Stilig.



Igår var vi hos Emelie och firade hennes 25 år :) Melker hade klätt upp sig stiligt i Jeans och skjort body. Kläderna har han fått av moster Tusse :) Superduper söt var han, SÅKLART! och jätte duktig och låg o sov mest hela kvällen. Vaknade när pappsen inte kunde låta bli honom och tvunget skulle ta upp o mysa ;)



Nu ligger lilleman brevid mig i soffan och börjar vrida lite på sig och gapa med munnen så han vaknar väl snart o vill ha lite mat. Han har börjat äta MASSOR. Men även börjat kräka ganska mkt, ett litet slug är han. Kastar i sig maten och spyr sedan upp den och vill ha mer.

Tror han har haft lite ont i magen under natten han har sovit väldigt oroligt och legat o tagit i som tusan och bajsat en hel del. så inte så mycket sömn för mig inatt, men tog igen det genom att ligga till 11 istället :)




TIDNINGEN :)


Lina Nilsson och Jonathan Olofsson, Ystad, har fått en pojke.
Han var 50 cm lång och vägde 3340 gram när han föddes på BB i Ystad. 11/8, 06.11

Godmorgon



Jonathan åkte precis iväg för att besiktiga sin hoj så då fick Melker ta hans plats i sängen :)
Håller på att vakna till där på bilden.


Godmorgon mamma! Kan du va snäll o sluta fota, ser du inte hur yrvaken jag är..

Mitt lilla hjärta, han är så söt så jag vill bara pussa hela hans lilla kropp tusen gånger om. oooh, kan fortfarande itne fatta att han är min, min min MIN (och jonathans (; ... )

Idag ska vi till BVC.
Funderar på att stiga upp o plocka undan lite här hemma, men å andra sidan så kommer jag nog välja att ligga kvar i sängen o mysa med min underbara son <3

BILDER!

här kommer lite blandade bilder! det blir inte så många förlossningsbilder för jag orkar inte censurera dem idag! :)


Fortfarande i mammas mage. precis när vi kom in :)


min vän lustgasen:)


HELT NY och har landat i pappas knä


där har han bott!


första måltiden!


första badet


första dagen hemma, not so hot moma! :P


hands up! tycker om att sova så :)


Sötast i världen! sådeså!

Har inte så många bra bilder på den lilla kameran och får inte in bilderna från systemkameran så fler kommer :)


2 veckor,

för två veckor sedan vaknade jag upp, ovetande om att denna dag skulle förändra mitt liv för evigt!

jag hoppar fram till ca 18.00 den 10 augusti 2009. Jag jonathan och isak åkte iväg för att dem ville bada, jag satt o tittade på på en bänk och började lägga märke till återkomande känningar i ryggen, jag blev lite orolig för det var ju 5 dagar kvar till BF och jag hade inte känt något innan, dem badade och sedan åkte vi hem, vid 20.00 tiden åkte jonathan med sin bror till helsingborg, jag hade aldrig kunnat ana vad som skulle ske så jag skickade iväg honom i god tro om att han kan vara lugn och jag med.. men det började bli mer och mer smärtsamt så jag ringde efter min mamma som kom med värmekudde.

Mamma och lillasyster Lisa satt hos mig i 2 timmar, vad jag trodde var vanliga samandragningar som skulle vara några dagar blev tätare o tätare o började kännas mer och mer, mamma tvingade mig att skriva ner och räkna mellanrummet på värkarna. hon var hundra på att inatt blir det bebis men det trodde jag INTE på och tyckte mest det var hennes lyckoönskningar! det varierade massor, 4,5,6,7 minuter mellan värkarna, ingen fara tyckte jag!

