Berättelse #2

Nu slocknade mitt hjärta så passar på o skriva ihop den nu, har itne tid senare idag, är iväg hela dagen i princip!

Som jag skrev i andra berättelsen kände jag den absolut första värken på eftermiddagen den 10/8 jag var då 39+2, alltså 5 dagar kvar innan BF! Jag trodde inte att han skulle komma redan utan att det var ltie föraningar. Men värkarna var väldigt regelbudna även om dem inte var super täta. Det fortsatte hela kvällen och min mamma och syster kom över med en vetekudde. Jag VÅGADE inte tro att det skulle ske redan, det kändes helt overkligt att det skulle ske. Men min mamma sa att JO LINA INATT KOMMER DET BEBIS! JAG ÄR HELT SÄKER! Men det var inte jag!

Senare på kvällen satt jag och Jonathan och räknade värkarna, det var läskigt att dem var så jämna och täta och vi var skitnervösa. Vi kunde knappt titta på varandra utan att bete oss som små fnittriga flickor och det drog i mungiporna. Men jag tror ändå inte att vi vågade tro att något var på gång. Vi gick och la oss men jag kunde inte somna, jonathan lyckades sova en stund och jag gick in i duschen. Tillslut blev det för mycket och jag gick in och skakade om honom, sa att nu är det nog tusan dags att åka. Det tog ett tag innan han reagerade och FATTADE men när lampan tändes i skallen hans så FOR han upp ur sängen. Va? redan? jaha? vad gör vi nu? Lite panik var det i hans röst!

Vi satte oss i bilen och körde iväg (som tur är, är det typ bara 500 m bort, men ingen chans att kunna gå dit) han körde i 40km/h men jag satt o skrek "kööör inte så fooort" Varje litet gupp var plågsamt.

Nu låter jag barnmorskorna tala!

11/8 2009
01.50 - Inkommer till BB gpa sammandragningar, doortest ua. samdrag. var 3-4 minut. Öppen 3 cm. Duktig på att slappna av. Pga mkt att göra på förlossningsavdelningen får Lina slöta sig själv mkt olika Bm tittar till henne.

04.50 - Lina ligger nu i dubbelsäng, sammandragningar kommer tätt och är jobbiga. Början andas lustgas (
jag orkade inte skriva betäckningen) med god effekt.

05.00 - Öppen 7 cm.

05.20 - Tendens att vilja trycka på, Super bra jobbat Lina!!!

05.40 - Kant fram, Lina vill trycka på.

05.45 - Krystar aktivt. ctg pågår. Lina trycker på och allt mu?
(förstår inte det??) skymtas. Varm lase hålls (fyyy faaan vad skönt det var med en varm handduk som tryck där nere, hahah) Jonathan ger 200% stötta och omtanke och ser lille vännen kommer fram allt mer - mörkt hår skymtas. (oooh, blir helt saaalig) Ett litet Pos lägges (Det betyder att hon klippte mig!)

06.11 - Fram föds ett gossebarn som skriker omgående apgar 9-10-10. (det är en skala barnet får poäng på hur bra allt ser ut när den kommer fram)

06.17 - placenta avgång. Sen fixade dem till mig, sydde och sånt!

KLART!! =)

Ja vad ska jag säga? Det var helt fantastiskt. Jag öppnade mig alltså 7 cm på ca 4 timmar. Inte konstigt att det blev lite outhärdligt ett tag. Fick nästan inga pauser tillslut. Men jag är glad för att det gick så snabbt och inte hade en långdragen förlossning. Precis som 80% av alla andra FF fick jag sys, dock sprack jag ju inte men blev klippt, annars hade jag säkert brustit och då föredrar jag ett klipp. Dessutom blev Melker stressad i magen så han var tvungen att få lite hjälp ut. Men en 4 timmarsförlossning med första barnen är INGET JAG KAN KLAGA PÅ! Det är ju helt fantastiskt :) Dessutom kom han ju tidigare. Hade blivit tillsagd att jag kommer gå över för det gör aaalla andra typ. Men nix, lilleman ville ut tidigt, och tur det, min lilla groda vägde ju bara 3340g , jag undrar vad han hade vägt efter 4 dagar?

nu måste jag göra mig iordning medan han sover för vi ska iväg om 1 timme typ :)

Bild kanske jag ska slänga in :)








Kommentarer
Postat av: Carolin - Mamma ti Junior

Min förlossning tog ungefär 5 timmar från di att ja kum in po BB! Vattnet gick 23.00 po kvällen. 03.30 va vi inne po BB o då va ja öppen 9 cm o så kum han ud 08.31! Min lilla påg kum en vicka för tidit så alla historer man får höra om att förstföderskor går över tiden o att deras förlossningar é så jubbia ska man verkligen ente lyssna po!

2010-01-20 @ 09:58:02
Postat av: Josefine- mamma till Olivia

Mysigt att tänka tillbaka på förlossningen :)Var sådan upplevelse, ögonblicket man fick upp den lilla är helt otrolig! :)

2010-01-20 @ 11:22:20
URL: http://shaddili.blogg.se/
Postat av: emelie

sv. tror åhlens fast inte helst säker, theo fick den av min mamma :)

2010-01-20 @ 14:38:40
URL: http://sooligt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0