig hit till mor och far när jag behöver. Och även om det inte är så väldigt långt så blir det det när man har svullna fötter och ALLA skor är för små. Och då skojar jag inte, jag går i mina flipflopp för fötterna får inte plats i annat! Skit jobbigt.

Igår firade vi min lillasyster här hemma. Litet och mysigt med närmsta familjen. Sedan var mor snäll o körde oss hem för mina fötter var så enorma att jag inte fick i dem i skorna jag hade gått dit i.. haha..

Älskling fyller år imorgon och har jag köpt present? NÄ! vet jag vad jag ska köpa? absolut inte! känns ju kul. Jag har förklarat det för honom och så länge han inte kan säga något så vettefan vad jag ska köpa.. vägrar gå ner o köpa en tråkig tröja "bara för att" då får han hellre vänta tills nästa lördag när han firas. :)

Idag är han och hjläper en jobbkompis o flytta så jag har gått hit för att kunna uppdatera lite och även åka o handla lite med mamma så jag slipper gå överallt! Idag står det BAKA på schemat. matbröd, bullar, kanelbullar, dammsugare. Igår gjorde jag ju dumlemuffins :) Det känns Bra att få vara en liten bullmamma o "alltid redo" för besök. Ska bara köra igenom kaffemaskinen så den går o användas tills vi uppdaterar den också..

Ikväll blir det pangasusfile till middag och det är så jäkla smarrigt. Dock har jag lite problem med vad för slags sås man ska ha till. vad brukar ni ha? till fisk överhuvudtaget..


nu ska vi iväg. hejdå!


väggord

Jag har just nu lagt bud på väggdekor.
En text med "vår lilla ängel" på så kan man få det i valfri färg. Tänkte sätta upp det antingen ovanför skötbädden eller ovanför sängen. Vad tycker ni :)?


Oj, jag glömde mig själv..

Jag har känt mig så fruktansvärt nöjd med mig själv som känner att jag har ALLT fixat inför bebis ankomst. förutom att blöjlagret skulle kunna fyllas på lite mer! Men ojdå så slog det mig att MEN JAG DÅ? Jag har EN amningsbh, jag har NOLL amningstoppar och jag har inga såna superstora skit äckliga mormorbindor hemma. fy fan vad jag avskyr bindor och tanken på att gå runder i en blöja får mig att mest vilja ligga hemma, jag har heller inga salvor till mig själv eller piller mot värk ifall hela underlivet skulle trasas sönder. hur jäkla bra planering är det egentligen?? va va va

Förövrigt ligger baby o trycker mig mot revbenen konstant och jag blir snart tokig! jag vill ha mina 5 veckor kvar som det är med bara mig och jonathan och MIG men det hade aven varit så sjuuukt underbart om du hade velat titta ut nu istället för att ligga där inne och plåga din stackars mamma.. :)

Jag kom in på en tjejs sida som är i vecka 38 där följande info står:

En del kvinnor kan ibland uppleva en surrande, nästan elektrisk, känsla utmed benen och i vaginan. Det händer när barnens huvud stöter emot nerver i bäckenbotten när barnens huvud fixeras. Vissa drabbas av diarré i slutet av graviditeten. Det kan bero på en ökning av hormonet prostaglandin som ska göra att tarmen töms innan förlossningen.

Den där elektriska känslan har jag haft i flera veckor. I och för sig så har baby legat med huvudet neråt väldigt länge.. har den redan fixerat sig för mig? inte för att det spelar så stor roll jag är bara glad så länge inte stjärten kommer först :) Dessutom kan jag berätta för er som vill veta att jag typ har diarre också. toaletten är min närmsta vän för tillfället. det är väl inte dags än? nejdå, det är det inte. För jag har ALL tid i världen. Eller kanske inte.

Men nu har jag som sagt massor med fler saker att fixa till mig själv. eller så ligger jag helt enkelt hemma helt naken i några veckor efter förlossningen så var den saken ur världen!


tralallaaa.

Fy fan vad jag är hungrig! måste trycka i mig frukost snart! Sängen och det blev skiiitbra :) nu längtar jag efter bebis säng så jag får myspysa till den :)

Imorgon ska vi fira min lillasyster bara familjen. Så det är min uppgift att köpa present vilket alltså typ måste ske idag eller ev imorgon?`Vad ska man köpa till den lilla råttan ;)?
Jag har letat lite i huset efter något skit att slå in men tyvärr förgäves. (familje-internt-skämt)

Och så fyller ju min käre man år på söndag och jag har fortfarande inte den blekaste aning om vad tusan jag ska köpa till honom? Jag får mer o mer panik ska ni veta!!!!!