Runt 22.00 kom jonathan hem.. han blev väldigt orolig och viste inte riktigt hur han skulle bete sig :) vi försökte gå o lägga oss men jag kunde inte sova utan förtsatte skriva ner tiden på värkarna, jonte lyckades få lite sömn vilket var tur.

vid 1 tiden hade jag duschat o då klarade jag inte av mer så ringde in till BB o sa att det va ca 4-6 min mellan värkarna, hon tyckte inte det var SÅ farligt o sa att jag själv fick känna efter, jag gick in i duschen en gång till men kände att dem tog till direkt, gick ut och skrev ner tiden nu var det plötsligt 2-3 minuter mellan. jag blev sjukt nervös o väkte jonathan!

lite efter 2 var vi inne på BB och dem mätte mina värkar och lyssnade på bebis hjärta, allt var fint och jag var öppen 3 centimeter! YES! tänkte jag, samtidigt som jag var så jäkla shockad, min slempropp had eju gått kvällen innan o då kunde det ändå ta låång tid, jag som hade förväntat mig att gå över tiden.

vi låg där inne ca en halvtimme o det började bli lite mer kämpigt nu, jonte försökte skoja med mig o få mi att tänka på annat :) vi fick ett eget rum med dubbelsäng så jonte kunde va vid min sida hela tiden, någon timme gick och allt blev bara värre o värre o VÄRRE! jonathan var helt underbar o hjälpte mig att andas.. jag tyckte det kändes obehagligt med massage och all sådan beröring så det fanns inte mk mer han kunde göra än hålla mig i handen o prata med mig.

Just denna natt var det FULLT på BB 9 st bebisar som föddes så alla bad var upptagna, så jag fick gå in o sätta mig i duschen, då nådde jag nog min botten och ville bara gråta, åka hem och skita i allt, det gjorde ju så ont! jag förbannade människor som födde barn IGEN och fattade inte vad dem tänkte med, jag sa till Jonathan att EN får det bli, sen räcker det!

jag gick ur duschen o in i sängen igen med min fina turban virad runt huvudet. Då slog det mig att man behöver ju inte vara superwomen så jag bad om lustgas.. Det blev en fiiin vän och hade jag vetat om dess effekt innan hade jag nog bett om den tidigare.

innan jag gick i i duschen blev jag lite illamående, jonte sprang efter en påse. jag fick en supervärk och i samma sekund tryckte det p åoch jag spydde, det blev nog droppen för kroppen och då valde vattnet också att gå. ingen trevlig stund kan jag säga :)

efter jag fick lustgas gick allt så himla fort. barnmorska Sandra Martin, so var helt fantastisk, kom in och jag var öppen 7 centimeter, då var klockan ca 4-5 tror jag? sedan gick det super fort och 1-2 timmar senar var jag fullt öppen. jag började få väldigt kraftiga krystvärkar och det var en sån jäkla härlig känsla att få trycka på. Jag som befarade att detta skulle vara värst, när barnet skulle ut, tyckte inte alls det. som jag skrev innan nådde ja mgin botten i duschen och detta var inget jämnfört med det. då viste jag det var nära och ville bara träffa vårt hjärta.


huvudet kom ut men sjönk tillbaka, jonte fick se och sa att han hade massor hår! :) <3 jag sträckte ner handen för at tkänna o det var en så märklig känsla att få känna på det lilla slemmiga huvudet :) Man fick en styrka so mjag inte vet var den kom från man bara pressade o pressade o tänkte att NU, NU ska du ut! hans hjärtljud började sjunka lite och jag blev väldigt nervös, barnmorskan ville inte riskera något så hon ja ett litet litet klipp för att hjälpa honom på traven. DET GJORDE INGET! jag hade fasat för detta men jus i den sekunden tänkte jag att hon får klippa hur mkt hon vill bara jag får se mitt barn snart..

klipp klipp och några krystningar och helt plötsligt låg det en lite nmänniska på mitt brsöst och skrek och skrek, det var en stund av fullkomlig förvirring, flera känslor o tankar som jag aldrig upplevt förut, och att titta upp och få se jonathan med tårar i ögonen, stolt över att vara pappa till denna lilla lilla bebis var helt fantastiskt, underbart!

