Fynd.

Melker vaknade feberfri och på bra humör igår så jag begav mig ner en tur på stan så han fick sova middag ute i vagnen. Jag shoppade på halva reapriset och har man tur kan man verkligen fynda! Som vanligt finns där inga pojkkläder i Melkers storlek kvar :(



Kavaj 120 kr (ord 499kr)
mini strumpor :) 12kr (ord 40kr)
t-shirt 65kr (ord 130kr)
Sjal 35 kr (ord 150kr)
strumpor till mig 20 kr (ord 80kr)
Bh 25kr (ord 150)
trosor 15kr (ord 50kr)
super gulliga strumpbyxor till mini 17kr (ord 70kr)

Jag fick alltså detta för 309kr som egentligen hade kostat 1170kr :) DET blir man glad av :)!

Idag har jag också åkt på sjukan. Men tyvärr har Melker sin kvar :( Han är snorig, men relativt pigg. Ja har dock värk i hela kroppen och känner febern krypa fram. Jippi!


Min fina <3

Melker stortjöt när jag lämnade honom igår, när jag skulle hämta honom hängde stora påsar under ögonen och han satt o små snyfta på golvet. Han hade bara sovit 30 min o va lite halvhängig. När vi kom hem blev han relativt pigg igen när han fick se pappsen o äta lite gurka. men innan maten tyckte jag han va brännhet. 39 grader :( så bums i säng kl 6 med alvedon.

han inte varit mycket sömn inatt, han ha rinte varit ledsen bara varit torr i halsen, törstig, täppt i näsan och sovit oroligt så jag har kramat o lyft o hämtat ♥ 03.00 va tempen 39 igen o han fick en alvedon till sen har han sovit ganska bra sen dess. Han ligger nu i mammsen o pappsens stora säng o nanna bland dem stora täckena. Han är så fin!

Önskar så att jag kunde ta sjukan!

Ska i alla fall till apoteket idag o handla på oss lite bra att ha hemma om han blir förkyld vilket han hör o häpna aldrig riktigt har varit i sitt liv. Är det ovanligt?

NÄMEN! nu kom en liten gullunge uttassande till mig :) pigg och glad är han! solstrålen.

just nu sitter han och snyteross ♥




Utmaning.

Ja, jag utmanar mig själv denna vecka!

* Att inte äta bröd på morgonen, och inte äta den förbaskat goda obligatoriska köttbullsmackan i skolan!

* att undvika så mycket kolhydrater jag kan.

* Att motionera varje dag på följande vis:
  -Måndag, Lång kvällspromenad med hunden minst 40 min, (ut till lilleskog är ganska lagom men jag tvärvägrar att gå där ute själv i mörker. jag tror på spöken! Så turen får bära någon annan stans. Sällskap?)
 
  -Tisdag, gymmet! minst 20 min löp! minst 40 min styrka!

  -Onsdag, Samma kvällsprommis som måndag!

  -Torsdag, gymmet! 30 min löp/cross 30 min gym. Minst!

  -Fredag, lång middagspromenad med hund och barn.

Så någon som också är sugen är det bara till att hojta till! :)

Jag ska också fixa mina cvn och fixa praktikplats.

Detta är måsten för att må bra och kunna slappna av. Så fort jag kommer ifrån träningsrutinerna blir jag mycket tröttare och mer irriterad. Det hatar jag att vara så därför vill jag ha igång dem nya rutinerna nu! :)


tittut säger världens finaste som precis har smakat på grusen ♥


Jävla mens!

Alltså jag blir så jävla trött på denna satans mensen! Det har gått så jäkla bra med allt. men Pang bom så kommer mensen, jag svullnar upp värre än en gravid!, jag MÅSTE ha godis, mat,godis, mat. pallar inget, blir så jävla kinkig, PMS! har inte lidit av det så innan graviditeten, men NU, ja nu jäklar har jag fått humör, jag stör mig på allt! jag blir irriterad på allt o alla, och synar alla saker andra gör!

Och nu har jag blivit fet igen på köpet.! jävla julmat, godis, har inte kommit in i några rutiner än sen lovet. SUCK som fan.

