Hejdå? Eller...Bad cop good cop?

Jag vet inte om jag kommer hinna slänga upp ett inlägg imorgon och säga Hejdå. Så därför gör jag det nu :)!

Hejdå!

Glöm nu inte att GÅ IN OCH RÖSTA!!! Mobilen stannar hemma (jonathan tror att jag ska bli rånad, han är även nojjig över att någon ska sno Melker och han ska minsann sitta fastspänd. Han gav på förslag att han kunde gå med Melker i bärsele i flera timmar. Men då Melker är för stor för det och Jontes rygg nog hade brytits sa jag emot..)

Och en annan sak..
bråk om vem som ska bada barnet?
Melker ÄLSKAR att bada och duscha som så många andra barn. Han brukar dusch-bada, alltså att han sitter i sin balja och samtidigt blir duschad, eller att han är i vår famn. Då han älskar detta så mycket så blir han alltid jätte jätte ledsen när han är färdig. Det gör inget att han blir ett russin för han hade kunnat sitta där i flera timmar, tycker han! Våra "bråk" vilket det ju inte är såklart men tvist är om vem som ska bada honom, ingen av oss vill nämnligen vara boven som tar honom ur duschen för att torka. Det brukar därför oftast sluta med att J badar med honom, främst ger jag med mig för att Melker verkar ha roligare med honom.


Första badet på BB i pappas trygga armar ♥ Han sov igenom det hela. Gullunge!


En knapp mot våldet och mobbing i skolan......?

På väg ut ur affären idag stod det två äldre damor och frågade om jag ville köpa en knapp, den var mot våld och mobbning i skolan. För 30 kr var den min. Jag svarade väldigt snabbt "Jag har tyvärr inga kontanter" vilket egentligen var rätt dumt och löjligt för bankomaten ligger precis utanför. Efter ett par steg började jag ångra mig och ställde mig o funderade lite, första tanken var att det är min skylldighet att gå och köpa den där knappen. Fy för, jag är ju verkligen emot mobbning och mitt älskade lilla barn ska en dag gå i skolan, tänk om han blir mobbad? usch och fy! Nästa steg i tankeprocessen blev "Men vadå en knapp mot mobbing? vad kan den möjligtvis hjälpa ett stackars mobbat barn med?" Är det inte skolans skyldighet att arbeta mot detta? Nu är jag inte så naiv att jag tror att bara för att "fröken" säger till barnen att "alla får vara med och leka" Så löser sig alla problem och det mobbade barnet blir "en i gänget"..

Jag vet inte riktigt vad jag tänker om detta faktiskt. Min slutsatts blev i alla fall att jag nog inte ska köpa den där knappen. Det känns som att det borde finnas bättre sätt att hjälpa dem på. eller?

Vad hade DU gjort, hade DU köpt den där knappen?


Det går!

DET KOMMER GÅ :)!


annemig så går det, fy för tusan vad jag har vikt våra kläder platt och bra, ni ser inte ens de,, ellerhur? dem ligger under allt, och faktiskt är där bra med plats kvar då väskan är väldigt hög också.


Melker kollar så jag sköter mig :)


FINALIST!

Jag är en av finalisterna i Denise blogg!!


SÅ, tycker du min blogg är givande, och vill du peppa mig att uppdatera ännu oftare och vara flitigare med kameran så gå in och rösta HÄR!


Glöm inte skriv din bloggadress eller mail!

RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA

Riga, here we come!

Jag packar för fullt här hemma. Melker tröttnade och deckade i sin säng nyss :) Nu börjar det kännas att man ska iväg. Imorgon åker vi och jag försöker gå igenom packlista gång på gång, säker på att jag har glömt något, resväskan borde varit dubbel så stor, tur nog har vi ju handbagagen att proppa fulla också, där måste finnas plats till shopping också.



www.hanzahotel.lv






Bilder lånade från www.hanzahotel.lv


Myspojke <3

Så här mysigt somnade lill loppan innan idag. Käääärlek! ♥






Skrivet 2 veckor efter förlossning.

