Kock!

Tack Jane för kommentaren. Jag vet :)! och detsamma! <3

Idag var jag kock. Var sugen på något "nyttigt" eller i alla fall nyttigare. Det blev pasta sallad med tacofärs i.. Så jävla gott och enkelt!!





Ojojoj vad man blir sugen!

Fast just nu suktar jag mest efter chokladbulle :)

"hur kan hon ta ett sådant beslut?"

Jag måste få skriva av mig, få det ur mig, så jag kan skita i det sen.. Men hur gärna jag än vill kan jag inte bara släppa det!

Minns ni att jag skrev häromdagen om de fyra som stirrade blint på mig? Ja det var inte bara som jag inbillade mig för senare hade dem frågat en vän till mig om jag var gravid och yttrat sig ungefär så här "hur kan hon ta ett sådant beslut, vad tänker hon med??" Ja kära vänner, hade ni frågat mig hade jag kunnat svara er. Jag drar en vild chansning. Jag har trotts allt i alla fall 50 läsare om dagen och någon stans kanske det når ut till er som undrar.

Folk som kommer in här, folk som inte känner mig och folk som bara ser en unge tjej med en tjock mage... Jag förstår att ni tänker "det ligger ett misstag, en sprucken kondom eller liknande i hennes mage" *Jag kan också vara enögd och uttala mig korkat om saker som jag inte vet något om så jag tänker inte förklara hur korkade ni är. men! jag kan inte förklara med ord hur FEL ni har!

Hur tänkte jag då? - jo det kan jag berätta. Jag tänkte inte, jag KÄNNDE med mitt hjärta, sedan tänkte jag sedan disskuterade jag med min pojkvän, barnets pappa. INNAN vi bestämde oss för att sluta med preventivmedel. Ni måste alltså förstå att vårt barn är inte bara planerat utan så otroligt efterlängtat och välkommet! Nej vi trodde kanske inte att det skulle gå SÅ fort att bli gravid men vi var 100 % medvetna om det.

Trotts att allt var medvetet blev det ändå en chock när jag fick se två sträck på graviditetstestet. Jag har ALDRIG gråtit så många lyckotårar och jag ringde direkt till Jonathan som även han blev jätte glad!

jag vill också att ni förstår att detta är något vi vill och absolut inget som förstör mitt liv som många säkert tror. jag hade inte varit redo att plugga vidare än då som många komemr göra, och istället för att roa mig ett år som många andra komemr göra kommer jag istället vara mamma åt mitt fina fina barn! Detta ger mig tid att tänka ut vad jag egentligen vill jobba med i framtiden..

Så jag hoppas att om någon läser detta och vet vilka det är jag vänder mig till så får ni gärna ge länka vidare detta inlägg till dem så dem får svar på sina frågor..

min fråga till er då är hur tänkte ni egentligen? Trodde ni verkligen att ni kunde prata med min kompis och säga sådana saker utan att jag skulle få reda på detta?

Så jag hoppas jag har svarat på era frågor. och jag vet att det är många som vet att jag är gravid och tror ni helt ärligt att jag inte ser hur ni glor?? Det är bara pinsamt, FÖR ER! Kom och fråga mig istället, jag blir inte arg och berättar gärna men ni förlorar bara själva på att gå och titta och viska bakom ryggen!

Och så vill jag bara att mina vänner ska veta att jag uppskattar er så himla mycket att ni är glada för våran skull och stöttar mig i vårt val :)

Seg dag.

Vaknade i lugnan ro. Tänkte jag har all tid i världen på  mig. kom på ca halv 9. OJ vi har samhäll idag. suck!
Ska i alla fall ta tåget in nu vid 11, titta in på konstmuseumet och sedan intervjua två tjejer, sedan genomgång med text-gruppen, bild och sen HEEEM! Är så jävla trött idag!

Förlåååt..

..men jag har verkligen inget givande att skriva..

Ni får en bild istället på magen vecka 21 och så kan jag berätta att jag äter alldeles för mycket onyttigt!! Jag kommer vara tjock som jag vet inte vad!!


ingen stor mage ännu. Jag väntar o väntar på den :)


Men snart kommer jag nog vara STOR, eller rättare sagt fet av detta jävla suget!

Ingen blogglust.

Jag har totalt tappat blogglusten. Känner inte att jag har så mycket roligt att skriva.. Det händer i så mycket i magen, eller jo det händer undrabara saker varje sekund men inget anmärkningsvärt. Får små kickar då och då som påminnelse =)

Talet idag gick nog ganska bra. vet ej än men man kan ju alltid hålla tummarna för ett MVG.

Nej det var faktiskt allt för mig.

Söndag.

Helgen har gått fort. alldeles för fort.
Det var underbart att träffa Jonathan igen i fredags. Det märktes att det var nyttigt att vara ifrån varandra lite för fy tusan vad det va mysigt i fredags att få träffas igen =D

Nu har jag gått mer än halvvägs!! Eller i álla fall 1 dag :) är alltså i vecka 21 nu. ara 19 veckor kvar:)

Jag åkte hem om för att byta om och fixa till imorgon. får se om jag ska ta mig till jonathan igen eller om han tar sig hit, det SUGER att inte ha bil!! Allt blir så jäkla omständigt. eller ja, mest för mig för jonathan kan ju alltid köra motorcykel.

Känner inte att jag har något vettigt att skriva diag direkt.. eller jo..
Jag har kännt mig så otroligt pressad nu för jag ska som tididgare nämnt hålla nationella sv B tal imorgon om engagemang o påverkan. men jag har inte haft en susning om vad jag skulle säga. Men imorse vaknade jag klockan 7 och då typ "kom det till mig" så jag skrev ner hela tale imorse.

Det handlar om KICKAN, om baby brianna som jag skrev om för inte så länge sedan och en bild på 5 män typ, jesus, dalilama, bob marley, blabla.. blir nog bra.


Håret.

Håret var inte så stor katastrof som jag hade väntat mig utav lisas beskrivelse..

Jag ska absolut behålla det till studenten. Lite mörkare än jag har nu så får väl färga håret sen när det närmar sig :)

nu ska jag äta sen åka hem till min älskling :)


Nationella, hår, klänning, glo soppa!

Denna dagen känns märklig?

För det första lyssnade jag på svenska tal, vi håller på med nationella och man ska prata om engagemang och påverkan vilket jag tycker är ett STOOORT område. Men jag har verkligen ingen aning om vad jag ska säga och det skall vaa färdigt på Måndag! Jag behöver verkligen inspiration av er. nämn något intressant som kan kan prata fritt och öppet om och få med andra i. Men saken jag tänkte komma till är att jag känner en OTROLIG prestationsångest över detta då dem som höll idag var GRYMMA!!

Idag bjöds det på pizza i skolan jag gick till skolan (nästan bara) för att det var god mat för jag har nämnligen inte gjort något annat än lyssnat på tal. Men givetvis var pizzan, bränd och super fettig.

Jennie har nu övertalat mig att sy en egen studentklänning för det blir nog lättast, och jag tror ta mig tusan att hon har rätt :) Hon erbjöd sig att hjälpa mig eftersom att jag är en nolla på att sy.. haha

Idag har min hårförlägning kommit hem. Lisa skicka sms att det var super klångt (går att klippa ju) Att det var lite plastigt och var lila-brunt. Det hörs ju spännande!! Jag har inte köpt äkta hår för det är så jäkla dyrt och jag VET att jag bara kommer använda det någon enstaka gång (studenten) och är det tilräkligt OK för att användas några gånger behåller jag det. Annars säljer jag det :) !

Idag hade någon förresten ätit glosoppa! (irooniii) Jag stirrade tillbaka men kände mig halvt underlägsen när 8 ögon stirrade blint på mig. Det slutade med att JAG vek undan blicken.. Skäms dem inte?

Idag kommer min finaste älsking hem och oooj vad jag har saknat honom, Men OOOJ vad jag har sovit gott =) haha

Lagaylia Dress White - Ida Sjöstedt

Offwhite tubklänning med spetsärmar. Mycket lyxig då den är gjord i dubbelt tyg så att det ej blir ngn fåll nedtill, inte heller någon risk att den är genomskinlig.
Viscose, Bomull.



1 195 kr

Är den värd det? Jag ska ärligt säga att jag blev lite besviken när jag såg den såhär. För mig är det ändå mycket pengar för en klänning som jag inte känner WOOW för längre. Vad tycker ni?

Hemsidan där denna fanns på heter förresten www.ywfs.se

Hittat klänningen!

Jag har hittat klänningen :D Jag mailade dem med hemsidan och hon svarade snabbt o va jätte trevklig. Sa även att gravidlooken.se ska komma upp snartsnartsnart.. Klickade mig i alla fall vidare till designern och mailade henne för jag hittade inte klänningen. Nu har jag ÄNTLIGEN hittat den på en sida, med fri frakt och allt :) Men tydligen är det inte en mammaklännigen egentligen :S?

1200Kr kostar den. Inte så dyrt som jag ändå hade trott men det hade gärna fått vara billigare :D haha

Får se om jag ska beställa eller inte? Vad tycker ni?

Har varit hos kusinen och Helena idag med paket till lilla bebisen,. Oooh blir ju helt sjuk av doften o det lilla knytet. hon är ju så pytteliten :)

Jag hade jätte mycket att skriva idag men jag har typ glömt allt :P

Dagens.

Idag ser jag ut så här. Jag har på mig mina supervida Mammajeans.. men ska sy in dem i ikväll :) hehe
En H&M tröja också har jag ju på mig :) och Jonathans sexiga strumpor!

Jag är inte så sur som jag ser ur på bilden :D Ville bara inte visa mitt feja med alla snygga finnar och sånt! =)



Woohoo nu får ni se min lilla hund också.. BABY! ♥

dum gubbe!

Jag glömde ju berätta om en liten händelse som inträffade idag på affären.
Jag stod vid godiset och eftersom att det är Onsdag = Lillördag så tänkte jag plocka ihop en liten påse med godis.. jag hade nyss börjat spana in godiset och började plocka i påse. Då kommer en gubbe fram till mig med lite dansk brytning

gubbe: det var ju hemskt vad du slevar i godis i påsen
Lina: (helt stum och förvånad) VA?
Gubbe: ja du borde kanske tänka vad du lägger i påsen
lina: (Fortfarande förvånad över att han ens talar så till mig) VAAAA??
gubbe: (sa något i stil med) det ska finnas en viss kvantite till varje hushåll
Lina: står helt stum och tittar efter gubben som traskade vidare, sprang sedan och letade upp Tusse i förtvivlan.. Jag är faktiskt förvånad att jag inte reagerade starkare, och snäste tillbaka med alla hormoner, utan istället bara blev helt stum och förstod inte hur en människa är funtad som kommer fram och säger så.

Anonym?

Jag undrar vem anonym är som såg mig i Ystad idag?
Det är faaktiskt lite tråkigt när ni inte skriver vilka ni är eller skriver med mailen så jag kan fråga :)

Gravidlooken.se

Jag vet att många har undrat över sidan gravidlooken.se som jag blev tipsad om igår.. Jag tror vi har missuppfattat alltihopa!!! Nu idag när jag läser står där ju faktiskt "svensk modesajt" inte att det är en sida där man ska kunna köpa kläder, VILKET JAG HAR TROTT!!
Om man istället skriver gravidlooken,se/gravid kommer man in på en "modesajt" som ser exakt likadan ut. Jag har i alla fall mailat dem och frågat var man hittar den vita klänningen och om det finns eller kommer finnas någon webshop.

Väntar spänt på svar och lovar att uppdatera er så fort jag får svar!!

Heldag i Ystad.

Tusse var lite senare än vi hade planerat, Förvånad^^ Not! :) hehe
Men det kompenserade hon med att köpa några söta bebiskläder =D

Vi körde till Ystad och gick igenom gågatan. Jag gick med mig hem ett par mammajeans, ÄNTLIGEN! =)

Tusse köpte ett par Jeans till Mini och "dreggelhaklapp" Så jäkla sött!


Mammabyxor och bebisvyxor. Vilken skillnad, Jag döör så söta dem små jeansen är :)

Sedan köpte jag en Body, insåg att det är det första jag faktiskt köper med egna pengar till baby :)


och haklapparna som TUSSE köpte :)



Så här såg jag ut idag. jeansleggins o topp


för "ovanlighetens"^^ skull åt vi på Mc Donalds !

Tack för idag min älskade syster :) ♥

.....