Tänk att man är sambo, är förlovad och snart mamma. Vad är det som fattas? BRÖLLOP!! Jonathan tycker dock att det kan vänta ett tag till. Och det tycker ju i och för sig jag också för jag vill ha ett stooort o fint bröllop o jag vill hinna bli fit igen och bara va så jävla snygg i min klänning. Men fy vad jag längtar till den dagen kommer. Om den nu löverhuvudtaget gör det?`Vem vet det kanske bara rinner ut i sanden och vi förblir förlovade. inte för att det är pjåkigt ;) men vem har inte drömt om den där vita gräddbakelsen? =D



varmt idag.

Eller snarare lite kvavt.. Jag har kört alla mina kläder till lägenheten nu men fy fan vad där är varmt! Jag borde stannat kvar o städat lite i sovrummet nu när sängarna kommer men jag orkade helt enkelt inte...
Min lillasyster sitter och frågar ut mig nu och håller på med ett skrocktest om vilket kön bebisen ska bli. Att hon inte ger sig :)

Snart kommer lotte o mimmi på besök så jag handlade med mig melon, baguett och ballerina hem.

fy vad jag är ofukoserad!  lisa kommer med såna konstiga frågor "är dina bröstvårtor..." "hur plockar du upp nycklar" "var sparkar den" blablabla :)

IKEA

Idag drar vi till IKEA och handlar lite nödvändigheter. Däribland en EFTERLÄNGTAD säng!! ni anar inte hur underbart det ska bli.. !!!!!

Jag tror jag har en infektion i kroppen. Jag mådde så fruktansvärt dåligt igår jag hade verkligen ont i hela kroppen och var till och med öm i hårrötterna. Antar att det var lite feber eller någon förkylning som låg/ligger i kroppen.. Jag tog mig en panodil. (det är nog den första värktablett sedan jag blev gravid, har varit så nojig för det) Och det hjälpte så man kunde somna och jag har FAKTISKT sovit gott inatt! =)

Nu är det så att bebis börjar bli för stor för magen. det trycker upp och ner o höger o vänster på en o samma gång. Hur ska det gå i hela 5 veckor till med ett pyre som växer mer än någonsin??

Nu jobbar älsklingen bara 2 veckor till sen har han semester!!! Det ska bli så fruktansvärt underbart att få ha honom alldeles för mig själv i någon vecka och bara mysa och ta igen dem 18 års sömn vi är på väg att missa ;) haha! och sedan få va hemma med honom ytterligare några veckor när vi har blivit tre :) tänk. 5 hela veckor med mitt hjärta och vår älskling! Det kommer va den bästa tiden i mitt liv! Sedan är det bannemig inte långt kvar tills E ska krysta och jäklar vad vi ska dra barnvagn tillsammans sen! :D ska bli så sjukt kul! ♥

bli inte förvånade nu..

.. Men jag har sovit idag och ätit och sedan slappat, så jag har varit en zoombie hela dagen.. Känner mig verkligen ur form! jag har inte sovit en ordentlig natt på flera veckor känns det som och allt är varmt och svettigt och störigt och jobbigt.. Jag blir bara större o större o gravidkrämporna börjar komma mer och mer. Jonathan tränger ut mig från sängen minst 5 gånger per natt och jag vaknar mer ofta av kissnödhet.

SÅ IMORGON ÄR DET JAG SOM KÖR O KÖPER EN DUBBELSÄNG!!

känner mig allmänt grinig och nedstämd och ledsen men jag hoppas det bara är en liten period och att det är värmen som påverkar mig så starkt.

Nu väntar jag på att far ska komma hem så jag kan få hjälp med att flytta lite lådor..

From my point of wiew

ja så här ser magen ut fråm mitt håll :)


Liggandes i soffan och myser med träsktrollet som gnagar ben :)


Liggandes på rygg. skulle tro det är en rumpa som putar ut lite till vänster :)


Stående! Det var ju ett tag sen man kunde se ner på sina fötter :)

Älskling ringde precis. Vi kollar runder efter bil nu och ska sälja jontes golf. en golf II gti svart. köpa?? :D Det är finurligt hur allt ändras allt blir ju anpassat efter bebisens räkning och nu är det enbart kombi bilar som letas med bra lastutrymme till vagn. Vi spanar mest efter volvo. (hej svensson) men säg vad ni vill, de nya volvo bilarna är faktsikt snygga. älskling är i alla fall och kollar på en v70 just nu. Dock är det automatare OCH röd. precis det vi inte ville ha :P Men jag antar att den nyare metallicröda färgen inte blir så dassig lika fort i alla fall.

nu blev det sånt där jätte ointressant skrivning för er igen. ber om ursäkt när mina fingrar springer iväg :)

varning för detta inlägg.

Jag vill be gnällspikar, trångsynta människor och er som inte förstår innebörden av vad jag skriver, (skillnad på vad man GÖR och vad man skulle VILJA göra), att ej läsa detta inlägg.