2 veckor,

för två veckor sedan vaknade jag upp, ovetande om att denna dag skulle förändra mitt liv för evigt!

jag hoppar fram till ca 18.00 den 10 augusti 2009. Jag jonathan och isak åkte iväg för att dem ville bada, jag satt o tittade på på en bänk och började lägga märke till återkomande känningar i ryggen, jag blev lite orolig för det var ju 5 dagar kvar till BF och jag hade inte känt något innan, dem badade och sedan åkte vi hem, vid 20.00 tiden åkte jonathan med sin bror till helsingborg, jag hade aldrig kunnat ana vad som skulle ske så jag skickade iväg honom i god tro om att han kan vara lugn och jag med.. men det började bli mer och mer smärtsamt så jag ringde efter min mamma som kom med värmekudde.

Mamma och lillasyster Lisa satt hos mig i 2 timmar, vad jag trodde var vanliga samandragningar som skulle vara några dagar blev tätare o tätare o började kännas mer och mer, mamma tvingade mig att skriva ner och räkna mellanrummet på värkarna. hon var hundra på att inatt blir det bebis men det trodde jag INTE på och tyckte mest det var hennes lyckoönskningar! det varierade massor, 4,5,6,7 minuter mellan värkarna, ingen fara tyckte jag!

Runt 22.00 kom jonathan hem.. han blev väldigt orolig och viste inte riktigt hur han skulle bete sig :) vi försökte gå o lägga oss men jag kunde inte sova utan förtsatte skriva ner tiden på värkarna, jonte lyckades få lite sömn vilket var tur.

vid 1 tiden hade jag duschat o då klarade jag inte av mer så ringde in till BB o sa att det va ca 4-6 min mellan värkarna, hon tyckte inte det var SÅ farligt o sa att jag själv fick känna efter, jag gick in i duschen en gång till men kände att dem tog till direkt, gick ut och skrev ner tiden nu var det plötsligt 2-3 minuter mellan. jag blev sjukt nervös o väkte jonathan!

lite efter 2 var vi inne på BB och dem mätte mina värkar och lyssnade på bebis hjärta, allt var fint och jag var öppen 3 centimeter! YES! tänkte jag, samtidigt som jag var så jäkla shockad, min slempropp had eju gått kvällen innan o då kunde det ändå ta låång tid, jag som hade förväntat mig att gå över tiden.

vi låg där inne ca en halvtimme o det började bli lite mer kämpigt nu, jonte försökte skoja med mig o få mi att tänka på annat :) vi fick ett eget rum med dubbelsäng så jonte kunde va vid min sida hela tiden, någon timme gick och allt blev bara värre o värre o VÄRRE! jonathan var helt underbar o hjälpte mig att andas.. jag tyckte det kändes obehagligt med massage och all sådan beröring så det fanns inte mk mer han kunde göra än hålla mig i handen o prata med mig.

Just denna natt var det FULLT på BB 9 st bebisar som föddes så alla bad var upptagna, så jag fick gå in o sätta mig i duschen, då nådde jag nog min botten och ville bara gråta, åka hem och skita i allt, det gjorde ju så ont! jag förbannade människor som födde barn IGEN och fattade inte vad dem tänkte med, jag sa till Jonathan att EN får det bli, sen räcker det!

jag gick ur duschen o in i sängen igen med min fina turban virad runt huvudet. Då slog det mig att man behöver ju inte vara superwomen så jag bad om lustgas.. Det blev en fiiin vän och hade jag vetat om dess effekt innan hade jag nog bett om den tidigare.

innan jag gick i i duschen blev jag lite illamående, jonte sprang efter en påse. jag fick en supervärk och i samma sekund tryckte det p åoch jag spydde, det blev nog droppen för kroppen och då valde vattnet också att gå. ingen trevlig stund kan jag säga :)

efter jag fick lustgas gick allt så himla fort. barnmorska Sandra Martin, so var helt fantastisk, kom in och jag var öppen 7 centimeter, då var klockan ca 4-5 tror jag? sedan gick det super fort och 1-2 timmar senar var jag fullt öppen. jag började få väldigt kraftiga krystvärkar och det var en sån jäkla härlig känsla att få trycka på. Jag som befarade att detta skulle vara värst, när barnet skulle ut, tyckte inte alls det. som jag skrev innan nådde ja mgin botten i duschen och detta var inget jämnfört med det. då viste jag det var nära och ville bara träffa vårt hjärta.