Fullkomligt meningslöst läsande!

Jag har kommit fram till att jag ser bäst ut när jag har mörkt hår och är solbrännd :D Så nu behöver jag sommar, sol, löshår och hårfärg :D

Syster, tusse, therese.

Idag ska jag ha lite kvalitets tid med min storasyster. Det behövs för vi träffas allt för sällan och vi glider bara mer och mer ifrån varandra :( Vilket är jätte tråkigt för vi har alltid haft världens bästa samanhållning!! Och jag saknar henne!

men idag tänkte vi ta tag i det och ska gå en runda på stan. ♥

Jag kommer låta bilderna tala för sig själv och jag vill påpeka att min syster är 10 år äldre än mig :D













Älskar dig!

Hååår!

Ja jag är så fruktansvärt trött på mitt fula, gamla, korta, döda, torra, TRÅKIGA HÅR! Och till studenten vill jag till min vita klänning, tjocka mage, bruna hud och vita studentmössa ha Lååångt brunt hår :)!!

SÅ Igår van jag hem hårförlängning på Tradera. 225 Kr plus 27 kr frakt tycker jag är väldigt överkomligt och skulle jag inte vara nöjd är det inga problem att sälja det igen :P
Dessutom vet jag att Jonathan tycker jag är sexigare i långt hår :P hehe men vi får se vad han tycker om förlängning. Jag har ju användt det innan men då limmade jag fast det, rekomenderas inte!! Fy vad man blir äcklig i håret av det.. denna gången köpte jag med Clip-on det är deffinitivt mycket mer skonsamt för håret.

Så här något i den stilen kommer väl håret se ut antar jag. Man kan ju Aldrig lita på bilderna och beskrivningen på tradera så det gäller att hålla tummarna på att det är bra.



Igår pratade jag med svåger ett bra tag.. sedan ringde jag till älsklingen, det var itne så givande, vi pratade i ca 1,5 minut, blev mest deppig. Nu vill jag mest att han ska komma HEEEM!!!! <3 <3 <3 Efter det ringde jag svärmor och sedan kom mor upp i sängen o pratade. SEN storkna jag i sängen och jag sover såååå skönt ensam =P

Nu vaknade lilla baby i magen ♥

Superglad! =D

tack tack tack du snälla Anonyma tipsare :)

Jag har hittat min STUDENTKLÄNNING!!! =D

En rar anonym läsare skickade denna länk till mig www.Gravidlooken.se
Och till höger är där en underbar tajt vit klänning som är perfekt! =) !!!
Tråkigt nog har sajten inte riktigt öppnat än utan "kommer snart" men hur snart är snart? Jag vill beställa den nu och va säker på att jag får den! Till vilket pris som helst ;) (nästan)

ÖPPNA DÅ SAJTEN LILLA!! :)

Visst är klänningen underbar?

supernanny.

Sitter och tittar på supernanny.. Det får mig att tänka vilken jäkla bra mamma jag ska bli. Och lova att aldrig sätta mina barn åt sidan!

Bilderna.

Dem är tagna med mobil så inte bra skärpa alls =)


Bilden är tagen lite snett från sidan men ändå "uppifrån" Sån kula brukar jag inte ha på morgonen så jag låg och mös extra länge trotts att jag höll på att pinka ner mig :) haha


Sen kom katten och myste också :) Min lilla älskling. Han är helt underbar när han är på det humöret :)

Hemma igen..

Jag är så trött på tandläkarna!! Funderar starkt på att byta.
Jag har varit hos en tandläkare och "provisoriskt" laga mitt hål nu 2 gånger.. jag undrar vad hon trodde första gången att det skulle växa igen till andra gången?

Nej så nu idag var det tredje gången gillt med en Ny tandläkare. bra tänkte jag, då kanske det blir ordentligt.
Jag sa att den andra tandläkaren sa att det behövde rotfyllas för att det var så djupt..
Och så sa jag att jag inte har haft ont eller något. Och stålmannen som man är har jag ju lagat utan bedövning alla gångerna.. Den nya tandläkaren tyckte inte att det behövdes eftersom att jag inte har haft ont?? När hon var klar och hade isolerat tanden och lagat den sa hon något i stil med "ja det är så himla djupt och så nära nerven så det kan hända att det blir problem längre fram och du får ont och det får lagas om" ungefär så. ja men jag SA ju att det va djupt???

Och inte nog med att den inte kan sköta sina jobb så satt där en annan tandläkarassistent eller något och tjabblade, dem pratade om hur gott min fyllning luktade, att båda två fick förkylning på stämbanden och inte "vanligt" dem pratade dessutom om två andra patienter.. Och sen så kom där in en annan manlig tandläkare som började prata om vädret med min tandläkare så hon fick sluta borra. "hade du mycket snö?" "nej det var inte så farligt mest regn" "blablabla" så hon stannade upp i det hon skulle för att prata väder?! HAR NI INGA RASTER?

tillslut kom det in en tant och tittade på mig som om jag var 10 år "har lilla fröken tappat en mobil?" Nej det har jag inte kärring fan!

Jag hade dessutom fått en tid om en vecka inbokad av den andra tandläkaren men ingen av oss fattade varför, vi tog i alla fall bort den och nu ska jag inte visa mitt nylle där förän i oktober.

Tandläkaren.

Sitter och väntar på att klockan ska ticka fram några snäpp så jag kan börja bege mig till tandis.. Tror dem ska rotfylla mig idag :/

Känner ingen superlust att gå dit kan jag säga, eller det som tar emot mest är ju snön som på bara två timmar har lagt sig några centimeter tjock. vad farao hände med våren?

Deprimerande!

Ja fy fasiken vad denna dagen gör så att man vill gå och lägga sig igen. Vaknar upp och möts av SNÖ?? Va I Hel***e?
Men då kommer Katten Sigge upp i sängen och är så där jäkla söt o charmig bara han kan va så då blir jag glad igen.. Han lägger sig typ i armhålan med huvudet vilandes på min arm, Min lilla gullunge.. Tog tre bilder på detta..

Sedan känner jag massa rörelser i magen och min lillskrutt har visst vaknat. Med morgonblåsan full liggen mitt lilla barn jätte högt denna morgon. (vid navelen) och är en riktig stor bula.. Även detta tog jag bild på...

Gick ner här och skulle lägga in bilderna, för tog dem med mobilen. Men så går det inte..
Och nu ska jag till tandläkaren på morgonen. BLÄÄ!! (ännu sämre dag) Så jag får försöka fixa det när jag kommer hem istället..

Gick in på Jessicas sida
 hon hade skrivit en lite historia om hennes pojkvän. tyckte det var super gullig och blev genast inspirerad.. Får se om jag skriver en senare :)

Ha en bra dag i snön!


Vad tänkte jag på?

Ja vad i hela helsike tänkte jag på egentligen????????
Jag talar givetvis om min utbildning.. Jag har gått tre år på en utbildnings förberedande linje som ska göra att man får goda förutsättningar att läsa vidare till vad man vill efteråt. men det är det sista jag vill, och ville.. Kunde inte någon ha knackat mig på huvudet och frågat vad fan JAG skulle göra på naturvetenskaps programmet?
Jag ville bevisa att jag inte var korkad och klarade av en naturlinje, men med det bevisade jag bara ännu tydligare hur korkad jag är.. Man ska inte se det som ett misstag för att allt man lär sig är bra. men dessa tre åren kännas banne mig som ren jävla slöseri med mitt liv.. Jag blir arg på mig själv!

Brrr.

Ja fy vad jag fryser. Bara för att jag inte har fått någon kroppsvärme idag.. Har nyss ätit idag så är proppmätt!! Bebis vaknade till lite kände jag, men la sig nog till ro igen.. Idag känner jag mig så fruktansvärt trött! Skulle kunna gå och sova nu men nä, för bra program på tv :)

Hormoner.

Jag sitter med gråten i halsen nu.. Fick en sån enorm längtan efter Jonathan. Och detta är bara första dagen.. Jag försäker få mig själv att förstå att det inte hjälper att vara ledsen för jag mår bara dåligt över det själv.. Måtte denna veckan gå fort...!! Jag vet att det är bra att längta.. men inte ska man väl må dåligt över det? Och jag har heller inget ROLIGT att sysselsätta mig med. Skolan är inte direkt skoj och jag har inget att pyssla med och ja ibland känns det jobbigt..
Jag kan inte förstå att jag saknar honom så mycket som jag gör. det är ju nästan löjligt! Men jag älskar ju denna människa högst på jorden.. Vill inte vara utan honom en sekund..

Jag saknar jonathan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Babyland.

Fick hem en katalog från babyland.se .. Hittade jätte fina saker. Men sen går det inte att hitta sakerna på hemsidan? Tråkigt... pappa sitter nere i källaren och spelar gitarr hör jag ända upp :P haha

Jag är även intresserad av en bilbarnstol.. Den vi har nu vill jag bara ha som en extra..

Kaffe + Juice =?

Ja i min egan lilla värld så skulle jag hälla upp ett glas kaffe och ett glas juice, istället blev det ett glas kaffe MED juice! Så kan det gå :)



Jag vet att denna är gammal, men jag blir så glad i hela kroppen av detta underbara skratt! =)

I survived..

Ja jag överlevde natten.. och jag ska ärligt säga att jag har sovit så fruktansvärt bra helt ensam i sängen utan någon som bråkar om täcke och bara fått rulla runder. Hehe..

Denna veckan är helt sjuk kan jag berätta!
Onsdag- prov naturkunskap
Torsdag- prov samhälsskunskap
Fredag- prov miljökunskap/miljöpolitik OCH hålla nationella svenska tal!
Förutom detta ska jag försöka få en intervju med F&S..

Jag vet faktiskt inte hur det ska gå?


Dessa fick jag då av min syster och mamma (uppenbarligen^^)


Klädde först på mig detta!! =)



Men bytade sedan till detta, för mysmagen syns mer då :D (jätte dålig bild men lisa stod framför spegeln och jag orkade inte vänta) Här får ni även ett smakprov på magen då nu när jag har gått in i vecka 20.. Fortfarande inte så mycket förändring. Men jag gissar på ca 3 veckor till sen sätter det nog fart och växer till ordentligt :)

bebiskläder..


Detta är babykläderna :)


Kläder.

Mamma kom hem med kläder till både mig och bebisen... Jag fick ett par jeansleggins och ett lite längre linne som inte magen kikar fram under. Bebis fick två söta bodys och två mössor. Kan inte förstå att Något så litet som får plats i dem kläderna kommer ligga i min mage och sedan i min famn!! :)

Visar bilder sen :)

Mat i magen..

MUMS! nu har Tusse varit underbar o kört med mig ner till affären.. Sitter nu och äter guacamole, tacokött, gurka och tacochips. GOTT GOTT GOTT!!!

kurr..

Jag tycker inte om att det kurrar i magen, jag får sådan ångest. Tänker att om jag låter magen kurra låter jag mitt barn vara hungrigt...

Jag har nyss tryckt i mig det sista av chipsen som jag hittade i en påse, i brist på annat.. Väntar på att min syster ska bli klar för hon va snäll nog att ställa upp på att köra mig till affären o inhandla lite mat så jag slipper gå ner. Orkar inte träffa människor idag. bara saknar jonathan.. Sen ska jag hem o bädda ner mig o äta jätte mycket dippa och lite taco rester och något annat gott. Känns väldigt konstigt att vara ensam, inte ens hunden är hemma ju.. Känner mig så himla ensam.. Men små puffar i magen påminner om att jag faktiskt ALDRIG är det! ♥

Lillan.

Detta var ju bara för sött så jag måste länka till det så ni kan läsa om vad min söta lillasyster har skrivet till mig..
Läs detta! =)

Studentklänning?

Jag kommer ju vara tjock o go på min studentdag. Detta gör ju att jag kommer ha svårt för att hitta klänning!! Vill ha en fodralklänning! Det svåra med det är
1. var hittar man en sådan?
2. jag vet inte hur stor jag kommer vara den dagen alltså kommer jag ej kunna köpa den nu.

Jag behöver verkligen hjälp! :) snälla tipsa jätte gärna om ni vet någon sida med klänningar (vita) för gravida.


Något sådant! Men där ska få plats en mage såklart :)


Vecka 20.

Ja idag är det ju första dagen i vecka 20 =D 19+1!!!!

På lördag är det alltså HALVVÄGS!!

