Idol, snö, pulka!

Efter en tripp till Ullared och 5500 kr fattigare kom vi hem o vila upp oss en dag för att igår bege oss till Malmö o se idol. Vi va där förra året också! mycket skoj är det.


Där va några stycken.


Favorit.


Igår


2 kg kvar till målvikt, ? hade förväntat mig mer förändring...

Här i skåne är det SJUKT mycket snö. så vi fick inviga pulkan idag för vi kommer inte fram med vagn. Melker tyckte det va jätte roligt!


Snö

Bara för att vi skulle till Ullared idag så skulle det börja snöa igår. men det hindrar inte oss. Så vi har nyss passerat Hallandsåsen, det har gått grymt sakta första biten men nu kan vi gasa på igen :)
i 70 km har vi kört och halt har det varit, en lastbil fick sladd på släpet framför oss. Då slog hjärtat ett extra slag.


en 5 veckor gammal Melker bebis


En stor kille nu :) <3

Julklappstips.

Här mormor o morfar får ni tips på julklappar till mig :) / Melker


* Burk det står "nappar" på
* påslakan (återkommer om storlek)
* kläder storlek 92->
* skor ungefär i sneaker stuk eller converseaktigt storlek 22
* Gunghäst, en sån traditionell
* fingerfärg
* tjockt papper & vita canvastavlor
* utbildande, roliga, ljudliga leksaker
* sackosäck, enfärgad
* skiva/film med musik. (dvd skiva med musik och bild med enkla rörelser)


Och lite tips min mamma har sagt hon önskar sig :)

* stilren tvålpump till badrummet
* heminredning
* påslakan
* presentkort på kläder
* glasburkar med lock ca 2-3 dm höga
* plattång
* väska med "hårda" kanter
* duschdrapperi, svart/vit (marimekko)
* snyggt träställ till diskborste osv i köket
* strumpor
* parfym


Lämna oss aldrig!

Det finns inget mer orättvist än att mista ett barn!

Snälla, Älskade, fina, underbara Melker. Lova att aldrig lämna Mamma och Pappa..

Kinderna är dyblöta och slutar inte rinna. Jag blir så berörd, det är så orättvist:
http://moahenriksson.blogg.se


Ett liv av val.

Som småbarnsförälder ska man ständigt göra massor med val, vissa mer självklara än andra. Ska han ha pampers, libero eller icas egna blöjor? ska han äta burkmat eller hemmalagat? nestle eller semper? sova på mage, rygg eller sidan? i vår säng eller sin egna? osv osv..Lite smått hysterisk är man och det är val som i stunden känns superviktiga och på något sätt avgörande men som förmodligen inte spelar någon roll alls i hur Melker kommer bli när han blir stor. burkmat, libero och sova i sin egna säng. eller hemlagat, icas blöjor och ligga på rygg. Ja, det kommer nog bli lika bra vilket som!

Men, något man som föräldrer aldrig vill behöva stå rådvill om är när olyckan är framme! Då vill man kunna fatta rätt beslut, som Verkligen är livsavgörande. Därför ska jag och Jonathan ikväll och nästa tisdag på olycksfalls kurs för bebisar. 3 timmar långa pass båda gångerna. Och även om det känns lite jobbigt att det är så långa opch sena kvällar är det absolut värt det.

Det finns många prioriteringar i livet. Men är det EN sak man aldrig ska prioritra ner så är det ditt barns säkerhet! Så tänk på det i val av bilbarnstol, vagn etc. Det handlar inte bara om att det ska vara så billigt som möjligt eller senaste trenden... Det handlar om ditt barns säkerhet.








Älsklings prinsen

I Förrgår körde vi upp till Karlsborg, det är en biltur på 5 timmar inkl paus. Det var Melkers kusin Matheo som skulle fylle hela 1 år. (lite roligt tycker vi att det är att Melker är född 11/8 och Matheo är född 8/11 samma år) Vi sov över hos dem, busade och va med och firade. Igår körde vi hem igen, samma 5 timmar. Det var inte skoj, Melker tyckte verkligen att det var pest, och tycker Melker det är pest tycker även hans Mamma att det är pest.

Här får ni en bild på sötnosen från kalaset :)


älsklingspälsklings Melker. prinsen!

Idag tog vi barn och hund och gick o lekte lite i den härliga solen, men kallt är det!
Overallen fyndade jag häromdagen på Lindex Rea för 149Kr. Vindtät och relativt vattentät. varm är den också och alldeles perfekt nu. vid plaskigare dagar är det lätt att dra över en tunn regnjacka o byxor :)











Fina E x 2 !

Idag har jag och Melker lekt lite med fina Evelina och fina Ebba. Det blev lite lek hemma hos dem sen en promenad ner till stan för en fika och invigning av vagnen. Jag är SÅ nöjd! Den är precis så jag vill ha den och Melker både sitter och ligger kanon. Fjärde gången jillt/gillt. Hur i helskotta stavas det :)?

Vi kan alltså konstatera att vi har gjort ett GRYMT kap! 800 kr! betalade vi för den. En -07a är den. Vi kollade på dem nya som går runt 5000kr och det är i princip bara någon detalj på hjulen som skiljer dem åt!

SLUTSATTS? = SUPERNÖJD!

Lite bilder kanske?




Visst har jag en supersöt vän? =)


Och visst har hon världens sötaste Ebba?


Finaste Melker



Emmaljunga

Ja nu blir det väll liv i luckan! Eftersom att folk är så intresserade av att ha åsikter om andra :) Men igår körde vi och köpte ännu en vagn. En Emmaljunga cerox sportvagn. En vagn som vi båda är tillfreds med och är så gott som säkra på att vi kommer att trivas med. Så nu står det 3 vagnar i vår lilla lägenhet. Dock ska bara den nya återstå så BARNVAGN TILL SALU Babytravel vagnen ligger på blocket: http://www.blocket.se/ystad/Babytravel_barnvagn_kombi_30491331.htm?ca=23_15&w=0



Vi är lite osäkra på hur vi ska göra med den gråa vagnen men om någon är intresserad är den till salu!

Vill bli av med dem så snabbt som möjligt så det finns ev prutmöjlighet.


Ensam måndag..

Melker sover sen 2 timmar tillbaka och jonathan är iväg hos isak som är hemma om i dagarna. Jag är verkligen urusel på att vara hemma ensam och hatar att somna själv!!

Men Milo ställer gärna upp som sällskap och knähund och vi har intagit soffan nu.




Finaste Busungen <3

VAR ÄR LAMPAN??



VAR ÄR TUNGAN??


VAR ÄR NÄSAN??


VAR ÄR PAPPA?? (
TITTAR PÅ JONATHAN O SÄGER PAPPA)



Som ni ser har melker kraffsat ut massa spån och mat från Stigs bur, och ni ser att nappen ligger där? Det betyder att han i stunden står och äter kaninmat. Skitunge ♥


Alltså, allvarligt nu, Kan man bli sötare? (melker är inne i en Sträcka-ut-tungan period)


En mamma i träningskläder och världens finaste unge!
Jag har nyss kommit hem från träningen, och har precis tryckt i mig potatisgratäng och ett glas cola, bra va? Haha, men vet ni vad det bästa med att träna är? Man slipper det där samvetet. För även om jag vill äta något så har jag ju faktiskt tränat så det blir lite plus minus noll. Och äter jag inget onyttgit så är ju det bara lite extra bra :)

Nu vaknade gullungen så han ska få mat sen ska vi leka med Evelina och Ebba

Det är underbart med lov!!

RSS 2.0