huvudet kom ut men sjönk tillbaka, jonte fick se och sa att han hade massor hår! :) <3 jag sträckte ner handen för at tkänna o det var en så märklig känsla att få känna på det lilla slemmiga huvudet :) Man fick en styrka so mjag inte vet var den kom från man bara pressade o pressade o tänkte att NU, NU ska du ut! hans hjärtljud började sjunka lite och jag blev väldigt nervös, barnmorskan ville inte riskera något så hon ja ett litet litet klipp för att hjälpa honom på traven. DET GJORDE INGET! jag hade fasat för detta men jus i den sekunden tänkte jag att hon får klippa hur mkt hon vill bara jag får se mitt barn snart..

klipp klipp och några krystningar och helt plötsligt låg det en lite nmänniska på mitt brsöst och skrek och skrek, det var en stund av fullkomlig förvirring, flera känslor o tankar som jag aldrig upplevt förut, och att titta upp och få se jonathan med tårar i ögonen, stolt över att vara pappa till denna lilla lilla bebis var helt fantastiskt, underbart!

lilla melker fortsatte o skrika men så fort han landade i pappas armar blev han helt tyst, lugn och harmonisk, jag flyttades över till en annan säng där jag blev sydd och tillfixad men det var inget man brydde sig om, jag låg bara lyckigt och beskåade mina två underbara pojkar, vårt underverk!

kiss o bajs?
vet att många är rädda för det och jag var vettskrämd.. jag vet att jag kissade på mig, jag vet faktiskt inte om jag bajsade men mest troligt gjorde jag det! meker bajsade också ner hela mig när han kom ut så det gjorde inte s mkt :)
att kissa efteråt var ingen faram det sved inte eller något, dick var jag livrädd för att bajsa o trodde att hela rumpan skulle brytas, men när jag kom hem o slapnade av gick det bra och det VAR INTE FARLIGT!

förlossningsbilder får ni sen med alla andra bilder :)


Så ni slipper leta!

Jag har varit så dålig med kategorier men nu har jag ordnat och lägger upp berättelserna här istället så ni som är nya eller nyfikna lättare hittar och slipper leta igenom hela arkivet :)

Frukost, lunch?

Igår somnade Melker 20.00 och idag gick vi upp 08.45. Han vaknade 06.20 och fick lite välling sen somnade han om. Alltså en väldigt lång morgon och nu känns alla tider helt fel. Är ju van att gå upp vid 6 tiden.

Jag har inget vettigt att slänga ihop till frukost. förslag?? Jag tänkte gå och köpa något gott och nyttigt till lunch idag. förslag där med??


1 av 5

Jag kommer använda en karamell idag, men inte till kladdkaka (även om det hade varit godare!) Utan det kommer bli cola till maten idag!! =)


snart använder jag en karamell!!

ALLTSÅ SNART KOMMER JAG INTE KUNNA HÅLLA MIG, JAG VILL ANVÄNDA EN KARAMELL! JAG ÄR SÅ FÖRBASKAT SUGEN PÅ EN KLADDKAKSBIT!!!

JAG HAR ANTAGIT: DENNA UTMANINGEN!





earth hour!

Sitter här helt nersläkt med lite tända ljus. Tittar ut och ser tänt ÖVERALLT! jag blir så arg! SKA DET VARA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT SLÄCKA LAMPORNA I EN TIMME?

Dubbelmoral att sitta här med datorn? Inte! Den går på batteriet!


släck släck släck!



mitt lördagsgodis är hallon och grädde!



och så en bild på sötaste ♥


Han ska få spö.

Jag frågade Jonathan vilken klänning han tyckte hade passat mig bäst av dem jag la upp i inlägget innan.
Svaret blev: Den bruna med nitar passar nog dig bäst för hon har en liten putmage.

Vad svarar man???

Tror nog han ska få igen ikväll :)


Önskar mig!

29 April är det min dag! på Modegallerian.se har dem MÅNGA as snygga klänningar!

DENNA FASTNADE JAG FÖR JÄTTE MYCKET! MIN STIL!


LÄNK TILL KLÄNNINGEN!!!