Wpppw! jag ka inte fatta det! Mitt lilla barn! ♥

Söndag.. 19+1

Nu har jag samlat ihopa mig och slutat gråta.. Jag har verkligen stora problem med mina hormoner och det är faktiskt jätte jobbigt att behöva tänka på att man inte behöver bli så upprörd. Jag gråter nästan varje dag över små skit saker. Igår spillde jag lite på min Bh precis innan vi skulle iväg, hade bara en eftersom att jag var hos Jonathan och jag bara grät o grät o just i den studen var livet hopplöst för jag hade spillt på en BH..

Jag kommer inte få träffa min Älskade förrän på Fredag igen, Det är det längsta vi någonsin har varit ifrån varandra i hela vårt förhållande. inte ens i början var vi ifrånarandra så länge och nu har jag sovit med honom vid min sida ALLA nätter i snart 1,5 år..

Han körde mig hem idag och så fort vi satte oss i bilen började jag gråta för jag visste att jag snart inte skulle få va med honom mer, satt sen och höll mig hela vägen hem men när vi skulle säga hej då började jag gråta igen. Ringde till mamma och berättade hur jobbigt det var.. Ja det är inte lätt!

Inget bloggande under helgen alltså för att jag ville ha alla sekunder med min man så klart!

Igår åkte vi till jonathans syster o hennes man.. männen banka i garaget så vi gick en runda ner till stranden. skitkallt! sedan bjöd dem på taco och efterätt.!! MUMS! mysigt..

Idag är jag helt alone hemma. Får själv fixa mat alltså men det enda jag är sugen på är guaccamole (stavas?) och taco chips. får se om jag orkar handla..

IP nummer

Någon som vet hur man kan kolla upp "ägaren" till ett IPnummer???

Ligger i badet..

Jag sitter just nu i badet med datorn framför mig.. har dukat upp med ett kexchoklad och en kiwi och vatten..
Känner bebisen förresten att det blir mycket varmare på magen? för nu vaknade min lilla älskling till liv känner jag :)



Jag tycker att det är helt fantastiskt att jag kan känna så pass många och starka rörelser och puffar o sparkar som jag gör. och jag har ju gjort det i någon vecka nu, vanligtvis brukar det ta lång tid innan förstföderskor känner det och sen är ju min moderkaka ventral vilket gör att den fångar upp många av rörelserna så jag inte känner det så tydligt.. Jag har helt enkelt ett busigt litet barn redan =) svärmor berättade igår att jonathan också rörde sig jätte mkt i magen,. som sagt, pappas gener där ja =)



Jag tänker alltid att det där kan inte vara min mage, jag måste andas ut eller puta just då. Eller så är det kanske kameran som får magen att se extra stor ut.. Jag har nämnligen inte vant mig än vid att magen FAKTISKT börjar växa nu :) Men jag älskar det, helmysigt! =) Tråkigt bara att jag inte "vågar" gå klädd så. känner att jag måste ha en kofta eller något som gör att inte alla kan stirra så extremt mycket.

Känns så annorlunda att kunna prata om det och så i skolan. ingen kan riktigt tro det än, medan jag har haft god tid på mig att bearbeta det och nu känns det naturligt för mig.. Jag är glad att jag väntade med att berätta. Känner mig verkligen redo och kan svara på alla frågor..

Sweet friday!

Sitter hos mamma nu och väntar på att hon ska sluta så vi kan köra hem o laga mat =P

Nu vet ju alla det i klassen.
Jag möttes av ett ,,,  i morse.
- "Hej! är du gravid?"
pang på rödbetan, rakt på! Men det är bra! det sa jag även till henne. Tycker det är bra att man vågar gå fram till mig och fråga istälelt för att titta, viska och prata runt mig (syftar inte på någon speciell!!!) Men jag ser ju ändå hur folk tittar.
Hon hade i alla fall misstänkt det någon vecka, precis som många andra att det var så men ingen har vågat säga något ifall jag bara hade gått upp i vikt.. (syns det så mycket? Är det jag som har levt i min egna bubbla ett tag?) haha..

Oooh jag tycker att det är så skönt att kunna prata om det och att folk frågar saker och jag får visa bilder på mitt lilla mirakel =D Blir så lycklig.. Och inte en enda taskig kommentar har jag fått höra! Det uppskattar jag!

Jennie och Emma hade misstänkt det sen vecka 3. dem har alltså gått i 9 veckor utan att våga fråga mig och bara väntat på min bekräftelse. Ni skulle ha frågat :P!!

Ångest.

Ja verkligen!! Jag glömde matteboken. Eller ja, jag kom på att jag inte hade nycklar och al hade redan gått. SEn när jag kom hem kom jag på att jag hade kunnat låna en i skolan säkert. Men så kom jag på att mitt betyg ändå redan va givet. Så allting sket sig..

Små tjaffs, igår hade vi det, ett sånt fruktansvärt meningslöst litet tjaffs. som går över efter en havtimme.. Men det jag irriterar mig på är att jag inte kan vara arg! Det kvittar vad det är och hur förbaskat sur jag än är. så tycker jag det är fruktansvärt oförskämt att inte svara när någon pratar med mig. Och det gör alltid Jonathan så jag måste liksom svara. och när han frågar om jag är sur så säger jag bestämt nej. och "förstår inte aaaaaalls vad han pratar om"

Och ja, jag börjar ju känna grav-yran nu.. I förrgår va det börs, mobil o kalender, igår var det nycklar som jag glömde och sen matten. jajaja, det är inte lätt.



ingen bloggdag.

Nej det är det inte idag! Jag har precis skrivit färdig en artikel och ska bege mig från skolan nu. Ska plugga matte då jag har prov i Matte C imorgon. Lycka till! Vet redan att jag har IG, så känns så tråkigt..

Men jag ska i alla fall ägna mig åt det ikväll så detta blir mitt inlägg idag! Vi hörs mer imorgon..

Kram på er.

Förlossningsprogram.

Sitter jag och kollar på nu.. Jag blir verkligen inte avskräckt eller så utan tycker det är underbart. Men det var precis en kvinna som födde sin lilla flicka i vecka 25. den lilla stackaren väga bara lite över 400 gram. Helt overkligt! Vet inte hur jag hade reagerat, kännt eller mått om jag fått reda på att jag var tcungen att göra kejsarsnitt så tidigt.

Nu är jag färdig med arbetet. Det blev inte så speciellt bra tyvärr men nu är det i alla fall gjort!

En bild!

Ja det var glada ansikten jag mötte i skolan :) Ni anar inte hur mycket det betyder för mig Tjejer att ni stöttar mig och är glad för vår skull!! =D Allting känns hundra gånger bättre och lättare och roligare nu när dem vet! <3

För ett tag sen provade jag byxor på H&M i ystad, dem satt SKITBRA. ville itne köpa dem då för det var lite för tidigt och ville itne folk skulle semig handla sådant än! :) Idag landade dem i alla fall här hemma, Mamma hade skickat efter dem till mig i smyg. Men när jag tog på mig dem DRUNKNADE jag!???!?!? Dem var jätte stora och satt inte alls bra någonstans.. Men nu när jag kan handla öppet och alla vet så ska jag gå och prova istället och köpa direkt i affären..

Passade på att ta en bild mellan ombytena då jag bara hade ett långt linne på mig. Då ser man verkligen en rund liten mage som putar fram! Tror jag ska ha linnet och en kofta imorgon bara, nu behöver jag ju inte bekymra mig med att dölja magen under koftan..

Idag fick jag världens smäll när vi satt i aulan och lyssnade på politikerna,, Det var den starkaste jag har könt hitintills. Så jag sa till A-L och hon satte en hand mot på samma ställe och även hon kunde känna en till.. Den lill* skrutten i magen var verkligen livlig idag!

Oooh jag älskar dig redan sååå mitt barn! Vill bara att tiden ska gå nu så jag får möta dig i världen och pussa på dig. ♥


Nu vet jag var fettet har förflyttat sig! TILL LÅREN!!


Vilken platt röv jag har fått :) hihi,,

Nu ska jag försöka skriva klart psykologin och samtidigt kolla på unga mödrar o sen kommer älslingen!

"J" ?

Jag skrev svaren i ett word dokument. När jag sedan klistrade in det i bloggen så blev alla glada gubber istället ett "J".. !! Så står där ett ologiskt J mitt i meningen så är det egentligen en smile-gubbe :)

Svaaren =)

Kunde inte hålla mig! så här är svaren :)

Om det blir en kille vad vill du att han ska heta? eller om det blir en tjej vad ska hon heta? =)
Kram

Svar: Flicka: Svea, Tilda, Agnes Pojke: Thor, Loke, Tristan.. Men nu vet jag ju vad det blir :)


Hej, jag har precis kommit in på din blogg, men hur gammal är du och hur kändes det att få reda på att du va gravid?

Svar: Jag fyller 19 om en månad ca. Jag blev i chock, även om jag viste att testet skulle vara positivt. Jag började gråta (av glädje!) Och ringde till Jonathan på jobbet och berättade att vi skulle ha Bebis, han tog det mycket lugnare än mig! Haha. Men det har hela tiden varit lycka!


Såg att nån redan frågat, men undrar hur gammal du är? För visst går du tredje året på gymnasiet? =)
Och en fråga till, när du fick reda på att du var gravid tvekade du aldrig? Och vem va den första som fick veta något? (förutom din pojkvän)

Svar: Jag fyller 19 om en månad, Ja jag har bara någon månad kvar i gymnasiet, går naturvetenskap. Vi har nog aldrig tvekat utan bestämde oss direkt för att behålla den. Min kompis Anna-Linnea som jag var hos (på hennes namnsdag fick jag reda på det, hehe)


inte alls för vara dum eller så men tror du att du verkligen gör rätt val att behålla barnet?

Svar: Jag, eller rättare sagt VI, jag och Jonathan, är helt hundra procent säkra på att detta är rätt val... Vårt barn kommer ha samma förutsättning för ett bra liv som alla andra J


hur många ställen har du bott på, har det varit standard hem eller lyx hem ? ;), är du/din familj rika? Super fin blogg :)

Svar: Tack, J Jag har bott på rätt många ställen, det har varken varit standard eller lyx, utan något därimellan J Hehe, Nä mina föräldrar är inte rika, Vanliga Svenssons :)

  

hur många tatueringar har din sambo och var sitter dom? vad jobbar han med ?

Svar: Väldigt mångaaa.. Men dem två största sitter på armarna som ni kan se på några av bilderna J Han jobbar som svetsare min man.

  

det hade varit skoj om du ville lägga in en bild på hela din familj, asså kanske inte en "familjebild" om du inte har men kort varförsig..:P

Svar: Menar du mamma,pappa,syskon? Kan ju se om dem går med på detJ Jag lovar att bli mer flitig på att lägga in bilder! Lovar!


var barnet planerat? har du/ni tänkt skaffa fler i framtiden`?

Svar: Ja det var det. Ja det har vi, vill ha 3 eller 4 stycken J Men det är ju inget man kan bestämma själv, vi får se hur många vi blir välsignade med. Men nästa barn kommer dröja ett par år. Jag vill först hinna jobba och skaffa en riktigt bra ekonomi och köpa hus innan nummer två kommer J


när barnet ska börja på dagis eller vad det nu ska vara på, vad har du tänkt göra efter det? planerat att utbilda dig till nåt? och vad vill du bli?

Svar: Jag har tänkt fram och tillbaka, och jag vill så mycket. Men jag vill absolut jobba med människor på något sätt. Vi får se var Sverige befinner sig när det är dags för det. Men jag har alltid önskat att Starta något tillsammans med min mamma.


när hade du din första riktiga kille?
är detta första gången du är gravid?

Svar: Jag gick nog faktiskt i 7e klass. Vi var tillsammans i två år.

Ja det är det..


vad skulle du gjort om du vann 1 miljon? skulle du slösat upp dom på ett helrenoverat hus tex? och sedan leva som vanligt igen, eller skulle du hyra eller köpa en liten bodstadsrätt för ca 300 000 och sen spara resten ? eller hade du "slösat" allt ?

Svar: Jag hade pratat igenom det med Jonathan. Nu ska vi ju flytta så då hade vi kanske inte flyttat direkt. Hade sparat undan mycket till barnet och köpt allt nödvändigt man behöver, hade givetvis unnat mig något extra, men aldrig slösat bort så mycket pengar!


hade varit jätte skoj om man hade fått se hur där ser ut där du bor, ditt rum speciellt :P men gärna på hela huset om du har tid och lust :P kram

Svar: Javisst. Mitt rum är inget speciellt, skit tråkigt faktiskt och jag är där aldrig förutom dem dagar vi sover hos mig. Men ni kan nog få någon bild J


har du varit utomlands någon gång?