Så är det.

pms-piller?
bantingsmetoder?

och det värsta är, att jag nyss tryckt i mig cheesecake o i skrivande stund trycker chips!

FÖR FAN LINA!

Det lilla extra.

Jag är den som tjatar om blommor o uppvaktning o sådant. Jag vill få fina sms, söta små lappar, överrasknings blommor, bli bjuden på bio. osv osv. (sånt som alla vill)

Men det slår mig då och då att jag gör ju aldrig något sådant för honom?

Så jag tänkte att på alla hjärtans dag vill jag göra något!

Det behöver inte vara dyrt eller överflödigt men det ska vara speciellt!

Nu förstår ni är Jonathan en Hård sambo som inte smällter så lätt. Jag vill verkligen göra något personligt som träffar rakt i hjärtat. inte laga en flådig middag eller boka hotell. inte heller bara köpa ett paket hjärt choklad.

Ni förstår?

Men jag kan inte komma på något speciellt och unikt.

Så har ni förslag?
jag tänker att det finns mycket med gravyr och sådant, men han är ju inte heller den som bär smycken. något med en bild på oss? Svårt

Vad ska ni ge era älskade på denna dag?


Härlig Torsdag.

Melker lämnades på dagis halv 11 idag. Det var en väldigt ledsen gosse jag gick ifrån, det gör så ont i mamma hjärtat när ens barn håller hårt om ens ben och man måste dra bort det därifrån :( Som tur är så går det ju över efter en stund och när vi hämtar honom vill han knappt med. :)

Jag har bakat en cheesecake idag, blev så sugen, och just när jag står i full gång ringer svågers sambo och bjuder över oss på överrasknings tårta ikväll då svåger fyller år :) gottigott.

Jag går i skolan 15-16.30 idag. Kul? känns mycket motiverande att vara där så sent, Inte! men men, idag har äntligen böckerna kommit så jag kan komma någon vart när jag är hemma!

Gjorde en mycket god lunch idag.
Grillad kyckling, avokado, fetaost, sparris och en klick dressing :)


Frisyr?

HJÄLP!
Först och främst har jag inte klippt mig på 2 år! Jag hatar att gå till frisören.
Jag blir aldrig nöjd och mitt hår är tungt och har fulfall och virvlar i bottnen. Hopplöst helt enkelt! Jag skulle vilja ha halvlockar. mitt hår är Slitet men det får INTE röras på längden, jag kör balmsam oinpackningar o när det är som värst leker jag själv frisör.

Jag har provat det mesta, snedlugg eller vanlig lugg är INTE min grej!

Så om ni förutom det får FRIA händer! vad hade ni gjort med mitt hår då? färg o slingor o frisyr. Hjälp. Det är nog dags att klippa sig nu liksom!

kom gärna med galna förslag.

Vad är det som luktar?

Idag tänkte jag vara smart, jag tänkte att Melker skulle få underhålla sig själv så jag kunde få ihop maten. Vad ÄLSKAR Melker? Jo vatten, och att ha honom i köket var perfekt så jag kunde ha koll på honom hela tiden. Så Jag placerade honom framför vasken med vatten o burkar.

Allt gick som smort och han älskade, ändå tills jag såg översvämningen på golvet. Så jag sprang efter en handduk och i farten slog jag på ena plattan på ugnen för att mjölken&osten skulle koka upp. Efter ett tag började det lukta som det gjorde på tröslöjden. Får lite panik när jag ser att det ryker från kokboken och plattan under den är röd.

Så kan det gå när man är stressad och inte ser vad man gör :)




Ja ni ser hur avancerad jag är med hemkunskapsboken till min hjälp, fina recept där ;)


jag har en tendens att ta för lite eller för mycket. idag blev det liiiite mycket ostsås. men gott blev det :)

Dagens

Har lämnat lilleman på dagis, idag blev han väldigt ledsen :( Efter det var jag en sväng o tränade, har tagit en dusch och intar nu föda i form av Chili con carne och jonathans extremt goda bröd han bakade häromkvällen.
Snart ska vovven ut och jag ska ta ett tag i disken.

mina böcker har inte kommit än så har inte så mycket att plugga med.
Innan jag traskar iväg o hämtar hem min prins ska jag panta lite flaskor och lämna barnkläder till insamlingen. och förbereda maten, Lassagne! i LÖVE allt mat som tillagas med färs :)


Mjölk är givet till detta :)


Hästpojken :)


glider ifrån

Ja, nu är det officiellt, lilla gossen är numera STORA killen. 2 dagar har redan passerat på förskolan och dessa dagar har gått utmärkt. Tänk lilla knytet smo man gick o vyssjade i sin famn dygnets flesta timmar springer nu runder på egna ben och har kkappt tid att komma o lämna en puss.