FLER KLÄNNINGAR JAG GILLAR SOM FINNS PÅ SIDAN:

599KR


599KR


549KR


599KR

Elise Ryan
299KR


skjortan 199KR


699kr



Ett syskon <3

När vi blev gravida tog det inte lång tid innan vi var bombsäkra på ett Flicknamn. Jag vet inte om det är i början av denna blogg eller slutet av min förra jag skrev några namn. Nu kände jag på mig väldigt fort att lille Melker var en pojke, dock hade vi galet svårt med pojknamn. I slutet hade vi nästan bestämt oss för namnet Thor, Men när den lilla gossen tittade ut såg inte inte alls ut som en Thor överhuvudtaget och det var bara att börja om med namnförslag igen. Vi var hela tiden inna på namn som började med M och W. Jag tycker dem ger e gullig klang på namnet. Efter 3 dagar tror jag det var gav Jonathan förslag på ett namn. Och så fick det bli, En liten Melker! ♥

Inom sin tid (4-5 år, enligt plan) ska ett syskon bli till. Jag känner mig så säker på att det ska bli en flicka. Detta kan jag ju såklart inte veta och vi har bestämt oss för att inte ta reda på könet nästa gång. (om vi har turen att det blir en nästa gång) Lite snopna kommer vi nog bli om det kommer ut en flicka som inte alls ser ut som en Svea som är det namn som har följt med hela vägen och fortfarande är kort nummer 1! Ännu svårare blir det om det kommer ut en pojke. Eller så dyker det upp ett direkt. Det är dock svårt att hitta fina gamla pojknamn tycker jag.


Vecka 19 med älskade lille Melker i magen. ♥

 


Inget godis men mat.

Nu när det är godis och kak stopp får man hitta på god mat istället. I morse gjorde jag lite äggröra och så tog jag en baguette o fyllde med kycklingsalladen vi hade igår. GOTT GOTT! Och givetvis kaffe till det!



Jag var ju inte avundsjuk på lilla hjärtat som fick äta gröt.



I förrgår klistrade jag på naglar, det är ju inte lika snyggt som dem man gör med gell men det ser ändå väldigt fräscht ut tycker jag och jag känner mig fiiinare. haha



Melker springer runder i gåstolen, imellanåt har han så brottom så han står på samma ställe och springer, hahahaha ser så jäkola kul ut. Sen lugnar han ner sig och då går det lite bättre.

Bilder.

Mina pojkar somnade vist tillsammans i sängen så jag passar på att sitta här innan jag tar tag i maten.

Bilden gör ju verkligen inte bilderna rättvisa men så ser dem ut!


Ops, glömde vända på den.


Fredags gott!

Idag har jag fått hem våra FINA förstoringar på vår älskade Melker. Jag är såååå super nöjd så jag skulle rekomendera alla att beställa!! 9 kr kostar dem stora korten. Dem är som ett A4 ungefär och dem mindre kostar 3 kr. JAG ÄR SÅ NÖJD! Det var verkligen över förväntan!

Eftersom att det är scokerstopp! fram till 1Maj. Så blir kvällens goda: gurka med vitlöksdipp, melon och RÄKOR! :) gott gott!

Jag slänger in bilder sen!

6 dagar kvar.

Igår gick vi ner och åt vid en resturang vid hamnen. Entrecote! fy farao vad gott det är! Och ett glas vin! Vilken vardagslyx...

om 6 dagar åker vi till Riga. Det ska bli så skoj att komma iväg lite. Får se hur det är där, har ingen riktig uppfattning. Och så håller vi tummarna att Melker inte är förkyld och att han klarar av flyget bra.

Jag sitter hos hunden nu men mamma är hemma med migrän så vi får se hur länge vi stannar.


♥♥♥

Foton!

Jag har ju i dagarna beställt hem ca 250 bilder från fujidirekt. Jag har hört lite blandat om dem men eftersom att man får 100 st gratis (jag lånade mammas adress) Så 200 bilder var gratis. Tänkte jag att det absolut är värt ett försök. Vissa av bilderna "rekomenderades inte" att famkallas. Men jag gjorde det ändå och några av dem blev lite suddiga. Men det var jag ju medveten om. Jag är i alla fall super nöjd. Såklart är det nästan bara bilder på gravmagen och hjärtegrynet. Men även några på vår totalrenovering av lägenheten.

I doppresent fick vi ju jätte mycket scrapbook saker. Så nu kan jag äntligen börja pilla med det :)

Jag rullade ut hjärtat i vagnen så han står ute och sover nu med full uppsyn, han sover verkligen så himla mycket bättre utomhus. (vågar knappt skriva det för då vaknar han väll snart..)