Svar: Nej, inte på solsemester. Något jag har saknat faktiskt och kommer vilja göra med mina egna bar.n..


hur länge har du och din sambo varit tsm? är det verkligen seriöst? inte för att det inte verkar så men bara undrar liksom :P? hur gamla är ni förresten? hur gamla är dina föräldrar och systrar ?

Svar: Vi har varit tillsammans 15 månader, förlovade i ca 6. Det har kanske gått fort, men det har klickat sen första sekund. Så ja det är seriöst annars hade jag inte fått för mig att skaffa barn! Jag är 19 han är 20. Far är 49, mor 46, storasyster 29, lillasyster 16 J

  

vem är din bästa vän?
Gillar du att rida?
vad gillar du för musik?
favorit mat?
favorit syster?
mamma eller pappa?
hur eller lägenhet?
rik eller fattig?
slösa eller spara?
mjukis eller jeans?
godis eller glass?
tv eller data ?
dusch eller bad?

Svar: Jonathan är min bästa vän, jag älskar hästar!, lyssnar på allt, ingen speciell mat, gillar husmans, alla i min familj betyder lika mycket för mig! Hus, Lagom är bäst :), spara, just nu mjukis tack, en svår där, isglass :D, data, dusch!


när får vi här i bloggen reda på vad det är för kön? :) anser du att du har en stabil framtid nu när du ska få barn i ganska ung ålder?

Svar: Det vet jag inte änJ tålamod! Jag kan inte veta hur min framtid ser ut, men jag ser inga hinder att nå dem målen jag vill.

Vilka bra mammabloggar läser du?

Svar: Jag läser lite alla möjliga, olika varje dag, klickar mig in och vidare på sidor tycker om alla mammabloggar J


vilket är ditt absolut bästa tv program/internetsida?

Svar: Inget favorit program men blogg.se är en trevlig sida ;)

vem älskar du mest på hela denna jord? :)
Svar: Jag älskar min familj och Jonathan över allt annat! När bebisen kommer ut kommer jag förmodligen älska den högst av allt :)


tror du på spöken?

Svar: Ja lite :)

tycker du om ballerinakex? ahah lite konstig fråga men bara såg det nu på reklamen så var tvungen xD.

Svar: Dem är goda!

hur många unika läsare har du varje dag?
tjänar du något på bloggen?
tror du att du kommer göra det lite längre fram?

Svar: ingen storbloggare direkt, mellan 15 och 50 unika om dagen. Går VERKLIGEN upp och ner dag för dag. Nej tjänar inget, gör det för nöjet, nej det tror jag faktiskt inte..


du la in en sida med godis, vet du om sidan är "seriös"??

Svar: Nej det vet jag inte. Men gott såg det ut!


när ska du på nästa ultraljud?
ska du föda vanligt eller med kejsarsnitt? är du rädd, asså för båda delar?
det hade varit jätteskoj om du la ut bilder på magen typ varannan vecka eller något, för det är jätte intressant att följa, verkligen :D.
Hade även varit kul om du lade ut lite nya bilder på dig själv?
Har du några djur? Vill du lägga ut bilder på dom? :D
När du och din sambo flyttar tar du isf med något djur om du nu har något? :P
Skit nice blogg :D

Svar: Har precis varit på det första så det dröjer länge till nästa. Jag vill absolut föda vanligt! Är inte rädd för förlossningen, den måste ju ut! J Ska försöka bli flitigare! Men den växer inte så mycket än så man ser ingen skillnad, men ska bättre mig :)  Har en hund, katt och fisk! Nej, tycker inte det är rättvist att ha ett djur i en tvårums lägenhet. Taack! :)

när blir det ultraljud?
är du rädd för att föda? vilket ska du göra, vanligt eller kejsarsnitt?
hade varit roligt om du lagt ut bilder på magen varje vecka? :D verkligen sjukt kul att följa.
Även nya bilder på dig själv.
har du husdjur? lägg gärna ut bilder på dom.
när ni flyttar ska du ta med något djur då?
eller kanske köpa något?
Sjukt bra blogg :)

Svar: Läs ovan :)


Wiiih!! =D

Oj vilken super dag! Nu blev jag genast gladare! Jag kommer svara på alla kommentarer ikväll :)! så fort jag kommer hem! Blev många fler än jag trodde :)

Dessutom gick jag in och möttes av massa lyckoönskningar och fina mail av vänner som bekanta som nyss fått reda på att Vi väntar barn! =)

Förövrigt känner jag mig fullkomligt handikappad idag!!!
Jag har glömt mobil, plånbok och kalender!! Haha hur lyckas man?

Så hur jag ska ta mig hem idag vet jag EJ!

Mina föräldrar ska kolla på lägenhet kvart i 4, jag slutar kvart över 4. Kan inte få tag på dem och dem kan inte ringa o hämta upp mig när dem har kollat färdigt.. Jag kan inte heller ta bussen hem för jag varken har pengar eller plånbok som sagt. What to do :P??

Aja, idag är en fullspeckad 8-16 dag. Det var läänge sedan jag hade det. Får se om jag kommer orka det :S.. Har nämnligen lite problem med magen :P hehe

Puss på er!

FRÅGOR?

Har ni inga frågor? som en liten frågestund typ :) det kan ju lika gärna bli ett fiasko men hade varit kul med massor av frågor om allt från himmel till jord :)


jag väntade på det..

Att jag aldrig lär mig att ropa hej innan jag är i mål.. Jag viste att det var liiiite fööör bra för att vara sant.. Alltid är där något som ska gå emot.. Men jag antar att det är ett sätta att känna på att man lever..

Jag har ju fortfarande min älskling och vårt fina barn och bättre än så kan det inte bli. <3


s-märken

mamma!! gå in på denna sidan och köp till mig =) !!!!!!!!

GOODIIISS!

Blir helt saaaalig!



men fråga då!

ja det börjar kännas jobbigt att inte klassen vet än.. Men hur berättar man? Det hade ju kännts väldigt fel att ställa sig upp och säga "jo förresten jag är gravid, om någon undrar!"
Och hela klassen behöver inte veta men det "närmsta" umgänget hade varit skönt.. Jag känner mig jätte obekväm att stå inför klassen o redovisa och det känns som att alla stirrar på magen. Den börjar synas nu, tydligt tycker jag! men för dem som inte vet kan jag lika gärna ha ätit upp mig lite..

Det är ju "officielt" nu men bloggen får dem fråga om, om dem är intresserade, för där finns folk som jag inte vill ska komma och lägga näsan i blod.

Men det hade verkligen kännts mycket bättre om dem bara viste! Det känns nästan som att man lever ett dubbelliv :) haha

Hur kan man berätta?

49 dagar..

Glömde nog nämna att det är ca, man vet ju aldrig helt, men ca 49 skoldagar kvar... 49 dagar av resten av mitt liv =) Helt otroligt!

Nu har jag bokat spa till mig och mamma! Jag tog "kuren för blivande mammor" =) Ska bli så fruktansvärt skönt!

fixade med tandläkaren, fattar inte varför dem bokar in mig två gånger under en två veckors tid, men men..

Igår fick jag en magsjuka-känsla. När jag kom hem till älsklingen mådde jag riktigt dåligt, illamående, bad honom ställa fram en span till mig sen somnade jag kl 20.00 Mådde fortfarande konstigt imorse.. Och hunden här hemma är nog också magsjuk verkar det som... Kan det vara räkbaguetten vi delade på igår? Hmmm.

Vagga eller spjälsäng.. Vad tycker ni??

to dos..

Måste skriva in dagens to dos annars kommer jag glömma:

¤ sjuka mig
¤ ringa tandläkare
¤ boka spa
¤ maila studievägledare
¤ packa ihop lite saker på rummet

movement.

Nu har bebisen fått i sig både baguette och glass och nu känner jag hur den lever runder där inne :)

glass i stora lass.

Jag blev akut sugen på glass så körde ner o handla glass till hela familjen, jag var fruktansvärt sugen på den nya magnum temptation glassen.. Den ser så lyxig (haha, jag skrev först att glassen va lycklig.. ) mamma köpte en ice age glass som var GOD! så jag bytade :) haha..




Reklam..

Eller nja.. Men vad gör man inte för sin syster.. Hon har som sagt fixat min blogg och gjort så att den ser ut som den gör annars vet jag inte hur det hade varit riktigt :)

Men hon behöver lite besökare och sådant roligt att underhålla sig med :)

SÅ SKRIV TILL LILLAN HÄR!!!!

Studenten.

Ja idag ska jag försöka komma ihåg o räkna exakt hur många RIKTGIT skoldagar det är till studenten..
jag och mamma sitter o chattar på msn om studenten och idag för första gången känner jag en "Studentlängtan". Innan har jag bara längtat efter dagen jag slipper skolan och hade egentligen kunnat slippa trappan, Men nu när vi pratar om det känns det så super mysigt att planera allt... Och jag längtar till den somriga dagen och alla studentbravader. (fast det sägs ju att det ska regna)

Vi har kommit fram till att jag inte vill åka något efteråt. Jag räknade sådär lite smart ut att "champagne" (inte för min del)- frukost, skola, lunch med klassen, TRAPPAN, hela klassen ska åka släp tillsammans först, GRAVID, soligt, tjockis, all släkt och sådant efteråt.. Ja så jag klarar mig nog utan att åka dem extra varven... Jag kommer vara en död michelin-gubbe efter den dagen.. Men jag kommer känna mig så fri.. Så fruktansvärt fri!!! Och kan istället börja pyssla där hemma med allt inför bebisens hemkomst/utkomst..

WOOHOO! 12 Juli.. Studenten.. 4 Juli, sista skoldagen... 15 augusti, BEBIS... 29 april, födelsedag.. Massa roliga datum att se fram emot..

en konversation mellan mig och mamma

Lina - säger:

och sen skulle det ju inte förvåna mig om jag får foglossning och bara blossar upp till en michelingubbe till studentdagen så jag knappt kan stå upp

Katarina säger:

men ta det lugnt till studenten, vi fixar maten o så det behöver du inte tänka på, du ska tänka på dig själv, får du foglossningen eller nåt annat otrevligt så får du helt enkelt sitta hemma o plugga, just nu ska du tänka på dig själv o barnet och skolan, o lite jonte förstås =)

Katarina säger:

den lilla stunden du ska "springa" ner för trappan kommer du klara av

Katarina säger:

får du ont så ska vi låna en rullstol att köra dig nerför trappan med det ordnar sig ska du se =)


Vårmorgon.

Jag vaknade som ett solsken, pigg o glad, lite molnigt men vårdoften och fåglarna påminde mig om att det är vårkänsla ute. Steg upp för att i lugn och ro fixa o trixa med allt möjligt och sitta här en stund (börjar kl 10)
Skulle precis skriva mitt glädjande morgon inlägg men i stället blev det det föregående.. Nu känner jag mig istället bitter och arg och börjar fundera över vem man litar på egentligen.. (Jag syftar på barnpassning i framtiden, och då menar jag givetvis inte att jag har planerat att lämna bort mitt barn så ofta jag kan, MEN alla vet ju att någon gång dyker det upp något där man kanske blir i behov av någon som passar ens barn en stund)  Det jag försöker komma till är att man skall vara otroligt försiktig med vem man lämnar sitt barn till..

Släkt endast kommer det vara för min del!!!

Nu är Bebis i magen vaken :) känner små puttar emellanåt.. ♥


Vår lill* skrutt :)

finner inga ord. HEMSKT!!

"Dem kastade den 6 månader gamla babyn upp i taket och lät henne falla till golvet igen, pappan och farfarn våldtog henne om och om och om igen.. Mamman hade bitit henne! bitmärkena över hela hennes kropp var gamla och nya. Resten av skadorna över hela kroppen är "ett mysterium"

Ja jag varnar för hemska bilder! Men verkligen värt av se, sprida vidare och motverka sådana här "brott", jag finner inga ord.. Som blivande mamma, från den dag man får ett positivt, beskyddar man sin mage och det lilla livet där inne med all sin styrka. Att någon kan göra så här mot sina barn är för mig ofattbart!

VARNING, STARKA BILDER!