lilla melker fortsatte o skrika men så fort han landade i pappas armar blev han helt tyst, lugn och harmonisk, jag flyttades över till en annan säng där jag blev sydd och tillfixad men det var inget man brydde sig om, jag låg bara lyckigt och beskåade mina två underbara pojkar, vårt underverk!

kiss o bajs?
vet att många är rädda för det och jag var vettskrämd.. jag vet att jag kissade på mig, jag vet faktiskt inte om jag bajsade men mest troligt gjorde jag det! meker bajsade också ner hela mig när han kom ut så det gjorde inte s mkt :)
att kissa efteråt var ingen faram det sved inte eller något, dick var jag livrädd för att bajsa o trodde att hela rumpan skulle brytas, men när jag kom hem o slapnade av gick det bra och det VAR INTE FARLIGT!

förlossningsbilder får ni sen med alla andra bilder :)


bjäred

vi är på vår lilla minisemster i bjäred o har det skönt. har inte så mkt att skriva,

Melker växer så det knakar, han har redan ätit upp sig till 3600g, mammas fina underabara stora pojke :D
han har även lärt sig fokusera blicken mkt bättre och har ögonen öppna jämt :) och stark i nacken är han och kan redan hålla den uppe en stund, snart är han 2 veckor krabaten, fy för vad tiden går fort!

inge bilder har jag lyckats få in på datorn än, men det kommer, det kommer! :)

LINA!

Nu är det jag som skriver! :)

Jag kommer bara skriva ett kort inlägg o skriva mer en annan dag när jag orkar! då kommer jag även svara på alla otroligt fina kommentarer jag har fått! ni är för söta!

Lisa har redan skriver det mesta om vårt mirakel! 

Han är underbar! det är ungefär så man förklarar det bäst-.. Jag älskar honom så otroligt mkt, jag trodde inte det var möjligt att känna så starkakänslor för en sådan liten människa, men det räcker för mig att titta på honom så kan jag börja gråta hysteriskt för det blir så överväldigande med alla känslor som fyller upp kroppen! 

Ingen kommer någonsin kunna förstå denna känsla förän man upplever den själv, jag viste att det skulle kännas annorlunda, men att det skulle vara SÅ starka känslor för sitt barn trodde jag inte! underbart underbart! 

Jonte var helt fantastisk under hela förlossningen, han är också helt underbar! <3 

Älskar mina pojkar så högt! 

webbisar..

Nu ligger bebis ute på webbisar :)  Klicka på länken, sen till höger är där som kön och efternamn, Välj Pojke Nilsson så ser ni han :) 
http://www.skane.se/templates/Chronicle.aspx?id=48919 




åhhh min lilla gosing!

/lisa

kan inte sluta titta på honom..





Idag kommer förhoppningsvis lina jonathan och bebis åka hem :) Sen så kommer hon väll skriva här såfort hon får tid över. Vilket nog inte kommer bli i första taget, men det förstår ni ju säkert! :) Idag skulle dom nog fotas till tidningen också.. så ni som har ystadsallehanda kan ju hålla kolla i tidningen när det kommer in..

/Lisa

lite bilder...

..från idag :)






Stackarn har fått varmeplidor :(
 
/Lisa

BB

Hejhej!
Har precis kommit hem från bb nu. Har massor av bilder på bebisen :) 
Han är underbaar ska ni veta. Han ligger och sover hela tiden, endast öppnat ögonen 2, 3 gånger. 
Har inte skrikigt något heller på hela dan. lillfisen <3

/Lisa

här är några bilder:
 
Stolt moster!

glada föräldrar :)

sötfisen!





stolt moster.

stolt morfar


stolt farbror


stolt mormor

stolt pappa :)

lillskit :)

fick nyss sms om att dom vägt och mätt han nu.
3340 g och 50 cm lång. Ingen stor fis haha :) 

06.11 kom lillskrutten till världen.

skriver när jag vet mer :)

/lisa

GRATTIS LINA!!

kl 2 inatt åkte Lina in till bb, och nu för ca 45 minuter sen kom en underbar liten pojke!
GRATTIS :D

/moster lisa



lill-jonte :D


ångerrätt?