Vi ska i alla fall möta upp Evelina och Ebba och ta en tur till banken, jag och jonathan råkade pilla lite med våra internet dosor/doser, stavning? Så nu funkar den inte Jävla skit! Vovven följer med och sen blir det en hamn/strandpromenad hem och en kopp kaffe på det :)



Alltså, varje gång jag tittar på kort på vårt hjärta spricker jag verkligen upp i stooora leenden, varje gång jag möts av ett stoort leende med två små skinande risgryn som lyser, slår mitt hjärta volter och jag känner mig så välsignad. Varje gång han sover saknar jag honom och vill ha honom i min famn. Det mina vänner, är KÄRLEK!!

(något väldigt bra måste jag och Jonathan ha gjort i våra liv, för att bli välsignade med den finaste lilla Melker som någonsin funnits..)

När inget är bra.

När jag sitter och läsers Lisas inlägg om komplex vill jag bara rysta på huvudet och tänker "om det ändå vore så väl" , "om hon bara viste hur gärna jag hade sett ut som henne"

Vad gör man när det finns så mycket som känns fel och vet att man inte kan göra något åt det?
Jag tror jag ska gå till bibblan och köpa en "öka din självkänsla"-bok.


*!?!##*!*?* <-- svordomar

Många av er har säkert sett klippet från ett dagid, var det i italien? Där en av fröknarna slog barnet och drog henne i håret när hon skulle äta?? DET VAR HEMSKT...

...MEN, jag kom nyss över ett annat mycket hemskare klipp som visar en barnflicka som på diverse sätt misshandlar en 11 månaders baby. Jag klarade inte av att titta, jag kollade på de första 20 sekunderna, dem som inte var SÅ hemska. Jag får så ont i magen, det klumoar sig och jag blir spyfärdig och börjar gråta (jag vet hur jag själv känner men lägger någon upp en länk kan jag ändå inte låta bli att titta, MEN om någon ändå vill så skriv en kommentar så länkar jag till den..)

Jonathan tittade, och genom att läsa hans ansiktsuttryck och höra hans svordomar och berätta vad han hade gjort med den där j*vla kärringen (och många många svordomar) Så förstod jag hur hemskt det verklgien var.

Jag kan verkligen inte släppa sånt här. jag VILL VERKLIGEN att den kärring ska vara i detta rummet nu för jag vill utsätta henne för tortyr!

Usch och fy för barnmisshandlare och djurplågare. ni ska DÖ!


Blandad kompott


















Mitt allt <3

Min LILLASYSTER är så himla duktig och fixar med bilder på vårt lilla hjärta. Reslutaten:











Hur blev vi så lyckligt lottade? ♥






SKIT också.

Som småbarnsföräldrer står man ut med mycket. Ett av dessa fenomen som varje dag uppspelar sig är BAJS♥ Idag luftade Melker gumpen som vanligt, han älskar att få av sig blöjan, som vanligt kissade han på golvet. Efter det fick han fortsätta vara naken, i mitt knä. Jag tänkte att nu har han kissat färdigt så det gör inget. Men så känner jag hur det rinner något varmt längst mina ben. Lyfter upp honom och i samma veva början bajsa, plopp rakt ner i golvet. I och med all den nya maten han äter har hans bajs blivit väldigt klumpig. Vilket var tur! Så ser det ut i vårt glamorösa liv :) ♥


En länk?

Nu har du chans att få en länk! haha, Nu sitter jag här och skrattar lite för mig själv. Jag har ju inte så där överdrivet många läsare, men några har jag faktiskt att bistå med och tipsa om din blogg till.

Det jag vill att du gör är följande: Skriv ditt godaste och nyttigste tips på något gott att smaska på då sötsuget sätter in. ELLER Tips på hur man får bort suget.

Jag önskar även, efter att ha läst Filippas blogg: att ni tipsar om en bra blogg.

Så sätt igång nu och skriv lite kommentarer. ni är rysligt dåliga på det! Ni vet väll att ju fler kommentarer kommentarer man skriver på mång olika bloggar, destu fler läsare kommer du få!




Hemma hos vovven.

Vi är hemma hos min syster och hunden. Jag skulle vara hundvakt men när jag kommer dit kl 8 imorse var hon hemma. Så vi stannade kvar här. Snart kommer moster Tusse och tar Melker på en promenad :)


Trevlig helg.