Något jag dock reagerar på är att dem pratar om att "unga föräldrar" behöver någon speciell utbildning. men jag kan säga er att "ung" , "medel", eller "gammal" föräldrar är inga av kategorierna i detta misshandel. Det handlar om ren Psykopati!!! ingen frisk människa gör något sådant!

Namn!!

Ja det finns inga rätt eller fel när det kommer till namn.. men det finns då ovanliga..

Hej jag heter Kotte..

nothing to do, alot on my mind.

Ja så är det.. när jag inte har något speciellt att göra så tar jag mig tid att tänka och fundera. obland på värdsliga ting ibland på sådant som inte ens borde läggas tid att tänka på..

På kvällarna brukar jag tänka "imorgon vill jag vara fin" Men så vaknar jag upp och inser att det är en omöjlighet. Jag äger inga byxor längre som man kan känna sig fin i. BARA svullen. jag går jämt med byxorna uppknäppta i skolan och får ha tröjor som döljer det. Jag har letat eftet snygga men i midjan bekväma byxor, vilket inte går att finna i ystad, jag måste alltid ta mig till malmö, och det HINNER JAG INTE!! har en miljon saker att göra i skolan och sen är jag TRÖTT TRÖTT TRÖTT. inte en dag sen jag klippte av mig håret har jag gått till skolan (eller annanstans) och tänkt, "vad fin jag är idag" Jag skulle vilja förlänga håret. men det är så dyrt, jag skulle vilja bygga på naglar igen, men det är så dyrt, allt är så himla dyrt idag, likaså kläder och dem växer jag ur snabbt nu ju.. Det känns hopplöst.. Jag är student och jag vill lägga alla mina pengar på mitt barn.. Inte på mig själv.. Men jag skulle bara en dag vilja gå hemifrån och känna. "idag är jag fin"

Detta var då en sån tanke som inte ens är lönt att tänka på men som ändå etsar sig fast och jag blir i starkt behov av att skriva av mig och få sympati.. Få lite kommentarer om att det är hormoner och snart kommer jag känna mig vackrast i världen med magen..

Igår drog jag fram spjälsängen, tvättade och torkade :) gillar färgen, tror inte jag målar om faktiskt :) Jag och Jonathan sprang dessutom runder på vinden och konstaterade att där var tillräckligt med kakel till hela vårt badrum! =) jippie!



På denna bilden är jag kanske inte så överdrivet snygg men vi var i alla fall nyförlovade och lyckligast i världen :) (det är jag ju fortfarande i och för sig :P)

Vecka 19

Glömmer ju hela tiden skriva det jag tänker...

Nämnligen att jag idag går in i vecka 19, hurra för oss!!

Blä för mig..

Idag känner jag mig äcklig och fruktansvärt oattraktiv..
Jag lyktar illa och har fettigt hår. Dessutom är jag fet. Och fet för att jag har mycket fett och inte för bebisen. = jag äter to much candy och för mycket av den feliga maten!! Oooh bara massa vitt bröd o pasta.. INTE BRA! Men det är ju det enda som behagar mig.... Jag MÅSTE komma igång o träna igen, får träna med andy för joanthan vägrar nu för tiden... har ju helt kommit ur simningen också. fy för mig.. Jag vill vara smärt o fin och underlätta för mig och bebis under förlossning, sedan vill jag ju vara pigg så jag orkar vara mycket ute med den lill* (där höll jag på o försäga mig) så bebis får mycket frisk luft och blir en frisk baby.. Och så vill jag fortsätta vara attraktiv för min man,, många säger du kan äta vad du vill, blalba, du har en anledning. Men för er som tror det så säger jag FELFELFEL. för det första kan jag inte alls äta det jag vill utan endast det som magen och illamående behagar. Sen finns det faktiskt ett liv efter dessa nio månader då jag verkligen inte kan äta vad jag vill utan då är det viktigare än någosin att komma på rätt bana igen (på grund av att man ska orka mer för sitt barn och för att barnet ska få i sig rätt näring via amning OCH för att det är svårare att gå ner och man har ju verkligen inte tid att gå på gymmet.. SÅDESÅ!!   (detta blev såå mycket längre än jag tänkt mig)


älsklingen är i versktaden med andy. så jag har nyss fikat med svärföräldrarna. Fick Myyycket trevligt, och djupt samtal faktiskt. Känns så fruktansvärt bra att prata med dem och att få fråga precis vad man vill, be om hjälp och allt annat som hör till samtalet.. det är svårt för mig att veta hur jag ska bete mig under vissa tillfällen och då känns det bra att kunna ha dem där nära och rådfråga.. Och så fick jag även dela med mig av lite av mitt gamla liv och sådant som inte så många vet något om.. Och just därför vet jag att jag kan prata med dem om det för att dem förstår.. och ibland kan det vara bra att dela erfarenheter.. ♥

Igår köpte jag en STOR godispåse.. kände för att festa till det extra igår.. Men när jag kom hit hade svärmor köpt en ÄNNU STÖRRE till oss!!! I vanliga fall köper vi en liten lagom påse som vi delar på under helgens gång, fast fatksitk mest jonathan som äter, jag har tappat godis aptiten nu undergraviditeten. glass i mitt hjärta.. är det just nu :) Och det brukar ÄNDÅ bli kvar i en hel vecka. så jag äverdriver inte när jag säger att detta godiset kommer räcka i säkert 3 helger minst..


Nu har jag skrivit för mycket och det blir tråkigt för ett att läsa eftersom att jag inte har några bilder.. Vill bara nämna en sak till och det är att jag har hittat en dunder fin skötbordsdyna som jag hade tänkt köpa i veckan :)

Hejdå!


tingeling tingeling.

Ja jag sitter just nu o kollar på klippet från igår där dem hade tolkat tingeling på ryska .. Haha, Looove it!

Matvrak?

Jag börjar undra o vår Bebis kommer bli ett matvrak eller en superpigg unge :) Jag känner små puffar till och från ofta under dagarna men igår när vi satt och åt mat med familjen Olofsson så jäklar i det blrjade vårt lilla barn piggna till. Kanske förstod h*n att det var h*n farfar pratade om.. skutt skutt, kändes som någon gjorde kullerbyttor i magen.. Satte till mina fingrar längre ner mot magen (där jag inte tror moderkakan är) och för första gången kunde jag känna två stycken puffar mot handen.. Blev super glad och försökte retas lite och få "Den" , det är så himla svårt att prata om bebisen, kan ju inte skriva i könsformen och h*n är ju tråkigt, och "den" känns ju helt opersonligt... jag försökte i alla fall få bebisen att göra så igen men det gick inte. tråkigt, hade ju velat att pappa också skulle få känna sin baby... Men det kommer väl :)

På kvällen kollade vi på melodifestivalen och efter halva tiden började bebisen lugna ner sig. (jag vågade inte äta så mycket godis för jag tänkte att h*n kanske fick en sockershock och sen inte kunde sova under natten. hahaha

Fick en kommentar av svärfar/farfar igår. "Ja nu ser det ut som att du börjar jäsa" ... Jo tack, jag försöker baka min bulle där inne så väl jag bara kan och hoppas på att det om några månader ska komma ut en perfekt liten bakelse =)♥

ta dig i kragen Lina!

Ja det ska jag göra! Nu ska jag och Lisa byta om och börja gå mot Bo ohlsson. Annars kommer hela denna dagen flyta iväg..

Vi satte oss alla ute idag i den härliga vårsolen och åt frukost... Det var super mysigt och Varmt faktiskt! Vi satt nog ute i nästan 2 timmar.

Men nu ska jag som sagt gå, om jag hinner fotar jag mina eventuella inköp senare och lägger upp här sedan beger jag mig till Älsklingen och myser resten av kvällen..

Kram på er!

18 + 0

Alltså vecka 19 imorgon :) Det börjar närma sig halvvägs :)

Shopping.

Idag tänkte jag ta mig ner en runda till Bo Ohlsson, jag tänkte bli bra på att sy :P haha, Tänkte se om jag hittar något fint typ och kanske några bodys.. Det kommer bli svårt nu när jag vet vem som bor i mig men ingen annan i familjen (förutom Jonte såklart) skulle gärna vilja köpa "typiska" kläder. Men håller mig neutral ett tag till :)

Får se om mamma eller systrar vill följa med, annars är det ju ganska skönt att gå själv också :p

Jag ska berätta om ett mycket jobbigt dilemma.. Det är nämnligen så att jag har en innebrännare I NÄSAN.. fy tusan säger jag bara.. Det gör helt sjukt ont!

Nu är jag hungrig, och pappa har lovat att handla bullar på morgonen men han sooover.. Älsklingen körde till verkstan för ett litet tag sen så honom ser jag intre förän ikväll. Men kan ju vara trevligt med lite egentid :)

Bilder på mitt mirakel.

Jag tänkte bjuda på bilder på mitt och Jonathans mirakel :)

Fick reda på att jag har placenta ventral vilket betyder att moderkakan ligger framme.. Det dämpar sparkarna, och kan vara därför jag inte känner min lilla bebis sparka så hårt. barnmorskan sa så här under UL "känner du inget nu, för den rör sig jätte mycket" Då låg min lilla sötnos och sparkade och kastade med armarna som en galning (pappas temperament) haha..Men nej det gjorde jag inte och nu vet jag ju varför :)

Kan även vara lugnande att veta längre fram om jag inte alltid känner bebisen..

Så här ligger alltså min moderkaka!

Bild lånad av
www.niomanader.se

Har målat lite fint för att ni ska se vad som är vad på bilden :) tihi, det är i alla fall huvudet!

Oj,
man kan ju inte se texten, Aja, där står iaf öga, näsa, haka till vänster, och öga, pussmunm hand till höger. det mörka runder som ser lite ut som ett hjärta är hjärnan, under är där ögonen och i mitten näsan sedan är där en riktig liten pussmun, och en spetsig liten haka, sen ser man lite av kroppen, ungefär där det står arm till vänster är en ljus prick, det är en hand :) haha

oooh, så mysigt titta på!!



Ja så vad säger ni? Tror ni det är en flicka eller pojke? Jag tycker det man ser på ansiktsdragen vad det är för kön :)
(ävem om man INTE egentligen kan det)

Underbart.

Ja ultraljudet gick helt fantastiskt bra, måtten på bebisen visade att mitt datum var helt rätt! :) den sprallade helt enormt mkt, vet inte hur mkt jag ska berätta än bara :P så skriver mer sen! :)

puss på er från oss :)

helt tomt....

Sitter och gråter som en barnunge..

Nu ska jag bara ta hand om mig själv och min blivande familj!!

ULTRALJUD!

Tooo daaaay is the daay!!!!

Idag är dagen vi ska få se vårt mirakel. Jag har längtat sååå efter denna dagen och nu är den här! =) Jag kan knappt hålla mig tills vi ska dit, kommer gå som en piggelin i skolan idag! tihi.

Lägenheten fick vi den med :) Haha! Sa ju att jag hade en bra magkänsla denna gången. Så vi får se om min magkänsla har rätt idag också på UL :P

Nu har vi någon månad framför oss med renovering och massor. Men det ska bli så sköönt när det är färdigt!! Så jag äntligen kan få bo med min sambo! ♥

Jag läcker!?

Inatt har jag sovit som en jag vet inte vad. Jag vaknade vid 2 tiden.. Var irriterad, Jonte tog täcket, han låg mot mig snarkade o gnissla tänder. GAAAH! samtdigt började magen kurra. Jag som var helt säker på att klockan var nästan morgon låg kvar i lugnan ro och inväntade alarmet... Efter ett tag blev det l¨ngtr¨kigt så kollade på klockan HALV FYRA!!? SUCK! lyckades i alla fall somna om igen och är faktikst pigg nu :)

Men till saken.. Inatt har Jonathan legat mot mitt bröst två gånger så det har "klämts" båda gångerna kändes det klibbigt men jag tänkte att jag var varm o svettig bara. I morse såg jag dock att det var något annorlunda så jag klämde lite. och SPRUT så rann det ut en stor klump vätska. och likadant på andra! Men så var det bara genomskinligt.. Men märkligt tycker jag?
Ingen som tycker sådant är äckligt väl? Fullt normalt så därför skriver jag det!

Så ni mammor, är det normalt att börja läcka vätska i vecka 18??

Idag vet vi om lägenheten blir vår eller inte..

Frulle är det dags för nu, och imorgon ULTRALJUD!!!! ♥

Mat.