Jag har ångrat mig, jag vill faktiskt inte föda barn. Har helt enekelt ändrat mig och undrar om någon annan har lust att göra det för mig? :)

Jag som skulle klara detta galant och glida igenom en enkel förlossning utan problem. Jag glömde att jag egentligen är en vekling och hur många hormoner som spelar in. Kan erkänna att jag redan har fält en tår.. eller två.. Och detta är bara början.

Jag har ändrat mig och gissar faktiskt på samma som mamma - På Onsdag blir det bebis! , fast jonathan påstår att den har berättat för honom att den kommer på torsdag. Vi får väll se :)

HINT!

Mamma, kolla in denna sidan! Var det inte du som snackade om gravyr o sådant. fanns massor med fina saker, jag kan hinta om vilka jag gillar ;D

http://www.amazilia.se/

ska jag eller inte?

har suttit o funderat länge nu. Jag vill egentligen överraska med bebisen. Min familj KRÄVER att jag hör av mig o berättar om allt som händer och att jag lovar o ringa när jag kör in. och jag förstår helt och hållet!! jag hade också varit super nyfiken om det var mina systrar, hehe. MEN det hade varit såååå kul att åka in utan att höra av sig till någon alls och sen mmsa ut en bild på bebisen o berätta att den har kommit. det hade varit en super rolig överraskning tycker jag.

Men som mamma sa vill hon gå o va nervös och jag tror knappt att jag kommer kunna hålla mig ändå :)

Btw, slemproppen, eller en del av den gick KANSKE igår, inte säker, inte så lätt o veta, har läst lite men alla beskriver den olika. Men det betyder iofs inte så mkt för det kan fortfarande ta 2 veckor efter det att den har släppt. så ingen panik nu människor!! =)

Inatt har jag sovit sjukt dåligt, antagligen så blev jag väl lite nervös igår när jag insåg att den kanske släppt men jag har haft värk i ryggen hela natten och sovit jätte dåligt. Det känns som att bebisen ligger o klämmer ihjäl min tarm och jag känner mig konstant nödig, även om så inte är fallet. Intressant o veta va ;)?

Emelie var precis här en runda och pratade lite, fruktansvärt skönt att få prata av sig lite med henne. Det är skönt att ha hennes perspektiv på det hela. och hon kan förstå mig från två håll :)

dramatisk

ja jag ska alltid vara så dramatisk när det sker något.

Idag skulle jag vara gullig sambo o göra mackor i ugnen till oss som frukost som en liten överraskning. Brödet jag skar från var fruset och när jag skulle skära sista skivan var jag så irriterad för mackorna var helt sneda o sega o hårda o dumma och en stor jävla pina så jag tog fram den grovtandade kniven o började såga som bara den i brödet. PLOPP så var jag igenom brödet men innan jag han registrera det sågade jag mig en bit in i mitt egna finger. blodet sprutade och vägrade sluta rinna.

Så istället för en mysig överrasknings frukost fick jag skrika på jonte som fick plåstra om mig, han gick sedan tillbaka till sängen och sover fortfarande. Jag är ätit upp min del av mackorna och hans har väl kallnat nu. Lika gott åt honom om han ändå bara ska sova bort dagen. HA! :)

så,vad tror ni, kommer det komma en bebis om en vecka?

aftonbladet.se

sitter på aftonbladet och läser lite olika artiklar. Alltid lika intressant att klicka sig in på dessa sidor och varje gång förunnas över människors idioti.

*vad har jag läst idag?
*Kvinnan som kämpar för att tillåta fysisk bestraffning på barn
*mordet i vollsjö
*mordet på therese
*doktorn som opereade fel man och därmed fel penis
*kvinnan som väntar sitt 14e barn, alla barnen har blivit omhändertagn citat: "tänker fortsätta bli gravid tills jag får behålla ett barn" , Det låter ju sunt!