Igår åkte vi till Jonathans syster och man i bjärred för lite prat och middag. Melker tjoade och tjimmade och hade full uppmärksamhet hela kvällen. Det tog nog på krafterna för han sov bannemig hela natten :)

Jag har skalat räkor, delat avokade och förberett med creme fraichen. Lite kvällsfika ska det bli :) Väntar bara på älsklingen som ska komma hem. Han har tvättat bilen på jobbet idag och fick för sig att han hade glömt släcka och stänga av något så han åkte dit för att dubbel kolla.

Det står även chokladpudding i kylen som vi ska äta till "ballar av stål" och "johan falk" Så mysigt med söndagar, kramas i soffan och massor med bra på tv. Kollar just nu på kalla fakta.

Har släckt ner hela hemma och tänt en massa ljus. Är i en sådan härlig stämning. Lille plutten somnade för ett tag sedan, var mycket trött och somnade ltie för tidigt innan idag så det blev knas med tiden.

Imorgon ska jag vara hundvakt som vanligt ;) Men det är ganska mysigt, brukar ta en promenad nere vid stranden. På tisdag ska jag köra svärmor till sjukan, stackarn har ju brutit benet så det ska kollat.

Hejdå! :) trevlig kväll! Kram

...

Ska bara visa Evelina hur detta med bloggande funkar ;)

Morgonmys<3

Melker har inte ätit på hela natten! Men tyvärr har han sovit oerhört oroligt. Det har varit så några nätter nu. Han är ledsen i sömnen och låter förtvivlad. rullar runt, hamnar på mage och av någon anledning är det som att han glömmer bort hur man vänder tillbak sig på nätterna för han får panik och blir ledsen. Sååå Ingen mat är ju helt underbart, duktig grabb! Men ingen sömn för det. Men det kommer, det kommer :)

Han har flyttat sin morgontid också, tyvärr åt fel håll så nu är det 06.30 vi går upp. Men jag vaknar av att han ligger och säger: mamma mamma mamma. Då smälter mitt hjärta och jag går mer än gärna upp för lite morgon mys ♥

Jonathan har nu i ett par veckor hyrts ut av sitt företag och jobbat på Lernia (där modern min också jobbar) Han har varit svetslärare åt gymnasieelever och därmed kan man säga att hans tempo har varit mycket lägre än det vanligtvis är. Är man van vid fart så blir dagen väldigt lång när man inte gör så mycket. Han har alltså räknat ner dagarna och denna veckan skulle bli den ssta men nu blev det förlängt en vecka till.
Jag klagar dock inte för han börjar senare och slutar tidigare. Så i morse han vi med att både dricka kaffe och ta en mysig dusch tillsammans. Och så klart Melker mys. Dagen hade alltså knappast kunna börja bättre.

...Men det hade den kunnat, för jag hade faktiskt kunnat låta bli att bränna mig. Jag gick med tröjan uppe då jag hade smörjt in min gadd och när jag då stekte mina bacon så hoppa fettet upp och satte sig på magen och gjorde röda fina märken. svider skönt!


dajdajdaj.

Tittar just nu på DH. Känner att disken kallar på mig, och duschen skriker och lite. Men högst skriker nog sängen. Men jag måste duscha, har ej tid imorgon bitti. Doktorn ringer på morgonen och ger svar på hur resultaten av röntgen såg ut och sedan kl 10 ska jag på UL med Melker.

Idag åt Melker MÅNGA SKEDAR matpuré för första gången utan att göra äckelminer. Han har även druckit både dags- och kvällsvällning. Och så sänkte vi hans gäng för han svingar upp sin små ben på kanten och en dag kommer han säkert ta sig ur. Så bättre att göra det säkert.


Jag älskar er obeskrivligt högt!

När fan hände det?

Här istter jag med en GODISPÅSE! och undrar när fan jag blev så fet. Vissa veckor känner jag att ja men vadå jag är väl helt OK, har fött barn och kläderna sitter väl ganska bra ändå. Men vissa veckor, SOM DENNA, känner jag bara att Fy fan för mig- Hur klarar Jonathan av att hålla om mig och älska mig när jag ser ut så här?

Jag Behöver en spark i röven och då menar jag så att stöveln nästan stannar i hålet!
Så snälla ni som har bra tips som inte innebär självsvält. Eller kan länka bra sidor.