Idag imponerade jag lite på mig själv :P Lagade nämnligen både förrätt o varmrätt.
Lite udda bara!

Först blev det en macka med gräddfil, majonäs, lök, saltpeppar, ägg, räkor, avokado och citron. och jag blev MÄTT kan jag säga :P Så det blev spagetti o köttfärssås efteråt! Min favorit mat genom alla tider :D !!
Lite tråkigt bara att Jonte AVSKYR det. förstår inte varför??


SLÄKT.

ja nu vet ju nästan dem flesta känns det som :P

Hej kusin! (Lotta) och andra :)

Glöm nu inte kommentera för tusan!! =)

Bebis :)

Ojojoj vad sötis hon var! Och så liten och pluttig! Jag glömmer alltid att dem är så små som de är! Och ny luktade hon också :) tihi.

Det är lite tråkigt bara att hon började storgråta när hon kom i min famn =P Hahah, så mamma Helena fick ta över och vips så blev hon glad igen. Hmm? :)

Lisa har tagit bilder med sin mobil så dem kommer senare.

snö och bebis.

Ja det snöööar!? och regnar emellanåt. Det ska ju bli vår nu??
Fick precis reda på att vi bara har en lektion. att åka in till skolan två timmar tidigare för att komma till en lektion lockar inte. Så därför stannar jag hemma! :) Ska nämnligen följa med ut till kusinen och få se BEBISEEEN!!! :) Ska fråga om jag kan få lägga ut några bilder här på henne! :) Hon är ljuvligt söt..

Sparkar.

Ja, nu tusan är jag nog SÄKER på att det är sparkar jag känner!

Det händer någon gång om dagen. ganska svagt. och det känns ALLTID lika dant. Igår satt jag och kollade på lägenheter med svärmor. då kände jag tre "slag" på exakt samma ställe. Eller ja, slag är väl att ta i men det känns som att det går hål på bubblor eller något? Kan inte förklara :) väntade en stund, sen kom det igen, tre gånger då också. Ibland ligger jag och trycker lite för att retas men då vill den lille aldrig peta tillbaka, (inte vad jag känner i alla fall) ..
Längtar tills jag får känna riktiga ordentliga sparkar som Jonathan också kan få känna på.

Även om jag och Jonathan inte bor tillsammans träffas vi varje dag, sover alltid tillsammans! Jonathan ska snart iväg i en vecka, En hel jäkla vecka! jag vet inte hur jag ska stå ut? Sedan ska han även iväg tors-sön ett litet tag efter det. Jag vet verkligen inte hur jag ska klara det?

Visst kan jag tycka att det är "skönt" att ha lite egen tid men det är viktigt att jag vet att jag får sova brevid honom om natten. Jag mår verkligen jätte dåligt när jag måste vara utan honom, båda psykoiskt och fysisk, det gör ont i magen o klump i halsen och jag vill bara gråta. Är jag överkänslig då? Det ska i alla fall bli hemskt tycker jag!

Ps. Pappa tycker att jag ska nämna honom, för att han både igår och idag hämtade mig i svarte på morgonen och körde mig hem och handlade frukost bullar till mig :) Så nu har jag hämnt det! haha ♥


Lägenheten..

Igår kollade vi som sagt på lägenhet. HJÄLP! hahaha.
Vi försöker att inte vara unga och naiva och ivriga och ta första bästa. Även om det är frestande då vi bara vill ut ur husen och få bo tillsammans ENSAMMA!

Vi tyckte att ja men det kan ju inte va så svårt o fixa o inte det o inte det och - ah! lite färg gör susen.
Som tur var tog vi ett steg tillbaka igår och insåg omfånget av allt som behöver göras vilket är MYCKET. bland annat måste HELA badrummet bytas ut och totalrenoveras. där var inte heller någon kyl ens och allt behöver målas i hela lägenheten.

Därför kommer vi gå tillväga så här: Vi kommer lägga ett "skambud" Alltså. ca 60.000 mindre än vad som begärs. för att ha den summan tillgodo att renovera för sedan. OM dem skulle ta detta budet..

Vi får helt enkelt se hur det går!  :)

Hur många hade jag?

.. Jag har 6 tatueringar! ALLA kan ju döljas, mer eller mindre :)

Absolut första sattes på foten! Mitt namn enkelt o snyggt :) SVARTVIT
Nästa var nog den på ryggen. har Tre stjärnor snätt över "ryggen" högst upp i mitten.. SVARTVIT
Sedan har jag ett tunt hjärta övanför troskanten SVARTVIT
Och en liten dödskalle, väldigt söt på motsatt sida som hjärtat. SVARTVIT, ROSA ROSETT
Sedan har jag ett "roshuvud" med två blad på vänster arm innersidan där uppe. på gäddhänget :D SVARTVIT
Och sist men inte minst mina körsbärsblommor på högra underarmen, en kvist typ med 7 blommor på. ROSA GUL GRÖNT BRUNT.

Bilder kan ni få se på dem om ni vill?

ALLA MINA TATUERINGAR HAR JAG ELLER MIN POJKVÄN SJÄLV MÅLAT!!  Om jag jag lägger ut bilder får dem INTE kopieras eller målas av eller användas som tatuering.

VECKA 18

17 + 4 :)

I magen:

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18 - 20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 


 vikt.JPG langd.JPG

 210 gram

 16,5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Det kan vara svårare att sova allt efter som magen växer. Använd gärna en hel bunt kuddar för att skapa en skön sovställning och kissa alltid innan du lägger dig.


Partner:

Det kan hända att du känner att allt handlar om barnet och din partner. Det är ganska vanligt. Tala med din partner om du känner dig utanför eller prata med en kompis som har barn. Hur kände han under sin partners graviditet? Du kan involvera dig mer i graviditeten genom att läsa om graviditet och förlossning. Ju mer du känner till desto mer delaktig känner du dig.


Mödravården:

Har ni inte varit på er första ultraljudsundersökning än så bör den ske senast den här veckan.

Efter vecka 18 är det inte längre tillåtet att genomföra abort om det inte finns särskilda skäl för det. För att göra abort efter vecka 18 krävs Socialstyrelsens tillstånd.


Tre dagar kvar.

Ja endast TRE dagar kvar till Ultraljudet! Det ska bli fruktansvärt spännande! ♥

Tatueringar.

Vad tycker ni om tatueringar egentligen?

Hur många tror ni att jag har?

Lägenhet.

Idag ska vi på lägenhetsvisning... Jag håller verkligen tummarna för detta!!!
Har vi tur är det folk som ska flytta från annat boende och därmed måste ha uppsägningstid på det osv... Medans vi är helt fria att flytta vilken dag vi vill och bara kan kasta upp pengarna på bordet och säga "vi tar det"

Nåja, det kanske var till att överdriva. Men man får väl hoppas att det inte blir någon sjuk budgivning och att vi kan hålla oss kvar och skrämma bort alla andra.

Detta får tyckas vad det vill om; Det är OFTA äldre ensamstående kvinnor som "tar" dessa fina lägenheter ifrån oss. JA, dem må ha slitit i sitt liv för att ha tjänat ihop pengar och kan därmed buda högre än oss. MEN hur ska vi unga OCH medleålders barnfamiljer NÅGONSIN kunna hitta ett fint och bra hem till vår familj?

Det predikas om att unga människor borde lära sig ta hand om sig själva bättre och fortare och växa upp men hur ska vi kunna göra det när vi blir tvugna att bo hemma hos mamma och pappa tills vi blir 30?

Men.. av någon anledning har jag en ganska bra känsla över det här, vi kanske inte får just denna men snaart så känns det som (eller jag hoppas iaf) att vi hittar något..

BILDER!!

Ja nu ska ni få lite bilder :)


Bildbevis på att jag har varit i en verkstad!


   
HÅRET före
 
HÅRET efter



BEBIS VAGN :)

Jonathan ville först inte ta hem den för han trodde att jag skulle bli så där pysslig. Och det är jag, jag vill sy tecken o jag började bädda i den o satt o gunga o vagga vagnen lite.. Man blir ju så glad :)


Bilder..

Kommer jag lägga in imorgon. Förstår att den är väldigt tom och tråkig just nu bloggen.

Har i alla fall rensat ut ganska mycket kläder nu., ska lägga in allt sen ta en dusch och iväg om en timmes tid..

Pappa kom nyss hem med glass till mig =)

Hejdå. Hörs imorgon.

Hemskt.

Jag blir äcklad, ledsen och arg! Våldtäckt är aldrig Ok och abort är en självklarhet!

Läs om det hemska här!

Jane.

Jane var nyss här o prata lite skit :D tihi.. Vi ses ju inte så ofta nu.. finns så mycket annat hon har sin familj o jag har jonte o skolan.. Men men ibland lyckas vi träffas :) Hennes mage är ju så stor nu!! hon har bara 8 veckor kvar. känns som inget alls när en annan har en evighet kvar =P

UL snart, FYRA ynka dagar kvar bara :) det ska bli så underbart!! Och nu har jag bestämt på ritkgit att jag vill veta kön, om det går att se såklart. Inte för att det har någon som helst betydelse. blir lika superlycklig för vad det än blir :) Men jag vill ju liksom sy lite filtar o lackan och göra saker till sängen och vagnen och typ "förbereda det" sen när vi väl har flyttat. kanske väldigt tidigt men det är så mycigt och kul med lite pyssel och mycket roligare om man kan göra egna personliga saker och inte bara köpa allt..

Jag VET att världen inte är Blå eller Rosa. det är inte det jag är ute efter. Men jag TYCKER faktiskt att det är tråkigt att behöva tänka neutralt hela tiden... Jag älskar beige, brun, orange, grönt, som jag tycker man kan anvnda till båda könen men det är ändå kul med något lite med pojkigt/flickigt också!

IKEA!

Jag vill till IKEA! Någon som vill dit med mig?
Jag vill inte gå med mamma, Förlåt men det tror jag inte jag orkar :P haha. Det tar för lång tid. Jag vill inte gå med Jonte för han blir så irriterad när man är på så stora ställen :P Så typ någon som inte stressar igenom hela affären och någon som inte vänder på allt som finns där. Jag är mest intresserad av att kolla på små saker. på BEBIS SAKER så klart :) och ljus o lampor o pyssliga saker...

Vem vill följa med?

Boende.

Är det någon som har ett boende till mig och min man och vårt barn? :)

Det är VERKLIGEN tröttsamt att bo hemma nu. Det blir så ansträngt ibland. Jag och Jonathan behöver något eget NU! Vi behöver bo in oss i vår egna familj och hem och känna all trygghet och hemkänsla innan den lille kommer.. visst är det ett tag till men tiden går FORT. Och det tar ett tag att bo in sig faktiskt.. (Förlåt mamma.. Kommer sakna dig.. men vi kommer o hälsar på ofta. haha (=  )

Vi ska i alla fall ringa på en lägenhet idag, förhoppningsvis blir det visning på tisdag. och så kan väl någon vänlig själ uppifrån titta ner och le mot oss en liten stund och sända en strimma ljus.. Alltså fixa så att vi kan flytta!

Idag ska jag rensa min garderob. och jag ska göra det ORDENTLIGT!

Drastisk sänkning..

av inlägg och besökare och kommentarer....

Förklaringen är den att jag helt enkelt inte har haft tid att skriva..

I lördags kom min syster och hämtade mig och vi tre systrar fick en stund tillsammans., Inte ofta det händer!!

åkte hem och åt mat, duschade och sen var det mys med älsklingen resten av kvällen..

Igår gick vi upp tidigt. handlade bröd och åkte till Jontes moster, vi fikade, Tror jag åt SEX mackor? :) var så himla mysigt.. Först kollade vi givetvis på det vi skulle, nämnligen, babyartiklar! =) Det är så FRUKTANSVÄRT syrt med barnvagnar och sådant om det är helt nytt. Begagnat funkar också super bra och om man då känner någon som har så är det ju perfekt. Vagnen var jätte fin, verkligen över min förväntan! Lite högre vilket behövs eftersom att Jonathan är så lång. ska ju kännas naturligt för honom också. Bra däck och superbra dämpning så man kan gå på vilket underlag som helst. Och väldigt könsneutral! :) Efter det kom Jontes syster och hennes pojkvän, Dem hade bakat kladdkaka och hade glass med sig. MÄTT! Det slutade med att vi satt där i fem timmar i alla fall, men kul och mysigt att komma iväg.