Jag är så oerhört glad att Melker redan verkar ha hittat en kompis och fattat tycke för fröknarna. han skrattar o leker, har kapperep, städar med kvasten, leker med magneterna, vänder upp och ner på legobackarna, knycker åt sig 3 bananer. =)

Nästa vecka drar det igång på mer allvar, då kommer mamma o pappa inte finnas där i bakgrunden. För även om det går jätte bra ser han ändå då&då till att han har lite koll på var vi befinner oss. han kommer ut o ger oss en blick, sen går han o leker igen. Tänk på måndag när han kommer gå och leta efter oss och inte hittar oss någonstan. vilken panikkänsla, så obehagligt. Blää nu bölar jag nästan. Det KOMMER bli tufft, jag KOMMER att behöva springa ut i bilen o sätta mig o gråta för att inte Melker ska se det. men så småningom kommer det säkert även bli bättre, både för mig och honom.

Men mitt i allt detta får vi se alla positiva sidor, han är så pass stor nu att han behöver den här sociala aktiviteterna och jag tror man kommer uppskatta alla stunder man har tillsammans ÄNNU mer än man gör när man går hemma med varandra hela dagen. Detta kommer nog bli bra. Japp, det kommer det!

Nu hoppas vi bara att förskolan ska få fortsätta, annars kommer detta börja om igen till sommaren. ny inskolning, nya tårar. Men men,, det tänker vi inte på nu!

en Mamma eller en UNGmamma?

När jag blev gravid fick jag massa information om grupper för unga mammor/föräldrar. Jag blev nästan uppmanad att gå dit. Dessa grupper är "bra" man får umgås med andra UNGA mammor.
Och visst hade det säkert varit kul att träffa personer i min ålder och dem har säkert jätte kul där. MEN för mig blev det en ren princip sak att inte gå dit. jag skulle bli MAMMA, inte en speciell ung, inte heller en medelålders eller gammal en. Jag tycker det är överdrivet och nästan nedvärderande att det finns så många "stöd-grupper" , finns det inte lika många 25, 37, 42- åringar som har liknande förutsättningar som en ung föräldrer kan tänkas ha?

Jag valde att gå i en "vanlig" föräldragrupp med andra blivande föräldrar kring 30 års ålder. och tänk så bra det blev. Och vi alla hade dessutom mer eller mindra samma förutsättningar för att ge vårt blivande barn en alldeles utomordentlig uppväxt.

Jag säger inte att unga-föräldrar-gruppen är Dålig. Jag tycker bara att det inte är något alls för mig och att det har blivit överdrivet

enough said, nu kokar vattnet. Idag står det kycklingsallad på menyn efter att ha ätit Mc Donalds x 2 idag :)

Känsligt ämne.

Jag vill först poängtera att denna text inte syftar till en enskild individ utan är allmänna tankar.

Jag har läst om detta och sett detta många gånger och stötte på det idag också, därför vill jag ta upp det i bloggen och höra era synpunkter.

Det handlar om mammor som rökar som gravida, som nybliven mamma i närheten av sitt spädbarn och inomhus i sitt hem där man bor med sitt barn. För mig är det långt över mina gränser.

Det jag reagerade på idag var en sak jag läste, som fick mig att vilja skriva. Barn som har astma! barn som har blivit utsatta för ciggarettens alla gifter långt innan den ens fick en möjlighet att titta ut i världen, långt innan dem själv kan försvara sig mot det. Är det inte ens typ av misshandel? Grovt ord jag vet. men det är ju ett försvarslöst barn?