Just nu känner jag mig fetar än jag gjorde någon vecka efter förlossningen! :S


Så såg jag ut DÅ. skam skam


Samma konversation varje gång.

Igår stötte vi på en gubbe som vi ofta möter här utanför huset. Och det är ALLTID samma saker vi säger. Eller som HAN säger. Jag kan i förväg redan höra hela samtalet.

- Hur gammal är han?
- han har stora fina ögon
- nu sitter han väl bra?
- han går inte än va?
- hur gammal va han nu igen?
- hans son gick när han va 10 månader
- hans dotter gick när hon va över 1 år
- tiden går fort
- han har barnbarn
- han älskar barn

I den ordning, exakt, är det varje gång! Det är en jätte trevlig gubbe så jag har ju inget emot det. Men det är bara så roligt att kunna veta exakt vad han ska säga därnäst.

 

Idag var jag och Melker o mötte upp moster och mormor (syster o mamma) i stan och tog en fika. Melker HATAR solen och blir så jäkla sur när den kommer i hans ögon. Så snälla moster Tusse köpte solglasögon och även ett par vantar till honom. Ska prova och fota när han har vaknat :)

Idag har jag sagt till Jonte att han fick fria händer att gadda mig, någon måste ju vara hans offer :) HAHAHA

 


Välkommen Fredag!

Lägger upp lite bilder på Melkre som kollar på gummibjörnen, han tycker den är ROLIG! :)






Wiiiehoo!


Bilderna på Melker från fotografen :)


Häromdagen när Melker och pappa skulle ut en sväng.


Pappa håller på att tatuera kompis och Melker vill hjälpa till :)


11 Mars - Melker 7 mån <3

Igår kväll traska vi bort till mor och far som bjöd på mat, egentligen var det bara för att locka oss så dem fick pussa på Melker men det köpte vi ;)

Är hundvakt även idag, har nyss bakat en kladdkaka, det är ju faktiskt MELKERS 7-MÅNADERS DAG!! =) Håller på att koka lite rotfrukter nu. Melker tycker ju verkligen inte om sån mat, gröt o frukt och sådant är mumsigt men MAT, varken hemmagjord eller på burk är gott. Så nu har jg haft uppehåll några dagar så får vi se om han tar emot maten idag..

Just nu sitter han på golvet och leker med sin matsked och sin krabba, omringade av massa kuddar och filtar. Han är ju fortfarande lite ostabil så vill inte han ska slå sin lilla skallepär :)

Ikväll ska vi hem till svärmor o svärfar, Svärmor stackarn har gått o brutit benet. Tror även att Emelie och Matheo är där så vi hinner se dem lie till innan dem flyttar sin kos :(

Igår sa Melker både mamma OCH pappa , Han har sagt Mamma en gång innan men igår var det som en propp släppte och nu hör man hela tiden mamamamamammamammama.. Pappa sa han 2 gånger, en gång så bara pappsen hörde och en gång så mamma och mormor fick höra, älskade gullunge ♥

sjukhuset.

Igår spenderade vi dagen i Lund på sjukhuset. Det var inte så jobbigt som jag hade föreställt mig. Dock hade dem strulat med tiden och jag hade fått en tid många timmar innan vi egentligen skulle va där. Så då ringde jag tillbaka Jonathan som var på stan (man fick bara vara en förälder).. Men då fick han komma tillbaka. Jag hade förväntat mig skrik och allt möjligt när Melker skulle ligga still i 20 min men han somnade! :) haha min gullunge!

Om en vecka får vi svar på hur det såg ut igår. Har även fått en tid till röntgen i Ystad. Undrar varför? Får nog ringa och höra. men vet inte var jag ska ringa.

Jag är hundvakt idag, fram til 2 tror jag sen ska jag ner till stan och hämta Bilderna hos fotografen på Melker :) ska bli så skooojigt att se hur dem blev..


Imorgon blir du 7 månader vårt Hjärta. Tänk att det var hela 7 månader sedan du och pappa låg där och mös. 1 dag gammal var du lillskrutt och det finaste vi någonsin skådat. ♥

Ikväll!

Tonight this mami is going out whit the girls!

Ja ikväll blir det middag och lite god dricka första gången på jag vet inte huir länge. men det är med lite vemod jag är så rädd att jag ska bli lite överföfriskad, förstöra hela morgondagen, eller att jag ska "råka" ta en cigg, FYFAN! usch! nej Lina, bättre än så kan du!