Vi fick i alla fall med oss en barnvagn, en bilstol, och en babysitter hem =D! superglad! Det känns så himla skönt att allt det viktiga är fixat.

Dock ska jag ringa och se så att bilstolen är säker, så länge den inte är krockad vilket den inte är så ska det inte vara några problem,. Men eftersom att den är "gegagnad" Ska vi kolla för säkerhets skull.

Jag önskar att jag var duktig på att sy.. Skulle vilja sy fina överdrag till täcken och till babysittern o bilstolen så man kan variera och tvätta det lättare. Någon som har tips på hur man blir duktig :)? haha

Alla saker står hos Jonathan så jag fotar det ikväll kanske så ni får se :)

Puss

Mysig Fedag.

Igår var vi en tio stycken som samlades upp på st marcus vinkällaren i Malmö. Vi åt buffe!! Där var jätte mysigt och fin mat men tyvärr bestod 2/3 av all mat av sådant som man inte ska äta under gravididtet. Massa fina skaldjur och fisksorter och massa kallrökt kött. skaldjurssoppa mm.. Alltså inget som jag kan äta. där fanns lite räkor som jag kunde äta, någon kyngling curry och ja fläskfilen och det var lååångt ifrån genomstekta så det vågade jag inte heller mig på.. Men men, det jag fick i mig var GOTT. och inte tala om desserten som bestod av massa olika tårtor och bäst av allt det exotiska fruktbordet.

Måste även nämna räktårtan som var MAGNIFIK!

Hur som helst så blev jag PROPPMÄTT: somnade sedan gott i bilen och blev lite kinkig när vi var hemma och var tvungen att kliva ur den varma bilen ut i kylan.

Tihi jag lyckades dessutom övertala min älskling att trimma sig igår. jätte fin blev han <3 !! Och han hade på sig jackan jag köpt och jeansen jag valt till honom. han var så jävla snygg helt enkelt :) har bilder på kameran som jag kanske lägger ut sedan..

Syskonen hade köpt böcker till oss :) en jätte bra om hur man kan massera sin baby.. och en STORA BARN BOKEN.. Sådana böcker är super bra för där står ALLT i den! Så tack så hemskt mycket för det :)

Är det små knuffar jag får?

Ja jag har ju inte listat ut det här med sparkar och knuffar än. Vet ju inte vad som är vad och hur det känns och om jag ens har upplevt det än? Men varje gång jag tar på mig "tighta" kläder. Tex jeansen jag har på mig nu som kanske egentligen är lite för små, så är det precis som att jag känner små knuffar där nere. Precis som att bebisen försöker säga "Nej mamma, inte dem här byxorna, det blir för trångt" Det är nästan lite hemskt om det Är så, är så rädd att den lille ska bli klämd eller att det ska bli för trångt.

Nåja, nu måste jag läsa igenom provet igen och sen putsa till det sista i fejan sen ge mig av!


Putmage.

Idag tycker jag att magen putar extremt mycket! :) Fast det kanske lägger sig efter ett tag. Morgon och kväll står den som en kula men jag vet inte om det har med svullnad o vätska o göra :)?

Utsläppsrätter.

Just nu sitter jag och skriver om utsläppsrätter. jag ska skriva en "insändare" om det till ett arbete. Det är inte det lättaste när man inte har så bra koll på det. Jag känner mig inte heller tillräkligt insatt för att få yttra mig i form av en insändare. Men det är väl bara till att skriva och se glad ut i guess!

bra igen,

Nu har jag sammanfattar sidorna till provet. har även ätit frukost, tryckte i mig tre mackor och tre glas juice plus min järntablett. sitter nu och mumsar på ett daim! Så just nu mår jag mycket bättre igen :)

pikatten.

Idag mår jag inte alls bra kan jag berätta. Jag kände redan igår att det var något lurt, vi åkte till Andy vid 7 tiden, där slocknade jag i hans soffa. Blev väkt av älsklingen sedan åkte vi hem och jag förtsatte sova hemma. Vakna nyss och mår illa och är KASS i magen, det är motsattsen till vad jag brukar vara vilket är förstoppad. Så då förstår ni kanske att det är lite otrevligt...

Eftersom att jag somnade så snabbt igår resulterade det i att jag INTE han plugga på provet vi har nu på morgonen, Så istället är jag vaken NU för att kunna läsa igenom och ha någorlunda chans. Vi får välja mellan att skriva am. fran. - revolutionen eller om upplysningen. Jag tror jag väljer provet om den Am. revo.. Verkar lättast.

Älsklingen körde motorcykel till jobebt idag trotts att det var dåligt väder. Bara för att jag skulle kunna ta bilen och få köra till skolan idag :)

Jag hoppas verkligen att lite frukost ska hjälpa mig för jag vill må bra ikväll. VI ska ju ut och äta!!!

Puss

Shopping.

Nu kommer Jonte ha föreläsning för mig igen :P handlade ju jacka o tröja igår och idag har jag handlat mer. MEN det är faktsitk som jag ska ha på mig imorgon när vi ska på middag och han säger ju till mig att jag ska klä upp mig lite oftare för honom =)

NU sitter verkligen byxorna skit! det är obehagligt att ha dem nu, dessutom jätte störigt att gå med uppknäppta byxor konstant som spänner på fel ställen..

Skol-time.

Nu ska jag strax bege mig till bussen. kort dag idag, slutar vid lunch så jag försöker få in min lillasyster till ystad och gå en sväng med mig..

mamma o lisa har tydligen köpt present till mig REDAN, och något till babyn. Tihi :)

Just nu är jag ganska säker på att jag kommer vilja veta vad det är för en filur som ligger i magen, Vi kommer inte kunna hålla oss när vi väl är där. Men vi ska verkligen försöka hålla det för oss själva så länge det är möjligt för mig att knipa igen och inte mamma övertalar mig, hon är bra på det vet ni =P

Imorgon blir det mat i malmö med lite av jonathan syskon med flera. mysigt.. Lördag vet jag inte riktgit hur den ser ut men på söndag ska vi kolla på bebissaker. wooohoo... längtar jag eller vaaad :P

fy mig.

Men det går snabbt! sen stressar jag vidare


Dagens vill ha: En mysig trevlig dag.
Dagens klädsel: Ej bestämt ännu, just nu trosor o linne
Dagens smink: Inget
Dagens frisyr: down
Dagens händelser: inte mycket än, skickat iväg jonte till jobbet
Dagens låt: ingen speciell.
Dagens planer: Njuta
Dagens saknad: Saknar alla
Dagens dummaste:  att jag sitter här
Dagens roligaste:  Inget ännu
Dagens favorit: Jonte
Dagens köp:  strumpbyxor senare, vad jag vet.
Dagens godis:  har choklad men ej sugen
Dagens dryck: Juice
Dagens läsning: Olika bloggar.
Dagens humör:  lite stressad, men en kort dag så humöret blir på topp sen när jag går på stan.

TACK TILL MIN SYSTER SOM STÅR UT MED MIG OCH ÄNDRAR NÄR JAG ÄR JOBBIG!!! ♥

Inte tid egentligen

Nej jag har inte tid att sitta här egentligen.. Men kan ju inte svika min dagliga morgonbloggrutin.

Igår försökte jag mig pånågot som skulle likna en kycklingsås till pasta. Jag kan säga att det blev INTE gott.. Jonte tyckte inte där var något fel och tog med en matlåda. (tror han gjorde det för att va snäll) =D haha

Efter maten var jag så snäll o följde med honom till verkstaden och slipade på bilen och monterade av saker på bakrutan. Har bilder men får inte in dem i datorn. Får fixa det när jag kommer hem..

När vi kom hem blev det en dusch, kaffe o kanelbulle och SOOOVA.

Herreminjesus vad jag har fått finnar förresten. riktigt sött. not! :)

står i valet o kvalet om jag ska ta jontes jeans idag eller mina egna, Hmm :P


Detta ska då föreställa början till maten, Blir kräkfärdig när jag ser det. inte så aptitligt.


Jag älskar att gå i mjukisar, då får magen forma sig som den vill ochblir alltid en liten söt bulle. När man går i jeans blir den tilltryckt och missnöjd, jag med!

Varsågod.

Sååå Lina, tredje gången gilt? hehe.
inte den snyggaste men ja,

/ lisaanilssoon.blogg.se

LISA LÄS!

Du är jätte duktig som fixar med min blogg, men jag saknar något i headern, kanske någon text om att det är en "mamma-blogg" eller någon bild på mig och jonte eller något annat som ger intryck av "bebis"

Hör av dig lillan! :) ♥

ÖNSKELISTA.

NUMMER ETT; ABSOLUT VIKTIGASTE! mest av allt i världen så önskar jag att jag och jonathan kommer få ett välskapt barn..

2. Fina inredningsprylar till lägenheten som vi förhoppningsvis har köpt tills dess. och STORA fina blommor som jag älskar men själv är för snål för att köpa :)
3. En mysig fårfilt liknande sak som ska ligga i vagnen, även andra mysiga filtar. vill ha massor
4. Något som hade varit jätte kul hade varit om någon i familjen hade velat göra något eget, något pyssligt, kanske en hemmagjord fotoram eller någon bok, eller kanske en tavla.. Något personligt helt enekelt :)
5. Krämer, ansiktsmasker och annat "ta hand om sig själv" kit..
6. Gulliga bebisprylar är ju alltid skoj :)
7. tjejsaker, smink, smycke, kläder :)
8. har hört att amningskudde ska vara mycket bekvämt.
9. magavgjutning, till senare då magen växt lite mer.
10. stödtrosa, skööönt! :)
11. bärsele eller bärsjal

www.Lillamirakel.se finns där massvis med fina saker! Där är bland annat ett par velourbyxor som var supersöta på rean :)

Hmm, det blev helt plöstligt stopp i maskineriet! Jag som hade tänk på maassvis med saker jag vill ha :) aja återkommer med mer sedan. Här får ni något sålänge kära familj :)

experiment.

Ja idag blir det väldigt mycket experimenterande när det gäller maten.
Det blev kynglingfile som drogs fram tillslut eftersom att jag inte kan laga något annat, och jag VÄGRAR schnitsel!!
Här finns ingen grädde eller cremefreische eller likande så jag får väl hitta på något eget. ska försöka mig på någon sorts kycklingpastasås. antingen med hjälp av lite tzatsiki eller med vitlök o apelsinjuice o sånt. haha hörs spännande?

Jag har lovat Jonathan att om det inte blir ätbart ska jag bjuda på DONKAN :D

whooots happening?

Dem var ej tillgängliga idag så på söndag blir det Helen o Danne :)

Just nu känns det som jag jag har gått i ide.. Hoho?

Älsklingen ringde innan, som vanligt ringer han mig när han sitter på toa på jobbet. Så himla trevligt! :) Han bad mig ha en mumsig måltid klar tills han kommer hem från jobbet. Då ska jag be honom köpa med glass hem, SOM VANLIGT... Twister is the shit.

Problemet är att båda frysarna är proppade med viltkött och det kan inte moi tillaga? problem...

jobbig dag.

Idag är en jätte jobbig dag. Jag känner mig fruktansvärt långsam och tråkig och ur-funktion. Jag vill inte till skolan! Främst är det nog för att jag inte är klar med min redovisning jag ska hålla i idag så jag vet verkligen inte hur jag ska fixa det? För jag orka rinte.

Jag har inga bra snygga och bekväma kläder här. Jag skulle vilja gå på storshopping. handla lite fina toppar, någon väst, mysiga koftor, några snygga byxor som passar! lite smycken att piffa till det med. suck suck suck..

jag har INGA "finkläder" byxorna sitter som sagt inte så smickrande och jag kan ju bara drömma om att få på mig mina kjolar. 

Idag känner jag bara för att ta det lugnt, gå och mysa i stan kanske handla någon bebispryl. Handla någon fotoram och lite pyssel. Ta en mysig fika. Och ikväll vill jag åka till Helen och spana på fleer bebisprylar.

Jag tjatade och tjatade på Jonathan igår men han var svår på att ge med sig. Han tycker vi kan vänta med det tills vi har flyttat så vi har någonstans att ha alla saker. Men då tycker jag att vi åtminstonde kan åka dit och kika på sakerna så kan vi tänka på vilket av det vi vill ha :)

Operation hårklippning och operation kolla på babysaker får återupptas ikväll...

Jag skulle vilja vara hemma och överraska Jonathan med en mysig middag och sånt. Men det finns ingen tid till det. jag blir galen :) !