Egentligen så är det inte så dramatiskt som man kanske skulle kunna tro men man har ju lärt sig att människor gärna tolkar på sitt egna vis och kan ändra om innebörden i en text något fruktansvärt så det kändes nödvändigt att skriva den texten ovan för att slippa få kommentarer om vilken urusel hemsk mamma jag är/kommer bli.. 

Nu är det så här att idag är jag sååå fruktansvärt sugen på att gå ut och sätta mig i trädgården med en cigg och ett glas rött.. Jag SUKTAR! Det är så fruktansvärt efterlängtat och det ska bli helt underbart faktiskt att få ta sitt första glas rött efter gravidteten. Får försöka klämma in en lämplig dag efter graviditeten.. 

Jag är mycket väl medveten om att man varken ska dricka eller röka när man ammar!! Men då hade jag löst det som så att jag hade pumpat ut mjölk innan och fryst in och eventuellt köpt ersättning om det skulle behövas och sedan låta bli att amma under kvällen och dagen därpå. 

Men då undrar jag om det är någon som vet och skulle vilja svara på om man måste pumpa ut en viss mängd mjölk och kasta för att vara säker på att bebisen inte får något i sig eller försvinner det automatiskt ut systemet även om man inte ammar under en dag. (troligtvis får man väl pumpa ut ändå så inte brösten sprängs)  Någon som vet :)?

Det ska även bli så sjukt skönt att få tillbaka min kropp! Förstå mig rätt, jag Älskar att ha mitt lilla knyte i magen och känna rörelser o mysa. men det ÄR FAKTISKT INTE så jäkla mysigt att få sparkar i revbenen, ständigt tryck mot blåsan, ha svullna fötter och anklar, vagga fram och hoppas på att man slipper sammandragningar , svettas som en idiot och inte komma i ett enda klädesplagg längre...
 
jag har gått upp ca 10-12 kg. inser ni hur mycket det är? Jag hoppas verkligen att jag och baby kommer må bra efter förlossning så vi fortast möjligt kan komma ut på promenader och träna...

Dessutom vill jag vårt hjärta i mina armar och inte i magen (även om jag vill att du ska stanna där inne någon vecka till) Jag längtar tills jonathan får hålla sitt barn och tills vi blir en Riktgit familj! Jag får ju känna bebisen flera gånger om dagen och är konstant "medveten" om den, Jonathan dock får bara känna någon ynka spark på kvällarna, om han har tur, så jag längtar verkligen tills han kan bli mer "delaktig" och få hålla sitt barn. Den stunden kommer vara så jävla fin och underligt nog längtar jag nästan mer efter att få se Far med sitt barn än att själv få hålla den lille för första gången.

DETTA BLEV LÅNGT OCH FLUMMIGT! så ska avsluta nu men alltid skönt att få ut lite tankar ibland =)


♥ Vi två blev tre ♥

sleepy

Och så somnade jag som vanligt... Är man preggo får man sova middag :) mor syster o moster kom med bullar så då fick man ju vakna o äta lite :) mums!

Nu är det bara 40 dagar kvar. Jag tycker fortfarande att jag har all tid i världen kvar innan bebis ska kika ut men man vet ju aldrig :)

Lägenheten.

Köket före!!
Köket "efter"

toalett före

toalett efter

sovrum före
sovrum efter

Jontes hemmagjorda valv in till kök :)

somnade.

Ouups! Jag skulle bara upp o glo lite på en film men slocknade i mina föräldrars säng =P Inte lätt att behöva gå upp klockan 6 varje morgon.

Vaknade precis av att solen stod på genom fönstret och stekte på mig så jag var/ÄR helt genom svettig :/ Så får väl hoppa in i en dusch nu och sedan käka så jag kommer iväg till mötet.. Jag blir alltid så nervös inför sådant. Vet inte varför. Det är ju inte så att jag har gjort något dumt och jag tycker att jag och Jonathan (redan nu) är ansvarsfulla föräldrar som verkligen försöker göra allt rätt för vårt barn. Men ÄNDÅ känns det ibland som att det faktiskt är något olydigt vi har gjort, att vi är så unga som skaffar barn och att folk granskar en mycket hårdare. Därför "försöker" jag och tänker att jag måste verkligen verka mogen osv inför sådana människor för att bevisa för dem att jag inte är en dum unge som har gjort ett misstag utan faktiskt en kvinna, en blivande mor och far som inte vill något hellre än att ta fullt ansvar för sitt efterlängtade barn..

Lite tankar sådär, är säker på att det är fler som känner så och inte bara jag och det är löjligt och tråkigt att man ens ska behöva känna så.

kuuuuul :)

Oh fy vad kul med massa kommentarer! Jag ska trycka i mig en macka nu med ägg och räksallad. MUMS! Sedan svara!