Måste gnälla lite också, idag är mina smalben och fötter SÅ svullna, det värker Ordentligt i vaderna, och ändå sitter jag med benen högt uppe. igår mådde jag super illa och kunde knappt sova. har dessutom tappat aptiten helt och önskar att jag hade haft möjighet att anställa en betjänt dessa sista dagar som stod vid min sida 24h/dyg o gjorde allt jag sa.

konversation mellan mig och jonte innan idag
jonte- det finns besiktnings tid till motorcykeln den 10 augusti.
lina - ok, det känns inte bra, jag tror bebis kommer antingen 10e eller 15e.
Jonte- amen, jag vill ju hinna köra en sista gång innan den kommer
Lina- haha, men det är inte riktigt upp till mig när den ska komma
Jonte, men, jo, det är det väll..

ett annat...
Lina-har du inte glömt något?
Jonte - hmm, vadå?
Lina- "pekar på mitt hår som jonte hade lovat färga till mig men som mamma gjorde igår"
Jonte- ja just det, vi ska färga ditt hår
lina- MEN! det ÄR ju färgat!!
Jonte- är det, jaha, vad fint!

Varför tror jag inte ritkgit honom :)? haha

Gaaaaaaaalen!!

Jag blir GALEN! nu är det ENSIFFRIGT! det vill säga 9 dagar kvar till bebis BF. Och detta funkar helt enkelt inte längre! Jag tänker på bebis när jag vaknar, jag gör det under dagen, det sista jag tänker på innan sängen är bebis och när jag väl somnar drömmer jag om bebis! WHAT TO DO!?

Hurska jag förklara denna sjuka längtan? det är nästan så att jag blir arg. Tänk er när ni va små, ni vet kvällen innan julafton var det OMÖJLIGT att sova, tänk att du vet att dagen efter så ska du få öppna ditt paket och du VET att du kommer få den bästa julklappen av alla PRECIS den där speciella saken du VEEERKLIIGEN har önskat dig. och den ligger där. SÅÅ nära under granen men ändå känns julafton så fruktansvärt långt borta och din längtan är obeskrivlig.
ungefär så gånger 10 känns det att vänta på sitt barn!!

jag vet inte hur bebis kommer se ut, jag vet inte något! men Ändå VET jag att det kommer vara det finaste lilla mirakel i hela världen, och jag vet att det är jag och jonathan som tillsammans har lyckats skapa något så otroligt och jag vet att jag för första gången i mitt liv kommer känna en obekrivlig vilkorslös kärlek som inte kommer att kunna jämnföras med något.

Så vad väntar du på bebis? Kom ut till oss! Kom ut så pappa också kan få känna din närhet o fa ha dig i sin famn. Det kan ju knappast vara bekvämt inne i magen längre och här ute har du inte bara mitt o pappas bröst att vila på utan du har maassor med mostrar o fastrar o farbror o mormor o morfar o farmor o farfar o flera flera till som längtar efter dig och vill ge dig kärlek. vi har även filtar o täcken o kuddar o gosedjur o mysiga kläder och riktigt god mat har mamma att erbjuda. Hur kan du motstå :)?

Så se nu till att göra världens bästa entre och gör oss alla om möjligt ännu lyckligare! ♥

nu måste ni hjälpa mig att hålla mig sysselsatt i dagarna så dem går FORT! (jag försöker att inte tänka på att det kan vara 14 dagar plus, alltså ca 23 hela dagar, försöker vara positiv, nio är det!! )


BILDER!!!

gud vad magen har sjunkit ser jag nu när jag jämnför bilderna.

 
Denna bilden tog jag för ca 2-3 veckor sedan..


Och denna tog jag precis. visst har den sjunkit mkt ?