Prioritering nummer ETT nr vi flyttar är NY SÄNG, tack! jag står inte ut längre. vi knuffas och puttas i vår lilla 120 säng och täckena ramlar ner och jonathan ligger alltid ÖVER mig, armar och ben ligger kors o tvärs. Och jag är så rädd att han av misstag ska slänga upp ett ben eller något på magen när vi sover..

Gnäll!

STAVFEL, tankar, bebis..

När jag går tillbaka och läser vad jag själv har skrivet hittar jag alltid Mååånga stavfel.. Detta beror då inte på att jag är SÅ dålig på att stava utan det handlar helt enkelt om att jag har så många tankar i huvudet som ska ut på skärmen så i farten glömmer jag alltid en bokstav eller så. (rätta till 5 fel i denna meningen)..

Igår somnade Jonte bums men inte jag, direkt när jag lade mig ner kom alla tankar flygandes till mig..
Obs varning! Detta kan komma att bli ett långt inlägg..
Jag låg och halvkolla på en film samtidigt som tusen miljoner tankar flög runder i huvudet på mig.. Jonte har en dålig vana att hålla andan när han sover. skit läskigt och jätte jobbigt att behöva slå till hnom varje gång och be honom andas normalt. JAg har hört att när man håller andan ett tag börjar hjärnceller dö, sant eller inte vet jag ej! Så varje gång han gör så får jag en bild i huvudet av teknade små bulliga hjärnceller som dör varje gång han håller handan. (bör jag söka hjälp? =D)? Jag låg och klappade på magen och buffade till den lite. Fick inga direkt svar kan jag säga.

STUDENTEN- Ja idag ska jag se om det är min studentmössa som har kommit, vet ni, det är ynka pytta TRE MÅNADER kvar till studenten. snart är det lov i en vecka som försvinner. sista veckan får studenterna inte va i skolan, där är en hel del spridda lediga dagar, och sen så får vi ju räkna bort alla helger och faktiskt lägga till tanken att jag inte går en endaste lång dag utan nästan bara har halva skoldagar.
Men hur ska jag hinna få allting gjort???

GRAVIDITET
- Kan ni förstå att om TRE VECKOR så är jag HALVVÄGS!! för det kan inte jag!! Det känns som det var igår jag fick det positiva testen och satt gråtandes (glädje, shock tårar) i telefonen och ringde till jonte på jobbet och berättade. Jag kunde inte fatta det då. kan knappt förstå det nu heller!!
Vad vi har än sålänge; Nappflaska, nappar, spjälsäng, barnbok..  Haha det är nog allt. Men efter ultraljudet Nästan fredag bara nio dagar kvar, ska jag minsan handla kläder och något annat mysigt :) Sen så har vi ju tillgång till allt annat nödvändigt via Jontes moster.

PENGAR/LYCKA- Jag lever på mitt stackars studiebidrag varje månad. Alltså är det Jonathan som förser oss med allt det nödvändiga. han kommer få betala lägenhete som va troligtvis kommer köpa nästa eller nästa månad igen. han kommer att stå för det mesta så jag bara kommer ha mammapeng och barnbidrag. MEN vi kommer klara oss! Ja må inte va rikast i världen penga mässigt men JAG ÄR LYCKLIGAST I VÄRLDEN ÄNDÅ, jag har min fina Jonathan, ibland när jag tittar på honom känenr jag så mkt kärlek så jag inte vet hur jag ska uttrycka det ens. Jag har min fina familj, Mamma, pappa, Tusse, Lisa.. En familj som är frisk och finns där! Jag och Jonathan väntar barn.. Jag tar snart studenten. Asså vem fan behöver pengar egentligen? (alla jag vet, men ni förstår min princip)



Såhär ser det ut nu, där fick ni även en skymt av min tatuering :) Vet inte om det har hänt så mycket. Jeansen spänner ju och jag har nog svullnat till lite runt om för där är obekväma saker som ligger över byxkanten, haha nästan i alla fall. Men mestadels ser jag bara knubbig ut när jag har vanliga kläder på mig.

Igår bestämde jag mig för att jag vill veta könet, men återigen har Jonte hunnit ändra sig. vi ändrar oss alltid samtidigt och det är jätte jobbigt. Bi får se hur det blir : Helt ärligt tror jag inte att vi kommer kunna hålla oss när vi väl gör UL.

NU, måste jag ha mat för det gör ont i magen och jag mår illa som hungern har stigit på mig..

Puss.

Fre 13..

Det var ju hemskt vad jag ska bli påmind om att uktraljudet kommer göras fredagen den trettonde. MEN jag kan säga att jag inte tror på den skrocken, antingen är dagen som vanligt eller BÄTTRE! så jag är itte orolig =D

Idag köpte jag en jacka och en kofta. Behöver faktiskt nytt. Och just nu är jag i ett skede då jag mest ser knubbig ut i mina jeans som spänner men är rädd att det komemr se och kännas klumpigt med mammabyxor redan nu när jag inte har en SÅDAN mage än.

Mötte Jontes moster på stan idag. Misstänkte nästan att syskonen redan hade läkt och jo mycket riktigt. Jag möttes med en kram och ett stort grattis :) Så himla kul och underbart att alla är så positiva och glada!! Dom har hur som helst sparat ALLT som vi kan tänkas behöva så vi ska dit där någon dag och se om där är något vi överta.. (jontes kusin är inte så gammal) så sakerna är några år gamla men det kan ju vara fint ändå.

Nu kommer snart jonathan och hämtar mig från jobbet. idag hittade jag INGET i frysen som föll i min smak så jag tog fram en falukorv! =D haha, vilket inte är något ovanligt....

Jag har kommit fram till att jag vill jobba i en klädesaffär. dem ser ut att ha så himla mysigt..

VI TVÅ! <3

Just det, lovade i helgen bilder på Jontes fina "frisyr" ... Men men han är underbar och vacker ändååå.. MENMENMEN han kunde ju faktiskt klippa sig ändå.. frisyren har en gång varit en kam. som nu har blivit vildvuxen..



Inte världens tydligaste bild kanske =P

Mitt mästerverk!

Ja ni ska få se en bild på mitt mästerverk. Denna bilden föreställer alltså mig-mitt liv...



det är moi i mitten, högst upp är ett par blå ögon. Det symboliserar hur jag tror andra ser mig. Dvs grå och trist. därför har jag en SOL :) i hörnet för att säga att nejnej så är det ej! Sen har jag 4-kategorier. Första är jonathan/kärlek. de tre hjärtanen står givetvis för oss två och bebisen, ringarna för vår förlovning och ja sen massa kärlek.

Den andra är min familj. där är 4 stjärnor vilket symboliserar mina föräldrar och mina systrar. för att dem är stjärnorna i mitt liv. och sen så klart djuren längst ner :D

Skolan talar för sig själv?

Och nästa kategori är sådant som också är viktigt för mig men som jag inte kan/vill dela med mig av till dem jag ska redovisa den för :) haha



Och sen så färglade jag lite i kalendern :D bara för att det är en underbar dag så måste den ju få lysa :) uppe i högra hörnet såtr veckan, alltså på lördagenhar jag gått 18 fulla veckor och går in på vecka 19.. ♥

HOROSKOP

Oxen 20. april - 20. maj
Ekonomi: I dag kan det vara av extra stor betydelse, att du visar ekonomiskt förnuft och besinning, innan du handlar.

Jag som ska till H&M?

PÅMINNELSE!

TILL MIN FAMILJ VILL JAG BARA PÅMINNA ER OM ATT DET NÄRMAR SIG MIN FÖDELSEDAG OCH DETTA ÅRET KOMMER JAG HA EN LÅÅÅÅÅÅÅNG LISTA!!!! =D


Ny header.

Ja min Lillasyster Lisa har varit söt och ändrat min header ser jag =)
Men du! När du läser detta.. Jag är trött på den äckelbruna färgen =p vill ha en mer harmonisk beige-aktig ton. Tror du att du kan fixa det Lillan??

Idag börjar jag halv 2 men ska träffa lärare på EA-tiden och få lite saker förklarade för jag är trög i nöten! Men så kan det vara. Har inte riktigt bestämt mig än för när jag ska åka in till skolan. Måste åka ändå till stationen och fota den lilla skapelsen. Och sen måla av den skriva ut den och skriva OM den.

Ska även redovisa en bild sen, jag har fått i uppgift att måla mitt liv. mycket spännande :)

Dessutom måste jag redovisa miljömål 13 imorgon som FORTFARANDE INTE är klart. suck suck suck, så jäkla dålig pli på mig själv! Sen så vill jag in en runda på H&M och titta. Jag känner magen själv jätte mycket nu tycker jag och undrar när folk i klassen ska börja fråga ut mig?

Dessutom har jag en fråga till er mammor; ´Hur känns det när bebisen sparkar? Är ju i vecka 17 nu och första bebisen så vet inte riktigt. Men ibland när jag sitter lugnt kan jag känna ett sug i magen, fast suget går utåt. bara i någon sekund. Inte lätt att veta vad som är vad ju :) kan ju lika gärna vara gaser i magen! haha 

Mums mat..

Jag trotsar horoskopet!
Ringde precis älsklingen och det blir minsan hämtmat ikväll :)
Till "efterrätt" blir det gurka och dippa, lite choklad, lite kolasnören, lite kanelbullar och lite kaffe :D tihi. Erkänn att det bara hörs så jäkla smaskens!

Nu är artikeln klar och jag har återfått mitt lugn som försvan i morse :)

Imorgon börjar jag halv 2. Idag är vädret kasst så jag får fota staty imorgon istället.

horoskop.

Oxen 20. april - 20. maj
Det är frestande att köpa en hamburgare istället för frukt och grönsaker på väg hem, men du behöver vitaminer - och sund kost.

Wow, idag har stjärnorna verkligen koll på mig!!! :) haha

Leka med kameran.

Anna-Linnea och Emma lekte med kameran idag. Hitta en bild som var rolig :) Visst är där lite mage?



Nu sitter jag åter igen nere i redaktionen och ska skriva om allting och färdigt min artikel.

Sliter av mig håret!!

Ja det gör jag snart!!!

Har tagit mig in till skolan en timme tidigare. Har suttit med min artikel i 40 minuter och skrivit. Dum i huvudet som jag är (eller kanske gravidtankspridd?) så glömmer jag ju GIVETVIS att spara. så när jag väl ska göra det så loggas jag ut?? Av ingen som helst jävla anledning.. det jag har skrivit in har jag ingen annan stans. och det går inte att hitta det igen.. Jag blir GAAAAELN!!! känner mig lite halvt psyko just nu och på gränsen att bara storböla och be om ett mirakel att det ska komma tillbaka. Detta får i inte hända! Jag har inte tid med detta ju!!!!!!!!!!!!!!!!!

vilket klydd.

Ja vilken tid det tog att komma in här på bloggen idag. Jag sitter just nu och försöker skriva ihop en artikel till skoltidningen. Ganska segt går det faktiskt... Ska även iväg och foto någon staty eller liknande(?) nu på morgonen. Och så har jag ju egentligen svenska uppgift till idag. Denna veckan kommer ta kål på mig!! Och det är ju itne meningen att man ska stressa för bebisens skull? Jag har i alla fall två arbeten som ska vara klara till på onsdag. och sen prov på fran, am och svenska revolutionen på fredag. OCH uppgifter i båda miljökunskap och miljöpolitik... men det vill ju inte ni höra mig klaga om :)

Igår kom ÄNTLIGEN det lilla kusinbarnet :) Har fått en bild skickad på den lilla sötnosen :)
Men besöksförbudet (går kräksjuka) gäller ju fortfarande så vi får helt enkelt hälsa på när dem har kommit hem och kommit till ro :) Lääääängtaaar!

Nej får väl återgå till mitt då.

Puss

Handla.

Nu ska jag iväg och handla massa gott att ha och mumsa på i veckan när vi är hos jonathan. Lite godis och massa grönsaker och dippa och sånt :) mums!

Söndag.

Då var även denna vecka gången. Har faktiskt inte tagit en enda bild och jag har heller inget speciellt givande att skriva om... Tråkigt nog.

Är hemma om nu bara och ska packa kläder och sådant sen ska jag köra till älsklignen, vi har huset för oss själva hela veckan så det ska bli super skönt!!

Nu är dem ju på BB men har fortfarande inte hört något. och besöksförbudet suger ju ganska hårt!!

puss

RSS 2.0