Idag ska jag och Jonathan till social omsorgen och bekräfta att han är pappa till vår lilla älskling och att vi ska ha gemensam vårdnad.. Spännande :)! Det känns Skönt att veta att man har fixat allt sådant så Jonathan har alla sina rättigheter. Hemska tanke, men man vet ju Aldrig vad som kan hända med mig och då känns det bra att veta att vår älskling kommer få vara hos sin pappa och att det inte ska bli några problem.  ♥

Vet ni hur lite det är kvar i lägenheten nu förresten :)?


Inte för att man ser så bra MEN!!! där är ju ett badrum!! wooohoo! nu ska bara lite fler rör kopplas så vi får vatten.

Någon som behöver ett extra kylskåp förresten? jätte bra skick men vi har nytt så det står just nu i vardagsrummet och jag vill BLI AV MED DET! jonathan vill helst ha det som "öl-kyl" på balkongen men icke :)


Babybox.

Nu har jag varit och hämtat min babybox. Jätte mycket reklam är det ju men jag tycker det är väldigt bra att dem delar ut sådant gratis så man kan prova på :)
I min box som jag har hämtat på babyproffsen är det mesta sponsrat av pampers.
I boxen fanns så klart den stora "blöjhinken" med en refiller i. 12 stycken baby blöjor, en lactasyd tvål, rabatt på pampers blöjor, tvättlappar, amningsinlägg, dvd, reklam, reklam, reklam!!

Men superbra med gratiserbjudande!!! =D

Lilla magen :)

Jag avgudar min mage, den är perfekt :)


put-put!


Rund och fin och lagom stor :)


Hormonränder. den "översta" från bröst till navel syns inte så mycket, men sen blir det en lite knorr runt naveln och sedan syns resten väldigt tydligt, tycker jag =) Fortfarande inga bristningar och vecka 34. Härligt! :)

Nästan full vecka 34, alltså snart in i vecka 35 och då är det bara FEEEEM veckor kvar :)


Inte fullt så vackra fötter och ben. svullna och söta. not! :) Men det är ju sådant man får på köpet. Varning för skitiga fötter förresten :)

Fot.

Det var jätte svårt att fotografera UL bilden men jag målade lite rött runt foten så ni kanske ser lättare. Som ni ser har vår älskling alla sina 5 tår :P


............

Fy vad jag är sugen på att sitter ute under parasollet med en stor fet jäkla godispåse och ett Stooort fat med exklusiva frukter!

nej nu ska jag snart ta o sätta mig i förrådet och rensa sen sooofta för jag orkar inget annat =D

Älsklingen glömde sin mobil hemma idag så inga kärleks-sms får man idag :( Det är ju supertråkigt!

Varma dagar.

ja nu får vi passa på att njuta för snart ska de varma dagarna försvinna och då kommer vi klaga över det.

Jag känner mig mest som en elefant nu om dagarna, svettas av att sitta på en stol i skuggan, det är rätt starkt jobbat! Mina fötter är svullna och ömma att gå på. Det ser ut som att jag har lånat dem av en elefant och likaså med mina anklar. Igår kunde jag knappt somna för mina ben var så svullna och ömma. Men nu är det bara 44 dagar kvar och jag borde INTE klaga för jag har haft en fantastisk graviditet :)

Idag har jag hunnit med mycket redan. Har varit i lägenheten och städat undan lite, skickat upp saker på vinden och dammsugat och hängt upp draperiet i duschen. har fotat med min mobil men får se om jag fattar mig på att få in dem i datorn. Handlade bullar på vägen hem och åt. Sedan tog jag tag i disken och har dammsugat här hemma hos föräldrarna. Men oooh så flitig jag är!

Idag ska jag ta det fruktansvärt lugnt! Ska dock ut i förrådet och sätta mig och rensa bland mina saker som jag hämtade hem igår. Där är svalt och skönt :)

varmt och skönt.

Kanske inte skönt, men varmt i alla fall!

Idag har jag varit en vända i Tomelilla. Jag var på Bo Olsson med mamma och handlade lite till bebis. Jag kom undan FRUKTANSVÄRT billigt! blev barnängen zinksalva, gump-puder, barnängen babyolja, våtservetter och en liten body för 79:- Det är sådant som gör en glad, ellerhur :)?

Blev såklart jordgubbar också! :) som vi tog med oss hem till mormor och fikade på. Sedan rensade vi lite bland mina saker som jag ska ha nu till flytten så det ska jag snart gå ut och rensa igenom ordentligt när det blir lite svalare.

har jag förresten berättat att jag bär förlovningsringen på mitt lillfinger? I alla fall så gör jag det för den passar inte längre :(

Jag vet att jag suger på bilder och sånt men det händer inget spännande så jag vet inte vad jag ska fotografera?

RSS 2.0