Men jag ska i alla fall försöka att inte tänka på mina hjärtan här hemma. Dem är ute och promenerar nu ♥

Min kära pappa kommer och hämtar mig nu närsomhelst då jag ska till anna-linnea och fixa till oss för att sedan avnjuta en efterlängtad måltid. HUNGRIG! sedan kommer han och hämtar mig ikväll också och kör mig hem i säkerhet :) Toppen!

Men nu står han här utanför om 2 min så bäst att rusa. tjingeling!

 

 


Onsdag kväll.

Imorgon ska jag och Melker bege oss till vårdcentralen, jag har en tid där insåg jag idag. ska dit och prata om rubella spruta, av någon anledning hade jag anmärkning på det på inskrivningen vid graviditeten och tydligen var det många som har det.

Ikväll slängde Jonte ihop köttbullar, alltid såååå mycket godare med hemmalagat. Därefter bakade han bröd.. Haha, det var först några svordomar då det blev för kletigt men tillslut gick det. Just nu står min Herman i ugnen, spännande :)

En timmes strandpromenad blev det idag, så gaalet härligt och man blir verkligen så mycket piggare och gladare och lyckligare av solens strålar! Vi tog oss ner till stranden och drog oss vidare mot båthamnen, på vägen stötte vi på massa ankor och två stora vackra svanar som nog var hungriga, tur för dem var att Evelina hade bröd med sig så dem tog sig fram på 1 meters avstånd, wow! Fotade men orkar inte lägga in bilder nu för jag är sååå trött. oturligt nog är det ett "måste-program" kl 9 ikväll så det blir ingen tidig säng idag heller.

Sömn? Frågetecken!

Jag gick och la mig innan Jonathan och jag gick upp innan honom. Jag har även nätterna helt själv under veckan eftersom att han jobbar. Men jag tycker bannemig inte att papporna borde vara berättigade den lyxen! JAG FÅR JU ALDRIG SOVA!!! haha. Men jag har ju mig själv att skylla kanske. Kvällen var ju BOMBAD av tv program som var MÅSTEN. Men tyvärr fick jag avstå det sista avsnittet av cougar town, jag var helt enkelt tvungen att prioritera någon timmes sömn, även om det var svårt. Och som känt vill min son ha morgon kl 6 men jag brukar lyckas få honom att ligga kvar till 7.

Duktig är han i alla fall. håller sig numera vaken 3 timmar på morgonen och sover sen en rejäl stund ♥

Men när jag vaknade till detta fantastiska väder så gjorde det inte så mycket att gå upp, jag skulle ändå bort till hunden och vara vakt idag. Mina föräldrar bor ca 100 meter från stranden så när Melker har vaknat ska vi möta upp Evelina och Ebba och ta en strandpromenad :)



Upplyst

Har precis insett vad anledningen, förmodligen, är till min enorma ökning av finnar som har attackerat hela jävla huvudet på mig! Det är så ÄCKLIGT! Det drar verkligen ner självförtroendet till max.

kommerintepåenbrarubrik.


Läs ej första stycket om du är äckelmagad.


Just nu står jag och lagar lite lunch till mig. jag är så dålig på att äta ordentligt om dagarna, lever på kaffe ungefär. Men idag agar jag faktiskt svamp och broccoli sås och pasta. Mums.  Sist jag åt svamp kom dem åter igen. Det var då magsjukan slog in. Ibland blir man förvånad, "tuggar jag inte min mat?" Hela svampar kunde jag skåda och jag kan säga att jag är fortfarande skeptisk till svampen men bara att tugga och se glad ut.
Ja, ni blev varnade så skyll er själva som läste :)

Lill loppan sover nu, lyckades hålla honom vaken i 3 timmar, annars brukar han däcka efter 1,5 timme på morgonen. Han läste tidningen i morse så hela han var full att trycksvarta (heter det så?) Så det blev ett bad också. LAJBANS med bad! :)


Melker undrar vad ni tycker om benan!! =D


Tummen upp tycker han! =D ♥

Idag ska vi nog traska bort till Andy och hämta lite kött. Kanske lämna alvedon till min sjuka mammsi. Sen får vi se :)


RSS 2.0