  
Det gör mig glad att den sjunker för då kommer bebis snaaart =D


Igår hade vi en egen liten kräft/räkskiva här hemma. Så jag hinner äta lite nu innan bebis kommer.. Jag tror ju inte så mkt på att det blir någon kräftskiva för oss i år då dem flesta har det den 15e. har ja ginte fött tills dess vågar ja ändå inte ge mig iväg. och har jag så kommer jag förmodligen inte orka :)


Texten ovanför skötbordet :)

Nu glömde jag ladda över bilder på bebisen säng. men jag tror ändå att pappas bröst kommer bli den största favvoplatsen att sova på =)

Nu får ni faktiskt kommenteraaaa!! =D

utbrott

Wow! Jag tror nyss att mitt lilla hjärta i magen fick ett utbrott. det kändes jätte roligt och inget som har hänt förut. satt bara avslappnad i stolen så burrade hela magen o slog runder o jag vet inte vad. Bilden jag fick i huvudet och känslan av det bebis gjorde kan jämnföras med en fånge som kastar sig handlöst från vägg till vägg i sin cell o skakar gallret som en dåre.
Men så blev det lugnt igen och ingen som helst antydan till att bebis vill ut till sin mor o far. Tråkigt tycker jag!

Klippte mig idag, jontes moster är ju frisörska så det är perfekt :) Hon berättade en liten skräckhistoria från när hon skulle föda. Hon stötte nämnigen på en annan kvinna som låg o skulle föda, denna kvinna var helt vansinning o skrek o skrek o sa att hon skulle hem o inte ville föda... I efterhand träffade jontes moster denna kvinna och det visade sig att hon hade fött en unge på över 5 kg och 57 cm lång!!!!! =O herregud, inte konstigt att kvinnan ville knipa igen och gå hem. Det hade jag med gjort eller förmodligen krävt ett kejsarsnitt. Tackar gud för min (beräknade) ca 3500 kg klump. det är tillräckligt tycker jag :)

lisa.

såg att lisa hade ändrat min design :) Det blev jätte bra lillan, men snart får dne ändras igen när skrutt har tagit sig ut till världen, ska ju inte gå med mage så länge till :)

Heidi, jag ska försöööka skriva ett litet inlägg varje dag, men är mer aktiv på facebook för tillfället, mindre krävande :P

/lisa

Jag vet inte riktigt Lina :( blev inte helt nöjd, men jag har iaf sparat dina gamla koder om du vill ha tillbaka den ;)
/Lisa (som äntligen ska ta tag i sin egen design nu, mohah :D)


civiliserad?

Vet ni, idag var jag och träffade dem andra mammorna från föräldragruppen, åt lunch tillsamman och jag kan säga att jag var minst sagt nervös innan jag cyklade hemmifrån och ville egentligen ställa in. Varför? Jo för jag är minstingen och en bra bit yngre än dem flesta andra där. Jag var rädd för att bli behandlad som det också och i min värld så ser alla på mig som en ung tjej med barn och inte som en mamma. Men så är det kanske bara i min värld och inte så i verkligeheten? Jag vet inte men vad jag vet är att jag hade hur trevligt osm helst idag och jag är stolt över att jag faktiskt drog iväg mig själv..

Och imorgon ska jag klippa mig, Woohoo! Känner mig som världsta civiliserade människan just nu. haha.

men just NU ska jag ta o fixa mig lite glass o slänga mig framför tvn och försöka sluta svettas. Undra var sambon är förresten. Det tar jag reda på senare, för nu är det jag och min glass som gäller =)

Klargöring.

Anledningen till att jag skrev som jag skrev igår är av olika anledningar, bland annat så HAR folk påpekat namn när jag har berättat vad som funnits i åtanke. och sådant tycker inte jag är okej. Och eftersom att jag inte vågar stå upp för mig o säga ifrån utan bara tyst håller med så är denna blogg min enda chans att få ha lite åsikter. just för att jag kan gömma mig bakom en skärm...


Jag vill verkligen lära mig att speak up for myselfe men tyvärr har jag inte den egenskapen. jag är så van vid att hålla med alla andra o bara nicka o säga ja. Men jag ska försöka ändra på det. med risk för att få kritik.

dryg natt.

DELETE!


RSS 2.0