Att sen som föräldrer, som har gjort detta val, sitta och klaga, hur jobbigt det är att barnet mår dåligt. Och ja det ÄR jävligt synd om barnet.  Jag förstår att det kan vara svårt att tänka ett steg längre. och att det är svårt som gravid att förutspå och förstå vad som verkligen kan ske. Men gues what, det kan ha varit just DU som utsatt DITT barn för detta.

Det ÄR ju faktiskt allmänt känt att rökning under graviditeten kan orsaka: 
  • för tidig avlossning av moderkakan
  • missfall
  • hämmad fostertillväxt
  • för tidig förlossning.

Efter förlossningen ökar också risken för att barnet får

  • plötslig spädbarnsdöd
  • luftvägsinfektioner
  • astma.

Jag var också rökare innan jag blev gravid, jag vet inte, men för mig fanns det inget annat alternativ än att sluta. 

SÅ HUR RESONERAR NI LÄSARE??
Försvarar ni beteendet eller tycker ni det är sjukt?

Arkivbild: Colourbox

Jag kan inte hjälpa det men varje gång jag ser en gravid som rökar vill jag gå fram och ge henne en käftsmäll! jag blir arg, förbannad & ÄCKLAD!


friheter.

Vår hund tar sig frihet att göra lite vad han vill när han vill. Speciellt då bara jag är hemma, för han vet att han innerst inne kan charma mig ibland.

Så rätt som det var kom det en hund uppkrypandes i soffan och trängde sig in bakom ryggen på mig.



Häromdagen låg vi och tittade på katter, (som vanligt), på datorn, så här glad blir han då! :)

make my day!

Denna solstråle kan verkligen lysa upp den dystraste dag!





Lekparken i förrgår i den härliga solen.


Jonathans kommenter; "alltså är det inte lite fjortis att ta såna bilder!??"
HAHA :) tack för den gubbe!





you are my sunshine, my only sunshine, you make me happy! ♥

om 6 dagar börjar inskolningen av lilleman. det är med blandade känslor. Jag är en sån typisk mamma som bölar för allt så det kommer bli hårt om jag är med den dagen man ska gå ifrån honom för första gången.
Men jag tror Melker är ett "typiskt" dagisbarn och för hans del kommer det nog bli väldigt skoj :) Hoppas vi på!

Träna, babbel

Jag läste nyss en blogg där tjejen skrev att hon gått upp 8 kg. Då slog det mig hur "lite" jag egentligen väger. nu är det ju så att jag har mage kvar att klämma på och rumpa, lår o armar råder det ingen brist på. Det jag vill komma fram till är att jag när jag blev gravid vägde 62 kg. Jag gick upp till 70-75 kg under gravidteten och mitt mål var att gå ner till ursprungsvikten 62kg. efterhand sänktes denna ribba till 55 kg, och det är i min värld väldigt lite, jag hade förväntat mig att vara lite spinkig men nej. jag pendlar mellan 55-56 kg nu.

Det jag egentligen vill komma fram till är att jag tycker det är mycket märkligt. jag tränar verkligen inte hårt. 2-3 dagar i veckan 30-45 minuter. Jag äter som förr. lite mindre godis kanske men istället en hel del bröd och kakor. vilket borde gå jämnt ut? Jag klagar självklart inte! Men tänk så många gånger i mitt liv jag har bantat o försökt träna riktigt hårt utan resultat. Så sker detta utan ansträngning?

Kan det beror det på att jag har så avslappnad inställning till det hela?


Åååh saknar den goa magen! =)

Fullkomligt meningslöst inlägg med knäppa tankar en måndagkväll i brist på annat :)


Bloggar?

Jag skulle vilja ha tips på lite bra bloggar att följa.
Jag gillar bloggar om barn, gärna unga föräldrar, mode, heminredning..

Så följer ni någon bra ni vill tipsa om? :)

Bilder.

Så här såg vi ut på nyårsafton.


Enkelt, svart


Strumpbyxor från Lidl :)




gungeligung


Vägen till Melkers hjärta är via mat ;)

Prinsen vaknade en stund innan 12 slaget så han fick såklart följa med ut och titta på raketerna "lamporna", sen höll han sig vaken i 3 timmar och somnade inte förrän vi kom hem. sovmorgon tänkte vi då, men icke. han gick upp i vanlig tid. =p


RSS 2.0