HJÄLP MIG!!

Jag behöver att så många som möjligt svarar på detta! Skriv er ålder och svar i kommentarfältet!

Varför tror du att så många unga lider av depression idag?
Vad kan vara anledningen till att fler kvinnor än män lider av det?
Tror du att begreppet "depression" missbrukas och används lite för "vardagligt"?
Visste du att depression är/kan vara en psykisk störning?

ni är änglar om ni svara på detta. det går fort och ni får gärna svara kortfattat om ni vill!

Kommentarer
Postat av: 19 år

1. Höga krav på sig, man vill göra och hinna så mycket samtidigt som att allt man gör ska vara perfekt! Prestationsångest och rädsla för att inte räcka till kanske?

2. Kvinnor kanske är känsligare på något sätt (låter väldigt mycket som en klyscha, hm) Om man tänker på att kvinnan "ska" ta hand om barn och hem (gamla "krav" som lever kvar idag) samtidigt som hon jobbar heltid, gör karriär och tränar kanske hon omedvetet eller medvetet har fler krav på sig.

3. Ja, en del säger nog lite lättvindigt att "jag är så deprimerad"... Men egentligen kanske man inte menar att man verkligen ÄR deprimerad på riktigt. Men jo, jag tycker nog att begreppet depression missbrukas.

4. Nej, jag visste inte att depression kunde ha ett samband med psykiska störningar. jag trodde att det främst berodde på yttre omständigheter, krav och miljön man lever i. Oroligheter etc.



Hoppas att det går att använda =)

2009-05-26 @ 11:45:26
Postat av: 18 år

1. Man sätter mycket press på sig själv.

2. Jag tror att fler kvinnor tänker mer på att de måste prestera för att duga!

3. Ja, det tror jag.

4. Yes. Det visste jag. Jag har inte haft depression själv, men jag har vänner som har haft det, de är inte lätta att handskas med.

2009-05-26 @ 12:15:56
URL: http://grandby.blogg.se/
Postat av: 20år

1.vi ställs inför högre krav, allt ska gå snabbt och undan, vi hinner inte njuta av livet. Folk blir värre mot varandra och vi utsätts för en massa grymheter.

2.tjejer har lättare för att uttrycka sin depression, dessutom blir tjejer mer utsatta för våld och "skitsnack". OCH median är en stor stor bov i hela dramat, denna ideal kropp vi alla ska eftersträva. . . de tar på psyket.

3.Depression, när ingenting betyder något, allt är skit,man vill ge upp allt. Sorg, man är ledsen för att man bryr sig om något ... ! depression är ett starkt ord, de e när man knappt kan ta sig ur sängen!

4. Japp, och de är sååå svårt och ta sig ur. Man behöver allt stöd man kan få av nära o kära, depression kan vara livshotande !

2009-05-26 @ 15:48:58
Postat av: 20 år

1. Kraven ökar ständigt, framförallt på skolorna. Man har hela tiden mycket att göra, vi har svårt att aäga nej. Alla orättvisor i världen tror jag också, man påverkas negativt av allt dåligt som händer runt omkring oss.

2. Tjejer har ännu högre krav, bla när det gäller utseende, vikthysteri m.m

3. Ja absolut! Har själv varit deprimerad och inte blivit tagen på allvar pga att så många använder det i vardagen.

4. Ja eftersom jag haft det själv.

2009-05-26 @ 19:18:04
Postat av: 17 år

Varför tror du att så många unga lider av depression idag?

-Jag tror många människor har mycket förrdommar vilket gör att yngre föräldrar känner större krav på sig att prestera bättre. Och med mycket krav blir det rillslut en press och väldigt jobbigt.



Vad kan vara anledningen till att fler kvinnor än män lider av det?

-Tror att tjejer är mer känsliga, och att pressen är oftast större på tjejen än killen. Speciellt när det handlar om att få barn tidigt, det blir ofta "men kan kunde ju inte göra något åt saken, hon har valt det."



Tror du att begreppet "depression" missbrukas och används lite för "vardagligt"?

-Det tycker jag absolut! Sen är det dåligt att dom som verkligen har det inte får någon bra vård medans såna som kanske bara är lite nedstämmda får en massa mediciner osv.



Visste du att depression är/kan vara en psykisk störning?

-Nej, faktist inte.

2009-05-27 @ 11:00:01
Postat av: Madeleine

1. Är en fråga som jag länge sökt svaret på. Jag tror att allt spelar in där. Alla tekniska prylar har gjort så att man sitter inne mer. Man träffar kanske inte kompisar lika ofta 'på riktigt' som man gjorde innan. Framtiden är nog en stor bov i det hela. Man vet inte vart man ska och det skrämmer nog mer idag, än innan. Ont om jobb och drömmarna om vad man kan göra bara växer med tanke på alla möjligheter. Kanske det som gör att man får ångest. Det här är något som jag tror är undermedvetet, det är inget som man tänker 'aha, det här är jag deppig över'. Nej, svår fråga, som inte direkt har något rakt svar.

2. pass? haha nej. Hm. Kanske det att kvinnor har mer möjligheter nu än förr. Män är ändå de 'starka' i samhället. Nej fan, lyssna inte på mitt svar:P

3. Både och. Men det finns överallt idag. Alla är deppiga, eler har varit, över något. Om det så är småsaker. Därför man använder det så mycket kanske? Det är nog något slags rop på hjälp.

4. Jo, det visste jag. Har varit på utredningar sen jag var femton år (och än är det inte över.) och tydligen så hade min farfars mamma allt man kunde ha eller få inom psykiska ting, men det var inget som utreddes då, som idag.

2009-05-27 @ 13:27:46
URL: http://maddoss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0